3-2
8 147
18 617

Ble dekket av Per Opsahl

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Manchester City og Aston Villa.
    Med seier i dag vil City uansett være sikret seriegull. De er ett poeng foran Liverpool før dagens kamp.
    Svenske Robin Olsen får sin debut for Aston Villa i dag. Det er jo litt av en anledning å få den i!
    Manchester City starter da med Walker på benken. Får se om det blir Fernandinho eller Stones som spiller på backen.
    Eventuelt så kan det også være en trebackslinje fra City.
    Det er usikkert hvorfor Martinez ikke starter for Aston Villa. Han har vært blant de beste keeperne i Premier League denne sesongen, men er ikke med i troppen i dag. Og da er det altså den svenske landslagskeeperen Robin Olsen som får sjansen i mål.
    Litt ymse rapporter fra Argentina om at Martinez - som skal slite med en liten skade - står over kampen for å være klar til kampen mellom Argentina og Italia 1. juni - en kamp mellom regjerende EM-vinner og Copa America-vinner - en slags supercup der altså (Finalissima).
    Aston Villa-manager Steven Gerrard bekrefter at det er en kneskade som gjør at Martinez står over dagens kamp.
    Hjemmelaget tar avspark nå straks.
    Vill at triller ball i laget - til pipekonsert fra hjemmefansen.
    1'
    Robin Olsen får ballen for første gang. Måker den ut til innkast.
    2'
    Foden felles på venstrekanten av Chambers.
    2'
    De Bruyne tar frisparket og slår hardt inn mot første stolpe. Fernandinho avslutter ufarlig utenfor.
    3'
    Så er det Wolverhampton som har scoret det første målet på Anfield. Det er meget populært i Manchester!
    4'
    Cancelo får med seg ballen inn i feltet og skyter - blir blokkert.
    5'
    Hjemmelaget har tatt fullstendig kommandoen her. Triller ball.
    7'
    Cancelo prøver en stikker mot Foden inne i feltet. Mistforståelse og ballen triller ut.
    7'
    Foden med en herlig vending ute på kanten, men Cash får gitt til innkast.
    8'
    Jesus jager en lang ball inne i feltet, men Olsen er ute og holder - men ikke helt patent.
    9'
    Olsen får et tilbakespill og touchet hans er for dårlig. Jesus presser ham og svensken skyter ballen i kroppen på spissen - spretter utenfor.
    9'
    McGinn legger inn fra høyre, og Coutinho er nær ved å få hodet på den.
    10'
    Digne får et skuddforsøkfra en lagkamerat rett i ansiktet og blir liggende. Trenger behandling.
    11'
    Digne er oppe igjen, og ser ut til å kunne fortsette.
    13'
    Olsen har fått en nervøs åpning på kampen. City får corner.
    14'
    Corneren bokses unna av Olsen.
    15'
    Mahrez får ballen inne i feltet og legger farlig inn foran målet, men Digne klarerer.
    17'
    De Bruyne stikker mot Jesus inne i feltet, men litt for langt.
    20'
    Stones prøver et innlegg - blokkeres til corner for hjemmelaget.
    23'
    City kontrer. De Bruyne setter fart før han sklir, får likevel dyttet ballen til Jesus. Han finner igjen Foden, men skuddet hans blokkeres like utenfor.
    24'
    Liverpool har utlignet til 1-1 i sin kamp mot Wolves.
    25'
    Et par cornere til hjemmelaget som de ikke får noe ut av.
    25'
    Cancelo med nytt skuddforsøk - blokkeres igjen.
    28'
    Jesus med hardt innlegg foran målet - treffer Olsen i ansiktet. Keeperen får kontroll, men har tydelig trøbbel med nesa etter den smellen.
    28'
    Olsen er klar igjen, men har tydelig trøbbel.
    29'
    Watkins skaffer Villa et frispark på Citys halvdel.
    30'
    Villa holder ballen i laget. Har vært brukbare på et par overganger, og gjort en fin kamp så langt.
    31'
    Jesus får ballen etter slurv i Villa-forsvaret, men spissen slurver med avslutningen som er ufarlig.
    31'
    Jesus farlig frempå inne i feltet. Finter seg fri og løfter inn i feltet - heades unna.
    35'
    Mål for Aston Villa!
    Manchester City 0 - 1 Aston Villa
    Mål: Matty Cash
    Målgivende: Lucas Digne
    DER SITTER DEN! Matty Cash header inn etter overlegg fra Digne. Cash knuser Cancelo i luften på seks meter og skaller Villa opp i ledelsen.
    37'
    Jubelen på Anfield er enorm når Villas scoring blir annonsert.
    39'
    Nå er det nervøs stemning i Manchester. De Bruyne prøver å ta tak her nå.
    40'
    Cancelo med utsidepasning inn i feltet - Olsen plukker.
    40'
    Watkins skyter, men Laporte kaster seg og blokkerer inne i feltet.
    41'
    Åpner seg mer her nå, og Villa får halvsjanser. Coutinho skyter utenfor fra 18 meter.
    42'
    Fernandinho feiler voldsomt i eget forsvar. Watkins alene igjennom, men blir forstyrret av Stones og Ederson. City får kontroll.
    43'
    De Bruyne fosser inn i feltet - slår knallhardt mot Jesus, men Chambers er i veien og blokkerer. De Bruyne får ballen igjen, men må nøye seg med corner.
    44'
    Corneren blir det ikke noe ut av.
    45'
    Det er lagt til fire minutter.
    45'
    Jesus er i ferd med å komme alene igjennom, men Chambers gjør en kjempejobb og får klarert.
    45'+1
    Cancelo med nytt skudd, men Chambers får ut en labb inne i feltet og blokkerer.
    45'+2
    Ny corner til hjemmelaget. Mahrez til Laporte inne foran målet - headingen går rett på Olsen.
    45'+3
    For et drama dette er! City-spillerne jogger i garderoben. Guardiola først, og han har nok et par ord å si før 2. omgang.
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Oleksandr Zinchenko
    Ut: Fernandinho
    46'
    Foden legger inn fra venstre, men ingen lagkamerater på rett plass inne foran målet.
    46'
    Zinchenko med innlegg - Olsen tar det i fast grep.
    47'
    De Bruyne får ballen på 11-12 meter etter en halvklarering, men blåser skuddet høyt over.
    48'
    Gult kort til Aston Villa
    Tyrone Mings
    49'
    River ned Jesus, og får gult kort.
    49'
    Zinchenko farlig frempå. Finter seg fri og legger inn i retning av Mahrez - nesten!
    50'
    Jesus avslutter over fra fire-fem meter. Er i ubalanse, men kunne satt den.
    50'
    Rodri skyter utenfor fra 20 meter - brukbart forsøk.
    51'
    Hjemmelaget kjører her nå.
    51'
    Olsen med langt utspill, og Watkins alene igjennom. Så blåser han den utenfor, men det blåses for offside. Den skulle blitt interessant dersom VAR hadde sett på den.
    55'
    Inn: Raheem Sterling
    Ut: Riyad Mahrez
    56'
    Hjemmelaget med frispark på høyrekanten. De Bruyne tar det - heades til corner inne i feltet.
    56'
    Corneren ender i klypene til Olsen.
    57'
    Etter en god City-periode har det roet seg ned her nå.
    60'
    Watkins ligger nede med en skade nå.
    62'
    Watkins spilles igjennom, men vinkes av for offside.
    64'
    De Bruyne er helt nede hos egen keeper og henter ballen nå. Superstjernen vil så gjerne få snudd denne kampen nå.
    66'
    Dersom Liverpool tar ledelsen mot Wolves må altså City ha to scoringer her og vinne for å ta gullet.
    67'
    Frispark til City på 18 meter ...
    68'
    De Bruyne skyter - som forventet - utenfor stolpen til venstre for Olsen.
    68'
    Inn: Ilkay Gündogan
    Ut: Bernardo Silva
    68'
    Manchester City 0 - 2 Aston Villa
    Mål: Philippe Coutinho
    Målgivende: Ollie Watkins
    DER ER DET 2-0 TIL VILLA! Tidligere Liverpool-spiller Coutinho scorer! Utspill fra Olsen og Watkins stusser videre. Coutinho finter bort Laporte og banker ballen lavt til høyre for Ederson!
    69'
    Foden finter seg herlig fri, men skyter høyt over fra god posisjon inne i feltet.
    71'
    Spillerbytte - Aston Villa
    Inn: Marvelous Nakamba
    Ut: Philippe Coutinho
    72'
    De Bruyne spiller vegg med Sterling og får ballen tilbake på 12 meter - blåser skuddet håpløst over. Hadde nok uansett blitt tatt for en offside i forkant der.
    73'
    Bare så det er klart: Akkurrat nå leder City ligaen, men dersom Liverpool går opp i 2-1 mot Wolves og til slutt vinner på Anfield, så MÅ City ha tre scoringer og slå Villa her.
    74'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 2 Aston Villa
    Mål: Ilkay Gündogan
    Målgivende: Raheem Sterling
    DER SITTER REDUSERINGEN! Herlig forarbeid av Sterling som legger inn fra høyre, og Gündogan knuser Cash i luften ved bakre stolpe og skaller inn 1-2.
    76'
    Corner til hjemmelaget.
    77'
    De Bruyne tar corneren og Stones header mot mål - Olsen redder enkelt.
    77'
    Manchester City 2 - 2 Aston Villa
    Mål: Rodri
    Målgivende: Oleksandr Zinchenko
    DET ER 2-2!!!!! Zinchenko lurer seg fri på kanten og legger ut til Rodri som banker ballen lavt til høyre for keeper - helt borte ved stolpen.
    78'
    Rodri spilles frem, demper på brystkassa og måker til - langt over.
    80'
    Manchester City 3 - 2 Aston Villa
    Målgivende: Kevin De Bruyne
    DER ER DET GOAL IGJEN! De Bruyne banker ballen lavt mot lengste stolpe der Gündogan er på plass og setter inn 3-2 fra én meter. I løpet av FEM minutter har City snudd til 3-2.
    81'
    Inn: Danny Ings
    Ut: Jacob Ramsey
    85'
    Ings legger inn fra høyre - Laporte får klarert.
    86'
    Så har Liverpool gått opp i 2-1!!! Salah har kommet inn og scoret.
    86'
    Marvelous Nakamba
    87'
    Inn: Ashley Young
    Ut: Emiliano Buendia
    88'
    Guardiola gir enormt med instruksjoner til spillerne nå. En kjapp drikkepause når det er stopp i spillet.
    89'
    Hvor mye skal det legges til her nå nå?
    90'
    Det legges til FIRE minutter!
    90'+1
    Liverpool leder nå 3-1.
    90'+1
    Så ligger Ederson nede med en skade i det venstre låret. City har brukt opp alle byttene.
    90'+1
    Spillet er i gang igjen.
    90'+3
    De Bruyne skaffer hjemmelaget en corner. Den tas kort. Innkast til City.
    90'+3
    Dommeren blåser av 25 sekunder etter at det er passert fire minutter. Burde vært lagt til litt ekstra etter Edersons skade.
    90'+3
    MANCHESTER CITY HAR SIKRET LIGAGULLET! Fem magiske minutter da det så som mørkest ut ble avgjørende. FOR ET DRAMA!!!!
    Banen stormes, og det feires i blått ute på gressteppet.