Da er lagoppstillingene kommet. Der er ikke Erling Braut Haaland å finne! Oscar Bobb starter på benken.
    VG får opplyst at Haaland heller ikke reiste med laget til London.
    Pep Guardiola gjør fire bytter fra Champions League-exiten mot Real Madrid. Alvarez, Ake, Stones og Ortega er inne for Haaland, Gvardiol, Dias og Ederson.
    Haaland pryder forsiden på kampprogrammet, men er altså ikke med i kamptroppen.
    Fansen på vei til Wembley tidligere i dag.
    De siste to kampene mellom lagene har endt med uavgjort (4-4 og 1-1). De seks kampene før der igjen vant City - uten at Chelsea scoret et eneste mål. Fasit på de seks kampene: 10-0.
    Denne mannen må City-forsvaret stoppe i dag. Cole Palmer scoret fire mål(!) i 6-0-seieren over Everton i forrige PL-runde.
    - Han er fokusert og ønsker bare å hjelpe laget sitt til å nå nye mål, sier Maurizio Pochettino om Palmer i intervju før kampen.
    - Han er skadet. Det er ikke noe alvorlig. Jeg vet ikke om han er tilbake i midtuken, svarer Guardiola om Haalands skadesituasjon i intervju før kampen.
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Hei sindre. Om chelsea vinner fa cupen,r de direkte kvalisert til Europa ligaen?
    Det stemmer! Ettersom de nok ikke har sjanse på å komme seg topp 4 og sikre CL-spill.
    Hvem har størst sjanse til å vinne
    City er oddsfavoritter og må nok finne seg i å ha det største favorittstempelet.
    Michael Oliver er dagens dommer.
    Vi er i gang!
    Palmer ligger i 10er-rollen bak Jackson på topp, Gallagher ute til venstre og Madueke til høyre.
    1'
    Cucurella med en svak pasning til Silva i egen boks, som akkurat får klarert før Foden rekker å nå ballen.
    2'
    Akanji blir felt av Jackson rett ved midtsirkelen. Frispark City.
    3'
    Silva i nok en småskummel situasjon i egen boks. Sliter med farten i åpningsminuttene, veteranen.
    4'
    Heine
    Hvor kan man se kampen
    Vsport 1 / Viaplay.
    Jackson med kampens første skudd på mål. Palmer spiller Jackson gjennom, men spissen sklir i det han skal avslutte. Ortega med full kontroll.
    7'
    Bente
    E Håland på benken?
    Nei. Haaland er hverken med i troppen eller til London.
    Corner til Chelsea. Gallagher skrur den utover på bakre. Der står Julian Alvarez og får klarert unna.
    9'
    Corner til City. Alvarez tar den, kort variant med De Bruyne. Får ballen tilbake og slår på bakre, hvor Rodri står. Må heade tilbake i feltet, og blir aldri farlig.
    10'
    Palmer prøver seg på en frekk variant fra 30 meter. Tester skuddet, men blir aldri hardt nok eller godt nok plassert, og Ortega har full kontroll.
    11'
    Gallagher til Gusto ute til høyre, som prøver å utfordre Grealish. Grealish får satt inn en takling, og det blir corner til Chelsea.
    13'
    De Bruyne får klarert unna corneren på første. City kontrer.
    13'
    Kjempesjanse til City! På kontringen kombinerer Alvarez og De Bruyne. Sistnevnte vekter en perfekt pasning gjennom til Foden, som får en litt dårlig touch. Prøver å skyte fra dårlig vinkel, men Cucurella får klarert.
    14'
    Jackson blir felt av De Bruyne og blir liggende nede. Haliter litt, men ser ut som at det går bra.
    14'
    Uvanlig mange Chelseasupportere i dag
    Kanskje det er en sjelden god mulighet for Chelsea å slå City i dag? Hva tenker dere? Chelsea kommer fra 6-0-seier og storspill mot Everton, og City kommer fra en stor nedtur etter å ha blitt slått ut av CL av Real Madrid. Minner om at City ikke har tapt mot Chelsea på ni kamper.
    Jackson utfordrer ute på venstresiden og tar med seg Stones på løpetur. Får avfyrt et skudd, men blir for dårlig plassert.
    17'
    Nå har KDB hatt fire forseelser, to har vel resultert i frispark. Lukter på gult nå
    Tiltredes! Skal passe seg litt.
    I kjent stil på sidelinjen.
    19'
    City farlig frempå igjen, men De Bruyne står i offside. Avslutningen til Alvarez går via De Bruyne i offside og ut over sidelinjen.
    19'
    Grealish skyter et innlegg på brystet til Alvarez inne i boksen. Alvarez får ikke kontroll på ballen, og Chelsea får klarert. Alvarez sto i god posisjon rett foran mål, så kunne blitt en god sjanse med litt mer presisjon.
    22'
    Gusto med god forsvarsjobb. Stopper De Bruyne og Citys kontring. Forserer oppover høyrekanten sin og får lagt inn, men det blir vinket av for offside.
    24'
    Stor interesse for Palmer i innboksen her. Hvor mange scorer han i dag?
    Antall stemmer: 1696
    Enzo Fernandez med takling på Rodri bak på leggen. Frispark City, flytter opp mange.
    25'
    ... innlegget blir slått på bakre, hvor Jackson ligger og klarerer til corner.
    26'
    Kjempesjanse til City! Rodri med lekker crosser til Grealish som ligger motsatt, Grealish slår perfekt inn på bakre stolpe, hvor Silva legger inn i retning Alvarez. Innlegget treffer Chelsea-forsvarer. Silva er i offside.
    27'
    Gigasjanse til Jackson! Starter på egen banehalvdel, får Ortega ut og burde avsluttet mye tidligere. Bruker for god tid og roter bort sjansen. Senegaleseren har vært frisk i åpningen.
    29'
    Her går det unna! City svarer umiddelbart. Grealish spiller De Bruyne fri, men Chalobah får inn en viktig og god takling.
    30'
    Innkast City høyt oppe i banen.
    31'
    Kurt
    Er det returoppgjør?. Evt.bortemålsregel?. Hvor spilles denne kampen?.
    Ingen returoppgjør eller bortemålsregel. Alt skal avgjøres her i kveld på Wembley. Blir ekstraomganger og straffe om det står uavgjort ved fulltid.
    City kontrer. Silva har store rom ute til høyre. Litt usikker på om han prøver et skudd eller innlegg på bakre, men skuddet går iallfall langt over mål.
    33'
    Chelsea med god sjanse. Gusto driver fint framover på høyresiden etter strålende gjennombruddspasning fra Palmer. Gusto slår inn, men Stones gjør en god klarering.
    35'
    Rodri prøver lykken fra 25 meter. Blir presset av Enzo i det han avslutter, og avslutningen går LANGT til side for mål.
    36'
    Nesten for Palmer! Chelseas store stjerne trekker seg inn og avslutter fra 7 meter, men Ortega er kjapt nede og redder!
    37'
    Bernardo Silva går i bakken utenfor 16-meteren, men spillet vinkes videre.
    38'
    Fem minutter igjen pluss tillegg. Får vi en scoring i denne omgangen da?
    40'
    Madueke gjør en enorm jobb med å holde en langpasning i spill, men innlegget fra Gusto like etterpå holder ikke samme klasse og ender hos Ortega.
    40'
    Madueke er nede og gjør en god defensiv jobb. Stopper Grealish ute på venstrekanten.
    42'
    City prøver å tre seg gjennom Chelsea-forsvaret, men det blir for trangt.
    42'
    Foden felles av Caicedo. Frispark til City i god posisjon - omtrent 18 meter fra mål og litt ut til venstre.
    42'
    Foden tar frisparket. Prøver å legge inn på bakre stolpe, men den blir for lang. Utspark Chelsea.
    43'
    Kameraene finner Guardiola og Pochettino på hver sin benk. Ingen av managerne ser veldig fornøyde ut.
    44'
    Gult kort til Chelsea
    Moisés Caicedo
    Den andre forseelsen på kort tid. Bruker en arm på å holde igjen Grealish.
    44'
    Det legges til to minutter.
    45'
    De Bruyne prøver å finne Grealish ute til høyre - men forsøket er ikke av belgierens vanlige klasse og triller til utspark.
    45'+1
    Det er pause. En jevn første omgang med flere store sjanser - men vi venter fortsatt på kampens første scoring! Vi er tilbake med andre omgang om et kvarters tid.
    Lagene står klare i tunnelen for andre omgang.
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Ruben Dias
    Ut: John Stones
    46'
    City spiller ballen ut. Gallagher har vondt.
    46'
    Fair play av Chelsea som gir City ballen tilbake etter innkast. Gallagher er på beina igjen.
    46'
    City roter det til i eget forsvar og Madeueke får en skuddmulighet fra 17 meter - men forsøket flyr over målet.
    47'
    JACKSON MED TO STORE SJANSER! Han blir tredd lekkert gjennom av Gallagher, men Ortega redder bra på første forsøk. Så kommer det et innlegg der Jackson får stanget til ballen fra 5-6 meter, men rett på Ortega.
    47'
    Chelsea har åpnet friskt de første fem minuttene her!
    50'
    7-5 til Chelsea i målsjanser - men Chelsea har hatt fem skudd på mål, City har ingen.
    50'
    Corner til City. Foden skal ut for å ta den.
    51'
    Forsøket kommer hardt og lavt på første stolpe. Chelsea får klarert.
    51'
    Rodri og sitter mister ball på midten - men Jackson og Chelsea klarer ikke å utnytte kontringsmuligheten.
    51'
    NESTEN FOR FODEN! Skuddet kommer fra 16-meteren, men Petrovic er kjapt nede og redder.
    53'
    Grealish lager frispark mot Madueke. Chelsea-frispark like ved høyre hjørnet av 16-meteren til City.
    54'
    PALMER PRØVER SEG! Går for skuddet - og den har god retning, men går via murern og ut.
    55'
    Oi, oi, oi. Frisparket går via hånden til Grealish i muren. Merkelig nok dømmes det utspark og ikke corner fra hoveddommer Michael Oliver.
    55'
    Michael Oliver og VAR mener det ikke er en straffbar hands.
    56'
    Så ender det med utspark etter frisparket, fordi dommer Oliver IKKE så at ballen gikk via Grealish i utgangspunktet.
    56'
    Blir vist noen repriser av den nevnte VAR-sjekken nå. Frisparket går innom hånden til Grealish - riktignok ikke mye, MEN det kunne vært dømt straffe der.
    57'
    Gult kort til Manchester City
    Julian Alvarez
    58'
    - Det har skjedd mer de første 12-13 minuttene av 2. omgang enn hele 1. omgang, er dommen fra Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.
    58'
    Grealish skyter fra 20 meter - via ryggen til Chalobah og til Citys syvende corner i kveld.
    59'
    Chelsea kontrer...
    60'
    Jackson og Walker er i løpsduell hele veien fra midtstreken og inn. Walker holder følge og bruker kroppen til å stoppe Jackson inne i boksen. Jackson går i bakken og roper halvhjertet på straffe. Greit å la den gå.
    60'
    Nå bølger det frem og tilbake! City kaster seg i angrep og Grealish kommer seg inn i feltet. Innlegget hans stoppes av Thiago Silva.
    61'
    Grealish ligger nede. Jeremy Doku ser ut til å gjøre seg klar.
    63'
    Grealish fikk seg en smell i duell med Caicedo. Ecuadorianeren klarerer først ballen før han treffer City-vingen.
    64'
    Inn: Jeremy Doku
    Ut: Jack Grealish
    Inn med lynkjappe Doku. Grealish applauderes av City-svingen.
    64'
    Grealish kjefter litt på fjerdedommer. Tydelig misfornøyd etter duellen med Caicedo der han pådro seg en smell.
    66'
    Chelsea har fortsatt ikke gjort noen bytter. Mudryk og Sterling er blant de som sitter på benken.
    66'
    Plutselig har Caicedo MASSE plass i bakrom. Men midtbane-mannen stopper litt opp utenfor 16-meteren før han forsøker et innlegg mot Jackson, men det blir for upresist.
    68'
    DOKU! Han danser bort flere Chelsea-forsvarere før han kommer til skudd fra 7-8 meter, men Petrovic er fremme med en benparade.
    69'
    Nesten for De Bruyne! De holder trykket opp og spiller seg rundt på venstre. Inne i feltet legger Alvarez igjen til De Bruyne - og fra drømmeposisjon på 16-meteren prøver han å curle ballen bort i hjørnet, men den går en snau meter utenfor.
    69'
    Nytt City-angrep fra venstre. Nok et innlegg som Chelsea klarerer. De har satt inn et solid press nå, Manchester City - mye takket være innbytter Doku.
    70'
    Gusto ligger nede. Tar seg til kneet. Har fått kjørt seg mot Doku de siste minuttene.
    71'
    Gusto er oppe igjen.
    72'
    Begge managerne med betenkte ansikter. Det er en solid nerve i dette oppgjøret.
    73'
    Doku går i bakken ute på venstrekanten. Hele City vil ha frispark, men dommer Oliver vinker spillet videre.
    74'
    Så får Aké frispark ved midtstreken. Chelsea ikke fornøyde med den avgjørelsen.
    75'
    Chelsea skaffer seg en corner. Den første i omgangen. Var sist innom Gusto, så den skulle vær dømt utspark.
    75'
    Så har City-keeper Ortega vondt. Tar seg til ankelen.
    76'
    Ortega sliter nå. Ber om å få is-spray på ankelen. Ederson sitter på veldig rolig på benken.
    77'
    Der, var Ortega på beina igjen.
    78'
    Så skal Chelsea gjøre sine første bytter:
    79'
    Spillerbytte - Chelsea
    Inn: Mykhailo Mudryk
    Ut: Noni Madueke
    79'
    Inn: Axel Disasi
    Ut: Malo Gusto
    79'
    Et bytte i hver sin ende av banen for Chelsea. Disasi inn med friske bein for å møte lynkjappe Doku.
    79'
    City triller seg rundt boksen til Chelsea før ballen ender hos Alvarez. Han får til et skuddforsøk fra 10 meter - men argentineren blåser ballen over.
    82'
    Bobb gjør seg klar! Vi får nordmannen inn på tampen her (pluss eventuelt ekstraomganger).
    83'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 0 Chelsea
    Mål: Bernardo Silva
    Målgivende: Kevin De Bruyne
    SÅ KOMMER SCORINGEN! De ruller opp et angrep ute til venstre med Doku. Belgieren trer gjennom De Bruyne, som fra dødlinjen slår inn i boksen. Der venter Bernardo. Skuddet går via foten til Cucurella og til 1-0.
    83'
    Fem minutter igjen. Chelsea har hatt noen enorme muligheter i denne kampen - kan de slå tilbake?
    85'
    Enzo Jeremias Fernandez
    86'
    Kevin De Bruyne
    86'
    Enzo og De Bruyne får begge gult kort etter en duell og litt kjefting i etterkant.
    86'
    Inn: Oscar Bobb
    Ut: Julian Alvarez
    87'
    Inn: Raheem Sterling
    Ut: Enzo Jeremias Fernandez
    88'
    Inn: Ben Chilwell
    Ut: Marc Cucurella
    88'
    Bobb legger seg opp på spissplass. Chilwell går inn på venstreback mens Gallagher legger seg på midten for å gi terling plass lenger fremme i banen.
    88'
    Ett minutt igjen. Hvor mye tillegg får vi?
    89'
    Så angriper Chelsea...
    90'
    Chilwell kommer seg inn i boksen før han forsøker et innlegg - Dias får klarert til corner.
    90'
    Mudryk går ut for å ta corneren.
    90'
    Corneren klareres. Rett i beina til Chilwell - som blir tatt, men vinkes opp igjen av dommer Oliver.
    90'
    Det legges til åtte minutter.
    90'+1
    Chilwell slår bort ballen i eget forsvar - men City får ikke helt kontroll og den store sjansen uteblir. Ender med innkast til City.
    90'+1
    Seks minutter igjen av tillagt tid.
    90'+3
    Foden takles på midten, City får fordel av ball.
    90'+3
    City holder på ball. Chelsea må få tak i den før tiden renner ut om finale-håpet skal overleve.
    90'+3
    Så får Chelsea ballen. Frispark til Gallagher.
    90'+4
    Thiago Silva banker ballen fremover. City vinner duellen og overtar ball.
    90'+4
    City får innkast. Det brukes tid og dommer Oliver gir Aké beskjed om å få opp farten.
    90'+5
    Tre minutter igjen. City har ballen nede ved cornerflagget.
    90'+5
    Men så prøver De Bruyne et innlegg/prøver å skaffe seg corner - som kun treffer Chelsea-keeper Petrovic. Chelsea kaster seg fremover og får frispark inne på Citys banehalvdel.
    90'+6
    Palmer løfter frisparket inn. City får klarert og setter retning mot cornerflagget på motsatt halvdel.
    90'+6
    Chelsea får tak i ball igjen. Ett minutt igjen av tillagt tid.
    90'+7
    Chelsea og Mudryk får frispark. Ute til venstre etter en løpsduell mellom Mudryk og Walker
    90'+7
    Dette kan fort være siste mulighet. Mudryk står klar til å slå inn frisparket...
    90'+8
    Men frisparket er ALT for høyt og ender med utspark.
    90'+8
    - Det er nesten ikke til å tro, sier Viaplay-kommentator Wikestad om frisparket fra Mudryk.
    90'+8
    Det er over! De regjerende mesterne er klare for FA Cup-finale. Den 13. i klubbens historie. I finalen venter enten Coventry eller Manchester United. Den kampen spilles i morgen. Takk for følget!