2-1

Ble dekket av VG Sporten

Hjertelig velkommen skal du være til OBOS-kvalikkampen mellom Mjøndalen og Ull/Kisa!
    0'
    I dag møtes som nevnt Mjø og Ull, i morgen Ranheim og Sandnes/Ulf. Vinneren av dagens kamp, enten etter full tid eller etter ekstraomganger, møter vinneren av Ran og Ulf.
    0'
    Mjøndalen (4-3-3): Makani - Hansen, Arneberg, Jansen, Dragsnes - Lindseth, Gauseth, Gundersen - Fredriksen, Hellum, Pellegrino.
    0'
    Ull/Kisa (4-1-2-3): Hagerup - Kaland, Troudart, Garnås, Amundsen - Aas - Solberg, Sandberg - Torp, Aalbu, Ødemarksbakken.
    0'
    Lagene entrer Isachsen Stadion i dette øyeblikk. Ikke mange minuttene til kampstart!
    0'
    Ikke akkurat like mye på spill som når det er play-off til Premier League, men likevel: Forventer en kamp med mye nerver og ikke alt for mange sjanser.
    0'
    Skjerven er dagens dommer.
    0'
    Mjøndalen med avspark og vi er i gang!
    1'
    Nesten så Aalbu kommer seg alene gjennom med Makani, men Arneberg gjør en god jobb og avverger all fare.
    2'
    Rolig åpning på kampen. Mjøndalen med mest ball.
    3'
    - Mjøndalen har gjort som forventet og tatt tak i kampen, sier Eurosport-kommentator Roger Risholt. Roger that.
    4'
    Hva er det Solberg driver med?! Bryter en tversoverpasning og kommer helt alene med Makani. Prøver å chippe(!!) over keeper, men det er elendig utført og ballen går langt over mål!
    6'
    Nå rører Mjøndalen voldsomt. Feilpasning på feilpasning på egen halvdel. Arneberg nå som takler Torp stygt. Frispark.
    7'
    Sandberg skyter fra 20 meter. Får bra klem i skuddet, men det går en meter over mål.
    8'
    Etter en rolig åpning har det nå åpnet seg og det er skikkelig hawaii-fotball. Det kan likes!
    10'
    Fredriksen slår inn fra høyre, men det stanges unna av en gulkledd i egen boks.
    11'
    Straffe til Mjøndalen! Aj, aj og aj!! Mønsterkontring fra hjemmelaget. Hellum slår en perfekt ball gjennom til Pellegrino, som lekkert drar av Hagerup. Blir taklet og får straffe!
    12'
    Gult kort til Ullensaker/Kisa
    Stefan Hagerup
    Prøver å bortforklare, men det funker ikke vettu, kamerat.
    13'
    Mjøndalen scorer på straffe!
    Mjøndalen 1 - 0 Ullensaker/Kisa
    Mål: Christian Gauseth
    Og det er...... MÅL! Gauseth sender ballen til høyre og Hagerup går samme vei. Er nesten på ballen, Hagerup, men bare nesten. 1-0!
    13'
    Nå da, Ull/Kisa? Står høyt og blir hardt straffet for det. Blir spennende å se hva som skjer de neste minuttene.
    14'
    Amundsen kommer rundt på venstre og slår hardt inn langs bakken. Makani er fint nede og plukker.
    15'
    Mjøndalen-frispark fra 30 meter. Svakt slått som ender rett i klypene på Hagerup.
    16'
    Inne i en litt roligere periode av oppgjøret nå. Mye ball på Ull/Kisa.
    20'
    Mål for Mjøndalen!
    Mjøndalen 2 - 0 Ullensaker/Kisa
    Mål: Mathias Fredriksen
    Målgivende: Amahl Pellegrino
    Fredriksen stanger inn 2-0! Pellegrino får slå upresset inn i Ull/Kisa-boksen. Der finner han en flyvende Fredriksen, som header inn 2-0 fra fem meter!
    21'
    Fryktelig svakt forsvarsspill på scoringen av gjestene. En brunkledd og tre gulkledde i boks, men ingen klarer å passe på Fredriksen. 2-0.
    22'
    Hansen kommer fint rundt på høyre og slår inn i boks. Stanges kontant unna.
    24'
    Flomlysa er på. Det nærmer seg jul. Og klokka er bare 15.30!!
    26'
    Ull/Kisa virker noe resignerte nå. Hjemmelaget som kjører showet.
    29'
    Stanges unna.
    30'
    Vinner Mjøndalen har de vunnet syv strake hjemmekamper. Og kun tapt en av de siste elleve OBOS-kampene.
    33'
    Halvveis det Ull/Kisa kommer med nå. Ingen trussel for Mjøndalen.
    34'
    Skogheim har nok mye å fortelle gutta sine i pausen. Tungt å havne 0-2 bak etter en vanvittig mulighet tidlig på 0-0.
    35'
    Lagene møttes for øvrig 11.juni. Da vant Mjøndalen 3-1.
    36'
    Pellegrino misbruker en god mulighet! Stygg feilpasning fra gjestene gjør at Pellegrino kan prikke ballen i mål, men avslutningen er svak. Rett på keeper.
    37'
    Stygt balltap av Gundersen gjør at Ull/Kisa får kontret. Aalbu blir nærmest truffet i boks og klarer ikke skape noe stort.
    37'
    Mål for Ullensaker/Kisa!
    Mjøndalen 2 - 1 Ullensaker/Kisa
    Mål: Andreas Aalbu
    Det er kamp igjen! Aalbu vinner en duell på 20 meter og header ut til Torp. Han slår nydelig inn igjen til Aalbu, som stanger inn 1-2 fra ti meter!
    38'
    Hjørnespark til Mjøndalen
    39'
    Mjøndalen 3 - 1 Ullensaker/Kisa
    Mål: Amahl Pellegrino
    Amahl Pellegrino, for en spiller! I kjølvannet av corneren står Pellegrino umarkert i mellomrom. Treffer klink på ballen og sender hjemmelaget tilbake i en tomålsledelse!
    40'
    20 i odds på Ull/Kisa. Det er mye, men ikke umulig. Har hatt et par bra sjanser, men Pellegrino har vært tungen på vektskålen.
    42'
    Hansen kommer fint rundt på høyre og slår inn i boks. Ingen brunkledde er på ballen for å punktere kampen!
    43'
    Makani får først en hånd på corneren, før han kommer ut på 11 meter og redder et skudd mesterlig. Nesten for Ull/Kisa!
    44'
    Minuttet er lagt til!
    45'+1
    45'+1
    46'
    Vi er i gang igjen med de siste 45 fra Isachsen Stadion!
    46'
    Ingen bytter hos noen av lagene.
    47'
    Makani med en fin redning! Ødemarksbakken kommer rundt på venstre og inn i boks. Skyter fra kloss hold - Makani redder!
    48'
    Jansen header unna.
    49'
    Frekt forsøk fra Amundsen, som rapper til fra 20 meter. Like utenfor!
    50'
    Mjøndalen har nesten ikke vært over midten etter pause. God åpning av Ull.
    51'
    Pellegrino slipper fint til Lindseth, som har på seg en 20 kilos tung ryggsekk i det han skal skyte. Går et par meter over mål.
    52'
    Mjøndalen mer med nå. Blir nok tøft for Ull/Kisa dette.
    53'
    Ødemarksbakken med et par lekre dragninger. Legger flere Mjøndalen-spillere bak seg, men inne i feltet sier det stopp.
    57'
    Innlegget til Mads Hansen er godt, men på bakre treffer ballen bare bakhodet til Pellegrino. Ballen detter ned til Lindseth, som får en og to sjanser til å dunke løs. Scoring blir det ikke.
    59'
    Frisparket fra bak i banen slås inn, men headingen er for løs. Hagerup plukker enkelt i Ull/Kisa-buret.
    60'
    Halvtimen igjen i Mjøndalen. Bortelaget må finne på noe.
    61'
    Aalbu tres nydelig igjennom av Solberg, men stopperspillet til Arneberg er enda bedre. Kaster seg heroisk ned for å blokkere skuddet.
    62'
    Kjapt kast i retning Sandberg, og det er ikke dumt. Mjøndalen blir tatt litt på sengen, men Jansen kommer til i siste liten. Får klarert til corner.
    63'
    Ballen mot bakre stolpe, og der faller Troudart. Får ingenting, og det ser vel riktig ut. Roper heller ikke på straffe, så da kan vi vel konkludere med at dommer gjorde rett.
    64'
    Bortesupporterne lager liv i Mjøndalen. "Kisa! Kisa! Kisa!" høres.
    66'
    Bortelaget forbereder sitt første bytte. Deres nummer ni, Ole Kristian Langås, står klar.
    66'
    Spillerbytte - Ullensaker/Kisa
    Inn: Ole Kristian Langås
    Ut: Nicolay Solberg
    67'
    Solberg tas av. Han kommer nok ikke til å sove godt etter kjempesjansen han brente helt i starten av kampen.
    67'
    Ødemarksbakken til innlegg. Corner.
    69'
    Mot Aalbu, som er sterk og vinner duellen mot Gauseth. Nikket er godt, men ikke godt nok. Ballen ender en liten halvmeter over målet til Makani.
    70'
    Ull/Kisa med det aller meste av spillet i øyeblikket. Nærmer seg stadig redusering.
    70'
    Makani er våken og fanger innlegget et godt stykke ut i feltet. Bra keeperspill.
    70'
    Kaland med en helt herlig ball i bakrom mot Torp. Sistnevnte kommer alene med keeper, men den duellen er det Makani som vinner. Der burde det ha stått 3-2!
    71'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Jibril Bojang
    Ut: Andreas Hellum
    Mjøndalen gjør sitt første bytte for dagen.
    73'
    Makani bokser ut.
    73'
    Kvarteret igjen på Isachsen stadion. Mjøndalen med en fot plantet i neste runde av kvaliken.
    76'
    Pellegrino har satt seg ned.
    76'
    Inn: Magnus Olsen
    Ut: Amahl Pellegrino
    Kampens store spiller forlater banen. Skaffet straffe, hadde assist og banket like greit inn Mjøndalens tredje på lekkert vis. Mer enn godkjent av Amahl Pellegrino!
    77'
    Lindseth finner Bojang, men han får ingen hjelp av sine lagkompiser. Alene på topp roter innbytteren etter hvert bort ballen.
    79'
    Aalbu vinkes av.
    80'
    Ti minutter igjen. Dersom Mjøndalen holder stand, venter nok en hjemmekamp i kampen om å nå Eliteserien 2018. Motstander blir i så fall enten Sandnes/Ulf eller Ranheim.
    80'
    Ballen ut over dødlinja til Mjøndalen, og det skal egentlig være corner. Dommer signaliserer imidlertid for femmet.
    82'
    Sandberg plukker ballen i returrommet og klinker til på halvspretten. Over MIF-målet.
    82'
    Frispark til Mjøndalen i helt grei innleggsposisjon. Fredriksen gjør seg klar.
    83'
    Og det er godt slått! Gauseth kaster seg frem og får en lang tå på ballen mens Ull/Kisa-keeperen kaster seg feil vei. Ballen imidlertid et par centimeter på feil side av stolpen. Nesten spikeren i kis(t)a, der!
    84'
    Bojang feller Langås, og sistnevnte får frispark i fin innleggsposisjon.
    86'
    Sandberg prikker frisparket på hodet til Garnås. Han stusser ballen forbi Makani, men nettsus blir det ikke. Ballen i stolpe - og ut! Så nær, så nær redusering.
    87'
    Bortelaget trykker på nå. Kaland avslutter innenfor feltet, men i en rygg og over kortlinja.
    88'
    Inn: Nikolas Walstad
    Ut: Jan Tore Amundsen
    89'
    Makani bokser ut på ny, men Ull/Kisa beholder ballen.
    89'
    Det er lagt til tre minutter.
    89'
    Lindseth får et noe billig frispark rett utenfor egen sekstenmeter. Nå kan MIF bruke tid.
    90'
    ...og det gjør de. Gauseth legger seg ned med krampetrekninger. Må ha hjelp av en lagkompis.
    90'
    Mads Hansen vinner frispark høyt på Ull/Kisas banehalvdel. Klokka tikker.
    90'+1
    Christian Aas
    Får enten for munnbruk eller en hekt som dommeren først lot gå.
    90'+2
    Inn: Vamouti Diomande
    Ut: Mathias Fredriksen
    Målscorer Fredriksen tas av. Skadeutsatte Diomande kommer inn - til jubel på Isachsen stadion.
    90'+2
    Tre minutter er passert, men vi får holde på litt til. Dommer har tatt overtidsbyttet i betraktning.
    90'+4
    Tikk, takk, tikk, takk...
    90'+4
    Der er det til slutt over, etter at klokken tikket helt opp til 95.16! Mjøndalen er videre i kvaliken! Neste motstander er vinneren av morgendagens kamp mellom Ranheim og Sandnes/Ulf. Den kampen, neste ledd i kvaliken, altså, spilles neste søndag på Isachsen stadion.