Slutt

3-0

Sammenlagt
3 - 0
35'
1-0
66'
2-0
82'
3-0
Author avatar

Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

    Her skal du (forsøksvis) få et live-(referat fra Molde mot Hibernian fra Aker Stadion! Kampstart 19.00. Vi venter på lagoppstillingene.
    Her er utgangspunktet ganske enkelt: 0-0 i første kamp betyr at Molde må score for å gå videre. Eventuelle bortemål til Hibernian gjør jobben betydelig vanskeligere. Og dette er for øvrig tredje kvalifiseringsrunde i Europa League. Neste kamp er playoff, der vinneren av dobbeltoppgjøret går inn i gruppespillet.
    Dersom Molde går videre, møter de vinneren av Zenit fra St. Petersburg mot hviterussiske Dinamo Minsk. I det "sovjetiske" oppgjøret ble det kanskje litt overraskende 4-0 til Minsk i første kamp. Dermed bør Molde belage seg på tur til Hviterussland om de fikser avansementet i kveld!
    Molde er satt opp i 4-3-3. På UEFAs kampark står Kristoffer Haugen som anker, men det høres umiddelbart tvilsomt ut om det er denne formasjonen som gjelder. VGs tolkning av laget blir: Andreas Linde - Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Kristoffer Haugen - Etzaz Hussain, Stian Gregersen, Fredrik Aursnes - Eirik Hestad, Erling Braut Håland, Pawel Cibicki.
    Hibernian står oppført i 4-4-1-1: Adam Bogdan, Efe Ambrose, Ryan Porteus, Paul Hanlon (kaptein), Lewis Stevenson - Stephen Mallan, Marvin Bartley, Vykintas Slivka, Martin Boyle - Jamie Maclaren - Florian Kamberi.
    Hibernian-fansen lager bra liv før kampstart. På stadion snakkes det mye om at skottene hadde preget sentrum av Molde - både i volum og grønne farger.
    Dommer i kveld er nederlandske Dennis Higler, med Joost van Zuilen og Johan Balder som assistentdommere. Fjerdedommeren heter Martin van den Kerkhof. Det siste får oss naturligvis til å tenke på 1978-VM og Nederland.
    Nå runger Jo Nesbøs "Her kommer Molde" over Aker stadion. Det nærmer seg match. Europa og alt.
    Da er vi i gang!
    Da er vi i gang!
    1'
    Hibernian først ute. Får innkast høyt på Moldes halvdel.
    1'
    Ender i et innlegg som Linde plukker upresset.
    1'
    Pawel Cibicki med to lekre dribledetaljer gir Molde en angrepsmulighet. Men Remmer roter bort ballen på høyresiden og Hibs får avklart.
    2'
    Cibicki har vært i Europa før, med Malmö, og vil mest av alle Molde-spilere i starten. Ny fin tendens og Molde stormer fremover....
    4'
    Aj! Hardt og flatt legg fra Eirik Hestad går forbi ALLE foran mål og over til innkast på motsatt. Molde er i gang for alvor.
    4'
    Og der får de kampens første hjørnespark også. Hussain skal slå.
    4'
    To nesten-varianter gir ny corner. Først slår Hestad kort til Aursnes som legger inn uten adresse. I returrommet prøver en ny Molde-spiller seg, men skuddet blir blokkert. Molde beholder ballen og får innkast.
    5'
    Innlegg mot Håland. Tenåringen vinner i luften, men ingen til å plukke den opp.
    5'
    Molde har grepet nå. Ny gjennombruddspasning fra Håland ender hos keeper. Ok forsøk, strålende tendens.
    6'
    Hibs får corner.
    6'
    Slår kort, deretter innlegg mot bakre stolpe. Ballen heades ned, men Kristoffer Haugen er først på ballen og de blå får ryddet unna. Ikke ufarlig, det må det være lov å si.
    7'
    Molde spiller på litt små marginer i eget forsvar nå. Men blir - foreløpig - ikke straffet.
    9'
    Litt rør mellom Gregersen og Gabrielsen bak der nå. Sistnevnte skal heade unna et innlegg, men treffer rett på Gregersen og ballen ned i farlig område. Men Gabrielsen er først på ballen, igjen, og lemper til ny Hibs-corner.
    10'
    Håland med nydelig vending etterfulgt av luke på sin oppasser, som bare klinker unggutten rett ned! Klart gult.
    11'
    Gult kort til Hibernian FC
    Ryan Porteus får gult for å feie ned Håland.
    12'
    Første Molde-sjanse! Håland stuper frem på et innlegg fra venstre og header rett utenfor stolpen.
    13'
    Frispark til Hibs midt på Moldes halvdel.
    15'
    Feilpasning av Hestad når Molde er på vei fremover gir Hibernian en mulighet. Men Vegard Forren er på pletten og avskjærer fint og setter i gang Molde-angrep.
    16'
    Skummelt! Hibs med et flatt innlegg fra høyresiden. Flere ben strekker seg etter ballen, men går helt inn til Linde. Publikum puster lettet ut.
    18'
    Cibicki igjen! Får ballen av Hestad sentralt og trekker seg litt mer inn i banen og skyter med høyre. Godt utenfor målet, men han svenskpolakken har vært på jobb så langt.
    19'
    Håland og Hestad kombinerer på hjørnet av 16-meteren. Mister ballen når Hestad prøver å vegge tilbake til 18-åringen.
    20'
    Stygg feilpasning av Aursnes gir Hibs muligheten. Ender med et frispark til Molde i egen boks.
    21'
    Hestad kolliderer med dommeren, men uten at hverken spilleren, kamplederen eller angrepet blir skadelidende.
    22'
    Ny Molde-corner!
    22'
    Ålreit cornertrekk av Molde. Igjen kort - ut til Hestad, som slår tilbake til cornerlegger før han banker ballen inn i boksen. Den siktes mot mannen/gutten alle håper skal få ballen foran mål, nemlig Erling Braut Håland. Men han får ikke skikkelig treff og avslutningen var nesten farligere for de spaserende i Storgata enn for Hibernian-keeper Adam Bogdan.
    24'
    Hibs nå! Stephen Mallan får ballen på ca 20 meter og klemmer til. Prøver en såkalt curl i lengste, men Linde står støtt og godt. Plukker uten store problemer.
    25'
    Nesten for Molde - igjen! Håland tar med seg forsvaret på løpetur ned på høyresiden. Går 1 mot 1, trekker seg (som vanlig) ut til venstre og kommer seg forbi. Spiller hardt og flatt inn i forsvaret, ballen ender hos Hestad som får et ørlite feiltouch og må legge inn/avslutte fra dødlinjen. Blir en slags halvsjanse, tør jeg påstå.
    30'
    Aursnes prøver en stikker mot Håland, men Bogdan (utlånt fra Liverpool) er ute og snapper før spissen når den. Var knapt farlig, selv om tanken var fin.
    32'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Hibernian FC
    Erling Braut Håland! Unggutten gir seg tilsynelatende aldri! Ballen heades mot bakre stolpe av midtstopper Ruben Gabrielsen etter et innleggsfrispark fra Fredrik Aursnes, og der er - selvfølgelig - den Red Bull Salzburg-aktuelle spissen. Nikker inn ledelsen, akkurat nå er Molde i Europa League-playoff!
    35'
    Meget flytende formasjon på Molde, men tror den kan identifiseres som en 4-2-3-1. Håland ligger fremst, så en offensiv treer med Hestad, Aursnes og Cibicki, deretter Gregersen og Hussain ved siden av hverandre som to dype midtbanespillere.
    40'
    Hibernian bytter. Midtbanespiller Marvin Bartley ut, Emerson Hyndman inn.
    42'
    Cibicki med ny avslutning, tror vi noterer målsjanse. Stoppes av keeper, blir retur. Nytt innlegg mot Håland, som blir avblåst etter å ha vunnet luftduellen.
    43'
    Hibs med korridorfirspark. Molde header unna, men gir fra seg ballen igjen....
    43'
    Og der kommer det avlsutning. Mallan med sitt andre forsøk. Linde strekker seg og bør ha grei kontroll, men skyver til corner.
    44'
    Halvskummel corner mot bakre, men ingen i grønt til å avslutte der.
    44'
    Hjørnespark
    Håland jobber inn en corner i siste minutt av 1. omgang.
    45'
    Hussain slår fra Moldes høyre. Og Cibicki har ligget og lurt i returrommet på nesten alle dødballer og bedt om den! Nå får han den - og klinker til på helvolley fra 18 meter. Blokkert. Godt forsøk!
    45'+1
    Cibicki fin for Molde i 1. omgangen her. Eirik Hestad har gått mye på løp. Og Håland har vært mye farlig frempå og sterk i duellspillet. Lover godt for offensiven også i 2. omgang.
    45'+2
    Innleggsfrispark for Molde på overtid av 1. omgang. Aursnes svinger inn, men rett i en Hibs-skalle og ballen fjernes fra farlig område.
    45'+3
    ....Og der er det pause! 1-0 til Molde.
    45'+3
    Morsom kamp, begge lag med ålreite forsøk. Vi noterer knapp ledelse til Molde i sjansestatistikken, vi gjør vel det.
    Spillerne er på banen for andre omgang.
    Og skottene sparker den i gang!
    46'
    Hjørnespark
    Hibernian vinner corner på direkten. Tydelig lagt en offensiv slagplan i pausen.
    46'
    Molde klarerer og Håland får ballen feilvendt. Blir hindret når han vender og får frispark.
    47'
    Hestad forsøker et frekt gjennomspill mot Håland, men gjestenes keeper er våkent ute og plukker ballen foran føttene på 18-åringen.
    48'
    Hestad spiller fri Haugen til venstre, men backens innlegg får helt over til Remmer på motsatt side.
    49'
    Hjørnespark
    Molde vinner en corner. Remmers innlegg beines ut.
    50'
    Molde vinner duellen i feltet, men avslutningen går rett opp. Skottene får klarert.
    50'
    Molde holder trykket oppe, men sliter foreløpig med å sette Bogdán (ja, ham) på ordentlige prøver i denne andreomgangen.
    52'
    Olé! Hussains hælflikk finner Aursnes, som fyrer på kanten av sekstenmeteren. Skuddet går høyt og til side for mål, men det så ut til at Molde skulle hatt corner.
    53'
    Hibernian prøver seg med et par kjappe innlegg fra hver side, men begge blir greit håndtert av Gabrielsen.
    54'
    Offside
    En god kontringsmulighet, med Hestad som primus motor, stopper når Cibicki har gått for tidlig og blir avvinket for offside.
    55'
    MOLDE SLIPPER MED SKREKKEN! Et innlegg fra høyre går gjennom hele feltet og Boyle skal bare bredside ballen i mål fra bakre stolpe, men får kanskje for god tid og får ikke avsluttet mellom stengene. Stor sjanse!
    56'
    Molde gjør et bytte. Magnus Wolff Eikrem kommer inn for Pawel Cibicki, som gjør at Fredrik Aursnes går ut på kant.
    58'
    Hjørnespark
    Hibs vinner en ny corner fra høyre, rett foran de rundt 500 tilreisende supportnerne - som jubler optimistisk.
    59'
    Nok en gang renner det ut i ingenting for gjestene.
    60'
    Hibs får en halvsjanse når Boyle kommer gjennom til høyre igjen, men innlegget hans er altfor hardt slått og går over alle. Kunne nok heller forsøkt skudd der, nummer ti.
    61'
    Hjørnespark
    Flipperspill! Hestad spiller gjennom til Håland, som ikke får et godt nok touch, men ballen går raskt innom to Hibs-spillere og ut til corner.
    62'
    Nikkes unna på første stolpe.
    63'
    Hibs spiller seg fint gjennom og det kan bli en farlig situasjon, men Forren bryter fint foran med kroppen og avverger faren. Bra stopperspill.
    64'
    Hjørnespark
    Forren god igjen når Slivka får ballen i feltet og forsøker å vende opp. Klarer imidlertid ikke å forhindre corner.
    65'
    Mål for Molde!
    Molde 2 - 0 Hibernian FC
    AURSNES DOBLER FOR MOLDE! På assist fra Håland! Hestad forserer nydelig fra sin midtbaneposisjon, drar av to-tre mann og spiller gjennom til Håland. Unggutten pirker ballen på tvers forbi målvakt Bogdan og der er Aursnes helt alene, som bare kan bredside ballen i mål. Nydelig scoring! Molde er på vei til EL-playoff!
    66'
    Hibernian forsøker å svare umiddelbart, men får ikke til all verden her. De trenger to scoringer - men da vil de til gjengjeld være videre.
    70'
    Nytt Molde-byttet. Petter Strand går inn. Stian Gregersen har fått en liten smell og må ut, men går ut av egen maskin.
    71'
    I STOLPEN FRA HIBS! Et innlegg fra høyre ser altfor høyt ut, men Linde er på bærtur og headingen på åpent mål går i stanga!
    73'
    Den kunne virkelig tent kampen igjen. Molde slipper med skrekken nok en gang - og får en offside-avgjørelse i sin favør rett etter.
    73'
    Molde får frispark i såkalt farlig innleggsposisjon til venstre. Eikrem står over ballen.
    75'
    ... men han går på skudd, godeste Wolffie, rett i klypene på Bogdan.
    75'
    Haugen når ballen først i duell med en Hibs-spiller, blir felt og får frispark.
    76'
    Hibs bytter. Maclaren ut, Shaw inn.
    76'
    Doyle forsøker en fin gjennombruddspasning mot innbytter Shaw, men Gabrielsens lange tå forhindrer ballen i nå frem. Fint brutt.
    77'
    Hjørnespark
    Sjanse! Eikrem får ballen i feltet, skal slå 45 grader ut, men ballen går i en Hibs-stopper og nesten inn i Bogdans nærmeste hjørne. På utsiden av stolpen, corner.
    78'
    Svakt utnyttet. Hibs stusser ut til kast på motsatt side.
    78'
    Hibs forsøker å gå frem, mer halvhjertet nå. De begynner å skjønne hvor dette er på vei.
    80'
    Sterk som en okse, Håland, når han vender opp og spiller til Hestad. Men returpasningen er altfor upresis og 18-åringen holder seg til hodet.
    81'
    Håland involvert igjen, får frispark på vei frem.
    81'
    Mål for Molde!
    Molde 3 - 0 Hibernian FC
    HÅLAND IGJEN! 3-0 til Molde! Eikrem og Hestad veggspiller seg nydelig frem i banen, og spiller ut til Strand. Han returnerer pasningen til førstnevnte, som forsøker å skyte. Det blir blokkert, men Håland er mest på hugget, tar med seg den frie ballen forbi Bogdan og triller ballen i det åpne målet. Hvilket talent!
    82'
    Nå er det avgjort, forresten.
    83'
    Leke James kom inn for Braut Håland rett etter scoringen. Hvil, Erling. Det har du fortjent.
    84'
    Aursnes får en smell - og lager frispark samtidig.
    85'
    Molde skal møte vinneren av Zenit og Dinamo Minsk. Dinamo vant første kamp 4-0, men rett før slutt leder Zenit 4-0 i hjemmekampen og det går mot ekstraomganger.
    87'
    Forren får frispark på egen halvdel.
    87'
    Kollisjon mellom Haugen og en Hibs-spiller i feltet. Begge blir liggende - så ut som en real hodesmell.
    89'
    Linde går ned nå. Men ser ut til å overleve.
    90'+1
    Publikum jubler taktfast i det kampen går mot slutten.
    90'+3
    Petter Strand blir felt bakfra, men får ikke frispark. Ikke at det betyr nye.
    90'+4
    Kampen er slutt! Molde vinner til slutt komfortabelt 3-0 og Erling Braut Håland er den store stjernen nok en gang. Takk for følget - og sjekk våre flater utover kvelden for oppfølgere og reaksjoner!
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her