2-2
269
272

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Lyn og Arna-Bjørnar fra Grorud Arctic Match!
    En tredjedel av sesongen er unnagjort, og dagens hjemmelag ligger i skrivende stund på 7. plass med ti poeng. Det er imidlertid få poeng som skiller lagene på midten av tabellen, og Lyn kan både klarte eller falle noen plasser dersom resultatene i dag skulle gå for eller imot laget fra Oslo. Forrige runde spilte de lokaloppgjør mot serieleder Vålerenga, og det var nesten 1000 tilskuere som hadde tatt turen til Intility Arena. Det var en nokså tam første omgang hvor det var gjestene fra Oslo vest som var mest fornøyde med stillingen. I andre omgang viste derimot Vålerenga hvorfor de topper tabellen. De kongeblå fikk til slutt hele fire baller forbi Ask i Lyn-målet, noe som resulterer i at det endte med en komfortabel 4-0-seier for vertene fra Oslo øst i byderbyet.
    Arna-Bjørnar står kun med én seier og én uavgjort på de ni første seriekampene, og det har ført til at bergenserne er tabelljumbo i forkant av helgens runde. Dagens bortelag startet sesongen med seks strake tap før de overrasket alle og slo fjorårets seriemestere Brann 2-1 på Stemmemyren kunstgress. Det ble etterfulgt av et 5-1-tap borte for Stabæk, før Arna-Bjørnar gjestet Røa på Arna idrettspark forrige runde. Bortelaget tok ledelsen i det 52. minutt etter at en pasning Soleng Hansen gikk forbi keeper Larsen og rullet inn i Arna-Bjørnar-nettet. Vertene utliknet derimot like før slutt takket være en scoring fra Sælen, og dermed endte det med poengdeling i Arna.
    Sist lagene møttes var for én måned siden på Arna idrettspark. Det var klasseforskjell de første 45 minuttene, og Lyn tok ledelsen før fem minutter da Josefine Birkelund fant veien til nettmaskene. Arna-Bjørnar utliknet imidlertid 20 minutter senere takket være mål fra Sofie Bjørnsen, men to kjappe fra Anna Aahjem like etterpå sikret at Oslo-laget ledet 3-1 til pause. Det ble en jevnere affære i etter pause, men en målløs andre omgang resulterte i 3-1-seier til Lyn. Totalt har lagene spilt mot hverandre tolv ganger tidligere. Begge har vunnet fire kamper hver, mens målstatistikken viser 23-20 i favør Lyn.
    1'
    Bortelaget sparker i gang kampen.
    1'
    Lyn vinner høyt på banen, og Hernes gir videre til Jorde som skjærer innover. Midtbanespilleren prøver deretter å tre gjennom Holmen ute til venstre, men pasningen er svak og blokkeres av en Arna-Bjørnar-forsvarer.
    2'
    Mål for Lyn Fotball!
    Lyn Fotball 1 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Kristin Holmen
    Målgivende: Emilie Closs
    Holmen sender Lyn i føringen før vi har spilt to minutter! Closs mottar ballen ute på venstrekanten før hun spiller innover mot Holmen. Angriperen vender deretter vekk Andresen før hun smeller til fra 18 meter. Avslutningen er høy og går rett på mål, og Larsen når ikke opp.
    2'
    Hjemmelaget fortsetter å holde ballen innad i laget etter den tidlig scoringen. Virker som Lyn har fått akkurat den startet de ønsket i Grorud.
    5'
    Lyn Fotball blir avblåst for offside
    Kamilla Melgård
    6'
    Nigardsøy jager en lang ball fra Soleng Hansen, men Arna-Bjørnar-spilleren blir for liten i duell med Lyn sine stoppere og taper duellen.
    7'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Julie Jorde
    Klareres.
    8'
    Closs stjeler ballen fra Sælen og løper ned mot dødlinjen. Deretter slår hun 45 grader ut mot Melgård som avslutter fra kloss hold, men angriperen treffer ikke rent nok, og skuddet reddes av Larsen.
    10'
    Jorde med en meget lur pasning idet hun finner Melgård ved kanten av boksen. Angriperen vender deretter opp og skyter rett på mål, men det virker som Larsen skal ha god kontroll. Arna-Bjørnar-keeperen holder derimot på å fomle ballen over streken, men får kastet seg rundt den i siste liten.
    12'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Julie Jorde
    Tas hurtig mot Fladberg.
    12'
    Lyn med fine kombinasjoner ute på venstrekanten som fører til at Closs får slått inn, men Hovland er først frempå inne i Arna-Bjørnar-boksen og får klarert.
    14'
    Gjestene sliter med å komme seg innpå Lyn sin banehalvdel. Man kan omtrent telle på én hånd hvor mange berøringer Arna-Bjørnar-spillerne har hatt utenfor sin egen halvdel.
    15'
    Ivanovic med en fin pasning mot Sælen som nesten kommer seg forbi Sandnes Olsen og Jensen, men backen må til slutt nøye seg med et innkast høyt i banen.
    17'
    Closs tar med seg Melgård ute til venstre, og angrepsspilleren skjærer deretter innover i banen. Til slutt prøver hun å finne Jorde foran mål, men pasningen blokkeres.
    18'
    Kristin Holmen
    Rett i klypene til Larsen.
    19'
    Arna-Bjørnar med noen pasninger inne på Lyn sin halvdel. Etter hvert spiller Soleng Hansen videre til Ivanovic som utfordrer Closs ute på høyrekanten, men Arna-Bjørnar-spilleren ender kun med å slurve ballen ut over dødlinjen.
    20'
    Slås lavt mot første, men triller over dødlinjen før den når målet til Larsen. Merkelig variant.
    22'
    Soleng Hansen vrir spillet ut mot Svendheim med en herlig langpasning. Backen trer deretter gjennom Nigardsøy som har gått på løp, og angriperen løper ned mot dødlinjen før hun slår inn foran mål. Der er imidlertid Closs og banker unna.
    24'
    Drikkepause.
    25'
    Kampen er i gang igjen. Innkast til Arna-Bjørnar.
    26'
    Holmen finner Aahjem i bakrom, og storscoreren stormer ned mot dødlinjen før hun trekker seg innover. Aahjem finter først vekk en Arna-Bjørnar-forsvarer før hun avslutter mot mål, men vinkelen er tilnærmet død, og Larsen er nede og redder.
    27'
    Aahjem vinner høyt og kommer alene med Larsen, men skuddet fra spissen går rett på målvakten! Corner til Lyn.
    29'
    Julie Jorde
    Klareres.
    29'
    Ivanovic spiller videre til Sælen som finter vekk en motspiller før hun skyter mot lengste, men skuddet treffer Nigradsøy som avblåses for offside.
    31'
    Arna-Bjørnar blir avblåst for offside
    Anna Nigardsøy
    31'
    Cornelia Fladberg
    Tas kort mot Jorde.
    31'
    Ask med en strålende pasning mot Aahjem som flikker videre til Melgård. Hun spiller deretter videre til Holmen dypt inne i gjestene sin halvdel, og målscoreren går noen meter med ballen før hun skyter fra 14 meter. Avslutningen er hard og har retning nærmeste, men Larsen er nede og redder!
    33'
    Smått utrolig at Lyn ikke har doblet ledelsen sin. Vertene har skapt flere store sjanser utover i omgangen, mens Arna-Bjørnar knapt har vært ute av egen halvdel. Kan fort hende at hjemmelaget kommer til å angre på sjansesløseriet senere i kampen.
    34'
    Aas og Jensen i duell inne på Lyn sin halvdel, men begge spillerne bommer på ballen. Fladberg er derimot frempå og stjeler ballen før hun banker den unna.
    36'
    Liten stopp i spillet etter at Closs har fått seg en smell i magen, men Lyn-kapteinen kommer seg etter hvert på beina igjen, og kampen fortsetter.
    37'
    Arna-Bjørnar-spillerne jager og jager, og til slutt leser Dalsgård en pasning fra Closs. Midtbanespillerne får derimot kun blokkert ballen og må deretter se den trille ut til innkast.
    39'
    Stanges unna av Nigardsøy.
    39'
    Arna-Bjørnar får tildelt et frispark
    Stine Hovland
    Spilles kort mot stopperkollega Ose.
    41'
    Det deles ut et gult kort til benken til Lyn, ser ut som Mason Mark Minister får det. Assistent trener er sterkt uenig i et frispark som tildeles bortelaget.
    41'
    Soleng Hansen får stå litt med ballen før hun prøver å løfte den over hele Lyn-laget, men pasningen er svak og ender i fanget til Ask.
    42'
    Selma Hernes
    Tas hurtig mot Melgård.
    43'
    Anna Aahjem
    43'
    Fladberg bryter og stormer fremover. Til slutt prøver hun å tre gjennom Aahjem som har gått på løp, men pasningen blir for lang, og Larsen kommer ut og plukker.
    45'
    45'+3
    Der er det pause på Grorud Arctic Match - Lyn har vært det førende laget og leder 1-0 etter den tidlige scoringen til Kristin Holmen. Hjemmelaget har deretter kommet til sjanse etter sjanse, men det andre målet uteblir. Arna-Bjørnar har på sin side hatt mer enn nok med å forsvare seg, men dette er et kampbilde vi har sett utallige ganger før i fotballen. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'+1
    Aahjem sparker i gang de siste 45.
    45'+1
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Marie Johannsdottir
    Ut: Tora Ose
    45'+1
    Nigardsøy er nære på å komme alene gjennom etter en lang pasning fra Hovland, men Birkelund kommer seg foran angriperen og får ryddet opp. Fint forsvarsspill av Lyn-backen.
    47'
    Dalsgård kommer seg fri på midten etter fint fotarbeid, og deretter spiller Arna-Bjørnar-spilleren videre til Svendheim på kant. Backen utfordrer Birkelund ute til venstre, men Lyn-forsvareren går seirende ut av den duellen.
    50'
    Andresen snapper en svak pasning fra Fladberg før hun slår mot Ivanovic på topp. Angriperen tar en berøring, men Jensen er lynraskt oppe i serberen og banker ballen ut til innkast.
    51'
    Ivanovic tester skuddfoten fra distanse, men skuddet fra Arna-Bjørnar-spilleren flyr flere meter over målet til Ask.
    52'
    Jorde løfter opp mot Aahjem i bakrom, men Hovland har falt av og får hodet på pasningen. Arna-Bjørnar overtar.
    53'
    Mål for Arna-Bjørnar!
    Lyn Fotball 1 - 1 Arna-Bjørnar
    Mål: Miljana Ivanovic
    Målgivende: Lena Soleng Hansen
    Ivanovic skaper balanse i regnskapet på Grorud Arctic Match! Soleng Hansen mottar ballen ute til høyre, før den tidligere Kolbotn-spilleren pisker et nydelig innlegg inn i Lyn-feltet. Der har Ivanovic løpt seg fri fra hjemmelagets stoppere, og serberen tar ned ballen før hun pirker ballen i mål forbi Ask.
    54'
    Miljana Ivanovic
    Løftes inn i feltet, men Jensen header unna.
    56'
    Kampbildet har endret seg totalt etter pause. Nå er det gjestene fra Bergen som er det førende laget, mens Lyn-spillerne knapt kommer seg ut av egen halvdel.
    58'
    Jensen slår langt mot Melgård som har gått på løp i bakrom. Pasningen er fin, men angriperen når akkurat ikke ballen før den triller ut over dødlinjen. Melgård svarer med å banke kula frustrert i nettveggen bak Arna-Bjørnar-målet.
    60'
    Aahjem vender opp og finner Closs ute på venstrekanten, Backen har mye rom å løpe i, men velger istedenfor å spille vertikal mot Holmen som løpes opp av Arna-Bjørnar-forsvarerne og mister ballen.
    61'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Jenny Røsholm Olsen
    Ut: Josefine Birkelund
    62'
    Røsholm Olsen involverer seg med engang idet hun vender opp inne i feltet og serverer Aahjem på sølvfat. Spissen skal bare banke ballen i mål fra syv meter, men skuddet er altfor kraftig og går over målet til Larsen!
    63'
    Inn: Sofie Bjørnsen
    Ut: Anna Nigardsøy
    64'
    Heades unna av Andresen.
    65'
    Lyn Fotball 1 - 2 Arna-Bjørnar
    Målgivende: Marie Andresen
    Ivanovic runder keeper og setter 2-1! Det hele starter med Jorde som sover og mister ballen til Andresen på midtbanen. Arna-Bjørnar-spilleren trer deretter gjennom Ivanovic med en nydelig stikker, og spissen er sikker som banken idet hun løper fordi Ask og triller ballen inn i det åpne nettet. Gjestene har snudd det i Grorud!
    67'
    68'
    Jenny Røsholm Olsen
    Røsholm Olsen tres gjennom av Holmen og banker ballen i nettmaskene fra skrått hold, men innbytteren avvinkes for offside.
    69'
    Closs og Røsholm Olsen kombinerer fint ute til venstre, og førstnevnte kommer seg etter hvert ned til dødlinjen og får lagt inn. Hovland er derimot først på innlegget og banker unna.
    72'
    Inn: Emilie Ludvigsen
    Ut: Cornelia Fladberg
    72'
    Inn: Monica Isaksen
    Ut: Kristin Holmen
    72'
    Arna-Bjørnar får tildelt et hjørnespark
    Ender i klypene til Ask. Arna-Bjørnar-spillerne roper på en hands på Closs, men dommeren vinker spillet videre.
    73'
    Flere tøffe dueller ute på venstrekanten. Til slutt får Ask tatt ned ballen og vinner et innkast til bergenserne inne på Lyn sin halvdel.
    75'
    Jensen vinner på midten før hun avanserer fremover. Både Melgård og Isaksen har gått på løp ute til høyre, men pasningen fra midtstopperen går mellom begge angriperne og ut til utspark.
    77'
    Inn: Nora Nøss
    Ut: Marie Andresen
    79'
    Emilie Ludvigsen
    Tas kort mot Jensen.
    80'
    Isaksen vender opp utenfor feltet, drar et par fine finter, før hun smeller til fra 18 meter. Skuddet er imidlertid ikke like bra som forarbeidet, og avslutningen går rett på Larsen som redder enkelt.
    82'
    Inn: Miriam Mjåseth
    Ut: Kamilla Melgård
    82'
    Røsholm Olsen plukker en feilpasning og forserer fremover. Innbytteren velger til slutt å skyte fra 18 meter, men skuddet går like over tverrliggeren!
    83'
    Closs kommer seg rundt på venstrekanten og slår inn. Innlegget lander hos Isaksen på bakerste, men innbytteren skyter ballen ut over dødlinjen.
    84'
    Iselin Sandnes Olsen
    Tas hurtig mot Jensen.
    84'
    Igjen er Closs frempå, og denne gangen spiller hun 45 grader ut hvor flere av lagvenninnene har tatt løpet, men Soleng Hansen er først frempå og klarerer.
    85'
    Trine Skjelstad Jensen
    Spilles ut mot Ludvigsen til høyre.
    85'
    Ludvigsen løfter opp mot Aahjem i feltet, men Hovland får kroppen foran spissen og skjermer ballen inn til Larsen i Arna-Bjørnar-målet.
    86'
    Nøss banker til fra 25 meter, men avslutningen er ufarlig og går flere meter til side for målet til Ask.
    87'
    Røsholm Olsen går i bakken inne i Arna-Bjørnar-feltet, og hjemmelaget roper på straffe. Dommeren er imidlertid uenig og vinker spillet videre.
    87'
    Closs kommer til sitt n'te innlegg fra venstrekanten, men igjen er Arna-Bjørnar-forsvarerne først frempå og banker unna.
    88'
    Lyn-spillerne sover, og Larsen hiver langt mot Svendheim som utfordrer Ludvigsen. Backen drar seg forbi Lyn-spilleren og slår inn mot bakerste, men Aas rekker akkurat ikke pasningen. Der kunne gjestene fort ha punktert kampen!
    89'
    Tas kort. Ender med ny corner.
    90'
    Marie Johannsdottir
    Kort mot Ivanovic. Ender med enda en corner til gjestene.
    90'
    Igjen tas den kort, men denne gangen får Lyn-forsvaret klarert.
    90'+1
    Hanne Larsen
    Lempes opp.
    90'+2
    Lyn Fotball 2 - 2 Arna-Bjørnar
    Mål: Anna Aahjem
    Lyn utlikner på overtid! Mjåseth jager en lang ball fra Jensen, og Arna-Bjørnar-forsvarerne henger ikke med. Innbytteren drar seg deretter inn i boksen og smeller til fra skrå vinkel, men Larsen redder. Returen havner imidlertid i beina til Aahjem som har åpnet mål å sikte på fra kloss hold. Lyns toppscorer har deretter få problemer med å sette inn utlikningen.
    90'+3
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Linnea Sælen
    Gult kort for drøying av tid.
    90'+4
    Ender med ny corner.
    90'+5
    Klareres.
    90'+6
    90'+6
    Dommer Sarah Fatemeh Zangeneh markerer for fulltid i Grorud. Vertene var best i første omgang og burde ha ledet med mer enn ett mål, men Arna-Bjørnar slo knallhardt tilbake i andre. Først utliknet Ivanovic etter et innlegg fra Soleng Hansen, og samme dame satte 2-1 alene med Ask drøyt ti minutter senere. Gjestene fra Bergen var nære en stor skalp, men på overtid dukket Aahjem opp og utliknet for Lyn. Poengdeling er nok noe begge lag vil være misfornøyde med, og med dette resultatet blir Lyn og Arna-Bjørnar værende på henholdsvis 7. og 10. plass. Takk for meg!