204
101

Hei, og velkommen til livedekningen av lokaloppgjøret mellom Lyn og Røa fra Grorud Arctic Match!
    Med tre runder igjen av sluttspillet ligger dagens hjemmelag meget godt an. Lyn er ubeseiret på sine fire første (tre seiere og én uavgjort), og Oslo-laget troner således øverste på tabellen, to poeng foran Arna-Bjørnar på 2. plass. Med seier i dag kan de utelukke nedrykk og samtidig feste grepet rundt 1. plassen. Forrige runde spilte de borte mot Lillestrøm i LSK-hallen. Lagene gikk til pause med stillingen 1-1 etter en jevn første omgang om mål fra henholdsvis Kamilla Melgård og Ina Gausdal. Etter en hendelsesfattig start på andre omgang skulle det ta fyr da 80 minutter var spilt. Det ble tre scoringer på fem minutter. Julie Jorde satte inn 2-1 i 81., før Anna Aahjem økte ledelsen to minutter senere. LSK gikk rett i angrep etter det siste avsparket og det var Emma Stølen Godø som stanget inn reduseringen. Vertene fortsatte å jage en utligning, men Lyn stod godt i mot, og laget fra hovedstaten tok sin første seier over LSK i 2022.
    Røa ligger i skrivende stund på 4. plass etter å ha kapret seks poeng på de fire første kampene. Likevel er det kun to poeng ned til LSK på kvalikplass, så Toppserie-plassen er langt i fra sikret. Laget fra Oslo vest vant ikke en eneste kamp i løpet av grunnspillet, men har allerede notert seg for to seiere i sluttspillet mot henholdsvis Åsane og Kolbotn. De gjestet sistnevnte forrige runde på Røabanen. Det var bortelaget som ledet 1-0 til pause etter scoring fra Emilie Østerås, men Røa-spillerne kjempet iherdig og snudde kampen i andre. Først var det Synne Vatshelle Raa som stanget inn utlikningen på corner, før innbytter Anya De Courcy avsluttet med pannen da hun headet inn seiersmålet kvarteret senere. Publikum var i ekstase da dommeren blåse for fulltid, og Røa tok sin første seier på hjemmebane i 2022.
    Sist lagene møttes var på Obos Arena Kringsjå i starten av juni. Det var en kamp som hjemmelaget hadde god kontroll på, og Lyn ledet komfortabelt 2-0 til pause etter mål fra Iselin Sandnes Olsen og Kamilla Melgård. Anna Aahjem økte til 3-0 i andre, før Tuva Espås scoret det siste målet i oppgjøret som endte 3-1 til vertene. Det var Lyns tredje strake seier over Røa, og vi må helt tilbake til september 2018 for å finne sist gang Røa slo byrivalen. Den kampen endte for øvrig 4-3 til dagens bortelag.
    1'
    Vertene sparker i gang kampen.
    1'
    Hjemmelaget triller ball inne på Røa sin halvdel, og Jorde mottar ballen utenfor boksen før hun prøver å tre gjennom Holmen. Pasningen er imidlertid for hard og ruller ut til utspark.
    2'
    Lyn lemper opp mot Tandberg på topp, men Masdal rager høyest i luften og header unna. De Courcy prøver deretter å forlenge ballen, men ender opp med å heade den ut over sidelinjen.
    4'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Kamilla Melgård
    Heades unna av Svastuen. Closs plukker opp nedfallsfrukten før hun prøver å slå inn fra kant, men innlegget går rett i nettveggen.
    6'
    Melgård mottar ballen nede ved hjørneflagget før hun drar av Engås og slår inn. Via en motspiller og ut til corner.
    8'
    Rett i klypene til Ask.
    8'
    Røa vinner et innkast høyt i banen og flytter laget opp. Masdal hiver deretter kort mot De Courcy som legger igjen, men midtstopperen bommer på ballen og må se den trille ut over sidelinjen.
    9'
    Mål for Lyn Fotball!
    Lyn Fotball 1 - 0 Røa
    Mål: Kristin Holmen
    Målgivende: Kamilla Melgård
    Holmen sender hjemmelaget i føringen fra kloss hold! Melgård mottar ballen ute på kant og kommer seg helt ned til dødlinjen. Deretter kriger hun seg forbi en passiv Fuglem, før hun finner Holmen inne i boks. Angrepsspilleren tar deretter en berøring før hun banker ballen kontant i lengste.
    9'
    Drømmestart på lokaloppgjøret for Lyn. Vertene har dominert i de første ti minuttene og fått uttelling, mens Røa knapt har vært utenfor egen halvdel.
    12'
    Fuglem finner Espås inne i boksen med en fin pasning, men spissen er hardt presset og får ikke noe kraft bak avslutningen som ruller inn i beina til Ask.
    13'
    Melgård spiller tilbake til Fladberg som slår inn fra høyrekanten. Innlegget er godt slått og er på vei mot Tandberg inne i boksen, men Vatshelle Raa kommer seg foran spissen og får banket unna.
    19'
    Melgård mottar ballen nede ved hjørneflagget før hun utfordrer Engås. Backen følger imidlertid med på notene, og får klarert ballen i Lyn-spilleren og ut til utspark.
    20'
    Espås jager og jager på topp, og Røa-spissen tror hun har vunnet en corner når hun stjeler ballen fra Palm, men avblåses for en felling av Lyn-spilleren.
    21'
    Holmen sitter nede etter å ha fått en ball i ansiktet. Lyn-spilleren tar seg en liten pustepause, men kommer seg etter hvert på beina igjen.
    22'
    Suphellen lemper opp mot Espås på topp, men pasningen er upresis og lander på hodet til Palm som header ut til innkast.
    24'
    Røsholm Olsen er uhyre nære på å komme alene med Ervik etter en lang ball i bakrom, men Masdal får taklet ballen ut i siste liten.
    25'
    Klareres.
    25'
    Røa-spillerne har vært komfortable med ballen de siste minuttene og prøver å spille seg ut bakfra, men den lange pasningen fra Ervik mot Engås er upresis og flyr ut til innkast. Lyn overtar.
    27'
    Espås prøver å stusse gjennom spissmakker Fjelldal som har gått på løp i bakrom, men Fink leser pasningen og bryter.
    29'
    Tandberg felles av Suphellen inne på gjestene sin halvdel. Frispark til Lyn i fin innleggsposisjon.
    30'
    Røsholm Olsen kriger seg avslutning fra 18 meter. Via en motspiller og til corner.
    32'
    Cornelia Fladberg
    Går gjennom hele feltet. Ender med innkast til Lyn.
    32'
    Palm hiver mot Tandberg som vender opp inne i feltet før hun prøver å slå inn foran mål. Rett i klypene til Ervik.
    33'
    Jorde med en lekker pasning mot Melgård nede ved dødlinjen, og backen får lagt igjen til Tandberg som kommer løpende og avslutter fra ti meter. Spissen treffer derimot dårlig, og ballen flyr over målet til Ervik.
    35'
    Røa-spillerne sliter med å spille seg ut bakfra, og da velger kaptein Suphellen til slutt å slå langt mot Espås ute på kant. Pasningen er imidlertid dårlig og går ut til innkast.
    36'
    Lander på hodet til Sandnes Olsen, men midtstopperen får ikke nok kraft bak headingen som reddes av Ervik.
    37'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Synne Masdal
    Bokses ut av Ask. Ny corner.
    39'
    39'
    Mål for Røa!
    Lyn Fotball 1 - 1 Røa
    Mål: Ragne Hagen Svastuen
    Målgivende: Synne Masdal
    Corneren fra Masdal er utoverskrudd mot nærmeste, og der har Svastuen løpt seg fri fra markeringen. Røa-spilleren header deretter ballen i mål, og vi er like langt på Grorud Arctic Match!
    39'
    Gult kort til Lyn Fotball
    Maria Fink
    Hindrer en overgang.
    41'
    Engås slår inn fra kanten, og Fjelldal får headet ned til Fuglem som tester skuddfoten fra 18 meter. Hun treffer derimot dårlig og skyter noen meter til side for mål.
    43'
    Røsholm Olsen får vendt opp inne i boksen og skyter kjapt mot lengste, men avslutningen går via en Røa-spiller og rett på Ervik.
    44'
    Fuglem kombinerer med Espås og kommer seg rundt ute på venstrekanten. Deretter slår hun inn mot Fjelldal som har tatt løpet inn i boks, men Fink rager høyest i luften og stanger unna.
    45'+1
    45'+2
    Det står 1-1 mellom Lyn og Røa etter en relativt tam og sjansefattig første omgang. Hjemmelaget startet best og tok en tidlig ledelse takket være Kristin Holmen, men klarte ikke å bygge videre på den gode starten. Røa-spillerne kjempet seg inn i kampen, og drøyt fem minutter før pause stusset Svastuen inn utlikningen. Begge lag har gode muligheter til å stikke av med alle tre poengene i ettermiddag. Vi er straks tilbake!
    45'+1
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Emma Iversen
    Ut: Anya De Courcy
    45'+1
    Sandnes Olsen slår en fin ball opp mot Holmen på topp, men målscoreren får en dårlig berøring og mister kula. Lyn-spillerne presser på og vinner til slutt et innkast.
    47'
    Røa ruller opp, og Svastuen mottar ballen ute på høyrekanten. Midtbanespilleren prøver deretter å slå tunnel på Closs, men Lyn-spilleren lar seg ikke lure og stjeler ballen.
    50'
    Lander på hodet til Vatshelle Raa, men headingen går like over målet til Ask.
    52'
    Røsholm Olsen kriger og kriger og vinner til slutt ballen nede ved hjørneflagget. Deretter slår hun et fint innlegg inn mot nærmeste hvor Closs har løpt seg fri, men Lyn-spilleren skyter til side for mål.
    54'
    For noen sjanser! Ervik sender ballen rett i beina til Holmen, men spissen brenner alene med målvakten. Hun vinner derimot andreballen og spiller videre til Røsholm Olsen som har åpent mål å sikte på, men spissen skyter i tverrliggeren! Deretter lander ballen igjen i beina til Holmen som skyter fra 18 meter, men Ervik får reddet til corner.
    57'
    Tas kort mot Palm som slår inn. Ut til utspark.
    57'
    Melgård mottar ballen ute til høyre før hun driver innover. Hun utfordrer deretter Masdal, men må nøye seg med en corner.
    61'
    Klareres.
    61'
    Røa bryter, og Fuglem stormer deretter fremover med ballen. Til slutt spiller hun en fin gjennombruddpasning mot Espås som kommer til avslutning fra 14 meter, men vinkelen er skrå, og Røa-spissen skyter over mål.
    62'
    Gult kort til Røa
    Feller Røsholm Olsen ute på venstrekanten.
    63'
    Closs finner Holmen innover i banen, og midtbanespilleren sender en lur stikker mot Røsholm Olsen i bakrom. Spissen slår deretter inn foran mål, men innlegget går gjennom hele feltet.
    67'
    Røsholm Olsen flikker videre til Holmen som prøver å finne Tandberg med én berøring, men forsøket er svakt og går rett i Vatshelle Raa som klarerer.
    70'
    Lyn-spillerne prøver å komme til innlegg ute på kanten, men Røa forsvarer seg bra og vinner etter hvert et innkast.
    73'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Emilie Bølviken
    Ut: Maria Fink
    75'
    Inn: Anna Aahjem
    Ut: Jenny Røsholm Olsen
    75'
    Under ett kvarter igjen å spille på Grorud Arctic Match. Lyn har hatt mest ball, men sliter med å sette inn en ordentlig sluttspurt.
    78'
    Tulkki header unna.
    80'
    Fuglem mottar ballen 20 meter fra mål før hun drar seg ned til dødlinjen på lekkert vis. Deretter legger hun igjen til Espås som skyter, men spissen treffer dårlig og avslutter til side for mål.
    82'
    Masdal hiver inn fra kant, og ballen ruller til slutt ut over dødlinjen. Røa-spillerne roper på corner, men det dømmes utspark til Lyn.
    84'
    Fuglem får testet skuddfoten fra snaut 25 meter. Langt over.
    84'
    Vatshelle Raa lemper opp mot Fjelldal som har tatt løpet inn i boks, men spissen presses av Fink og må se kula lande i fanget til Ask.
    85'
    Røa-spillerne bruker god tid på dødball, nå. Dommeren ber de få opp farten, men Masdal bruker fortsatt godt med tid idet hun skal ta et innkast.
    87'
    Inn: Selma Olderheim
    Ut: Kristin Holmen
    88'
    Inn: Nadia Ryan Pinto
    Ut: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    88'
    Iversen prøver å utfordre Closs ute på høyrekanten, men Lyn-spilleren gjør en solid forsvarsjobb og vinner ballen.
    90'
    Innkast til Røa høyt i banen. Dette begynner å lukte uavgjort.
    90'+2
    Closs slår inn fra kant, men Suphellen header unna. Lyn-spillerne biter seg fast utenfor boksen, men klarer ikke å bryte ned et solid Røa-forsvar.
    90'+4
    Gult kort til Røas trener Gerd Nordby for munnbruk.
    90'+4
    90'+4
    Dommer Jensen blåser for fulltid på Grorud Arctic Match. Det var ingen av lagene som klarte å feste grepet om andreomgang eller skape de største målsjansene, og dermed ender det 1-1 i lokaloppgjøret mellom Lyn og Røa. Totalt sett et rettferdig resultat, og Lyn blir værende på toppen av tabellen, to poeng foran Arna-Bjørnar som har én kamp færre spilt. Røa rykker på sin side opp til 3. plass, og det begynner å lukte sikret plass for Oslo-laget. Takk for meg!