4-0
4-1
Diouf90'+3
5-2

Molde møter Brann på Aker Stadion søndag klokken 20:00 i Tippeligaens 18. runde. Dette er et møte mellom laget på sølvplass og de som pr. i dag besitter femteplassen. Molde har åtte poengs forsprang på bergenserne, noe de færreste hadde trodd før sesongen startet.
    Lagene møttes i 11. serierunde i slutten av mai, da vant Brann 2-0 i vestlandets hovedstad. Siden den kampen har Brann tapt to av i alt seks kamper, mens Molde har vunnet alle med unntak av en uavgjort mot Start. Altså har vi her to lag i bra form.
    Romsdalingene foretrekker nok heller å tenke tilbake på fjorårets kamper mot Brann, hvor Molde vant begge seriekampene. I Bergen ledet Brann med 3-1 inntil det 56. minutt, etter det scoret Jonevrets gutter tre ganger og vant tilslutt 4-3. I hjemmekampen stod Molde kanskje for en enda mer bemerkelsesverdig prestasjon da de gikk seirende ut av oppgjøret med 3-2. Brann ledet 2-0 da 50 minutter var spilt og i tillegg fikk Molde utvist Mame Biram Diouf før pause. Det var ikke mange i fedrelandet som på det tidspunktet trodde på annet enn Brann-seier. Men hjemmelaget satte i gang en forrykende opphenting de siste 40 minuttene med en mann mindre på banen og vant kampen etter to mål av Mota og ett mål av Christian Steen. For gjestene var det Vaagan Moen og Austin som stod for nettsusen.Lagene hadde også enda et oppgjør seg imellom i fjor, det var i NM-cup 4. runde i Molde. Da ble bergenserne direkte maltraktert av de blå/hvite og måtte reise til Bergen med 0-8 i flybagasjen.
    Foran søndagens kamp har Molde alle sine beste å velge fra, med unntak av langtidsskadde Thomas Holm (midtbane).
    Brann er rammet av flere forfall, og særlig midtbanen er veldig amputert i og med at Eirik Bakke er høyst tvilsom pga en lårskade, mens både Petter Vaagan Moen og Tijan Jaiteh ute med karantene. Som om dette ikke var nok så er også Erik Huseklepp og Birkir Sævarsson plaget med småskader. Men det medisinske apparatet hos Brann melder at de to sistnevnte vil bli klar for kamp mot Molde.
    Velkommen til live-dekning fra Aker Stadion og kampen Molde - Brann. Temperaturen er behagelig i romsdalsbyen, og de er flotte forhold for god fotball. Tribunene ventes å bli fullsatte idag.
    Lagene er på vei ut på en perfekt gressmatte i dette øyeblikk og ledsages av dagens dommertrio med Tom Henning Øvrebø i spissen.
    Eirik Bakke er altså klar fra start i dagens Brann-lag, tross lårskaden han har hatt kjenning med denne uken.
    Gjestene skal ta avspark.
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Brann
    Sjokkåpning av vertene da et svakt oppspill ikke ble klarert av Brann-forsvaret. Diouf headet forbi keeper Opdal og satte balle enkelt i det nesten tomme buret.
    1'
    Bakke setter ballen i mål etter frispark, men dommer Øvrebø blåser for fripark til Paulsen Vatshaug i feltet. Vi kunne ikke se noen grunn for annuleringen fra der vi sitter, men dommer mente at sogndølen klatret på Vatshaug i den situasjonen.
    3'
    Brann fører kampen etter Moldes scoring.
    6'
    Molde 2 - 0 Brann
    Målgivende: Makhtar Thioune
    Ny Molde-scoring av superspissen Diouf. Han blir elegant frispilt og løper fra forsvaret til Brann, setter ballen enkelt tilside for Opdal og dette begynner å ligne tidligere oppgjør mellom disse lagene.
    7'
    Frispark til Brann ved Huseklepp. Men Einarsson rekker ikke opp i duellen med Lillebakk.
    10'
    Molde 3 - 0 Brann
    Målgivende: Daniel Berg Hestad
    Mostrøm snurrer rundt med Branns venstreback ved cornerflagget, legger tilbake til Hestad som presist finner Diouf. Toppscoreren header flott i mål fra tre meters hold i kamp mellom to Brann-forsvarere. Ekte hat-trick på ni minutter av senegaleseren.
    10'
    Brann er godt inne i kampen, men sliter med å komme gjennom Molde sitt forsvar.
    14'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Magne Hoset
    Vatshaug vinner corner for vertene. Hoseth sin corner går over alt og alle og utover motsatt dødlinje.
    14'
    Molde har hatt hundre prosent effektivitet på sine sjanser, mens Brann fikk et mål annulert muligens feilaktig.
    16'
    Huseklepp legger inn i feltet, men Molde-forsvaret rydder unna igjen.
    16'
    Thioune skyter optimistisk fra 25 meter, over Opdal og målet.
    17'
    Noe labert tempo her nå. Men Brann er absolutt godt med i banespillet.
    18'
    Thioune spiller Mostrøm elegant fri etter å ha driblet av Solli. Mostrøms innleggsforsøk blir blokkert til innkast.
    19'
    Nytt skuddforsøk fra Thioune, men også nå over buret til Opdal.
    20'
    Bakke forsøker å finne Karadas med en heading, men Forren klarerer.
    22'
    Nesten igjennom igjen til Mame Diouf, men Brann avverger denne gangen.
    23'
    Enda en gang nesten til Mame, men Sigurdsson får beinet ballen ut like foran spissen.
    23'
    Hoseth skyter godt fra 30 meter etter å ha mottatt ballen fra Mame Diouf. Skuddet drar like tilside for Opdals mål.
    25'
    Brann har en del ballbesittelse, men laget virker dødt.
    26'
    Kjempesjanse for Brann da Bakke legger inn fra høyre. Hansen rekker ikke frem på ballen og det gjør heller ikke Karadas som kommer inn rett foran mål. Der burde Brann satt inn redusering.
    27'
    Molde 4 - 0 Brann
    Målgivende: Pape Pate Diouf
    Utrolig !! Makhtar Thioune drar seg fri på venstreknten med overtstegsfinte, slår ballen til Pape Pate Diouf som får briljere frem og tilbake i feltet før han legger presist til navnebror Diouf. Spissen knaller til, ballen går via et Brannbein og inn tilside for en hjelpeløs Opdal.
    27'
    Gult kort til Brann
    Islendingen tenner etter en duell hvor Molde fikk frispark. Einarsson løper mot BergHestad og tar tak i han før han blir stanset.
    29'
    Skjer mye i kampen her nå, både av scoringer og mer adrenalin-betingede ting.
    31'
    Hansen med en fin pasning fra høyre inn i feltet, men skuddet fra Einarsson går rett på Lillebakk.
    32'
    Mostrøm legger fint opp mot Mame Diouf igjen, spissen kommer foran sin oppasser som dytter Diouf overende. Der skulle kanskje Molde hatt straffespark.
    33'
    Huseklepp med frispark for Brann fra 30 meter. Via Molde-muren og til corner.
    34'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Erik Huseklepp
    I feltet får Sigurdsson ballen og kliner til via en Molde-forsvarer og til corner.
    34'
    Klabb og babb i feltet før et skudd fyres av og til utspill fra mål.
    35'
    Bakke tar Thioune hardt på Moldes halvdel, men unngår kort av Øvrebø.
    36'
    Karadas er vel tøff i en duell mot Hoseth og Molde får frispark på egen halvdel igjen.
    37'
    Huseklepp var nesten gjennom, men stoppes av Steen og Rindarøy på sekstenmeter-streken.
    39'
    Rindarøy stopper Hansen elegant like før Brann-spilleren kommer gjennom.
    40'
    Brann spiller og spiller, men har store problemer med å finne åpninger i Molde sitt forsvar.
    40'
    Mame Diouf og Pape Diouf har byttet posisjoner i angrepet til Molde nå.
    41'
    Bakke kommer seg forbi Pape Diouf og skal slå pasning gjennom, men ingen røde er med på notene og ballen går utover dødlinjen.
    42'
    Steen stopper Karadas i et nytt Brann-forsøk.
    43'
    Mostrøm passer til Mame Diouf, men denne gangen stanses spissen før det blir farlig.
    44'
    Elendig pasningsforsøk fra Vatshaug mot Thioune motsatt.
    45'
    Minimum ett minutt er lagt til.
    45'+1
    Steen takler Einarsson midt på Moldes halvdel i det som kunne blitt en mulighet for Brann.
    45'+2
    45'+2
    En leksjon i effektivt angrepsspill av hjemmelaget, samt et drepende overgangsspill som det er vanskelig å forsvare seg imot. Brann har hatt mye ball, men mangler alt det hjemmelaget har. I tillegg er det selvsagt tøft å bli utsatt for en så brutal åpning som Molde hadde de første ti minuttene.
    Lagen kommer på banen for siste haldel av kampen. Molde skal ta avspark.
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bjørnar Holmvik
    Ut: Cato Hansen
    46'
    Inn: David Jean Nielsen
    Ut: Eirik Bakke
    46'
    Mål for Brann!
    Molde 4 - 1 Brann
    Mål: Erik Huseklepp
    Målgivende: David Jean Nielsen
    Superelegant scoring av Huseklepp da han mottar ballen fra Nielsen litt ute på hjørnet av sekstenmeteren, lobber ballen fint over Lillebakk og i mål.
    46'
    Mostrøm legger inn til Pape Diouf, men senegaleseren er i offside.
    49'
    Brann sjokkåpner i andre omgang, slik Molde gjorde i første. Vil gjestene skape ny spenning i kampen, eller skjønner vertene tegningen.
    51'
    Kjempesjanse for Molde. Hoseth spiller Pape DIouf fri, men vingen skrur ballen ti centimeter utenfor målet bak Opdal.
    52'
    Steen tar Solli vel hardt på midtbanen. Frispark til Brann.
    53'
    Offside på Karadas.
    54'
    Karadas tråkker ned Forren og Molde får frispark midt på egen halvdel.
    55'
    Mye slurv i pasningsspillet av begge lag her nå en periode.
    56'
    Fikst hælspark fra Thioune holder på å sette Brann i nytt trøbbel. Men Pape Diouf får ikke kontroll over ballen i fri posisjon foran mål.
    58'
    Ny stor Molde-sjanse da Pape Diouf legger inn mot Mame. Men Brann header unna.
    59'
    11168 tilskuere på Aker Stadion idag.
    59'
    Forren i ferd med å tråkle seg fri i feltet, men et svakt sistetouch spolerer sjansen for midtstopperen.
    60'
    Molde trykker på for en scoring, men mangler det siste lille for å lykkes.
    61'
    Makhtar Thioune
    Innlegget treffer Steen og Mame Diouf i en luftduell og ødelegger for hverandre. Ballen fyker over målet til Opdal.
    61'
    Rindarøy stopper en pasning fra Solli i retning Fakiri på høyrekanten.
    63'
    Pape Diouf skyter fra 40 meter da Opdal er litt langt ute. Men skuddet er ikke godt nok og går over mål.
    64'
    Mostrøm fyrer av fra nesten 30 meter, Opdal kaster seg men ballen går utenfor stangen til venstre for keeper.
    66'
    Når Brann kommer i angrep er både Hoseth og Berg Hestad dypt nede og hjelper eget forsvar.
    67'
    Mostrøm med oppspill i retning Pape Diouf. Opdal rykker ut og avverger foran senegaleseren.
    67'
    Forren stanser skudd fra Nielsen, Brann får corner.
    68'
    Molde avverger innlegget foran Brann sine spisser.
    68'
    Mostrøm prøver seg på et lureskudd mellom Opdal og stolpen fra skrått hold, men keeperen er med på notene.
    70'
    Ny Molde-sjanse. Til slutt ender ballen hos Mostrøm enda en gang som skyter rett på keeper.
    70'
    Stygg takling av Solli mot Thioune blir belønnet med kort av Øvrebø.
    71'
    Hoset tar det påfølgende frisparket, men Brann klarerer greit.
    72'
    Solli stopper Thioune på motsatt side av banen, denne gangen uten ulovlige midler.
    73'
    Karadas imellom Steen og Vatshaug på bakre stolpe. Ballen fyker over alt og alle.
    73'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Aksel Berget Skjølsvik
    Ut: Magne Hoset
    74'
    Moldes Pape Diouf får kranglet ballen over mållinjen, men assistentdommeren har vinket for offside på angriperen.
    76'
    Molde frispark fra Thioune fra 25 meter, utenfor hjørnet av sekstenmeteren. Thioune skyter direkte, utenfor målet.
    77'
    Mostrøm skyter overraskende mot mål fra seksten meter, men sparker nedi med tåspissen slik at ballen triller inn til keeper.
    79'
    Fakiri legger inn fra høyre, men Forren stanser ballen greit.
    79'
    Vel ti minutter igjen og Molde tar trolig alle poengene idag. Men vi føler oss slett ikke sikre på at dette ender med 4-1. Begge lag har sine sjanser og bør strengt tatt ta bedre vare på mulighetene.
    81'
    Holmvik legger fint inn i feltet, men Steen stupheader ballen ut.
    82'
    Berg Hestad ute ved dødlinjen og slår inn kort. EnBrannspiller beiner ballen inn til keeper og Molde roper på dommer for tilbakespill til keeper. Øvrebø vinker spillet videre.
    84'
    Inn: Rune Ertsås
    Ut: Mattias Moström
    84'
    Uinspiret skudd fra Pape fra langt hold som går rett i klypene til Opdal.
    86'
    Stopp i spillet da Thioune ligger nede med skade.
    87'
    Det er noe veldig tafatt over dette Brann-laget idag. Laget har hatt nok sjanser til å gjøre kampen jevnere, men viser langt fra samme giftighet som sine motstandere.
    88'
    Huseklepp snurrer rundt med Vatshaug ute på kanten, helt til han snurrer rundt med seg selv og faller på trynet.
    89'
    Molde 4 - 2 Brann
    Mål: Armann Björnsson
    Målgivende: Azar Karadas
    Endelig lyktes det for gjestene igjen. Karadas vinner duellen mot Forren og Skjølsvik innenfor sekstenmeteren, slår inn til Bjørnsson som river seg løs fra Steen og smeller inn ballen fra kort hold.
    90'
    Minimum fire minutter er lagt til.
    90'+3
    Molde 5 - 2 Brann
    Mål: Pape Pate Diouf
    Målgivende: Rune Ertsås
    Elegant og intelligent pasning fra Ertsås til Pape Diouf. Senegaleseren curler ballen i motsatt side forbi Opdal fra innenfor sekstenmeter-hjørnet.
    90'+3
    Mota skyter fra 25 meter rett over krysset. Nesten en perlescoring.
    90'+5
    90'+5
    Så tok kampen slutt på samme måte som den startet, mål på mål. Molde var det klart beste laget. De har et enormt overgangsspill og et klikk-klakk-spill som de fleste har store problemer med å matche. I tillegg har Molde flere spillere som kan gjøre det spesielle i enhver situasjon offensivt. Diouf'ene, Thioune og Hoseth er bare tre av dem. Brann sine stoppere hadde en dårlig dag på jobben, som de også hadde ifjor her på Aker Stadion. Særlig Sigurdsson hadde store vansker hver eneste gang han ble utfordret på tempo. Når det også butter imot fremover fra spillere som Solli og Karadas så er det lite de kan gjøre mot dette sterke Molde-laget som har fått skikk også på forsvaret sitt i år.