Pogba3' (Str.)
1-0
Shaw83'
2-0
2-1
Author avatar

Ble dekket av Yngve Gjerde

    Heisann, og hjertelig velkommen til denne liveoppdateringen av sesongåpningen i Premier League! Fotballsirkuset sparkes i gang på Old Trafford, hvor Manchester United tar imot Leicester. Foto: Reuters.
    Fjorårets Premier League-sesong endte som kjent med Manchester City som suveren seriemester, 19 poeng foran byrival og serietoer Manchester United. Leicester ble på sin side nummer ni.
    Kampstart er klokken 21.00, og vi regner med at lagoppstillingene kommer en drøy time før den tid. I mellomtiden tar for oss litt fakta, statistikk og diverse.
    Det stormer rundt José Mourinho, Uniteds manager. Han har klaget mye denne sommeren, men statistikken hans i sesongåpninger, den er upåklagelig. Han har aldri tapt en ligaåpning i Premier League. På ni forsøk, har det blitt åtte seiere og én uavgjort.
    Leicester har på sin side kun vunnet én av sine siste ni åpningskamper i den engelske toppdivisjonen. Forrige gang de serieåpnet med seier på bortebane, var i 1933.
    Gladnyhet for Mourinho: En rekke VM-stjerner er i kveldens kamptropp. Paul Pogba, Romelu Lukaku, Marcus Rashford, Marouane Fellaini og Ashley Young var blant spillerne observert på spillerhotellet fredag ettermiddag.
    Da disse to lagene møttes på Old Trafford forrige sesong, vant Manchester United 2-0. Da scoret Marcus Rashford og Marouane Fellaini målene. Oppgjøret på King Power Stadium endte 2-2. Da scoret Juan Mata to for de røde djevlene, mens Jamie Vardy og Harry Maguire scoret for The Foxes.
    Disse to har møttes 24 ganger i Premier League-sammenheng. 15 ganger har det blitt Manchester United-seier, syv ganger har det endt med uavgjort, mens Leicester har to seiere å se tilbake på. Med andre ord: De røde djevlene har historisk sett et solid overtak.
    Apropos VM-stjerner, det vites foreløpig ikke om Claude Puel får med seg Vardy og Maguire på Old Trafford. Maguire skal i hvert fall være i kamptroppen, men hvor stor rolle han spiller, vites ikke. Formen til den engelske duoen skulle vurderes før kamp.
    José Mourinho har bekreftet til Manchester Uniteds offisielle nettside at Sergio Romero, Ander Herrera, Marcos Rojo, Nemanja Matic, Diogo Dalot og kaptein Antonio Valencia alle mister kveldens kamp som følge av skader.
    For andre år på rad - og for andre gang i historien - sparkes altså Premier League i gang en fredagskveld. Også i fjor var Leicester involvert, i en syvmålsthriller mot Arsenal, som endte med 4-3 til The Gunners. La oss håpe på en lignende fotballfest i kveld!
    Og når vi først snakker om serieåpninger: Manchester United og Leicester møttes faktisk på Old Trafford til sesongens første kamp i 1998/99-sesongen. Den kampen endte 2-2, etter at Leicester ledet 2-0, men United scoret deretter to mål og innhentet ledelsen.
    Nå kommer snart lagene... Vi venter i spenning.
    Daily Mail-journalisten Chris Wheeler hevder at Paul Pogba starter - og bærer kapteinsbindet i kveld. Fortsatt ingenting offisielt fra Manchester United, men ikke umulig at dette stemmer. Dere får selvfølgelig lagoppstillingene så snart det er ute!
    Lagene er ute.
    Manchester United XI (4-3-3): David de Gea - Matteo Darmian, Eric Bailly, Victor Lindelöf, Luke Shaw - Fred, Paul Pogba (C), Andreas Pereira - Juan Mata, Alexis Sanchez, Marcus Rashford.
    Leicester City XI (4-2-3-1): Kasper Schmeichel - Daniel Amartey, Wes Morgan (C), Harry Maguire, Ben Chilwell - Adrien Silva, Wilfred Ndidi - Ricardo Pereira, James Maddison, Demarai Gray - Kelechi Iheanacho.
    Manchester Uniteds benk: Lee Grant, Chris Smalling, Ashley Young, Marouane Fellaini, Scott McTominay, Romelu Lukaku, Anthony Martial.
    Leicesters benk: Danny Ward, Jonny Evans, Christian Fuchs, Marc Albrighton, Vicente Iborra, Rachid Ghezzal, Jamie Vardy.
    En rekke av Uniteds VM-stjerner blir altså med i dag. Mest overraskende, Paul Pogba med kapteinsbindet. Han var tilbake på treningsfeltet så sent som mandag. I tillegg er Marcus Rashford i startelleveren, og spillere som Romelu Lukaku og Ashley Young er på benken.
    Nå nærmer det seg første av mange spark på ballen i England. Nærmer seg med stormskritt, gjør det!
    Naturligvis interessant å følge Harry Maguire i kveld. Midtstopperen gjorde sine saker riktig så bra for England under VM, og var lenge koblet til Manchester United før overgangsvinduet stengte torsdag. Foto: Reuters.
    Og mens Maguire tar plass i Leicester-forsvaret, starter Manchester Uniteds stopperpar, bestående av Victor Lindelöf og Eric Bailly, sin første Premier League-kamp sammen.
    Bak det nykomponerte stopperparet står også David De Gea, én av de aller beste keeperne i verden. Var uhyre viktig for Manchester United forrige sesong. Blir nok viktig i år også. Foto: Reuters.
    En annen mann som blir spennende å følge i dag, er Fred. Den brasilianske nysgineringen. Får sin Premier League-debut her. Kastet rett til ulvene. Eller til The Foxes. Hvis det er lov å si. Noe det egentlig ikke burde være. Foto: Reuters.
    Spillerne entrer gressteppet på Old Trafford!
    Den obligatoriske hilserunden er unnagjort. Vi er klare for match. Endelig!
    Og vi er i gang! Det er Leicester som sparker i gang kampen.
    1'
    Høyt tempo innledningsvis her.
    2'
    Straffe til Manchester United! United angriper vakkert og Sanchez sender av gårde et tåskudd. Det blokkeres av Morgan, før den går i armen på Amartey, og Marriner peker umiddelbart på straffemerket!
    2'
    Og det er Pogba som går frem.
    2'
    Manchester United scorer på straffe!
    Manchester United 1 - 0 Leicester City
    Mål: Paul Pogba
    Løfter den iskaldt i krysset, den ferske verdensmesteren! Med kapteinsbindet om armen gir Pogba Manchester United en drømmestart på sesongen! Foto: Reuters.
    3'
    Leicester vinner et frispark høyt i banen.
    4'
    Dårlig nytt for The Foxes: Manchester United vant samtlige 21 Premier League-kamper der de tok ledelsen forrige sesong.
    5'
    Ser litt rystet ut her, gjestene. Manchester United styrer banespillet.
    6'
    Nytt frispark for Leicester i en god innleggsposisjon.
    6'
    Pogba er der og stanger unna. Enorm åpning av franskmannen.
    7'
    Manchester United med fryktelig god kontroll på The Foxes nå.
    9'
    Gray drar enkelt av Darmian, før han legges i bakken. Frispark til Leicester - nok en gang i en god innleggsposisjon.
    10'
    Godt slått, men nok en gang er det Pogba som rydder unna.
    10'
    Statistikkleverandøren Opta melder at Leicester nå har sluppet inn det første Premier League-målet de tre siste sesongene. Det er jo en lite gledelig statistikk for The Foxes.
    12'
    Ndidi kommer til avslutning fra distanse. Går via en spiller og skaper litt trøbbel for De Gea, men spanjolen holder ballen i fast grep.
    14'
    Det som så ut til å være en kjempesjanse for Leicester, ender med at det vinkes for offside.
    15'
    Leicester mer med nå.
    17'
    Frispark til Leicester på egen halvdel. Debutant Pereira som får seg en trøkk i bakhodet i duell med Luke Shaw.
    19'
    Manchester United ser livlige ut i serieåpningen. De var vel ikke akkurat synonyme med "livlig fotball" forrige sesong.
    21'
    Frispark for hjemmelaget på midtbanen.
    22'
    James Maddison har vært gøy å se på. Leicester-debutanten. Vært livlig han også!
    24'
    Leicester forsøker å presse høyt, og er tidlig oppe i ryggen på United-spillerne. De røde djevlene spiller imidlertid av presset på strålende vis.
    25'
    Bailly blokkerer et Chilwell-innlegg. Corner for gjestene.
    27'
    Corneren klareres. Hvem klarerte, lurer du kanskje på. Det var Pogba det. For ørtende gang i dag.
    27'
    FOR EN REDNING! David De Gea viser seg frem igjen! Maddison kommer til avslutning fra kort hold, men De Gea er lynhurtig ute med én arm og redder! Vanvittig!
    28'
    Leicester får en corner.
    29'
    Klareres, men i returrommet venter Ricardo som klemmer til. Via en spiller i rødt, og til ny corner.
    30'
    Lindelöf stanger unna, men bare til ny corner, fra andre siden denne gangen.
    30'
    United får den unna denne gangen.
    30'
    Så feller Pogba Maddison, og Leicester får frispark drøye 25 meter fra mål. God posisjon.
    31'
    Maddison går for skudd, treffer muren.
    32'
    Forrige gang Manchester United tapte en hjemmekamp i Premier League etter å ha tatt ledelsen var i 2009 (1-4 for Liverpool). Det er 122 kamper siden.
    32'
    Veldig morsom start på Premier League-sesongen så langt!
    33'
    Lindelöf og Bailly gjør en strålende jobb i tospann for å hindre en Iheanacho på vei gjennom.
    35'
    Frispark for Gray i duell med Fred. Nok en gang i god innleggsposisjon.
    36'
    Lindelöf har fått seg en smell i skulderen etter duellen med Iheanacho.
    37'
    Kommer seg på beina igjen, svensken.
    37'
    Frisparket svinges inn, men United får klarert (ikke Pogba denne gangen).
    38'
    Etter mye fin fotball i starten, har United returnert til gamle synder. Leicester styrer banespillet, hjemmelaget forsvarer seg i en slags dyp 4-5-1-formasjon. Det skaper litt murring på tribunen blant de røde djevlenes supportere.
    39'
    Pogba klemmer til fra distanse. Skal treffe godt for å overliste Schmeichel fra 30 meter. Dansken har full kontroll.
    40'
    Sanchez spilles fri og avslutter med hodet, men headingen går over mål, og chileneren avvinkes uansett for offside.
    41'
    Shaw kommer til avslutning etter flott kombinassjonsspill med Mata, men fra noe skrått hold må han avslutte med sin svakere høyrefot. Da har Schmeichel kontroll.
    42'
    Frispark for The Foxes inne på Uniteds halvdel. Flytter opp folk.
    44'
    Frispark for Manchester United.
    44'
    Det legges til minimum et minutt på Old Trafford.
    45'
    André Marriner blåser for pause, og den første omgangen i Premier League 2018/19-sesongen er offisielt historie. Paul Pogba har hatt en stor omgang, og hans straffescoring er det som skiller lagene idet 45 minutter gjenstår av sesongens første kamp. Foto: Reuters.
    Spillerne entrer gressteppet for den andre omgangen.
    Og vi er i gang!
    46'
    Lagene kommer uendret til denne 2. omgangen.
    46'
    Rolig start på denne andre omgangen.
    48'
    Rashford viser frem sin enorme hurtighet og tvinger frem en corner.
    49'
    Matas corner går rett inn til Schmeichel.
    50'
    Gult kort til Leicester City
    Daniel Amartey
    Sánchez snapper en feilpasning. Leicesters ghanesiske høyreback holder ham igjen og får gult kort.
    52'
    Sánchez er litt heldig når han får ballen, før han spiller gjennom Marcus Rashford. Linjemannen er oppe med flagget. Den er hårfin.
    52'
    Fred får tilsnakk av Marriner. Slipper unna med en skjennepreken.
    53'
    Frispark for Manchester United. Maddison tar Fred.
    54'
    Gult kort til Leicester City
    James Maddison
    Får det gule for en ettersleng, Maddison.
    54'
    Darmian klemmer til fra distanse. Skaper litt trøbbel for Schmeichel, men dansken har grei kontroll.
    56'
    Sanchez klarer nesten å tre gjennom Mata. Mangler litt presisjon i den avgjørende pasningen. United kjører.
    58'
    Frispark for Leicester på Uniteds banehalvdel.
    58'
    Claude Puel i ferd med å forberede et dobbelbytte.
    59'
    Iheanacho spilles fri og stormer mot De Gea, men Bailly er lynhurtig og rydder opp. Strålende forsvarsspill.
    61'
    Spillerbytte - Leicester City
    Inn: Rachid Ghezzal
    Ut: Daniel Amartey
    63'
    Spillerbytte - Leicester City
    Inn: Jamie Vardy
    Ut: James Maddison
    63'
    Nesten for Mata! Pogba spiller fri Sanchez, som stopper opp og tar med seg Mata. Spanjolen avslutter fra 17 meter, via Morgan og like utenfor. United snytes for en corner.
    64'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Romelu Lukaku
    Ut: Marcus Rashford
    Stor jubel for Lukaku her.
    66'
    Ricardo legger Sanchez i bakken. United får muligheten til å roe ned.
    68'
    Frispark for Leicester. Andreas Pereira med en voldsom takling på Silva.
    69'
    Gult kort til Manchester United
    Andreas Pereira
    Gult kort for Uniteds nummer 15.
    70'
    Gray lekte seg med Darmian i den første omgangen, men den italienske backen har vært mye mer med etter hvilen.
    72'
    Pogba ser fryktelig sliten ut nå.
    74'
    Ny, god De Gea-redning! Vardy rapper ballen fra Shaw, kommer til innlegg og finner Gray som avslutter. De Gea er hurtig nede å redder.
    76'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Scott McTominay
    Ut: Fred
    Fred forlater gressteppet til stående ovasjoner.
    76'
    Gray banker til fra distanse, men skuddet er svakt, og går langt over mål.
    77'
    ENORM SJANSE! Der skal det stå 2-0 til United! Sanchez spiller fri Lukaku som helt upresset avslutter alene med en upresset Schmeichel. Dansken redder mesterlig og ballen går ut til corner!
    78'
    Corner for United.
    79'
    Leicester får klarert.
    79'
    Spillerbytte - Leicester City
    Inn: Vicente Iborra
    Ut: Adrien Silva
    Nytt bytte fra Puel.
    80'
    Nytt frispark for Manchester United. Nok en gang felles Sanchez.
    82'
    Mål for Manchester United!
    Manchester United 2 - 0 Leicester City
    Mål: Luke Shaw
    Målgivende: Juan Mata
    Utskjelte Luke Shaw med spikeren i kisten! Mata finner Shaw lekkert på bakerste, Shaw flikker ballen forbi Ricardo med litt flaks før han tupper ballen i mål!
    83'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Marouane Fellaini
    Ut: Paul Pogba
    84'
    Klokken tikker og går mot en kontrollert United-seier nå.
    88'
    Vardy får en gyllen mulighet etter et godt innlegg, men forsøket går over! Burde utnyttet den bedre.
    90'
    Legges til fire minutter på Old Trafford.
    90'
    Mål for Leicester City!
    Manchester United 2 - 1 Leicester City
    Mål: Jamie Vardy
    Leicester reduserer på overtid! Ricardo svinger inn et innlegg som går i stolpen, Vardy er fremme på returen og nikker den forbi en statisk De Gea!
    90'+3
    Leicester får en siste mulighet. Frispark høyt oppe i banen.
    90'+4
    Det er slutt. Manchester United vinner 2-1!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her