Renmark90'+2
173
730

Hei, og hjertelig velkommen til dagens kamp fra Toppserien mellom Lyn og Brann.
    Vertene er godtgående med seks seiere på de siste åtte kampene. Sist helg ble det 1-0 seier over Åsane etter en jevnspilt kamp på Kringsjå. Siden den gang har laget fra hovedstaden tatt seg videre i NM etter 2-1-seier over Bodø/Glimt selv om de oppe på Kringsjå havnet under halvveis i 2. omgangen. Resultatet av dette gjør nok at Lyn tar med seg en god følelse inn mot kampen mot et Brann som jakter Rosenborg og Vålerenga i toppen.
    Gjestene fra Bergen tapte sist bortekamp i Toppserien 2-0 mot Vålerenga. Det gjorde at man ble satt litt tilbake i kampen om seriegullet, men laget er på skuddhold fem poeng bak Rosenborg og åtte poeng bak Vålerenga med en kamp mindre spilt. Siden tapet mot Vålerenga har man fått krabbet opp på hesten igjen med 5-1 over Arna-Bjørnar og 4-0 borte mot Åsane i cupen.
    Innbyrdes har Brann et godt tak på Lyn med åtte seiere på de siste ni. Den ene kampen som ikke er vunnet av disse ni kom faktisk på denne arenaen i fjor etter at Jenny Røsholm Olsen nettet to ganger, mens Tanja Myrseth satt inn det siste for Lyn i 3-2 seieren. Tabellposisjon, kvalitet og kampene innbyrdes gjør med andre ord Brann til greie favoritter i dagens kamp.
    Ettersom vi snart nærmer oss en liten sommerferie i Toppserien blir dette den siste kampen på Kringsjå før hvilen. En spiller som kanskje har litt ekstra følelser knyttet til denne kampen er Anna Aahjem som for første gang kommer tilbake til Kringsjå etter overgangen til Brann. Vi er tilbake en drøy time før kamp med lagoppstillinger.
    1'
    Cornelia Fladberg får til å ta avspark i forsøk nummer to.
    1'
    Nora Eide Lie tar plass ute til høyre, mens Engesvik henvises over til venstre.
    1'
    Brann blir avblåst for offside
    Rakel Engesvik
    Engesvik runder keeper, men de vinkes for offside.
    2'
    Det hadde vært en brutal start for hjemmelaget. Det så ikke riktig ut, men det er uansett vinket!
    2'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Kirvil Odden
    Odden banker ballen opp mot Skjelstad Jensen som alltid flytter frem når det slås lenger.
    2'
    Lyn går ut med et enormt press fra start her. Foreløpig spiller gjestene det greit av.
    3'
    Lyn header ut til corner i mot.
    4'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Nora Eide Lie
    Dødballen plukkes ned av kaptein og keeper Odden.
    4'
    Jevnt åpning de første fem, men Brann har skrudd opp noe.
    6'
    Svendheim svinger inn fra venstre, men Odden plukker det noe svake legget.
    7'
    Begge lag ønsker å spille seg ut fra eget forsvar.
    8'
    Inauen vinner en ball på midten før det hele roes ned. Klasse!
    9'
    Vi får kampens første skudd på mål. Engesvik er spilleren som kommer til sjansen, men Odden er få problemer med å fange den avslutningen i fast grep.
    11'
    Slemmen slår en fin luke på Eikeland, men går seg fast i den neste fasen.
    11'
    Svendheim kommer seg igjen ned til linja. Denne gangen rekker ikke backen baller før den har passert dødlinja. Utspill fra keeper.
    12'
    Tunes spilles gjennom etter at Galteland vinner ballen fra Haugland på midten. Gjennomspillet mot Tunes er svakt, Joanna Tynnilä har full kontroll.
    13'
    Kielland er alt for tøff på midten. Frispark til Lyn og Slemmen.
    14'
    Anna Palm
    Palm slår mot Slemmen, men den er for lang.
    14'
    Brann dominerer ballbesittelsen, men foreløpig er ikke det store skapt.
    15'
    Anna Aahjem
    Spissen løper seg fri ut til venstre, men det vinkes for offside.
    15'
    Odden banker på ny mot Skjelstad Jensen.
    16'
    Foreløpig er det solsteika som varmer mest oppe på Kringsjå!
    18'
    Lyn får endelig lånt ballen inne på halvdelen til Brann.
    20'
    Gaupset tres opp i mellomrommet før Svendheim tas med ute til venstre. Deretter stopper det opp for gjestene.
    21'
    Palm prøver å ta ned en ball foran egen keeper, det blir nesten farlig. Det hele ender med en corner til Brann.
    21'
    Lyn får klarert. Hvem andre enn Trine Skjelstad Jensen?!
    21'
    Nora Eide Lie og Cornelia Fladberg kolliderer. Lagene får seg en drikkepause, mens spillerne får tilsyn etter at hodene smeller sammen.
    22'
    Begge spillere er oppe på beina igjen, heldigvis.
    23'
    Mål for Brann!
    Lyn Fotball 0 - 1 Brann
    Mål: Anna Aahjem
    Målgivende: Justine Kielland
    Aahjem hamrer inn 0-1! Ballen droppes til Gaupset som tar med seg Kielland i støtte. Midtbanedirigenten prikker Aahjem gjennom. Spissen tar med seg ballen før ballen bankes i nettaket! Hvilken målscorer den tidligere Lyn-spilleren er!
    24'
    Den er tung for Lyn.
    25'
    Lyn Fotball 0 - 2 Brann
    Så smeller det igjen fra Aahjem! Inauen slår bort ballen på midten. Aahjem er den heldige som fanger ballen. På direkten sendes den forbi Odden som sliter med forflytningen samtidig som det rygges bakover. Den kan reddes, men det står uansett 0-2. De var to svært raske scoringer for bortelaget etter at Lyn har stått godt i mot.
    26'
    Gult kort til Lyn Fotball
    Keeperen prater på seg et gult kort.
    26'
    Det gikk fort fra 0-0 til 0-2 her på Kringsjå!
    28'
    Aahjem er først på den, men ballen detter ned til Nora Eide Lie som skyter rett på keeper.
    28'
    Odden får dyttet unna et innlegg. Returen skytes mot mål, men der får keeperen kommer seg mellom ball og mål! Meget god redning!
    31'
    Gjestene vinner et frispark midt på halvdelen til Lyn.
    32'
    Brann får tildelt et frispark
    Tas raskt.
    32'
    33'
    Odden slår langt.
    33'
    Som nevnt tidligere slår Lyn større og større sprekker utover i omgangen.
    34'
    Så ligger det tre spillere nede etter noen tøffe dueller på midten. Dommer har lagt lista høyt. Til slutt er det Marthine Østenstad som må trille den over sidelinjen.
    35'
    Holmen er den siste som kommer seg på beina. Slemmen kaster med det ballen tilbake til Brann. Fair play!
    36'
    Mikalsen har altså ikke blitt satt på en eneste prøve etter 35 minutter.
    36'
    Signe Gaupset fyrer fra 25 meter. Rett på Odden som fanger den enkelt.
    37'
    Skjelstad Jensen plukker opp et gjennomspill i bakrom mot Aahjem. Stopperen tar med Odden bakerst i støtte.
    39'
    Tanja Myrseth
    Tas kort.
    39'
    Tunes vippes gjennom, men ballen er to centimetere for lang. Det er ikke langt unna at spissen får tatt den ned alene mot keeper.
    40'
    Dragsten er ikke nådeløs i retning av dommer etter at Brann har skrudd opp trøkket i duellene. Rollene er litt snudd fra sist kamp fr Toppserien her på Kringsjå. Da var det Åsane sin trener Haga som slang med leppa.
    40'
    Lyn kommer til dagens første avslutning. Slemmen skyter over fra distanse.
    41'
    Nok en gang kommer Lyn seg til en avslutning. Denne ganger er det stopper Jensen som skyter etter at en andreball plukkes opp. Mikalsen får vippet den over tverrliggeren. Lyn vinner sin første corner!
    42'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Anna Palm
    Tas kort før det legges inn i klypene til Mikalsen.
    42'
    Lyn har løftet seg betraktelig de siste fem. Kan de få en redusering før pause?
    44'
    Et innlegg fra Slemmen detter ned i hanskene til Mikalsen.
    44'
    Haugland er først på et innlegg fra Eikeland. Headingen er svak som gjør at Odden knapt trenger å gjøre en redning for å hindre 0-3.
    45'
    Gaupset slipper til Kielland i støtte som før 0-1 scoringen. Denne gangen går Kielland for egne muligheter. Langt over.
    45'+1
    Engesvik er fri til høyre i boksen. Vingen drar frem noen lekre overstegsfinter før det legges inn via en motspiller. Lyn får kontroll på bakre.
    45'+3
    45'+3
    Vi går til pause på stillingen 0-2. Brann hadde stålkontroll i 40 minutter, som gjorde at Lyn til slutt slo sprekker. De første 20 minuttene var det ikke en avslutning på mål, men etter en liten drikkepause halveis i omgangen stakk Brann av etter to raske scoringer av tidligere Lyn-spiller Aahjem. Det første målet kom etter at spissen ble spilt gjennom før ballen ble banket i nettaket. To minutter senere lå ballen i garnet igjen, nok en gang var det Aahjem som hadde overlistet Odden. Denne gangen fra distanse. Brann kjørte også det neste kvarteret før Lyn fikk en liten sluttspurt uten resultat inn mot pause. Vi er tilbake om drøye kvarteret.
    45'+1
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Kamilla Melgård
    Ut: Emma Helstad Amundsen
    45'+1
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Marit Bratberg Lund
    Ut: Nora Eide Lie
    45'+1
    Aahjem sparker i gang de siste 45.
    45'+1
    Nora Eide Lie måtte gi seg til pause etter smellen tidligere i omgangen. Det skal sies at Marit Bratberg Lund ikke er en så halvgæren spiller å sette inn.
    48'
    Brann fortsetter å styre banespillet.
    48'
    51'
    Mål for Lyn Fotball!
    Lyn Fotball 1 - 2 Brann
    Mål: Trine Skjelstad Jensen
    Målgivende: Tanja Myrseth
    Stopperen stanger inn reduseringen! Myrseth slår et godt frispark fra korridoren ute til venstre. Ballen detter ned hos stopperen som stanger den i nettveggen! Når Lyn først gjør det på dødball er det ingen overraskelse at det er stopperen! Da er det kamp igjen!
    51'
    Det var nok åpningen Lyn drømte om i pausen!
    53'
    Signe Gaupset
    Gaupset tar den kort til Kielland.
    54'
    Lyn Fotball 1 - 3 Brann
    Mål: Justine Kielland
    Målgivende: Signe Gaupset
    Det ser ut som det er Kielland som er sist på den. Kielland svinger ballen inn etter en kort corner. Odden får en hånd på den, men ballen fortsetter mot mål. Haugland forlenger den på streken, men det spørs om den ikke er over linja før den tid. Det står uansett 1-3! Vinden må nok ta noe av skylden for at Odden ikke får den unna, men det er uansett ikke godt nok keeperspill.
    54'
    Brann fortsetter å kjøre!
    58'
    Marit Bratberg Lund
    Over alt og alle.
    58'
    Lyn får ikke fred selv om det står 1-3. Brann fortsetter å kjøre på!
    60'
    Innbytter Kamilla Melgård plukker opp ballen på midten før flere motspillere løpes fra. Dog går Melgård seg fast da alle lagkamerater også løpes fra.
    61'
    Rakel Engesvik skyter rett i blokka fra 20 meter. Det er Trine Skjelstad Jensen som kommer seg foran.
    62'
    Nå ser Lyn slitne ut.
    62'
    Vi er nærmere 1-4 enn 2-3 i skrivende stund. Skal vi spå 1-5 etter 90?
    64'
    Odden plukker et innlegg etter at Bratberg Lund svinger den inn i boks.
    65'
    Vi kan ta med oss at Åsane har holdt RBK til 1-1 i Bergen. Det gjør at Brann trolig tar inn to poeng på RBK i kampen om 2. plassen. Vålerenga fosser videre med 5-0 hjemme mot Røa.
    65'
    Kan Aahjem få sitt hattrick her i ettermiddag? I de siste kampene har spissen blitt tatt av utover i 2. omgang.
    66'
    Engesvik får en god mulighet i boksen etter at Svendheim legger inn fra høyre. Engesvik er først på den, men ballen sleives utenfor fra fem meter.
    66'
    Lyn Fotball 1 - 4 Brann
    Mål: Rakel Engesvik
    Engesvik runder keeper før det står 1-4! Gaupset tres opp i mellomrommet før førstnevnte slippes gjennom i bakrom. Engesvik har lurt seg bak ryggen til Palm som sover litt på den pasningen. Keeper Odden rundes før 1-4 er et faktum! Lyn straffes nok en gang etter at de ønsker å spille seg ut fra forsvar, dog smaker nok den godt for Engesvik som har hatt flere muligheter her.
    67'
    Brann har altså full kontroll på dette oppgjøret.
    69'
    Gult kort til Brann
    Karoline Haugland
    Haugland mister ballen på midten før det stupes inn i neste situasjon. Belønnes med det gule kortet!
    71'
    Kristin Holmen
    Tas kort før Myrseth slår den bort.
    71'
    Haugland prøver å finne Bratberg Lund på bakre med et innlegg, men Odden bryter den ballbanen.
    72'
    Johanna Renmark gjør seg klar for Brann.
    72'
    Lyn blir løpende mye mellom her nå. Brann triller ball i laget.
    73'
    Inn: Johanna Renmark
    Ut: Anna Aahjem
    Aahjem får ikke sitt hattrick, men kan uansett være fornøyd med dagens jobb!
    73'
    Gaupset briljerer ute til høyre får det slås inn foran mål. Den går forbi alt og alle.
    75'
    Lyn og Tunes prøver seg på en kontring, men det vil seg ikke for vertene.
    76'
    Skjelstad Jensen får en god mulighet til å score sitt andre for dagen! Melgård gjør en glimrende jobb ute til høyre før stopperen finnes inne foran mål. Denne gangen kommer sjansen med høyrefoten. Da går den på utsiden av stolpen. Den er stor!
    76'
    Inn: Ingrid Stenevik
    Ut: Karoline Haugland
    77'
    Lyn har tatt over noe nå.
    78'
    Vi er i brukbar rute til 1-5 tipset, men nå er det Lyn som ypper seg.
    79'
    Lyn har heller ikke alt for mange spillere å sette inn da de har meldt inn en tynn benk til at kampen spilles på hjemmebane. Det lengtes nok etter en ferie på Kringsjå.
    80'
    Slemmen med en blanding av skudd og innlegg. Forsøket havner i fanget til Mikalsen som har hatt en rolig dag på jobb.
    81'
    Tilskuerne er nok fornøyd med resultatet her. Grunnen til det er at det er klart flest bortefans.
    83'
    Inn: Ida Habbestad
    Ut: Cornelia Fladberg
    83'
    Johanna Renmark
    83'
    Tas kort.
    84'
    Får vi en scoring til på Kringsjå?
    84'
    Trine Skjelstad Jensen men en fantastisk sklitakling på Renmark som fosser gjennom!
    85'
    Kielland vinner et frispark på midten.
    85'
    Marthine Østenstad
    Trilles til stopperkollega Joanna Tynnilä.
    85'
    Kampet har roet seg mot slutten.
    86'
    Kanskje vi får se noe til Andrine Hegerberg mot slutten her. Midtbanespilleren er sakte med sikkert på vei tilbake etter sin kneskade. Så spørs det om kreftene kanskje spares til arbeid for NRK senere i kveld?
    87'
    Slemmen stopper Renmark ute til høyre. Innkast for Brann høyt i banen.
    88'
    Brann spiller Lyn svært lave.
    89'
    Ida Habbestad lager et frispark høyt i banen.
    90'
    Ingrid Stenevik
    Tas kort.
    90'
    90'
    Inn: Natasha Anasi
    Ut: Signe Gaupset
    90'
    Inn: Andrine Hegerberg
    Ut: Rakel Engesvik
    90'
    Odden slår den langt etter at Brann har byttet ferdig.
    90'+1
    Natasha Anasi viser seg frem umiddelbart. Drar en god sklitakling opp av hatten.
    90'+2
    Joanna Tynnilä lager et frispark på egen halvdel.
    90'+2
    Luisa Galteland
    Tas kort.
    90'+2
    Kanskje vi er ferdigscoret her?
    90'+2
    Lyn Fotball 1 - 5 Brann
    Mål: Johanna Renmark
    Målgivende: Andrine Hegerberg
    Johanna Renmark sørger for at vi ikke er ferdigscoret på Kringsjå! Innbytteren spilles fri ute til venstre etter et meget god forarbeid fra Andrine Hegerberg. Med sitt gode tempo skjærer førstnevnte innover i banen før ballen bredsides forbi en sjanseløs Odden i buret! Da står det 1-5!