1-2
55
828

Hei og hjertelig velkommen til kamp på Koteng Arena og Champions League kvalifisering! Lagene som møtes til dyst er Rosenborg mot Minsk.
    Rosenborg ble kvalifisert til Champions League kvalifisering gjennom sin 2.-plass i fjorårets Toppserie og er sammen med Vålerenga de to norske bidragene.
    Første runde i kvalifiseringen spilles som en turnering der Rosenborg er i pulje med FC Minsk, Levante UD og Celtic FC. Alle kampene i denne turneringen går på Koteng Arena. Vinner Rosenborg i dag møter de vinneren av kampen mellom Celtic og Levante før de har et siste hinder i 2.runde der det er hjemme og bortekamp hvor sammenlagtvinneren fører laget til gruppespill i Champions League.
    Rosenborg har hatt en bra sesong i Toppserien, og ligger på 2.-plass etter litt over halvspilt sesong. De kommer fra tap borte mot Sandviken, og er fire poeng bak bergenslaget før de siste syv kampene av serien.
    Minsk var med i Champions League i fjor, men røk ut mot et annet norsk lag i 16-delsfinalen. Lillestrøm ble for sterke over to kamper, men det er et godt internasjonalt lag Rosenborg møter i dagens kamp.
    Minsk ligger på 2.-plass på tabellen i hjemlig serie, og har scoret hele 125 mål på 19 kamper. Med andre ord er de i en liga der det er stort sprik fra best til dårligste lag.
    Vi kommer tilbake med lagoppstilling og siste nytt en time før avspark. Følg med!
    Steinar Lien gjør to endringer fra tapet mot Sandviken. Ut går keeper Rugile Rulyte og Cesilie Andreassen. Inn kommer Kristine Nøstmo og Emilie Bragstad.
    0'
    Rosenborg setter det hele i gang!
    1'
    Blakstad kommer i skuddposisjon tidlig, men skuddet blir blokkert og keeper Zhamanakova får kontroll.
    2'
    Rosenborg får klarert unna.
    4'
    Blakstad danser seg gjennom og får skutt fra 16 meter. Ballen blir klarert ut i farlig område og Olsvik får lagt en farlig ball inn, men keeper Zhamanakova får frispark i duellen med Utland.
    7'
    Rosenborg har vært aggresive fra start her, og presser Minsk bakover.
    8'
    Fin mulighet for Rosenborg! Olsvik løper seg fri i feltet og får skutt fra ti meter. Ser ut som den går innom en Minsk spiller, men dommer dømmer utspark fra keeper.
    9'
    Olsvik kommer nesten gjennom, men Zhamanakova er våken og får stoppet muligheten, med å gå ut tidlig.
    12'
    Nok en gang er Olsvik på farten. Kommer seg fri ute til venstre og får til et bra skudd, men Zhamanakova redder bra.
    13'
    Rosenborg har vært klart best de første minuttene her.
    13'
    Minsk og Kuc vinner et frispark som skal legges inn.
    15'
    Kuc vinner duellen, men får ikke noe ordentlig kraft i headingen.
    16'
    Rosenborg med ball nå. Triller bak i forsvar.
    17'
    Minsk sliter med å få kontroll på Blakstad, og det blir ofte farlig når hun får rettvendt seg.
    20'
    Utland får lagt inn på Olsvik som står veldig alene og får headet. Dessverre for Rosenborg er det for lite kraft i hodestøtet.
    21'
    Blakstad får frispark etter at Sas er for tøff i duellen.
    23'
    Jevnet seg litt mer ut de siste fem minuttene nå.
    25'
    Flere unødvendige balltap fra Rosenborg inviterer Minsk inn i kampen nå.
    26'
    Kuc fyrer fra 20 meter, men ballen går et stykke utenfor mål.
    28'
    Hjørnespark til Rosenborg
    29'
    Mål for Rosenborg!
    Minsk 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Julie Blakstad
    Målgivende: Elin Sørum
    Blakstad sender Rosenborg opp i føringen! Corneren tas kort til Sørum, som spiller tilbake til Brakstad! Hun drar seg så elegant forbi en Minsk spiller og kliner til utagbart for Zhamanakova!
    29'
    Fortjent ledelse, og ikke overraskende at det er Blakstad som gjør det. Vært veldig god i dag.
    31'
    Spennende å se om Minsk klarer å svare på dette, for de har ikke vært nærme å score i dag.
    33'
    Så skjer det mye foran målet til Minsk! Hansen får lagt inn på Utland som er nære å prikke inn 2-0. Returen er Olsvik på, men ballen blir blokkert. Bra mulighet det!
    35'
    Blakstad og Olsvik kombinerer fint ute på kanten og målscoreren får lagt inn, men Ebi gjør en god forsvarsjobb og får klarert.
    38'
    Mål for Minsk!
    Minsk 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Armisa Kuc
    Målgivende: Anastasiya Pobegaylo
    Så contrer Minsk, og Kuc kommer alene med keeper og scorer! Pobegaylo får mye plass i midten og sender en nydelig ball gjennom til Kuc, som løper fra stopperne til Rosenborg. Alene med Nøstmo er hun iskald og reduserer til 1-1.
    38'
    Kan trygt si at det er mot spillets gang, men sånn er fotball.
    41'
    Kuc vinner et frispark som skal slås inn.
    42'
    Blakstad får klarert den ut.
    42'
    Vårhus med en god jobb bak i forsvar når hun stopper Kuc på vei oppover med ballen.
    43'
    Nytt frispark til Kuc i duell med Vårhus.
    45'
    Lagt til minimum ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Da var den første omgangen ferdig på Koteng Arena og lagene går til pause med 1-1. Rosenborg har vært det beste laget og tok også ledelsen etter 29 minutter signert Julie Blakstad. Rosenborg hadde også et par muligheter til å øke ledelsen, men det siste lille manglet for trønderne. For Minsk sin del slet de stort sett hele omgangen med å skape noe, men etter 38 minutter kom derimot Kuc alene mot Nøstmo. Spissen var kald og satte inn utligningen og dermed lever spenningen i beste velgående inn til den andre omgangen!
    45'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Sara Kanutte Fornes
    Ut: Synne Skinnes Hansen
    46'
    Da var den andre omgangen i gang!
    46'
    Minsk får nesten trengt seg gjennom forsvaret til Rosenborg, men trønderne får til slutt kontroll.
    48'
    Nære på for Utland og Rosenborg! Innbytter Fornes får lagt inn på Utland som kommer løpende inn. Spissen avslutter, men ballen går langt over mål.
    48'
    Blakstad får mye rom bak midtbanen til Minsk, og hviterusserne sliter med å finne ut hvordan de skal løse det.
    50'
    Utland kommer løpende på første stolpe og får til en bra heading! Dessverre for spissen går ballen like over mål.
    51'
    Vært nære mål ved tre anledninger nå Utland.
    53'
    Rosenborg har tatt kontroll over den andre omgangen, som de hadde i den første.
    55'
    Rosenborg triller ball bak i forsvar.
    56'
    Olsvik sender en ball gjennom på Blakstad, men pasningen er litt unøyaktig. Litt mer presisjon så hadde Blakstad vært alene gjennom.
    58'
    Blakstad får rettvendt seg og skyter fra 20 meter. Den stryker stolpen!
    58'
    Så ligger Kuc nede og trenger tilsyn.
    59'
    Spillet er i gang igjen, og Kuc fortsetter.
    60'
    Minsk får en brukbar overgang, men Kapetanovic er for dårlig i avleveringen mot Kuc og Rosenborg vinner ballen.
    62'
    Nok en gang er Minsk unøyaktige når de har mulighet til å skape noe på en overgang.
    64'
    Blakstad kjører karusell med Bohdan på kanten, men innlegget er litt for dårlig slått, og Minsk får ballen unna.
    65'
    Nok en gang ligger Kuc nede og har vondt.
    66'
    Kommer seg opp igjen, kraftspissen til Minsk.
    66'
    Spillerbytte - Minsk
    Inn: Viktoryia Marchyk
    Ut: Anastasiya Pobegaylo
    67'
    Litt for langt slått, så Fornes får ikke noe ordentlig kraft på headingen.
    68'
    Meget godt slått av Blakstad og det er nære på for Leine det der. Headingen går like over mål.
    69'
    Rosenborg vinner et frispark som skal slås inn.
    71'
    Dårlig slått, og keeper plukker enkelt.
    71'
    Blakstad fyrer fra langt hold. Keeper redder ut til corner.
    72'
    Klareres ut.
    72'
    Rosenborg vinner ballen igjen.
    73'
    Minsk 1 - 2 Rosenborg
    Mål: Lisa-Marie Utland
    Målgivende: Julie Blakstad
    Endelig sitter den for Utland! Rosenborg bygger opp et fint angrep og Blakstad får til slutt ballen ute til venstre. Hun legger inn knallhardt foran mål og der er Utland og styrer inn ledelsen!
    75'
    Fortjent ledelse for Rosenborg.
    77'
    Minsk har vel ikke vært inne i 16-meteren til Rosenborg så noe må skje om hviterusserne skal få en redusering.
    79'
    Inn: Dziyana Bakum
    Ut: Milana Surovtseva
    79'
    Inn: Lizaveta Pinchuk
    Ut: Regina Ibiang Otu
    80'
    Trener Pyshnik prøver hvert fall å gjøre endringer for å få en utligning, og så får vi se om byttene hjelper.
    82'
    Der er Blakstad nære sitt andre for dagen! Nydelig spill og kombinasjoner ute på venstrekanten før Næss til slutt legger inn på Blakstad. Hun får stå helt alene fra ti meter og skyter, men den går et stykke over mål.
    82'
    Nære igjen for Rosenborg og denne gangen Fornes. Får stå alene på ti meter og fyrer litt til side for mål.
    85'
    Klareres ut til Joramo som fyrer, men den går langt over mål.
    87'
    Inn: Natallia Asmykovich
    Ut: Anna Sas
    87'
    Lite tid å gjøre det på for Minsk nå.
    89'
    Rosenborg vinner ballen høyt oppe i banen.
    89'
    Lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Rosenborg med god kontroll fortsatt.
    90'+2
    Fornes får rom ute på kanten og legger inn, men den er for dårlig slått.
    90'+3
    Fornes får avsluttet fra 20 meter, men keeper Zhamanakova redder bra.
    90'+4
    90'+4
    Da var kampen over og Rosenborg går videre og skal spille finale mot Celtic eller Levante lørdag. Trønderne var det klart beste laget hele kampen, og burde vel ha scoret flere mål. Julie Blakstad var avgjørende og leverte både mål og målgivende og var en trussel hele kampen. I andre omgang serverte hun Utland fint, og spissen som hadde mange muligheter til å score fikk endelig satt inn vinnermålet. Minsk hadde en sjanse og den scoret de på, men ellers var det lite å by på fra hviterusserne. Dermed skal de spille bronsefinale, mens Rosenborg fortsatt har mulighet til å nå Champions League. Vegard Lund Røer takker for følget og ønsker deg en fin dag videre.