7 336

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Manchester City (4-3-3): Ederson - Cancelo, Stones, Laporte, Zinchenko - Rodrigo, Gündogan, Bernardo - Sterling, Foden, Jesus.
    Tottenham (4-3-3): Lloris - Tanganga, Sanchez, Dier, Davies - Hojbjerg, Ndombele, Lamela - Lucas, Son, Kane.
    Tottenham vant altså da de to lagene møttes i London i høst. Den gang lå Tottenham helt oppe i toppen av Premier League, mens Manchester City slet lengre ned. Siden har City funnet storformen, mens Tottenham har slitt stort. Manchester City har nå vunnet sine siste ti kamper i Premier League og leder klart. Tottenham har tatt elleve poeng på sine siste ti kamper og er på åttendeplass, 14 bak City.
    Tottenham starter med ballen. Lang ball opp mot Kane, som ikke ender med noe.
    1'
    Manchester City holder i ballen i åpningsminuttene.
    2'
    Cancelo finner Foden inne i feltet. Ser muligens ut til at han er i offside, men det vinkes ikke. Højbjerg takler ut til hjørnespark.
    3'
    Kampens første avslutning. Rodri vinner duellen foran første stolpe, men header et godt stykke over mål.
    3'
    City presser veldig høyt, men Tottenham får til slutt spilt seg fri. Lamela prøver å løfte gjennom til Son, men pasningen stanses.
    5'
    Igjen blir Foden spilt gjennom av Cancelo. Prøver å legge ut mot Bernardo, men pasningen kommer ikke helt frem.
    6'
    Kane holder lenge i ballen inne på Citys halvdel og driver fremover, men han finner aldri noen gode alternativer og mister til slutt ballen.
    7'
    City presser på videre. Jesus prøver å komme seg til skudd to ganger, men blokkeres først av Dier og så Sánchez.
    9'
    Ndombele kommer seg fint fremover og tar seg inn i feltet, men får aldri løsnet skudd. City overtar igjen.
    10'
    Cancelo får lagt inn, men finner ingen lagkamerater inne foran mål. Meget frisk så langt, Cancelo.
    12'
    Fint City-angrep! Sterling og Bernardo kombinerer på utsøkt vis og kommer seg til et farlig innlegg, men igjen står Tottenham-forsvarerne godt plassert og får klarert.
    13'
    Laporte feller Kane. Frispark til Tottenham i fin posisjon, rundt 20 meter fra mål, noe ut mot høyresiden.
    14'
    For et skudd fra Kane! Bøyer den over muren og rett i stanga. Omtrent så nær det er mulig å prikke krysset. Ballen spretter ut igjen og Tottenham legger lavt inn foran mål. Der lurer Ederson og får tak i ballen.
    14'
    Kane får ballen ute på venstresiden. Kan legge inn, men ser ut til at han nærmest forsøker seg med et skudd med utsiden. Ender uansett opp over mål.
    18'
    Zinchenko skyter fra 30 meter, men det er ikke noe drømmetreff. Høyt over.
    19'
    Igjen spiller Tottenham av det høye City-presset på glimrende vis og plutselig har de en god overgangsmulighet, men Lamela bruker for lang tid med ballen og sjansen svinner hen.
    20'
    Gündogan går i bakken i feltet etter en duell med Højbjerg. Er det straffespark det er dømt her da?
    22'
    Straffe til Manchester City
    22'
    Straffespark blir det. Rodri skal ta det.
    22'
    Ederson var godt over midstreken, men han fikk ikke lov til å ta straffen. Dyttes unna av Bernardo.
    23'
    Manchester City scorer på straffe!
    Manchester City 1 - 0 Tottenham Hotspur
    Mål: Rodri
    Den sniker seg inn! Straffen er slått lavt ned mot venstre, men ikke langt nok til siden til at den er utagbar. Lloris får en hånd på den, men klarer ikke å holde den ute.
    23'
    Lamela er sent inne i en takling på Jesus, men ser ut til at han slipper unna et gult kort.
    27'
    Gult kort til Manchester City
    Bernardo Silva
    Nå kommer kortet. Bernando er for sent inne og feller Davies.
    29'
    Lekker skuddfinte fra Bernardo og da åpnet spillet seg. Skyter fra 18 meter, men må se at skuddet blokkeres.
    31'
    Ndombele feller Jesus ute på kanten. Frispark i en fin innleggsposisjon.
    33'
    Gündogan slår inn. For nærme Lloris og da har Tottenham-keeperen få problemer med å få tak i ballen.
    34'
    Tottenham har slitt med å få til noe etter scoringen.
    35'
    Cancelo legger over mot Sterling. Han prøver å legge inn foran mål og roper på straffe etter at ballen går opp i hånden til Davies, men det vinkes videre.
    37'
    Kort avstand og en arm i en ganske naturlig posisjon der for Davies.
    37'
    Foden prøver å legge inn fra venstre. Via Tanganga og ut til hjørnespark.
    37'
    Kane header ut.
    38'
    Tøff duell mellom Jesus og Lamela ute på kanten. Ender med frispark til førstnevnte, i en god innleggsposisjon for City.
    39'
    Dommer Tierney kaller til seg Jesus og Lamela. Amper stemning mellom de to for øyeblikket.
    39'
    Krangelen fortsetter. Jesus bedyrer sin uskyld mens Lamela får ytterligere tilsnakk.
    39'
    Frisparket slås inn i feltet og der dømmes det et frispark til Tottenham.
    40'
    Stor City-sjanse! Sterling kommer seg fri ute på høyresiden og legger ut til Gündogan. Skuddet fra åtte meter blokkeres av Sánchez. Cancelo plukker opp ballen igjen og finner Jesus, som skyter like over fra 13-14 meter.
    43'
    Gündogan og Jesus prøver seg med en vegg, men pasningen fra sistnevnte blir upresis og Tottenham får klarert.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Cancelo skyter fra 20 meter, men klarer ikke å styre skuddet under tverrliggeren.
    45'+1
    Da er det pause i Manchester. Kane var nær ved å sende Tottenham i ledelsen, men traff bare stolpen. Få minutter senere var det Rodri som fikk muligheten fra straffemerket og spanjolen sendte City i ledelsen.
    Spillerbytte - Tottenham Hotspur
    Inn: Moussa Sissoko
    Ut: Lucas Moura
    46'
    Tottenham som tar kontroll fra start her i den andre omgangen.
    47'
    Foden kommer på venstresiden, men takles og Tottenham får innkast.
    49'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 2 - 0 Tottenham Hotspur
    Mål: Ilkay Gündogan
    Målgivende: Raheem Sterling
    FORMSPILLEREN! Ilkay Gündogan avslutter et angrep der Sterling går på tvers av hele Tottenham-forsvaret. Engelskmannen går og går, får ikke skutt, triller til Foden. Han vender og slår tilbake til Gündogan, som vegger med Sterling og blir spilt gjennom. Triller inn 2-0-målet!
    50'
    City fortsetter å ha initiativet. Slår leir på Spurs' halvdel nå. Bearbeider dem.
    54'
    Gareth Bale i oppvarming for Spurs.
    55'
    Gündogan får ballen i mellomrom og vrir ut mot høyre. Sterling legger inn, ballen heades ned til Gündogan, som ikke får skutt skikkelig. City-spilleren er fabelaktig til å komme i scoringsposisjon om dagen.
    59'
    City kommer på venstre, men Spurs overtar. Lamela drar opp et angrep, men blir lite gjennombrudd.
    60'
    Sterling er påskrudd nå. Stormer gjennom og latterliggjør Davies. Spurs får ballen unna.
    62'
    Inn: Dele Alli
    Ut: Tanguy Ndombele
    Wow. Hvis man hadde husket at Dele Alli eksisterte, hadde man iallfall ikke satt penger på at han skulle være Mourinhos tilsvar når han jakter scoring. Men det er han altså. Hvis det ikke er et tegn på resignasjon fra portugiseren...
    64'
    Gult kort til Tottenham Hotspur
    Erik Lamela
    Lamela var heldig som slapp unna gult kort i første omgang, men han får det nå. River ned Cancelo på vei fremover.
    66'
    Manchester City 3 - 0 Tottenham Hotspur
    Målgivende: Ederson
    Gündogan gjør det igjen! Ederson spiller nydelig i bakrom og der vinner Gündogan duellen mot Sánchez. Alene med Lloris sender han ballen ned i hjørnet, via foten til Lloris.
    66'
    Så sitter Gündogan nede. Tar seg til lysken, ser det ut til.
    68'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Ferran Torres
    Ut: Ilkay Gündogan
    Rett ut med Gündogan. Stort tap for City om han forsvinner ut i noen uker gitt den formen han har vist de siste månedene.
    69'
    Sterling kommer seg inn i boksen, men finner ikke helt alternativene foran mål. Ender opp med å skaffe et hjørnespark.
    71'
    Slås inn av Foden. Kane klarerer, men svakt og ut til Foden igjen. Unggutten drar seg inn i feltet og skyter. Rett på Lloris.
    72'
    Inn: Gareth Bale
    Ut: Erik Lamela
    72'
    Rolige minutter ute på banen.
    76'
    Eric Dier
    Holder igjen Jesus. Frispark til City rundt 30 meter fra mål.
    77'
    Foden slår fint inn mot Laporte (som nok var i offside), men midtstopperen får ikke styrt headingen under tverrliggeren.
    78'
    Inn: Riyad Mahrez
    Ut: Gabriel Jesus
    80'
    Nesten for Bale! Dribler seg forbi tre mann og skyter fra 14 meter, men Ederson reagerer raskt og får slått ballen unna.
    82'
    Davies kommer seg til skudd fra 25 meter, men sender det et stykke utenfor.
    82'
    Kane skaffer et hjørnespark for bortelaget.
    84'
    City er først både i den første og den andre duellen og får ballen unna.
    85'
    Foden med en fin ball i bakrom mot Sterling. Sterling kan utfordre, men velger å prøve seg på et innlegg tilbake mot Foden igjen, men det er upresist og Tottenham overtar.
    86'
    Corner til City.
    89'
    Kane header unna.
    89'
    Herlig spill fra Foden! Kommer seg inn i feltet og legger ut til Sterling. Sterling blir gående på tvers, men kommer seg til slutt til skudd fra ti meter. Lloris redder med en fin benparade.
    90'
    Bernardo skyter fra 16 meter. Lloris er fint nede og holder ballen trygt.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Son skaffer et hjørnespark.
    90'+1
    Son slår også inn. Ederson får enkelt kontroll.
    90'+1
    Ben Davies
    Stanser City-kontringen.
    90'+2
    Mahrez med noen fine finter inne i feltet, men han kommer seg ikke til skudd.
    90'+3
    Manchester City vinner kontrollert hjemme mot Tottenham! Ilkay Gündogan blir stående igjen som kampens store spiller. Tyskeren ble felt i forkant av straffesparket som sendte Manchester City i ledelsen og i andre omgang scoret han selv to mål før han måtte ut med skade.