1-7

185
163

Hei og god lørdag! Det er en glede å ønske deg velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Lyn og Stabæk i den 6.runden av årets sesong i toppserien.
    Det er duket for et durabelig oppgjør mellom Oslo Vest og Bærum i dages kamp. Stabæk tar den korte turen "opp i høyden" og utfordrer hjemmelaget på Kringsjå kunstgress. Lyn og Stabæk er tabellnaboer på henholdsvis 7. og 6.plass før dagens oppgjør, med kun 2 poeng som skiller. Lyn viste gode tendenser mot tabelltopp og byrival Vålerenga i forrige runde, men måtte til slutt se erkefiendene fra Oslo Øst stikke av med alle 3 poengene. Bedre gikk det dog mot LSK i forrige kamp på eget gress. Lyn kjempet inn sesongens første, og foreløpig eneste trepoenger.
    Kringsjå kunstgress gjestes i dag av et hjemmelag som har tatt 6 poeng av årets første 18 oppnåelige poeng. Ikke en poengfangst å skrive hjem om med andre ord, men det hører også med til historien at de har hatt et tøft kampprogram i toppseriens første 6 runder. De har nemlig møtt Rosenborg, Brann og Vålerenga to ganger. Sesongens poengfangst kom etter seire mot både Arna Bjørnar og Kolbotn. Stabæk må også klare seg uten trener Janne Jönsson på sidelinjen i dag. Han ble nemlig suspendert i to kamper etter å ha entret banen mot Vålerenga i runde 4.
    Historisk sett har Stabæk trivdes godt når Lyn står på den andre banehalvdelen. Lyn har kun vunnet 1 av de siste 12 innbyrdes oppgjørene, mens Stabæk har gått seirende ut av hele 7 av de siste 12. Forrige innbyrdes oppgjør fant sted på Grorud kunstgress i september i fjor og endte med poengdeling. Heldigvis er historien intet mer enn et dårlig estimat på fremtiden, i hvert fall i fotball, så her kan vi forvente oss et spennende oppgjør. Kampleder Stine Margrete Jensen blåser det hele i gang kl 14:00, og vi er tilbake med lagoppstillinger med mer en times tid før det - det er bare å begynne å glede seg!
    Begge lag gjør én endring i forsvaret. For vertene erstattes Anna Palm av Sofie Tunes i forsvarstrioen, mens bortelaget gir tillit til Silje Helgesen på bekostning av Fanny Lång. I tillegg kan vi merke oss at Mathea Berget får en mulighet til å vise seg frem på Lyn-midtbanen. Hun erstatter da Cornelia Fladberg. Så gjenstår det å se om disse grepene gir utslag den ene eller andre veien - vi er i gang om en knapp times tid!
    Den siste peptalken er unnagjort og lagene stiller seg opp for kampstart. Kringsjå bader i sol i dag, så her ligger mye til rette for en god kamp!
    0'
    Olsen får æren av å sparke det hele i gang!
    0'
    Hjemmelaget går tøft til verks her! Stormer rett i angrep, men stoppes tidlig. Gjestene tar over.
    1'
    Odden plukker enkelt opp dagens første innlegg.
    2'
    Loennecken sikter mot Omarsdottir, men pasningen når ikke frem.
    2'
    Hjemmelaget ser ut til å gå ut i en 4-3-3-variant.
    3'
    Madsen kommer til en skuddmulighet, men sklir idet kun skal lade skuddfoten.
    3'
    Bortelaget presser høyt fra start her. Stresser Lyn-forsvaret, men klarer ikke å fremprovosere noen kritiske feil enda.
    4'
    Mange tøffe dueller innledningsvis her. Mye vilje og lite presisjon.
    5'
    Hjemmelaget triller ball i de bakre rekker for øyeblikket. Spiller seg rundt et høyt Stabæk-press.
    6'
    Loennecken er et lite hakk for tøff i en duell mot Fladberg. Skaper et frispark.
    7'
    Tas kort på egen banehalvdel.
    8'
    Lyn taper ballen i et angrep, men opprettholder presset og vinner et innkast høyt i banen. Veldig tydelige på at de skal presse høyt og intenst i dag, vertene.
    8'
    Loennecken er nære på å motta en gjennombruddspasning som ville ha sendt henne alene med keeper. Stabæk må ta til takke med et innkast.
    9'
    Ingen av lagene har klart å ta skikkelig hånd om denne kampen. De kjenner litt på hverandre i åpningsminuttene her.
    10'
    Gjestene fra Bærum prøver seg på en småfrekk vegg på høyrekanten. Stoppes av Slemmen.
    11'
    Asbøll sikter langt mot Tunes og lykkes godt med det. Ender med at Slemmen får luftet driblefoten sin på venstrekanten, og Fladberg får fyrt avgårde et skudd. Vinner et hjørnespark.
    13'
    Jensen kommer seg fri og får headet mot mål! Dessverre for hjemmelaget går den like utenfor.
    13'
    Helgesen misser og gir Lyn et innkast høyt i banen.
    14'
    Lyn er ballsikre i de bakre rekker, og ruller opp til Melgård, som vender spillet. Stabæk får omsider avverget, men lovende takter fra hjemmelaget dette!
    16'
    Etter stillingskrig de første 10 minuttene av denne kampen, har Lyn nå tatt initiativet i denne kampen.
    17'
    Soleng Hansen er sterk i en duell på midtbanen og tildeles frispark.
    18'
    Tas kort.
    18'
    Så er Stabæk farlig frempå og krediteres kampens første store sjanse! Helgesen spiller opp til Omarsdottir som header ned til Isaksen. Sistnevnte har tid og rom til å skyte, og gjør nettopp det. En benparade fra Odden sørger for at bortelaget må ta til takke med et hjørnespark.
    18'
    Et flatt innlegg avverges.
    19'
    Stabæk står høyt i kjølvannet av hjørnesparket. De lykkes og ikke med å skape en andre sjanse.
    20'
    En god defensiv involvering fra Omarsdottir hindrer Lyn i oppbyggingen av et lovende angrep.
    21'
    Berget stormer fremover og kommer seg til skuddposisjon. Hun er dog helt uselvisk og prøver å sende gjennom til Tunes. Stoppes av Hansen.
    22'
    Olsen prøver en småfrekk gjennombruddspasning til Slemmen. Stoppes av Bjørneboe.
    23'
    Lyn triller ball og drar ned tempoet i kampen etter noen intense minutter med mange halvsjanser til begge lag. Stabæk har skapt kampens største sjanse.
    24'
    Mål for Stabæk!
    Lyn 0 - 1 Stabæk
    Mål: Melissa Bjånesøy
    Målgivende: Emilie Bølviken
    Effektivt fra gjestene! De etablerer et angrep og presser Lyn lave. Bølviken sender et presist og godt innlegg på hodet til Bjånesøy, som styrer ballen ned i det venstre hjørnet, utagbart for Odden.
    24'
    Spillerne tar en liten drikkepause i etterkant av målet. Sommeren har for alvor meldt sin ankomst, også i Oslo.
    26'
    Myrseth kommer seg nesten forbi en skokk av Stabæk-spillere på midtbanen. Det blir bare nesten.
    27'
    Tunes skaffer et frispark i god innleggsposisjon.
    27'
    Innlegget slås nok en gang mot Jensen, men denne gang tapes hodeduellen. I returrommet får Holmen sendt avgårde et skudd. Skuddet blokkeres.
    28'
    29'
    Hansen sikter mot Bjånesøy. Spissen taper duellen mot Asbøll.
    30'
    Stabæk etablerer et press og spiller rundt et lavtliggende hjemmelag.
    31'
    En pasningsfeil i Stabæk-forsvaret gir Lyn et innkast høyt i banen og dermed en muli8ghet for vertene til å flytte laget oppover.
    32'
    Fladberg jobber godt hjemover og hindrer en lovende kontringsmulighet til Stabæk.
    33'
    Dommer Stine Jensen ser an fordelen på en situasjon på midtbanen, men velger til slutt å blåse frispark i favør Slemmen og Lyn.
    34'
    Tas kort på midtbanen.
    34'
    En brukbar sjanse til Lyn! En strøken langpasning finner Melgård, som tar ned ballen og sender videre til Fladberg. Sistnevnte skyter og tvinger keeper Skoglund ut i full strekk for å avverge utligning!
    35'
    Prøver seg på en kort variant. Det slås omsider et innlegg som holdes av keeper Skoglund.
    36'
    Gult kort til Lyn
    Cornelia Fladberg
    Holder igjen Østerås og hindrer med det en lovende kontring. Tok en for laget der, Fladberg.
    37'
    37'
    Omarsdottir plukker opp et svakt utspill fra Lyn-keeper Odden. Stabæk vinner ball, men Lyn får flyttet mange spillere på riktig side tidsnok.
    39'
    Olsen forstyrrer et langskudd fra Slemmen, men klarer ikke helt å få en fot på skuddet. Nære på at målsniken Olsen får gitt det skuddet en liten retningsendring og dermed gjøre keeper Skoglund utspilt.
    40'
    Berget stormer fremover med ballen i beina. Hun sender så videre til Holmen, som prøver å finne Slemmen i bakrom. Den siste pasningen blir et lite hakk for upresis.
    41'
    Stabæk er oppofrende i presset og vinner ballen i en gunstig posisjon. Kan skape noe her, gjestene.
    42'
    Slemmen mottar et innlegg på venstrekanten og utfordrer Asbøll. Den duellen er det sistnevnte som kommer seirende ut av.
    43'
    Nesten for Lyn! Melgård setter opp et forrykende tempo og utfordrer 2-3 forsvarsspillere på egenhånd, før hun prøver å finne Olsen som er på full fart inn i bakrommet. Gjennombruddspasningen kommer bare nesten frem.
    43'
    Skulle så gjerne hatt en utligning før pause her, hjemmelaget.
    44'
    Kjelstad Jensen får headet unna et godt innlegg. Viktig i de duellene der, Jensen.
    45'
    Lyn spiller med stor risiko på små flater i utspillsfasen. Stabæk presser svært høyt.
    45'+1
    45'+1
    En jevnspilt og tett omgang er over. Hjemmelaget kan notere seg de fleste sjansene, men Stabæk er dødelig effektive og scorer på sin andre sjanse. Her er ingenting over - vi snakkes på andre siden av hvilen!
    45'
    Bjånesøy og Stabæk sparker i gang de siste 45!
    45'
    Begge lag ser ut til å starte med de samme 11 spillerne som avsluttet den første omgangen.
    45'
    En lang ball stusses kontrollert inn til Odden.
    45'
    Lyn presser høyt og vinner et innkast høyt i banen.
    46'
    Vertene flytter laget oppover i banen og vinner et hjørnespark.
    46'
    Keeper Skoglund går ut i feltet, men får ikke tak på ballen. Det får heller ingen Lyn-spillere og Stabæk får klarert.
    46'
    Hjemmelaget opprettholder presset på gjestenes banehalvdel.
    47'
    Blir et lite hakk for ivrig der, indreløperen.
    48'
    Hjemmefansen roper på frispark på en Stabæk-kontring, men får ikke gehør hos dommer Jensen. Det betyr at Isaksen før anledning til å utfordre 1 mot 1 mot Asbøll. Sistnevnte får ryddet unna.
    49'
    Et langt innkast ender i skuddmulighet for Stabæk! Østerås smeller skuddet rett i blokka.
    50'
    Vertene får klarert det innoverskrudde innlegget fra Loennecken.
    50'
    Det siktes mot Slemmen som stormer nedover venstrekanten, men pasningen blir for lang.
    51'
    Lyn 0 - 2 Stabæk
    Mål: Thea Loennecken
    Målgivende: Mathilde Kruse
    Loennecken dobler ledelsen! Kruse finner Thea Loennecken dypt inne i Lyns sekstenmeter. Der får midtbanespillerne rettvendt seg og avsluttet. Skuddet går via beinet til Skjelstad Jensen og til venstre før keeper Odden. en tung åpning på omgangen for hjemmelaget!
    51'
    53'
    Så kommer Bjørneboe til en god innleggsmulighet! Hun drar seg ned til dødlinjen og velger å legge et flatt innlegg. Det blir dog et lite hakk for svakt.
    55'
    Lyn presser fortsatt høyt idet Stabæk triller ball i sine bakre rekker. Virker ikke å fravike fra akkurat den delen av kamp-planen, hjemmelaget.
    55'
    Lyn spiller seg fint ut på små flater. De prøver seg på et angrep, men Stabæk er disiplinerte og får flyttet mange på riktig side i tide.
    57'
    Etter noen intense åpningsminutter på denne omgangen med et intenst Lyn-kjør, har Stabæk nå bedre kontroll på banespillet.
    58'
    Lyn 0 - 3 Stabæk
    Mål: Emilie Bølviken
    Målgivende: Melissa Bjånesøy
    Det sies at det alltid er ledig i krysset! Bølviken ser tilsynelatende ut til å slå et innlegg, men den styres rett i det lengste krysset. Det som unektelig ser ut til å slås som et innlegg, blir til et kjempefint mål!
    58'
    Nå blir veien tilbake tung for hjemmelaget.
    60'
    Nesten 0-4! Isaksen krangler med seg ballen forbi Berget og kommer alene med keeper. En mesterlig involvering fra keeper Odden hindrer at Isaksen sender Stabæk opp i 0-4.
    61'
    Hjørnespark til Stabæk
    61'
    Lyn 0 - 4 Stabæk
    Mål: Emilie Østerås
    Så sitter nummer fire! Innlegget stusses videre fra en Lyn-spiller og videre til Østerås og får lov til å stå helt alene på bakerste stolpe og prikke inn mal nummer 4. Østerås fullbyrder dermed noen marerittminutter for vertene.
    61'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Mathilde Kruse
    63'
    Inn: Meryll Abrahamsen
    Ut: Monica Isaksen
    63'
    Stabæk syr seg gjennom Lyn-forsvaret nå, men må ta til takke med et innkast høyt i banen.
    65'
    Hansen setter inn en presis takling og hindrer et Lyn-angrep allerede før det startet. De kjemper i oppoverbakke nå, Lyn.
    66'
    Innlegget ender hos Slemmen som banker ballen like over mål! En scoring hadde vært sårt tiltrengt for hjemmelaget her.
    67'
    Spillerne får et lite minutt drikkepause. Hjemmelaget må bruke den godt.
    68'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Luisa Galteland
    Ut: Mathea Berget
    69'
    Inn: Maia Melgård
    Ut: Sofie Tunes
    Søster Melgård, født i 2009(!), får spilleminutter her.
    69'
    Slemmen prøver å trylle seg forbi forsvarsleddet til gjestene. Lykkes ikke med det.
    70'
    To enorme sjanser til innbytter Galteland! Først får hun den på nærmest åpent mål, men hun er litt i ubalanse og smeller den i det vertikale metallet. Lyn står godt etter og får en ny mulighet allerede 10 sekunder etterpå. På ny er det Galteland som får lov til å lade skuddfoten på 5 meter. Det reddes på strek.
    70'
    Inn: Anja Rasmussen
    Ut: Melissa Bjånesøy
    71'
    Inn: Elida Kolbjørnsen
    Ut: Silje Bjørneboe
    71'
    Mål for Lyn!
    Lyn 1 - 4 Stabæk
    Mål: Maia Melgård
    Målgivende: Jenny Røsholm Olsen
    Lillesøster Melgård har knapt rukket å bli 15 år, men den unge alderen til tross: Hun gir fornyet håp til hjemmelaget! Olsen er klinisk i sin gjennombruddspasning og sender Melgård alene med keeper. Der gjør den unge jenta ingen feil og setter inn en redusering.
    72'
    En redusering er heller ikke ufortjent her. Lyn er klart best på sjansestatistikken de siste 10 minuttene.
    74'
    Stabæk kontrollerer ballen og spiller rundt et Lyn-lag som har fått ny giv.
    75'
    Den skal sitte for Olsen og Lyn! Pasningsfeil i Stabæk-forsvaret gir Olsen en gratismulighet. Hun legger merke til at Skoglund er på bærtur og prøver seg på et skudd fra 25-30 meter. Hun treffer dog ikke på det rundt 7,3 meter brede målet, og Stabæk slipper med skrekken.
    76'
    De gir det et forsøk her nå, hjemmelaget!
    78'
    Slemmen prøver seg på å gjenskape Bølviken sitt innlegg som gikk rett i mål. Det lykkes hun bare nesten med.
    79'
    Loennechen finner Anderdal, som finner Omarsdottir. Sistnevnte sender et innlegg som går via en Lyn-spiller og inn til keeper.
    80'
    Søstrene Melgård prøver å kombinere dypt inne på Stabæks banehalvdel. Også denne gang blir det bare nesten.
    81'
    Slemmen utfordrer på venstrekanten og vinner et hjørnespark.
    81'
    Sikter mot Skjelstad Jensen, som taper duellen på bakre stolpe.
    81'
    Lyn har 6 minutter pluss tillegg til å forandre på poengutdelingen her.
    82'
    Lyn 1 - 5 Stabæk
    Mål: Meryll Abrahamsen
    Målgivende: Andrea Anderdal
    Innbytter Anderdal kriger seg først på en lang ball mot Lyn sine bakre rekker. Deretter stormer hun fremover og serverer Abrahamsen på åpent mål. Sistnevnte har ingen problemer når hun får det servert på sølvfat. Et strålende angrep dreper det lille håpet Lyn hadde.
    83'
    Inn: Mia Fedøy
    Ut: Kristin Holmen
    83'
    Dragninger og kroppsfinter på 15-år gamle Kolbjørnsen er nære på å sørge for et enda styggere resultat sett med Lyn-øyne! Keeper Odden får avverget.
    85'
    Inn: Henriette de Lange
    Ut: Silje Helgesen
    86'
    Gult kort til Stabæk
    Emilie Østerås
    Østerås er for sent inne i en duell med Fladberg og tildeles de gule kortet.
    86'
    87'
    Storesøster Melgård regisserer et angrep hun selv får lov til å avslutte. Skuddet går via en Stabæk-spiller og inn til keeper.
    88'
    Lyn 1 - 6 Stabæk
    Mål: Iris Omarsdottir
    Målgivende: Meryll Abrahamsen
    Game, set match! Herlige kombinasjoner mellom Omarsdottir og Abrahamsen sørger for at de to sklir gjennom Lyn-forsvaret. Omarsdottir får æren av å avsluttet det herlige angrepet, og har ingen problemer med å øke ledelsen ytterligere når hun får muligheten alene med keeper fra rundt 11 meter.
    88'
    Det blir stygge sifre for hjemmelaget, dette her.
    90'
    Slemmen prøver seg offensivt. Stoppes av unge Kolbjørnsen.
    90'+1
    6 mål scoret av 6 ulike spillere er nokså unikt for Stabæk.
    90'+1
    Lyn 1 - 7 Stabæk
    Omarsdottir blir dagens første tomålsscorer! Stygge sifre forvandles til nærmest pinlige sifre for hjemmelaget. Anderdal drar seg ned til dødlinjen og sender ut til Omarsdottir som banker inn dagens åttende mål fra 5 meter.