2-1

Ble dekket av Ole Kristian Strøm

Azar Karadas (38) ber om en ny kontrakt. Får han avslag, vurderer han å fortsette karrieren andre steder. Eller starte opp som trener eller agent, melder BA.
    Brann stiller med disse 11 i Mjøndalen: 1 Håkon Opdal, 2 Taijo Teniste, 3 Vito Wormgoor, 7 Gilbert Koomson, 9 Petter Strand, 10 Amer Ordagic, 11 Daouda Bamba, 15 Bismar Acosta, 19 Veton Berisha, 21 Ruben Kristiansen, 29 Kristoffer Barmen.
    Brann-trener Lars Arne Nilsen gjør altså ingen endringer siden seieren over Ranheim sist.
    Fredrik Haugen er småskadet og ikke med til Mjøndalen.
    Mjøndalens lag: Julian Faye Lund - Quint Arie Jansen, William Sælid Sell, Sondre Solholm Johansen - Vetle Winger Dragsnes, Tonny Brochmann, Christian Gauseth, Carl Pontus Silfwer, Stian Semb Aasmundsen - Sondre Liseth, Olivier Occean.
    - Vi skal utfordre dem med fart og innlegg, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Drammens Tidende.
    Brann ligger på 4. plass med 29 poeng. Det er 12 poeng ned til Mjøndalen, som er nummer 13, likt med Tromsø på kvalik-plass.
    Mjøndalen er et marerittlag for Brann. Det vi husker aller best, er kanskje at bruntrøyene sendte Brann ned fra Eliteserien i 2014. Og både i 2013 og 2017 tapte Brann for Mjøndalen i cupen.
    Branns bortestatistikk i Mjøndalen er ekstrem: En seier-seks uavgjort-seks tap. Den ene seieren kom i 1975. Senere Brann-trener Endre Blindheim scoret seiersmålet til 1-0.
    Trond Ivar Døvle er kveldens dommer. Han har med seg Ivar Michael Jahr og Isaak Bashevkin på linjene. Fjerdedommer: Harald Magnus Børresen.
    - Vi har en dårlig statistikk her, men statistikk betyr ingenting, sier Lars Arne Nilsen til Eurosport.
    - Det var ingen grunn til å skifte lag etter en veldig god kamp mot Ranheim, sier Lars Arne Nilsen til Eurosport.
    - Vi møtte Brann i Bergen i begynnelsen av juli. Da spilte de på en annen måte enn nå, sier Vegard Hansen til Eurosport.
    - Et Brann-lag som står godt til Mjøndalen, mener Joacim Jonsson i Eurosport-studio.
    - Det er klart at statistikken i Mjøndalen ergrer Brann, mener Kjetil Rekdal i Eurosport-studio.
    Det kan bli Brann-vær i Mjøndalen. Mørke skyer truer. Yr antyder litt nedbør, ifølge Bergen-baserte Storm blir det ikke regn under kampen.
    Av spillerne på banen er det tre mann med fem mål så langt i sesongen: Mjøndalens evigunge Olivier Occean, Tony Brochmann og Brann-kaptein Vito Wormgoor.
    Et bra antall Brann-tilhengere har tatt veien til "3050". De holder til bak målet der Brann-målvaktene varmer opp. Spillerne - med kaptein Wormgoor i spissen- hilser fansen med klapping.
    Innbyttere for Brann: Eirik Holmen Johansen, Christian Eggen Rismark, Thomas Grøgaard, Ruben Yttergård Jenssen, Gilli Rolantsson, Azar Karadas, Andreas Mjøs.
    Innbyttere for Mjøndalen: Sousha Makani, Fredrik Brustad, Akeem Latifu, Gustav Sving Helling, Frank Bamenye, Tobias Widemann Karlsen, Jibril Bojang.
    Joackim Olsen Solberg er ute med gule kort.
    Mjøndalen tok avsparket.
    1'
    Brann triller ball, mens Mjøndalen står ganske lavt.
    6'
    Strand tar corner for Brann. Faye Lund får avverget til ny corner.
    7'
    Lang ball mot Occean - men Wormgoor er på plass.
    7'
    Mål for Mjøndalen!
    Mjøndalen 1 - 0 Brann
    Mål: Stian Aasmundsen
    Målgivende: Vetle Dragsnes
    Veldig bra Mjøndalen-angrep. Ballen legges inn, og Aasmundsen dundrer ballen i mål. Det er Dragsnes som legger inn, Wormgoor rekker såvidt ikke ballen - og Aasmundsen kommer fra en dyp posisjon og skyter forbi Opdal.
    8'
    Bra Brann-mulighet! Bamba får ballen på hodet, men ballen går utenfor. Sterkt av Petter Strand å legge inn.
    11'
    Quint Jansen skyter på frispark - knallhardt , så hardt at Opdal må gi retur. Men ingen er der til å sette returen i mål. Skuddet er fra nærmere 35 meters hold!
    12'
    Brann sliter nå. Det er ingen ønskesituasjon å ligge under i Mjøndalen.
    15'
    Mjøndalen kommer nesten til ny avslutning. Men Sondre Liseth blir forstyrret så mye at han ikke får til noen avslutning.
    16'
    Gult kort til Mjøndalen
    Quint Jansen
    16'
    Mål for Brann!
    Mjøndalen 1 - 1 Brann
    Mål: Daouda Bamba
    Målgivende: Veton Berisha
    Koomson legger inn etter et flott Brann-angrep. Etter litt om og men ender ballen hos Berisha, som header til Bamba, som scorer.
    19'
    Brochmann kommer alene igjennom, men avblåses for offside.
    21'
    Skal Brann feste grepet nå?
    25'
    Silfwer legger langt frispark, men ballen heades rett til Opdal fra en MIF-spiller.
    26'
    Lang ball fra Sell - for lang for Aasmundsen. Utspark fra Opdal.
    28'
    Quint Jansen skal slå et tilbakespill, men bommer. Heldigvis får Mjøndalen får Faye Lund reddet ballen før den går til corner.
    31'
    Occean kommer alene igjennom, men blir avblåst for offside.
    32'
    Koomson legger inn, og Barmen sklir ballen høyt over mål.
    32'
    Quint Jansen med lang ball til Occean, som ikke har noen å spille til.
    33'
    Silfwer legger inn. Occean får hodet på ballen, men den går utenfor.
    36'
    Faye Lund er ute og fanger en lang ball fra Brann.
    37'
    Silfwer legger et frispark langt inn, men Acosta header ut.
    38'
    Brann farlig på ferde i MIF-forsvaret: En god kontring ender med at Ruben Kristiansen kommer bakfra og skyter utenfor.
    39'
    Brann-angriperne jobber godt defensivt og gir ikke Mjøndalen ro.
    42'
    Brukbar Mjøndalen-mulighet. Et frispark blir stusset videre av Liseth. Ballen går like utenfor Opdals høyre stolpe.
    43'
    Stian Aasmundsen
    45'
    Tonny Brochmann
    46'
    Teniste kaster langt inn i feltet, men Mjøndalen får klarert.
    48'
    Bamba har ballen på 13 meters hold, men bommer rett og slett på ballen idet han skal skyte.
    48'
    Acosta mister ballen, og Brochmann får en corner.
    49'
    Stor sjanse til Mjøndalen etter corneren! Solholm Johansen header - og Opdal er lynrask ute med labben og redder til corner. Det er Silfwer som slår corneren.
    49'
    Barmen kommer til dødlinjen og legger inn - men Jansen klarerer først. Men ballen går ut til Ordagic, som skyter over.
    51'
    Brochmann mister ballen. Berisha og Bamba kjører et angrep. Det ender med at Strand skyter over.
    54'
    Occean header utenfor etter Dragsnes' innlegg.
    57'
    Bra Brann-angrep, men ikke mål.
    59'
    Mjøndalen 2 - 1 Brann
    Mål: Vetle Dragsnes
    Målgivende: Christian Gauseth
    Mjøndalen-backen skyter fra 20-meter - via en Brann-spiller og forbi Opdal. Det viser seg at ballen treffer ryggen til Teniste og ballen går over Opdal.
    59'
    Nå må Brann fram på banen den siste halvtimen!
    61'
    Wormgoor har vondt.
    62'
    Mjøndalen mener at Brann skal frispark mot seg for tilbakespill til Opdal. Dommer Døvle er ikke enig.
    63'
    Wormgoor er klar igjen etter litt behandling. Harding!
    63'
    Skal Mjøndalen-marerittet fortsette for Brann?
    64'
    Et par farlige Brann-innlegg, men det blir ikke avslutning noen av gangene.
    65'
    Dragsnes' innlegg treffer tverrliggeren og går ut på banen igjen. Men ingen er der til å ta returen.
    65'
    Det har vært et par mulige straffesituasjoner de siste minuttene: Først Branns Bamba, så Mjøndalens Occean. Men dommeren har trolig tatt en riktig avgjørelse ved å la begge situasjonene gå.
    68'
    Wormgoor får frispark mot seg på hjørnet av 16-meteren. Er ikke fornøyd med dommeren.
    69'
    Stor mulighet for Mjøndalen når Brochmann legger inn fra dødlinjen. Sell rekker ikke ballen. Et veldig bra innøvd trekk av Mjøndalen som fører til denne sjansen.
    70'
    Brann skulle nå ha presset på for utligning, men det er faktisk Mjøndalen som styrer nå.
    71'
    Kjempesjanse for Mjøndalen! Silfwer får ballen fra Occean og skyter. Det blir corner etter kjemperedning av Opdal.