Hei og velkommen til livedekning av 1.runde av Champions League!
    Dette er to lag som har dominert i hjemlig liga de siste årene, men det kan se ut til at det har kommet en ny tid for de begge. Lillestrøm havnet på 5.plass i Toppserien denne sesongen, mens Minsk allerede ligger 12 poeng bak serieleder, Dinamo-BGU.
    Siden ingen av disse lagene vinner sin hjemlige serie blir det ei heller noe Champions League neste sesong, og dermed enda viktigere å levere godt denne sesongen. Minsk vant sine to kvalikrunder med 3-0 mot Rigas og 2-0 mot Vllaznia. Dette er ikke all verdens motstand, så det var som fortjent.
    Lillestrøm gikk på nok et tap på hjemmebane mot Lyn nå i siste serierunde. Sparte der noen spillere fra start, samt tok ut lagets kaptein, Haavi allerede til pause. Hadde vel ikke all verdens å si om det ble 4. eller 5.plass i serien. Riise nevnte selv etter kampslutt at det var kun en oppkjøring til de to kampene som venter denne uken. Først denne CL-kampen før cupfinalen venter til helgen.
    Selv om Lillestrøm har et noe svakere lag på papiret denne sesongen, så forventer jeg at de kan hamle opp med dette Minsk-laget her i dag. I alle fall skal de være favoritter over to kamper. De gule og svarte fra Lillestrøm har tross alt tatt seg til cupfinalen i år, og viser seg sterke i de kampene de 'må' vinne.
    Lillestrøm stiller i 4-2-3-1 med følgende startellever: Ida Norstrøm - Cathrine Dahlström, Malin Brenn, Ina Gausdal, Emilie Woldvik - Isabell Bachor, Sarina Ellingsen - The Kyvåg, Justine Vanhaevermaet, Emilie Haavi (k) - Sophie Romàn Haug.
    På benken sitter: Idun-Kristine Jørgensen, Nora Egenes, Casandra Luthcke, Karly Røstbakken, Mia Authen, Cathrine Dekkerhus, Tonje Pedersen og Emilie Nautnes.
    Det er litt vind, overskyet og -7 grader i Minsk i dag. Som Lillestrøm har vært vant til i det siste, er det også her tomt på tribunen.
    0'
    Lillestrøm med avspark.
    1'
    Mål for LSK Kvinner!
    Minsk 0 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Emilie Haavi
    Målgivende: Sophie Romàn Haug
    Frispark på egen banehalvdel for LSK. Brenn løfter langt til Haug som stusser videre til kaptein, Haavi. Sistnevnte plasserer ballen bort ved lengste stolperot!
    2'
    Perfekt start for Lillestrøm her! Tok tak i kampen med en gang og fikk altså uttelling på første sjanse.
    3'
    God kontroll her innledningsvis, Lillestrøm. Vinner ballen på midten og kan sette fart, men en upresis pasning ødelegger.
    5'
    Minsk stiller med spillere som stort sett er i midten av 20-årene, men sentralt på midtbanen starter det et stort talent i 16 år gamle Pobegaylo. Også Lillestrøm starter med en 16-åring i dag på høyre kant. Thea Kyvåg som nettopp har signert profesjonell kontrakt.
    6'
    Treffer hodesterke Gausdal i feltet, men headingen går midt på keeper som redder uten problemer.
    7'
    Woldvik kommer rundt på kant og legger inn mot Haug, men sistnevnte taper duellen.
    7'
    Bachor og Ellingsen har åpnet kampen strålende. Bryter igjen på midten og spiller fremover, men denne gang er det upresist da Kyvåg spiller mot Haug og Minsk bryter.
    8'
    Woldvik må gi til corner for hjemmelaget da hun mister oversikten litt der.
    8'
    Kort variant som ender med innlegg, men Lillestrøm får klarert.
    8'
    Ser virkelig forberedt og klare ut her i dag, Lillestrøm.
    10'
    Dahlström er noe sent ute mot Akaba og sistnevnte havner i bakken, like innenfor 16-meteren. Kanskje heldig at dommeren ikke peker på straffemerket der? Ser da ganske tydelig ut som at backen sparker ned midtbanespilleren inne i feltet.
    10'
    Akaba er tilbake på beina og spillet går videre. Ganske tydelig at bortelaget er heldig i den situasjonen.
    12'
    Kyvåg stormer fremover på høyre kant og drar seg inn i feltet. Kan velge avslutning, men prøver å spille ut mot noen med gul skjorte. Forsøket treffer ikke noen lagvenninner og Minsk tar over.
    13'
    Igjen vinner de på midten, Lillestrøm. Velger å avvente der, Woldvik. Virkelig en god start her for de norske jentene.
    13'
    Frispark midt inne på bortelagets banehalvdel. Haavi løfter inn i feltet, men keeper kommer ut og bokser unna.
    15'
    Gode til å presse Minsk høyt og fremprovosere feil fra hjemmelaget så langt, Lillestrøm. Fortsetter det slik vil det komme mange sjanser på overgang her i dag.
    16'
    Ellingsen bryter igjen og setter fart. Kyvåg kommer til og stjeler ballen, men i det hun skal sette fart blir det en for lang touch og ballen går ut over dødlinja.
    18'
    Vanhaevermaet som stopper Minsk på midten denne gang. Sjeldent sett midtbanetrioen til Lillestrøm fungere så godt som de har gjort her de første knappe 20 minuttene.
    19'
    Fint angrepsspill med mye spill på ett og to touch fra Lillestrøm, men gjennomspillet mot Haavi blir slått for langt og går helt inn til keeper.
    20'
    Enorm sjanse for Khmich og Minsk! Kommer alt for enkelt rundt på høyre kant og slår inn foran mål hvor det er 2 mot 2. Khmich er først på ballen og får avsluttet fra kloss hold, men ballen går like over mål.
    21'
    Slås som planlagt inn på høyvokste, Vanhaevermaet, men dommeren blåser frispark for Minsk i feltet.
    22'
    Det kom altså en veldig stor sjanse for Minsk, helt ut av intet. Kan ikke gi bort slike sjanser helt gratis her, Lillestrøm. Så overlegne er de ikke her.
    23'
    haug får ballen høyt i banen og slår i bakrom mot Kyvåg, men sistnevnte henger ikke med på den og har ikke startet på noe løp.
    23'
    Haavi mottar på venstre og slår inn i feltet, men Minsk header unna.
    25'
    Så kommer Minsk på en overgang. Khimich setter fart alene mot to LSK-spillere. Får avsluttet fra god posisjon, men den går via Gausdal og ut til corner.
    25'
    Norstrøm kommer ut og plukker den ballen.
    25'
    Lillestrøm kan komme på en overgang, men pasningen fra Haug i retning Haavi er upresis og går helt inn til keeper.
    27'
    Enorm mulighet for Minsk og Pobegaylo etter en skummel pasning bakover i banen fra en LSK-spiller. Den unge midtbanespilleren får ballen på halvspretten fra omtrent 10 meters hold, men velger å ta en touch før hun skal avslutte. Dermed kommer Dahlström til og får blokkert.
    28'
    Ny målsjanse for Minsk. Akaba vender opp og smeller ballen i tverrliggeren! Begynner å nærme seg her nå, hjemmelaget. Målsjansene som skapes kommer egentlig når Lillestrøm bør ha kontroll, men de slippes litt lett til der fremme nå.
    29'
    Vanhaevermaet slår fint over til Dahlström, men backen bruker noe lang tid og mister ballen i duell med Shmatko.
    31'
    Frispark for Minsk ute på høyre kant etter at Vanhaevermaet er noe hardhendt. Shmatko løfter inn, men Brenn header unna.
    34'
    Haavi og Haug kombinerer fint. Sistnevnte får avsluttet skrått litt innenfor 16-meteren. Keeper henger fint med og slår til corner.
    35'
    Ballen havner midt i dammen foran mål. Kyvåg får ballen like ved sin side, rett foran mål, men rekker ikke stokke bena kjapt nok. Minsk får klarert.
    35'
    Brenn skal slå opp bakfra, men får ikke løftet ballen og treffer midt i en motspiller. Heldigvis er Vanhaevermaet oppmerksom og vinner tilbake.
    37'
    Woldvik bryter og setter fart. Spiler i bakrom til Haavi som løfter over til Kyvåg. Sistnevnte får en veldig god mulighet fra bakerste stolpe, men ungjenta bommer noe i satsningen og kommer ikke over ball. Header et par meter over mål. God sjanse for Lillestrøm det etter godt spill fra Woldvik og Haavi.
    39'
    Minsk bryter på midten og kan sette fart, men Skorynina prøver seg fra 50 meters hold. Ballen triller bare frem til keeper.
    41'
    Frispark for Lillestrøm. Løftes inn i feltet hvor ballen stusses videre til Kyvåg inne i feltet. Mister dessverre ballen over dødlinja der, høyrekanten.
    42'
    Minsk prøver seg, men Gausdal viser ro og oversikt da hun bare lar ballen trille inn til egen keeper.
    42'
    Galay slår inn fra høyre, men Gausdal klarerer.
    44'
    Prøver igjen fra høyre her, hjemmelaget. Denne gang er det Bachor som er god og blokkerer innlegget.
    44'
    Hjemmelaget prøver å sette et press på Lillestrøm her på tampen av omgangen.
    45'+1
    Kyvåg bryter fint på midten og kan sette fart, men mister så ballen til Shmatko.
    45'+1
    Ikke sett noe tilleggsminutter blitt meldt her men det kan ikke være mer enn ett eller to som er lagt til.
    45'+2
    45'+2
    Lillestrøm kan gå fornøyd inn i garderoben med 1-0 ledelse. Omgangen hadde egentlig tre perioder. Første periode var Lillestrøm veldig gode og dominerte spillet og scoret også da etter 2 minutter. Deretter kom Minsk mer inn i kampen og skapte noen veldig gode sjanser, samt ble nok snytt for en straffe. Siste periode tok Lillestrøm over igjen og virket å finne ut av angrepsspillet til Minsk.
    45'
    Det ser ikke ut til å være bytter fra noen av lagene her til andre omgang.
    46'
    Minsk går rett i angrep og Njolle kommer seg ned til dødlinja og slår hardt inn foran mål, men ballen går gjennom hele feltet.
    47'
    Hjemmelaget fortsetter å angripe. Skaper corner fra venstre.
    47'
    Kort variant. Ender med innlegg, men Lillestrøm får klarert.
    47'
    Langt høyere press fra Minsk her i starten av andre omgang. Dette gir muligens enda bedre kontringsrom for Lillestrøm også.
    48'
    Slås inn i feltet, men Vanhaevermaet header unna på første stolpe. Ballen havner derimot rett i beina til Belaya som får prøve seg upresset fra 16 meter. Forsøket går noen meter til side for mål.
    49'
    God start fra Minsk her i andre omgang. Mye feilpasninger på midten også fra Lillestrøm de første 5 minuttene. Må løfte seg igjen nå!
    51'
    Kyvåg spilles opp i bakrom, men Voskobovich kommer ut og snapper ballen like før 16-åringen når frem.
    51'
    Så er det Norstrøm som er våken og fint ute for å avverge et gjennomspill.
    51'
    Njolle har vært god her i starten av andre omgang. PRøver å tre gjennom til Skorynina, men Woldvik er først på ball og klarerer.
    52'
    Veldig god overgangsmulighet for Lillestrøm, men Vanhaevermaet spiller noe sent i bakrom mot Kyvåg som er fri foran mål. Pasningen blir blokkert.
    53'
    Slås nydelig inn foran mål hvor Lillestrøm har fyllt opp, men keeper er ute og bokser unna.
    53'
    Virker skumle på dødball her i dag, Lillestrøm. Ser ut til å ha et lite overtak i hodeduellene.
    54'
    Vanhaevermaet slår inn til Haug som stusser fint gjennom til Kyvåg. Sistnevnte rekker først frem på ball, men vinkes av for offside.
    55'
    Galay får en ball å løpe på i bakrom. Viser bra tempo, men Woldvik henger heldigvis godt med og er først på ball.
    56'
    Minsk 0 - 2 LSK Kvinner
    Mål: Justine Vanhaevermaet
    Målgivende: Emilie Haavi
    Haavi får store rom og god tid på venstre kant. Slår inn foran mål hvor Kozyupa klarerer ballen 3 meter ut og rett i beina til Vanhaevermaet som bare banker ballen ned i hjørnet fra 10 meters hold.
    56'
    Da ser det veldig lyst ut for Lillestrøm som tar med seg minst to bortemål fra Minsk.
    58'
    Så får Haug en stor sjanse, men avslutningen fra kloss hold er alt for løs og treffer midt på keeper.
    58'
    Lillestrøm holdt unna det presset Minsk kom med her de første minuttene og har nå tatt over mer og mer av banespillet.
    60'
    Lillestrøm bryter på midten og setter fart. Haavi mottar på venstre og går forbi Njolle og stoppe dermed nesten helt opp da hun mener det bør blåses for frispark. Dommeren vinker spillet videre.
    61'
    Spillerbytte - Minsk
    Inn: Anastasiya Kharlanova
    Ut: Henriette Akaba
    62'
    Haavi spilles opp på venstre og setter fart. Slår inn, men innlegget blokkeres til corner.
    63'
    Slår mot Bachor på første stolpe, men keeper er ute og bokser. Woldvik får ny mulighet og løfter ballen tilbake i feltet, men igjen er keeper ute og slår unna.
    63'
    Haug vender opp og prøver å tre gjennom til Kyvåg som har startet på et fint løp, men forsøket brytes.
    64'
    Har god kontroll ute på kunstgresset her nå, Lillestrøm.
    65'
    Et par av Lillestrøm-spillerne som kanskje begynner å virke litt tunge i beina. Noen av disse spilte tross alt full kamp for tre dager siden.
    65'
    Dommeren lar mye av duellene gå her nå, så det er en intens kamp uten så mange stopp i spillet.
    67'
    Khimich slår et frispark fra venstre inn i feltet, men Bachor header unna.
    67'
    Njolle løfter inn fra høyre. Norstrøm er ute i feltet. Ser ut til å miste ballen farlig rundt straffemerket først, men rydder opp selv da hun er først på ball.
    68'
    Lillestrøm er gode i presspillet nå. Står høyt og gjør det vanskelig for Minsk å spille seg opp i banen. Har enn så lenge nok aggressivitet til å plage bortelaget i oppbyggingen.
    69'
    Minsk kommer på en overgang. Spiller inn mot Khimich inne i feltet, men Gausdal er tett opp i angrepsspilleren og får tuppet ballen unna. Vært solid i dag, stopperen.
    71'
    Pobegaylo legges ned i bakken på venstre side, like utenfor 16-meteren. Frispark i god innleggsposisjon for Minsk.
    72'
    Khimich slår inn på første stolpe. LSK klarerer via en Minsk-spiller og ut over dødlinja. Dommeren peker likevel på cornerflagget.
    72'
    Slås inn i feltet. LSK avveregr.
    72'
    Inn: Milana Surovtseva
    Ut: Valeryia Belaya
    73'
    Inn: Viktoryia Tsikhan
    Ut: Anastasiia Skorynina
    73'
    Kyvåg bryter fint på midten og gir videre til Haug. Sistnevnte legges i bakken og Lillestrøm vinner frispark midt på banen. Fint å få roet litt ned nå etter flere dødballer og angrep fra Minsk.
    74'
    Woldvik drar seg fint ned til dødlinja før hun spiller ut til Haavi. Kapteinen løfter inn i feltet, men Voskobovich er igjen fint ute og tar ballen i fast grep. Vært solid i feltet den 27 år gamle keeperen.
    76'
    Mye frem og tilbake her nå. Må bli to slitne lag her på tampen av kampen. Må nevnes at det bare er 4 dager til Lillestrøm skal spille cupfinale også.
    76'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Tonje Erikstein
    Ut: Thea Kyvåg
    Kyvåg har hatt en godkjent debut i Champions League og erstattes av Pedersen.
    77'
    Minsk slår inn fra venstre og ballen blir å sprette inne i feltet, men en LSK-spiller er først på ball og avverger.
    78'
    Gausdal ligger nede i feltet, men Minsk fortsetter å spille. Kommer seg heldigvis på beina, midtstopperen da dommeren ikke stopper spillet.
    78'
    Minsk med et lite press på Lillestrøm nå. Kommer igjen rundt på venstre kant og slår inn, men Norstrøm er fint ute og holder ballen.
    79'
    Surovtseva går i bakrom, men Brenn følger innbytteren og presser henne utover i banen.
    81'
    Vanhaevermaet vinner ballen på midten, holder på kula til hun blir lagt i bakken og vinner frispark. Belgieren har vært meget solid i dag.
    81'
    Hjemmelaget fortsetter å ha ballen i laget, men skaper knapt målsjanser. Det ser meget lovende ut for Lillestrøm dette.
    82'
    Forsøk på gjennomspill, men Vanhaevermaet faller ned og skjermer ball ut over dødlinja.
    83'
    Lillestrøm får en god overgangsmulighet! Haavi drar med seg Shmatko på løpetur og avslutter like utenfor lengste stolpe. Haug er noe skuffet over å ikke blitt spilt opp foran mål der da hun er foran oppasseren sin, men det er også en posisjon Haavi har scoret fra så mange ganger tidligere dette.
    84'
    Tikhan spilles opp i feltet. Gausdal er kjapt opp i ryggen og presser innbytteren. Tikhan roter så ballen ut over dødlinja.
    86'
    Haavi og Ellingsen kombinerer seg nesten gjennom, men ballen fra Haavi slås for langt. Ellingsen rekker den, men mister over dødlinja.
    86'
    Nå gjelder det først og fremst å ikke slippe inn baklengs for Lillestrøm her. 2-0 fra bortebane er en meget solid ledelse å ta med seg hjem til LSK-hallen.
    88'
    Kun ett bytte gjort fra Lillestrøm her i dag. Noe overraskende at troppen ikke brukes her da det synlig er noen slitne bein ute på matta.
    89'
    Inn: Mia Authen
    Ut: Ina Gausdal
    Fått seg noen harde dueller i dag, Gausdal.
    90'
    Det legges til minimum to minutter her i andre omgang.
    90'+1
    Ikke mye som tyder på at Minsk skal kunne svare på overtid. Lillestrøm er rutinerte og har full kontroll.
    90'+1
    Bortelaget vinner frispark på midten og tar seg tid.
    90'+2
    Inn: Cathrine Høegh Dekkerhus
    Ut: Emilie Haavi
    90'+2
    90'+3
    Solid kamp av Lillestrøm her i Minsk. Tar en tidlig ledelse og rir på den i første omgang. Minsk produserer noen skumle sjanser, men i andre omgang har bortelaget full kontroll ute på kunstgresset. Vanhaevermaet var blant banens beste og fikk satt inn 2-0 etter fint forarbeid av kampens første målscorer, Haavi. Dermed tar de med seg en god ledelse til returkampen, og helt sikkert en god følelse til cupfinalen mot Vålerenga som spilles på søndag. Morten Arnstad takker for seg etter denne tidlig-kampen og ønsker alle en fin onsdag videre! Ikke glem Eliteserien og Champions League her senere i dag.