165
173

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Lyn og Stabæk fra Grorud Arctic Match!
    Lyn startet sesongen med et knepet hjemmetap for Brann i serieåpningen. Anna Aahjem sikret at vertene ledet 1-0 til pause, men bergenserne trengte bare litt over ett minutt på å snu kampen tidlig i andre omgang takket være mål fra Alyssa Walker og Nora Eide Lie. I den andre serierunden reiste Lyn til Karmøy for å spille borte mot Avaldsnes. Maria Hovmark sendte hjemmelaget i føringen etter 17 minutter var spilt, men Lyn utliknet like før pause da Anna Aahjem satte sin andre for sesongen. Maria Hovmark ble derimot matchvinner i andre omgang med sitt andre for dagen, og igjen måtte laget fra Oslo gå av banen med null poeng. Dermed ligger Lyn på 8. plass i forkant av dagens oppgjør.
    Stabæk fikk også en tøff start på sesongen da de spilte borte mot Rosenborg i serieåpningen. Trønderne dominerte kampen fra første spark på ballen, og vertene vant til slutt komfortabelt 3-0 takket være mål fra Cesilie Andreassen, Synne Hansen og Anna Jøsendal. Deretter tok Stabæk imot LSK på AJ Arena i den andre serierunden. Det var en sjansefattig kamp hvor begge lag gikk av banen målløse, og således ligger Stabæk på 7. plass med ett poeng i forkant av den tredje serierunden.
    Sist lagene møttes var i midten av juni 2022 på Kringsjå kunstgress. Det stod 1-1 til pause etter mål fra henholdsvis Justine Kielland og Anna Aahjem, mens Smilla Vallotto ble tungen på vektskålen da hun scoret seiersmålet for Stabæk tidlig i andre omgang. Totalt har lagene møttes ni ganger tidligere. Lyn har kun vunnet én kamp (i 2019), mens Stabæk har vunnet fem. Målstatistikken viser 17-10 i favør dagens bortelag.
    1'
    Aahjem sparker i gang oppgjøret!
    1'
    Sandnes Olsen med en lang ball fremover, men Pettersen vinner den første duellen med Mjåseth. Bortelaget overtar.
    2'
    Igjen slår Lyn langt. Denne gangen er det Palm som prøver å finne Melgård ute på kant, men Vallotto kommer seg foran backen og får klarert.
    3'
    Stabæk spiller seg fint inn på vertene sin halvdel, og til slutt mottar Pettersen ballen ute til venstre. Hun slår tidlig inn mot Abrahamsen og Jönsson i feltet, men Ask kommer ut og plukker.
    4'
    Rasmussen kriger seg fri ute til høyre før hun slår inn mot første. Innlegget lander på hodet til Abrahamsen, men angriperen er hardt presset og header til side for målet til Lyn.
    5'
    Jorde slår tidlig mot Melgård som utfordrer Vallotto nede ved dødlinjen. Det ender med at Stabæk-forsvareren setter inn en kontant takling, og hjemmelaget vil ha frispark, men dommeren velger å dømme utspark til bortelaget.
    7'
    Rasmussen med herlig forarbeid idet hun mottar ballen ute til høyre og finter seg forbi to motspillere. Deretter løfter hun ballen inn mot bakerste, men det er ingen lagvenninner som har tatt løpet. Lyn overtar.
    8'
    Like over fra Abrahamsen! Vallotto slår en lang ball som Lyn-forsvaret egentlig skal ha god kontroll på, men midtstopperne sover, og dermed får Abrahamsen tatt ned og kommer alene med Ask. Vinkelen er litt skrå, og avslutningen fra den tidligere Arna-Bjørnar-spilleren går like over mål.
    9'
    Stabæk blir avblåst for offside
    Zara Jönsson
    10'
    Mål for Stabæk!
    Lyn Fotball 0 - 1 Stabæk
    Mål: Melissa Bjånesøy
    Bjånesøy sender bortelaget i føringen! Kielland mottar ballen drøyt 20 meter fra mål før hun banker til. Skuddet er hardt og treffer tverrliggeren før ballen spretter ned. Der er Bjånesøy lys våken og først frempå, og Stabæk-angriperen har få problemer med å sende gjestene i ledelsen fra to meter.
    11'
    Det var for øvrig Stabæks første scoring for sesongen. Etter to målløse kamper mot henholdsvis Rosenborg og LSK smakte nok den ekstra godt for bæringene.
    13'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Kamilla Melgård
    Kort mot Jorde som slår inn mot første. Der står Helgesen og stanger unna.
    14'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Justine Kielland
    Tas kort mot Helgesen.
    16'
    Lyn Fotball 0 - 2 Stabæk
    Målgivende: Zara Jönsson
    Stabæk varter opp med nydelig angrepsfotball, og Bjånesøy setter sin andre for dagen! Det hele starter med Rasmussen som mottar ballen ute på kant før hun spiller vertikalt mot Abrahamsen. Angriperen trer deretter ballen gjennom hele Lyn-forsvaret og mot Jönsson som kommer seg ned til dødlinjen. Hun slår så inn foran mål, og der står Bjånesøy og kan upresset løpe inn 2-0!
    17'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Iselin Sandnes Olsen
    Tas hurtig mot stopperkollega Ludvigsen.
    19'
    Emilie Bølviken
    Tas kort mot Helgesen inne på egen halvdel.
    19'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Ender i armene til Ask.
    20'
    Kielland prøver å vri ut mot Vallotto på kant, men Palm leser pasningen og bryter. Hjemmelaget overtar.
    22'
    Loennecken spiller ut mot Rasmussen på kant som tar med seg Abrahamsen. Stabæks nummer ni drar seg deretter lekkert forbi Sandnes Olsen før hun løper inn i boks, men kommer ikke til avslutning. Etter hvert ender det med utspark til Lyn.
    23'
    Kort mot Kielland.
    23'
    Vi er over halvveis i første omgang, og hjemmelaget har ennå tilgode å skape en eneste sjanse. Lyn har faktisk ikke registrert et eneste skudd så langt, og Stabæk har hatt full kontroll på oppgjøret.
    25'
    Vallotto løfter ballen over Lyn-forsvaret og mot Jönsson i bakrom, men Ask er lynraskt ute og snapper ballen foran nesen til spissen!
    25'
    Gult kort til Lyn Fotball
    Kristin Holmen
    Får det gule for munnbruk.
    25'
    Spilles bakover mot Pettersen.
    25'
    I tverrliggeren fra Fladberg! Holmen vender vekk Helgesen før hun finner Closs ute på kant. Backen går litt med ballen før hun finner Fladberg på 18 meter, og midtbanespilleren smeller ballen i tverrliggeren fra distanse!
    27'
    Bedre takter fra hjemmelaget, nå. Virker som skuddet til Fladberg hjalp til å løfte Lyn-laget.
    30'
    Cornelia Fladberg
    Tas hurtig mot Jorde.
    31'
    Vallotto snapper en sløv pasning før hun slår inn fra venstrekanten, men Ludvigsen rager høyest i feltet og header unna.
    33'
    Emilie Ludvigsen
    Tas hurtig mot Fladberg.
    33'
    Spilles bakover mot Ludvigsen.
    34'
    Fladberg prøver å tre gjennom Holmen med en lur pasning utenfor gjestene sitt felt, men Bølviken leser forsøket og blokkerer.
    35'
    Smilla Vallotto
    Tas kort mot Pettersen.
    35'
    Lyn spiller seg rundt Stabæks sekstenmeter, og til slutt er det Sandnes Olsen som mottar ballen ute på kant. Hun får god tid til å slå inn mot bakerste, men innlegget flyr over alt og alle. Utspark til Skoglund og Stabæk.
    37'
    Spilles kort mot Ludvigsen inne på egen halvdel.
    37'
    Jorde slår en lekker ball mot Melgård i bakrom, men Vallotto får en tå på ballen som dermed ruller inn til Skoglund i Stabæk-målet.
    39'
    Jorde finner Closs ute på kanten som kriger seg ned til dødlinjen. Backen slår deretter inn mot mål, men ballen lander på nettaket til Skoglund.
    41'
    Både Melgård og Mjåseth prøver å slå inn fra høyrekanten, men Stabæk-forsvaret stanger unna. Lyn fortsetter å presse på, men etter hvert lander ballen i fanget til Skoglund som roer ned.
    43'
    Nære på fra Holmen! Palm spiller videre til Melgård som løper ned til dødlinjen før hun slår knallhardt inn foran mål. Ballen går gjennom hele feltet og ender hos Holmen på bakerste. Lyn-spilleren får avsluttet mot mål, men Skoglund varter opp med en feberredning og slår ballen over tverrliggeren.
    43'
    Klareres.
    44'
    Heades ut av Bølviken.
    45'
    Lyn Fotball blir avblåst for offside
    45'
    45'+1
    Stabæk leder 2-0 til pause etter en meget underholdende omgang. Det var gjestene som startet klart best, og Melissa Bjånesøy noterte seg for to scoringer etter kvarteret var spilt. Den andre var for øvrig en solid kandidat til rundens mål etter lekker angrepsfotball fra gjestene. Lyn var tamme de første 20, men etter at Fladberg banket ballen i tverrliggeren løftet hjemmelaget seg. Holmen var nære redusering like før pause, men keepertalentet Skoglund hindret scoring. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    45'+1
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Josefine Birkelund
    Ut: Miriam Mjåseth
    45'+1
    Stabæk sparker i gang de siste 45.
    45'+1
    Bølvik løfter opp mot Jönsson på topp som får tatt ned. Spissen kommer seg deretter til avslutning inne i boksen, men Ludvigsen slenger seg foran og blokkerer!
    47'
    Aahjem plukker på midten før hun stormer fremover. Formspilleren kommer seg inn i feltet og går til slutt for skuddet, men vinkelen er skrå, og avslutningen flyr over målet til Skoglund.
    48'
    49'
    Julie Jorde
    Tas hurtig mot Melgård på kant.
    50'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Iris Omarsdottir
    Ut: Melissa Bjånesøy
    51'
    Jorde gir videre til Birkelund som utfordrer Vallotto ute på kant. Innbytteren varter opp med en fin vending, men glir deretter på gressmatten og må se ballen ruller ut over dødlinjen. Utspark til Stabæk.
    53'
    Lyn kjører kontring, og Aahjem kommer i løpsduell med Helgesen. Spissen prøver å komme seg forbi midtstoppernen med en lang touch, men Skoglund kommer ut og snapper opp ballen.
    54'
    Melgård slår inn fra høyre, men Pettersen klarerer. Returen havner hos Jorde som banker til fra 17 meter, men avslutningen går mange meter over målet til Skoglund.
    55'
    Omarsdottir avanserer fremover før hun finner Jönsson i boks. Spissen legger igjen til Abrahamsen som trer videre til Vallotto, og backen får mye tid og rom til å avslutte fra 14 meter. Hun prøver å løfte ballen i lengste, men avslutningen går over mål.
    56'
    Lyn prøver å spille seg gjennom et lavtliggende og kompakt Stabæk-forsvar, men gjestene, anført av Pettersen, er sterke og står unna.
    58'
    Melgård slår en lang ball mot Aahjem som kriger seg inn i boksen. Spissen velger deretter å spille videre til Holmen foran mål, men Helgesen kommer seg foran og klarerer.
    60'
    Melgård felles ute på høyrekanten. Frispark til Lyn i fin innleggsposisjon.
    60'
    Julie Jorde
    Løftes inn mot bakerste, men Skoglund får en hånd på ballen. Ender med innkast på motsatt side.
    60'
    Closs stjeler ballen utenfor Stabæks sekstenmeter før hun gir videre til Birkelund. Innbytteren slår deretter inn mot backen som har tatt løpet, men Closs klarer ikke å styre avslutningen på mål.
    63'
    Skoglund varter opp med enda en strålende redning! Jorde og Holmen kombinerer inne i gjestene sin sekstenmeter, og førstnevnte kommer til avslutning fra snaut ti meter. Skoglund er derimot lynraskt frempå og avverger scoring. I kjølevannet av sjansen blir Lyn spillerne for ivrige og lager frispark inne i gjestene sin boks.
    64'
    Sunniva Skoglund
    Lempes opp.
    64'
    Bankes ut mot Vallotto på kant.
    66'
    Selma Pettersen
    Tas hurtig mot Bølviken.
    67'
    Holmen plukker en sløv pasning før hun gir videre til Fladberg. Midtbanespillerne løfter deretter ballen over Stabæk-forsvaret og ut mot Closs til venstre, men backen får en svak berøring og mister ballen. Utspark til bortelaget.
    68'
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Meryll Abrahamsen
    69'
    Jorde spiller til Closs som slår inn i feltet, men der er Kielland først frempå og rydder unna.
    71'
    Aahjem kommer seg ned til dødlinjen før hun må vende opp og spiller tilbake til Ludvigsen. Lyns nummer to pisker inn et nydelig innlegg, men Skoglund har stålkontroll inne i egen boks idet hun kommer ut og plukker.
    72'
    Gult kort til Stabæk
    Holder igjen Melgård som er på vei fremover.
    72'
    Julie Jorde
    Over alt og alle. Utspark til Stabæk.
    72'
    Hjemmelaget fortsetter å presse på, men klarer ikke å komme til de store sjansene mot et meget solid Stabæk-forsvar. Det begynner å lukte tre poeng til bæringene idet vi nærmer oss det siste kvarteret på Grorud Arctic Match.
    75'
    Sandnes Olsen kriger seg fremover og kommer forbi flere motspillere. Deretter finner hun Aahjem inne i boksen som prøver å gi videre til Holmen, men pasningen er svak og snappes av Stabæk-forsvaret.
    77'
    En lang ball fra Skoglund snappes av Anderdal som kan avansere fremover, men innbytteren får en svak berøring og mister til Sandnes Olsen som overtar.
    78'
    Jönsson stjeler ballen fra Ludvigsen som bruker armene for å holde igjen spissen. Stabæk-benken roper på gult kort, men dommeren er uenig.
    79'
    Jönsson jager på topp og kommer seg ned til dødlinjen. Deretter slår hun et fint innlegg mot Omarsdottir som har løpt seg fri i feltet, men innbytteren får akkurat ikke hodet på ballen. Lyn overtar.
    81'
    Inn: Selma Hernes
    Ut: Emilie Ludvigsen
    82'
    Inn: Trine Skjelstad Jensen
    Ut: Cornelia Fladberg
    83'
    Løftes inn fra høyrekanten, men Closs og Lyn stanger unna.
    83'
    85'
    Klokker tikker ikke Lyns vei for øyeblikket, og det hjelper lite når en lang ball fra Sandnes Olsen flyr ut over sidelinjen og ut til innkast. Bortelaget bruker god tid på dødballer, nå.
    86'
    Inn: Maren Thoresen
    Ut: Zara Jönsson
    87'
    Inn: Malin Rovelstad
    Ut: Smilla Vallotto
    87'
    Jorde prøver å trikse seg forbi Pettersen ute på kanten, men midtstopperen lar seg ikke lure og vinner ballen.
    89'
    Julie Jorde
    Lander på hodet til Jensen som header mot mål, men Skoglund er våken og redder.
    90'
    Stabæk vinner høyt, og Omarsdottir tester skuddfoten fra 25 meter. Avslutningen går derimot rett på Ask som redder enkelt.
    90'+1
    Maren Thoresen
    Klareres.
    90'+2
    Julie Jorde
    Stabæk-forsvaret får klarert.
    90'+3
    Lempes opp.
    90'+4
    90'+5
    Stabæk vinner til slutt 2-0 borte mot Lyn. Hjemmelaget fortsatte å presse på etter pause, men slet med å komme til sjanser mot et bortelag som forsvarte seg meget bra. Dermed taper Lyn sin tredje kamp på rad, mens gjestene fra Bærum noterer seg for sin første seier for sesongen. Med dette resultatet rykker Stabæk opp til 6. plass, mens Lyn rykker ned til 9. plass. Takk for meg!