0-1
8'

Velkommen til denne livedekningen av oppgjøret mellom Molde og Haugesund. Vi er nå inne i den 16.runden i årets utgave av Tippeligaen. Siden 2010 har lagene møtt hverandre fem ganger på Aker Stadion. De tre første årene har Molde gått seirende ut av oppgjørene, men de to siste gangene har rogalendingene stukket av med poengene. Grindhaug har uttalt før kampen at han tror FKH kan ta alle tre poengene om de er gode, og dersom Molde spiller under pari. Under Tor Ole Skullerud, har Molde slått nesten alle lag i Tippeligaen. Det er nemlig kun Haugesund som ikke er blitt slått av moldenserne under 'Toro'. Hjemmelaget har 2-2-1 i formkurve de siste fem kampene og ligger på 4.plass, mens gjestene har 0-2-3 og ligger på 14.plass.
    Molde har Joshua Gatt ute (kneskade) og Mattias Moström (akilles). De har også Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga ute med langtidsskade. Sistnevnte har akkurat startet å trene med laget og håper på å være spilleklar i løpet av september. Gjestene har Eirik Mæland og Martin Bjørnbak ute med skade. Ellers er det ingen som er ute med karantene før dagens oppgjør, men mange spillere er i faresonen for å sone i neste runde. Tre spillere hos hjemmelaget står i faresonen, mens hele sju(!) spillere hos gjestende lag gjør det.
    Molde spilte en sollid bortekamp mot Sarpsborg 08, der de vant hele 4-1. Ola Kamara som ikke hadde innfridd helt forventingene tidligere i sesongen, fikk virkelig vist hva han er god for. Han kunne nemlig notere seg med hattrick og er nå oppe i 9 mål. På Haugesund stadion i samme serierunde, var Lillestrøm på besøk. Der var det en dansk spiss som også hadde underprestert på forhånd. I likhet med Kamara, puttet Christian Gytkjær tre mål. Det siste målet kom på overtid, noe som førte til at det ble poengdeling og 3-3. For det objektive øyet kan spissduellen mellom Kamara og Gytkjær bli en underholdende affære i kveldens oppgjør på Aker Stadion.
    Molde stiller som ventet med Martin Linnes på høyre midtbane, i den rollen som Moström hadde før han ble skadet. Linnes startet også i denne posisjonen mot Sarpsborg 08 sist kamp, det gjorde han med stor suksess. Vegard Forren er også i startoppstillingen, etter at han var ute med karantene sist kamp. Haugesund stiller med samme mannskap som sist kamp, men de må tette igjen bakover for å unngå poengtap i dag. Tre mål mot seg går ikke i dagens oppgjør, da skal det bli vanskelig å ta poeng.
    Det er 6 minutter til kampstart og folk har begynt å finne veien til stadion. Bortefeltet er for øyeblikket nesten tomt. Det sitter to personer der, men de er begge uten noen form for supportereffekter.
    Spillerne marsjerer ut på banen til stemningsmusikk. Det er møtt frem mange på 'Røkkeløkka' i kveld. Vi håper på en spennende og fartsfylt kamp!
    FKH får frispark midt på Moldes banehalvdel, den svinges inn av Daniel Bamberg. Det ender forøvrig i ingenting.
    2'
    Vegard Forren slår i bakrom mot Ola Kamara. Ballen går helt inn til keeper, men publikum applauderer for det ambisiøse forsøket.
    3'
    Elyounoussi stormer fremover, men blir taklet på 16-meterstreken. Ballen går tilbake til vertene, som begynner å trille ball.
    5'
    Cvetinovic er røff i en duell mot Elyounoussi midt på egen halvdel. Frispark til Molde.
    6'
    Forren tar frisparket. Det er et skudd som treffer øvre tribuneseksjon...
    7'
    FKH har løftet laget, de har innkast nede ved Moldes cornerflagg nå.
    8'
    Mål for FK Haugesund!
    Molde 0 - 1 FK Haugesund
    Så scorer bortelaget! Det er Simon Diedhiou som får en stikker gjennom fra Myrestam. Iskaldt triller han ballen bak Ethan Horvarth i Molde-buret. Vegard Forren er skikkelig på etterskudd og er ikke i nærheten av å hente han inn.
    8'
    Skal Grindhaugs menn fortsette den gode statistikken mot moldenserne da? Det virker sånn for øyeblikket, de virker veldig skumle på overganger.
    12'
    Herlig kombinasjonspill mellom Kamara og Elyounoussi! Fra noe skrått hold, avslutter Elyounoussi på keeper som glipper ballen. Svendsen er på returen, men blir avblåst for offside.
    14'
    FKH er nok en gang farlig på en overgang. En ball blir lempet i bakrom mot målscorer Diedhiou, men Horvarth er tidlig ute å avskjærer spissen. Han er likevel under stort press, så han klarer ballen ut til innkast.
    16'
    For en mulighet! Kamara spiller Svendsen alene med keeper. Fra kloss hold avslutter 17-åringen midt på Bråtveit. Kampens største mulighet foruten scoringen til Diedhiou.
    18'
    Haukås avslutter fra 20 meters hold, han curler ballen mot krysset. Ballen går 4 meter over og er relativt ufarlig.
    19'
    De første 20 minuttene har vært preget av et Molde-lag som forsøker å spille etablert angrepsspill. FKH er likevel skumle på overganger, det har de vist flere ganger nå. Det ligger definitivt flere mål i luften her i kveld. Spørsmålet er hvem som får det neste.
    21'
    FKH er farlige frempå nok en gang, Semb Berge er redningsmann og får taklet unna ballen fra feltet.
    24'
    Publikum er noe misfornøyd med hvor passivt hjemmelaget spiller. Litt piping fra tribunen.
    25'
    Molde med flere forsøk på å tråkle seg gjennom forsvaret til FKH. Det går ikke for øyeblikket, for bortelaget er kompakte.
    28'
    Per Egil Flo forsøker et innlegg langs bakken, det treffer en FKH spiller og det blir klarert. Like etter skyter Singh fra 25 meter, ballen går rett på keeper som gir retur. Svendsen er nok en gang på returen, men også nok en gang blir det avblåst for offside.
    30'
    Kamara forsøker seg fra 20 meters hold. Bra klem i skuddet, men ballen går en snau meter over målet til Bråtveit.
    31'
    Haukås med en lekker detalje, før han gir ballen til Christensen. Han forsøker enten på et skudd eller innlegg, det er ikke bra nok og ballen går i klypene på Horvath.
    33'
    Gult kort til Molde
    Fredrik Semb
    På klønete vis faller stopperen. Gytkjær var på vei gjennom og Semb Berge holdt han i trøyen.
    33'
    Gigantisk sjanse på Aker Stadion! Per Egil Flo kommer rundt på venstrekanten og får slått inn foran mål. Kamara får ballen med sprett i og skyter rett over mål. Veldig nære en utligning der!
    36'
    Semb Berge ligger nede med en skade. Gabrielsen intensiverer oppvarmingen sin på sidelinjen.
    37'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Ruben Gabrielsen
    Ut: Fredrik Semb
    Semb Berge må ut med skade. Gabrielsen entrer gressmatta.
    39'
    Hussain skyter fra 25 meters hold, ballen går rett i klypene på Bråtveit.
    41'
    Linnes skyter fra buen på 16-meteren. Ballen går over og til siden for mål.
    43'
    Frispark til Molde nede ved cornerflagget etter en felling på Martin Linnes. Haukås var litt røff, den så derfor grei ut.
    44'
    Flo tar frisparket. Bråtveit skal bokse, men glipper litt og ballen går over mål. Det blir corner.
    45'
    Corneren svinges inn. Singh får ballen og skyter mot mål. Men en spiller kaster seg foran og blokkerer.
    45'+1
    Forren svinger inn ballen og Elyounoussi får hodet på den. Rett over mål fra norsk-marokkaneren!
    45'+2
    Cvetinovic er dyktig og avskjærer en ball ut til corner.
    45'+2
    Ballen heades ut til ny corner.
    45'+2
    Vegard Forren kommer på ballen, men den går til siden for mål.
    45'+3
    45'+3
    Da er det pause her på Aker Stadion. Bortelaget har vært skumle på overganger og det er ikke overraskende at de leder kampen. For de har vært dyktige og kompakte defensivt, derfor kan de gå til pause med en ledelse. 'Haugesund-spøkelset' lever videre for Tor Ole Skullerud. Molde har kommet til flere sjanser, men blir hemmet av egen ineffektivitet.
    45'
    Ingen endringer på noen av lagene i pausen.
    46'
    Stadion eksploderer! Sander Svendsen blir spilt alene med keeper. Unggutten runder Bråtveit i FKH-buret, men fra litt skrå vinkel triller han ballen i stolpen. Der burde det vært 1-1. Kampens største sjanse foruten scoringen!
    49'
    Molde har presset FKH hardt i innledningen på 2.omgangen. Det er et under at Svendsen ikke scoret for et par minutter siden.
    51'
    Gytkjær forsøker seg fra langt hold, men ballen går rett på keeper!
    52'
    Kamara skyter fra 10 meter. Ballen går langs bakken og i klypene på Bråtveit.
    52'
    Toivio prøver å slå inn, men en FKH-spiller kaster seg foran og blokkerer ut til corner.
    53'
    Keeper bokser over feltet. Molde plukker opp ballen og begynner å trille ball nok en gang.
    53'
    Haukås forsøker seg fra veldig langt hold. Horvath holder ballen som kanskje hadde gått utenfor likevel.
    55'
    Stor Molde-dominans for øyeblikket, men nøyaktigheten er ikke tilstrekkelig.
    56'
    Gjestene virker ikke like skumle på overganger som de var i første 1.omgang. De konsentrerer seg mer om å ri av den store bølgen fra hjemmelaget.
    60'
    Hussain trer gjennom mot Elyounoussi som taper kappløpet mot bortelagets keeper, Bråtveit.
    61'
    Gytkjær kommer til en sjanse etter at Diedhiou stikker han gjennom. Fra skrått hold redder Hortvath med beina, ballen går ut til corner.
    64'
    Patrick Olsen får ballen når den spretter ut av feltet. Han klemmer til, men ballen går utenfor.
    64'
    Linnes løpes opp av Skjerve og ballen triller ut til corner for Molde.
    65'
    Kamara får hode på ballen, men den sklir av. Ballen går ut til 5-meter.
    65'
    Elyounoussi tester venstreslegga fra 16-meter-streken. Keeper holder ballen.
    67'
    Massivt press fra Molde nå, uten resultat. Haugesund er dyktige til å avverge og blokkere det som kommer fra romsdalingene.
    68'
    Bamberg er uheldig og sklir når Haugesund kunne satt i gang en kontring med flere mann. Uheldig for rogalendingene.
    70'
    Frispark til Molde på 20 meters hold når Elyounoussi felles. Molde forsøker å sette i gang spillet, men det hindres av både dommer og FKH spillere som vil ha tid til å sette opp mur.
    70'
    Toivio slår frisparket over muren. Men finnens frispark blokkeres av Cvetinovic.
    72'
    Bamberg slår et innlegg langs bakken, som Gytkjær er bare centimetere unna å få foten på. Nær 2-0 der! Bra angrep av FKH.
    74'
    Gult kort til FK Haugesund
    Dusan Cvetinovic
    Feller Agnaldo og får det gule kortet.
    74'
    Linnes slår frisparket over alle i feltet. 5-meter.
    75'
    Flere forsøk fra Molde-gutta på å få utligning. Gjestene er fortsatt dyktige og rutinerte bakover i banen.
    77'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Sander Svendsen
    Tornekrattet roper på 'Tommy Høiland'. Like etter kommer han inn for Sander Svendsen. Unggutten burde ha utlignet for Molde tidligere i kampen.
    79'
    Diedhiou forsøker seg fra langt hold, men skuddet går rett på amerikaneren i Molde-buret.
    80'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Tor Arne Andreassen
    Ut: Søren Christensen
    Flott kamp av Christensen. Gode bidrag defensivt i kveld!
    81'
    Det er et kompakt bortelag som for øyeblikket har kontroll på kampen. Molde har ikke kommet til de store sjansene de siste minuttene.
    84'
    Elyounoussi fyrer av et skudd, som Bråtveit må slå til corner. Godt treff fra 20 meter der!
    85'
    FKH får ryddet unna ballen til Molde, som begynner å trille ball.
    86'
    Toivio slår et flott innlegg retning Kamara. Molde-spissen er millimetere unna å sette den.
    88'
    Nå koker det på Aker Stadion! Tommy Høiland faller inne i feltet når han skjærer inn foran Cvetinovic. Spillere og publikum er rasende når Molde ikke får straffe. Ut fra reprisen ser det ut som FKH var litt heldige der.
    90'
    Nok en gang ropes det på straffe i Molde! Publikum reiser seg og hyler mot dommeren! Moldespillerne flokker seg rundt dommer, Raqif.
    90'
    Joona Toivio
    Spillerene som ble taklet i forrige situasjon, får gult for protester.
    90'+1
    Det er lagt til 4 minutter.
    90'+1
    Elyounoussi header inn mot mål, der står Høiland og header en meter utenfor.
    90'+3
    Per Kristian Bråtveit
    Haler ut tid og får gult kort.
    90'+3
    Horvath har ballen og skal pumpe denne inn i feltet.
    90'+3
    For tredje gang på få minutter ropes det på straffe. Det var aldri noe.
    90'+4
    Dommeren vil nok være i fokus etter kampen. Omdiskuterte situasjoner her mot slutten.
    90'+5
    Molde greier ikke å skape noe på slutten og tiden renner ut.
    90'+5
    90'+5
    Da blåser dommer av til pipekonsert her på Aker Stadion. Haugesund spilte en god taktisk kamp og tok alle tre poengene her på Aker Stadion. Skullerud er fly forbanna på dommeren og viser det til han. Molde var ineffektive til tross for et stort overtak spillemessig. Bråtveit holdt nullen med god hjelp fra lagkamerater, noe som var nok til at Haugesund kan klatre på tabellen. Diedhiou sin scoring ble kampens eneste, noe som gjør at han står med totalt 6 mål. Molde skal ut i CL-kvalik på tirsdag, før de møter Bodø/Glimt hjemme på lørdag. Haugesund spiller ikke kamp før 25.juli hjemme mot Stabæk. Vi gratulerer Haugesund med tre viktige poeng og en godt gjennomført kamp. Så ønsker vi begge lag lykke til videre, og dere der hjemme en fortsatt fin kveld.
    Skudd: 18-7. Skudd på mål: 9-5.