Slutt

1-2

0-1
1-2
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen skal dere være til livedekningen av det definitive storoppgjøret i 1. runde. Fjorårets 'Double-mester', Molde, tar i mot fjorårets cup-toer, Odd, i en heidundrende serieåpning på Aker stadion. Det er bare å sette seg godt til rette når to av norsk fotballs beste lag skal bryne seg på hverandre for første gang i år.
    De to lagene kjempet lenge en jevn kamp om seriemesterskapet i fjor, men det ble som kjent Molde som trakk det lengste strået. I sesongen 2014 møttes de også tidlig da Molde gjestet Skagerak Arena i 2. serierunde. Daniel Berg Hestad scoret den gangen først, men Odd snudde kampen til 2-1-seier etter en sterk 2. omgang og mål av Elbasan Rashani og Jone Samuelsen. I det motsatte oppgjøret var de blå fra rosenes by allerede seriemestere, og vi fikk ikke den seriefinalen mange hadde håpet på. Tor Ole Skulleruds mannskap vant likevel 2-0 etter scoringer av Etzaz Hussain og Daniel Chima Chukwu, noe som sørget for at MFK slo poengrekorden til Rosenborg i 2009 (69) med sine utrolige 71 poeng.
    Rammen rundt kveldens kamp er preget av ordkrigen som foregikk i store deler av fjorårssesongen. Mens Tor Ole Skullerud helst ville fokusere på ting som skjedde på banen var ikke Dag-Eilev Fagermo redd for å komme med stikk mot Molde-leiren med utsagn om både pengebruk, verdier og at Skullerud hadde landets letteste jobb. Den tidligere Vålerenga- og Norge U21-treneren lot seg ikke affisere av Skien-treneren med unntak av Tommy Høiland-episoden hvor siddisen twitret om 'Tapermo', og fikk et mildt sagt usaklig svar tilbake. I år har det også vært litt turbulens før seriestart etter at Fredrik Semb Berge valgte de regjerende mesterne framfor gamleklubben. Fagermo fortalte lokalpressen hva han mente om saken, mens Skullerud ytret sin mening om trenerens ordvalg når det gjaldt en tidligere spiller.
    Lagene er ute, og det er ikke mange overraskelser ute og går. 17-år gamle Sander Svendsen starter sammen med Ola Kamara på topp etter å ha spilt mange gode treningskamper i vinter. På venstrebacken starter Knut Olav Rindarøy framfor fjorårets førstevalg, Per-Egil Flo. I Odd-leiren velges den hjemvendte Tippeliga-spissen Olivier Occéan istedenfor ringreven Frode Johnsen.
    I Molde-leiren er det en del skader ute og går. Spesielt på spissplass er det litt tynt for øyeblikket. Joshua Gatt, Magne Simonsen, Eirik Hestad, Fredrik Gulbrandsen, Mushaga Bakenga er nemlig alle ute med skader for øyeblikket. Sistnevnte røk akillessen i generalprøven mot Aalesund, mens Gulbrandsen skadet korsbåndet i mars og mister trolig hele sesongen.
    Nevnte Bakenga var ment som en erstatter for Gulbrandsen da han ble leid inn fra Club Brugge tidligere i vinter, men er nå altså ute i fire til seks uker. Blant andre som har ankommet Møre og Romsdal er Fredrik Semb Berge på lån fra Brøndby etter en mislykket førstesesong i Danmark. Ola Kamara har også kommet på lån fra østerrikske Austria Wien, mens Thomas Kind Bendiksen (Tromsø), Andreas Linde (Helsingborg) og Eman Markovic (Lyngdal) alle er signert på permanent kontrakt.
    Odd har også gjort et lite dypdykk i overgangsmarkedet denne vinteren, og hentet inn Espen Ruud fra Odense, Oliver Berg fra Raufoss og Olivier Occéan på lån fra Eintracht Frankfurt. Spesielt sistnevnte har bøttet inn med mål i vinterens treningskamper, og det spørs ikke om Frode Johnsen kan vente seg litt mindre spilletid i år.
    De hvite og svarte fra Telemark har fått kaptein Steffen Hagen 'klarert' for spill etter at hans kone fødte en liten pike på påskeaften. Ellers er ikke Jarkko Hurme, Mathias Fredriksen, Rafik Zekhnini, Jonathan Lindseth eller Eric Kitolano med i dagens kamptropp. En kjapp titt på lagene og man kan konstantere at bortelaget ikke akkurat er svekket, mens vertene på sin side kunne vært sterkere på papiret.
    Hjemmelagets treningskamper har endt med seks seiere, tre uavgjort og ett tap. Målforskjellen viser 22-12 og gir et snitt på 2,2 mål scorede mål per kamp. Det skal likevel ikke legges for mye i kamper man ikke kan ta poeng i. Generalprøven mot Aalesund endte 2-2 ettter at Ola Kamara og Agnaldo scorte for moldenserne. Tangotrøyene kom derimot tilbake etter å ha ligget under med to mål.
    Bortelaget vant ikke på sine første seks treningskamper, men reiste kjerringa med seks strake etter dette. Tippeliga-lag som Vålerenga, Strømsgodset, Start og Lillestrøm ble alle beseiret, og målforskjellen endte til slutt på 22-15. Det gir akkurat snitt som Molde i antall scorede mål, men med tre fler innslupne mål. I generalprøven vant Oddrane 3-0 over svenske Elfsborg etter et mål av Ole Jørgen Halvorsen og to fra Olivier Occéan.
    Det blåser kraftig i Mode i kveld, mens det kun er småregnbyger. Gradestokken viser 7° C for øyeblikket, men den temperaturen kjennes nok litt kaldere i vinden.
    Rundt 40 Odd-supportere har tatt turen til Aker stadion i dag. Lite hvite drakter i dag ettersom været innbyr til jakker av tjukke slag.
    Da har lagene entre banen til Tippeliga-hymnen og vi er straks klare for avspark!
    Dagens hoveddomer er 37-år gamle Tom Harald Hagen fra Grue IL. Han har med seg assistentdommerne Dag Roger Nebben og Jan Erik Engan, mens Per Erik Haugen er 4. dommer.
    Kampen har startet
    Da er kampen i gang på en Aker stadion som er langt i fra full!
    1'
    Nordkvelle mottar ballen like utenfor 16-meteren og drar den med seg via et Molde-bein og til corner.
    2'
    Corneren fra Ruud blir headet ut av Berg Hestad, men backens forsøk nummer to blir klarert av Forren. Deretter får Svendsen tatt med seg ballen ut av farlig sone.
    2'
    Moi prøver seg fra kanten av 16-meteren, og ballen suser rett i krysstanga! Elegant prestasjon av den tidligere Sarpsborg 08-spilleren, som var kun millimetre i fra å sende vertene i ledelsen.
    4'
    Så er det Svendsen som prøver seg fra distanse, men avslutningen fra lokalgutten ender like over mål. Molde er på hugget nå!
    5'
    Svendsen blir spilt opp på topp og er nære ved å spurte fra Eriksen, men touchet sitter ikke helt som det skal. Dermed får den Odd-stopperen skjermet ballen ut til utspark for keeper. Odd-fansen benytter anledningen til å puste lettet ut for en liten periode.
    6'
    Halvorsen snurrer rundt med Rindarøy et par ganger på høyresiden, men det blir kanskje en gang for mye. Det påfølgende innlegget leses nemlig godt av Forren i feltet. Ballen forlenges ut til Occéan på venstresiden av Molde-feltet, men kanadieren får ikke noe ut av den muligheten. Ballen spilles videre og til slutt gjenvinner vertene kula.
    9'
    Halvorsen spilles opp nok en gang på sin høyreving, og denne gangen prøver den tidligerer Fredrikstad-spilleren med et umiddelbart innlegg som ender med corner.
    10'
    Grøgaards hjørnespark blir klarert av en MFK-spiller, men Odd vinner ballen igjen. Presses dog tilbake mot midten, men de hvitkledde opptrer tålmodig i pasningsspillet nå.
    11'
    Det slås inn mot Occéan i feltet, men ballen spretter uheldigvis for kraftspissen opp i hånden hans. Dermed frispark i favør Molde.
    13'
    Moi felles på vei oppover venstresiden og det blir frispark til hjemmelaget.
    13'
    Linnes med et godt initiativ på høyresiden. Kommer seg forbi Bentley med et nødskrik og skaffer en corner i det han møter Hagen på ti meter.
    14'
    Corneren fra Rindarøy blir headet ut av Occéan på første stolpe, men igjen er det motstanderlaget som plukker opp andreballen. Et godt Odd-press sørger for at det spilles bakover hos de regjerende mesterne.
    14'
    Etter noen hektiske åpningsminutter har det jevnet seg litt mer utover nå. Tidvis stillingskrig på midten mellom to lag som har vært gode på gjenvinninger og forflytninger i lagdelene.
    16'
    Oldrup Jensen mottar ballen i midten, vender nesen mot mål og forsøker en stikkpasning mot Halvorsen. Vingen er derimot i offside og angrepet stoppes.
    18'
    Det spilles inn mot en feilvendt Kamara, men spissen klarer ikke å samarbeide godt nok med Moi som kommer i full fart mot ballen. Det ender med at Odd får klarert før Moström plukker opp en feilpasning på høyresiden. Vingen finner Singh sentralt, men det påfølgende skuddet fra oslo-gutten er ikke presist nok.
    21'
    Linnes forsøker et høyt innlegg som kun ender i bue mot Rossbach. Sisteskansen henter ballen ned med letthet tross press fra Kamara.
    22'
    Odd jobber seg oppover banen før Samuelsen velger å fyre fra like utenfor 16-meteren. Skuddet er hardt, men Nyland har brukbar kontroll på forsøket. Dermed fikk Odd sitt første skudd på mål i kampen.
    24'
    Moi forsererer oppover banen i hurtige klyv. Da han møter Eriksen forsøker han en pasning mot en overlappende Rindarøy, men forsøket blir for hardt. Utspill for Rossbach.
    25'
    Samuelsen prøver seg på ny fra distanse, men denne gangen ender ballen på rad Z bak Molde-buret.
    26'
    Moström havner i en klynge nede ved Odds venstre cornerflagg. I duell med to Odd-spillere blir derimot svensken litt liten.
    28'
    Svendsen blir litt for overivrig da han skal vinne ballen fra Nordkvelle. Spissen drar ned midtbanesliteren og det blir frispark i favør borgelaget.
    28'
    Odd spiller seg fint opp fra det bakre ledd. Oldrup Jensen finner Nordkvelle på løp inn 16-meteren, men innlegget fra den tildigere Brann- og Strømsgodset-spilleren ender i armene til Nyland.
    29'
    Berg Hestad setter opp Linnes på høyresiden, og backen finner igjen Moström med en herlig gjennombruddspasning. Vingen leverer et løfet innlegg mot bakre stolpe hvor Moi bestemmer seg for et slags brassespark. Resultatet står ikke akkurat i stil med læreboken, og Odd får klarert unna.
    32'
    Moi finner en lur Moström på vei inn bak Hagen fra høyrekanten. Deretter slås det mot Kamara i feltet, men avslutningen går via en Odd-spiller og i bue mot Rossbach.
    33'
    Banespillet står for øyeblikket i stil med været. Litt kjedelig og ikke mye varmende.
    34'
    Berg Hestad slår mot Kamara i bakrom, men Grøgaard får en viktig fot på ballen. Backen er også først på vei mot kula, men får et kraftig knuff av Molde-spissen. Frispark til Odd.
    37'
    Molde kjører kontring med mange menn. Svendsen leder an før han slipper til Moi på venstresiden. Driblefanten skjærer fint innover i banen før han prøver et skudd, men Rossbach får forsøket rett på seg. Returen havner hos Moström, men vingen får ikke gjort noe ut av sjansen. Dermed får bortelaget klarert nok en gang.
    39'
    Moström med en viktig defensiv jobb etter ballmist på egen banehalvdel. Leverer en solid takling på Grøgaard før han akkurat får beinet ballen tilbake til Forren.
    40'
    Odd med trilling i det bakre ledd for øyeblikket. Molde ligger kompakt og trygt på egen banehalvdel. Vanskelig å se et mål før pause her.
    41'
    Et nytt Molde-angrep avsluttes med at Moström fyrer fra tolv meter, skrått hold. Resultatet ender i nettveggen og utspill for keeper, men reprisen viser at Rossbach nok var på den ballen.
    42'
    Grøgaard og Kamara ender opp i en duell hvor sistnevtne ender i bakken med et smell. Frispark til vertene og litt antydning til temperatur på en ellers så kald Aker stadion.
    45'
    Rindarøy prøver et innlegg fra 25 meter, men forsøket ender helt inne hos Rossbach. Det kan se ut som unggutten ikke skal rekke opp til den, men armene omfavner heldigvis kula med trygghet til lettelse for bortesupporterne.
    45'+1
    Bentley sender avgårde et hardt innlegg fra 35 meter, men Occéan får ikke noe kraft på headingen fra sin posisjon ved den bakre stolpen. Dermed kan Nyland enkelt gå ned og fange kula.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Da går lagene til pause etter 45 målløse minutter. Spillemessig har det vært jevnt, men Molde har hatt flest sjanser. Etter kun fire minutter smalt det i aluminiumet da 'Moi' Eliyounoussi banket til fra hjørnet av 16-meteren. Like etter hadde også Svendsen et godkjent skuddforsøk som endte over mål. Derifra og ut skjedde det derimot meget lite underholdene. Et par Molde-angrep og noen få halv-sjanser hos begge lag var det eneste nevneverdige. Vi håper på en enda mer innholdsrik og spennende 2. omgang i Molde!
    2. omgang
    45'
    Da er vi tilbake igjen! Kamara går umiddelbart i angrep og prøver å ta med seg Moström på høyre, men pasningen mot svensken blir for hard.
    46'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Frode Johnsen
    Ut: Olivier Occean
    Occéan har vært så og si usynlig i 1. omgang, og inn kommer Odds toppscorer i fjor, Frode Johnsen.
    46'
    Etter et Odd-innlegg blir det klassisk klynge-fotball foran Nyland. Ballen ender til slutt i hendene til sisteskansen, men Johnsen pirker ballen ut av hendene på keeperen og i mål. Dommer Hagen er kjapt ute med å blåse for angrep på keeper.
    49'
    Etter en corner fra Moström ender ballen ute hos Linnes i returromet. Backen klinker til via en Odd-spiller og til nytt hjørnespark.
    50'
    Denne gangen blåses det i mot Odd da ballen ankommer feltet. Kan virke som det var en dytt på Forren inne i bildet der.
    50'
    Kamara drar seg fint ned mot dødlinja før han skyter rett på Rossbach i buret. Keeperen gir retur, men Moi blåser ballen over kassa fra tolv meter. Den burde du satt innenfor stengene, godeste Moi!
    52'
    Hagen med elegant stopperarbeid da han vinner ballen fra hurtige Svendsen. Spissen er på vei til å runde forsvareren, men kapteinen bruker sin styrke for å snappe til seg kula.
    53'
    Ruud svinger ballen inn mot første stolpe, men Toivio header unna.
    53'
    Mål for Odd!
    Molde 0 - 1 Odd
    Mål: Frode Johnsen
    Så sitter den for gjestene! Det slås inn mot Eriksen, og midtstopperen bryster ballen ned til Johnsen selv om det ser ut som han mest blir truffet av kula. Nedfallsfrukten er innbytteren nådeløs med. 41-åringen klemmer ballen nede i det venstre hjørnet. 1-0 til gjestene fra Skien!
    54'
    Molde-fansen roper på hands i Odd-feltet da en bortelagsspiller toucher ballen med hånda. Vanskelig å se om det var tilsiktet eller ikke. Corner blir det hvertfall.
    57'
    Corneren fra Moström klareres av Hagen i feltet, men vertene vinner ballen kjapt igjen.
    57'
    Moström finner Singh i midten, og playmakeren prøver et direkte skudd. Resultatet blir derimot uten tilstrekkelig nok kraft eller god nok retning. Rossbach har dermed få problemer med å holde skuddet.
    58'
    Kamara blir spilt opp i god posisjon utenfor 16-meteren, men den tidligere toppscoreren i Tippeligaen får et litt for hardt touch. Dermed snapper Eriksen opp ballen og får distribuert videre til Oldrup Jensen sentralt i banen.
    60'
    På den påfølgende kontringen prøver Bentley seg med et rapt skudd fra siden, men også det går rett på keeper.
    60'
    Nordkvelle spiller fri Halvorsen på høyresiden, og vingen har god tid på å bestemme seg for sitt neste trekk fra ti meter. Han velger å spille tilbake til Nordkvelle igjen, men skuddet fra midtbanemannen blokkeres av Toivio. Nå henger Molde delvis i tauene.
    62'
    Gult kort til Odd
    Espen Ruud
    Ruud kommer i alt for stor fart inn i Kamara med knottene synlig. Ber pent og pyntelig om gult kort der, høyrebacken.
    63'
    Forren smeller til på frisparket fra 25 meter, men forsøket går fem meter til side for mål.
    65'
    Singh vinner ballen fra Samuelsen sentralt og stormer mot mål. Den tidligere Vålerenga-spilleren slipper til Moi i akkurat rett tidspunkt, men istedenfor å skyte prøver han en pasning inn mot Kamara. Spissen får derimot ikke foten fram nok på blank goal. Der burde det stått 1-1!
    67'
    Singh er på farten igjen og spiller ut til Moi nok en gang. Vingen prøver et skudd som Rossbach gir retur på, og Singh er frampå med fot. Kula går utrolig nok i stanga fra fem meter før Linnes er frampå den løse ballen. Denne gangen blokkeres det av en Odd-spiller før Berg Hestad skyter i enda en hvitkledd spiller. Sjanse-bonanza av en annen verden!
    70'
    Det ropes på straffe fra hjemmesupporterne da Moström går ned i feltet. Var nok ikke store grunnlaget for straffe der.
    71'
    Spørsmålet er om Odd kan stå i mot noe særlig mer nå. Molde maler på til de grader for en utlikning.
    71'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Sander Svendsen
    Svendsen var positiv i starten, men har forsvunnet litt ut i kampen. Skal det være målsniken Tommy Høiland som scorer for MFK, da?
    72'
    Toivio varter opp med et overraskende skudd som går rett på Rossbach. Avslutningen er så hard at unggutten må gi retur. Deretter ender det i en corner for vertene.
    73'
    Moströms corner ender med nok et Toivio-skudd. Ny corner for Molde, men kan de skape noe ut av den, da? Odd har vunnet mye på defensive dødballer.
    73'
    Hjørnesparket fra svensken ender med ny corner igjen,
    74'
    Til slutt får Odd klarert unna på Moströms tredje corner på rappen,.
    75'
    Til slutt får Odd klarert unna på Moströms tredje corner på rappen.
    75'
    Moi mottar ballen fra Forren på venstresiden, finter av Ruud og skyter hardt mot nærmeste hjørne. Rossbach henger med og redder fint til corner.
    76'
    Denne gangen treffer Moström Forren, men ballen får ikke kraft på seg i det hele tatt. Etter litt klynge og lite syn til ballen kommer Rossbach seirende ut av duellen.
    76'
    Odd med litt dristig spill i den bakre fireren nå. Til slutt blir Grøgaard for utålmodig og ballen ender ut sidelinken i forsøk på å nå Bentley.
    78'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Håvard Storbæk
    Ut: Bentley
    Bentley bruker, forståelig nok, meget god tid på å forlate banen. Inn kommer potet og defensivt anlagte Håvard Storbæk.
    78'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Per Egil Flo
    Ut: Knut Olav Rindarøy
    Rindarøy har levert en grei jobb i dag og erstattes av fjorårets vante venstreback, Per Egil Flo.
    79'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Pape Pate Diouf
    Ut: Mattias Moström
    Energiske Moström erstattes av Pape Paté Diouf, og senegaleseren blir dermed det siste sjakktrekket til Skullerud.
    80'
    Moi kommer seg nydelig forbi Ruud på venstresiden før han slår inn mot feltet. Det klareres ut mot Singh, men skuddet fra midtbanemannen går rett i Kamara. Deretter får Odd klarert ut mot det venstre hjørneflagget hvor ballen stopper opp. Molde gjenvinner nok en gang ballen, men må snu spillet for å løse opp i den pågående floken.
    83'
    Kamara kommer alt for sent i Eriksen etter at førstnevnte har klarert. Frispark til Odd, og tida går sakte men sikkert mot full tid.
    85'
    Molde virker tomme for ideer for øyeblikket. Det blir mer og mer desperate handlinger når ballen nærmer seg bortelagets 16-meter, og gjestene er flinke til å stenge rom.
    86'
    Høiland takles tøft på 20 meter, men dommer Hagen lar spillet gå til protester fra samtlige hjemmesupportere.
    87'
    Linnes jobber seg mot dødlinja, men Grøgaard skjermer fint ballen ut sidelinjen da førstnevnte får et litt for langt touch.
    88'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 1 Odd
    Mål: Mohamed Elyounoussi
    Målgivende: Ola Kamara
    For en måte å redusere på fra Moi! Kamara drar på seg flere mann før han spiller over til en ledig Moi på venstrekanten. Vingen drar seg litt innover før han sikter mot krysset. Ballen går i en herlig bue mot destinasjonen, og det er 1-1!
    89'
    Hjørnespark til Odd
    90'
    Mål for Odd!
    Molde 1 - 2 Odd
    Mål: Ole Jørgen Halvorsen
    Målgivende: Thomas Grøgaard
    Så svarer Odd umiddelbart! For en dramatikk vi er vitne til. Etter en corner fra Grøgaard dukker Halvorsen opp på første stolpe og stusser ballen inn i det nærmeste hjørnet med et flott hodestøt. Kan Molde svare igjen?!
    90'
    Gult kort til Molde
    Vegard Forren
    Forren prater på seg et gult kort i kjølvannet av baklengsmålet. Havner i dommerens bok.
    90'+2
    Nok en gang ropes det på straffe, men dommer Hagen er ubønnhørlig på Molde-fansens rop. Høiland som gikk i bakken der, men meget vanskelig å se om det var straffe eller ikke.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+4
    Da er kampen over, og Odd vinner 2-1 etter en utrolig slutt på kampen! Det virket som det skulle bli Molde sin dag da 'Moi' Elyounoussi smalt ballen i krysstanga etter fire minutter, men slik gikk det ikke. Spillemessig var det jevnt ut 1. omgang, men de blå hadde samlet sett flest sjanser da lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Etter hvilen valgte Fagermo å sette innpå Frode Johnsen, og spissen leverte varene etter kun åtte minutter da han banket ballen i det venstre hjørnet fra femten meter. Deretter og ut handlet det meste om hjemmelaget, og etter utallige sjanser mot slutten av kampen var det nok fortjent at Moi satte inn 1-1 med et drømmemål. Likevel ble det Odd som tok med seg de tre poengene tilbake til Skien, for Halvorsen stusset inn 2-1 drøye minuttet etter Moldes utlikning. En ellevill slutt på en fotballkamp hvor Molde styrte, men ikke maktet å omsette sjansene. Odd på sin side skal ha honnør for en god kamp defensivt med litt flaks involvert.
    Sjansestatistikken endte 23-10 i avslutninger i favør Molde, mens det ble 14-7 i skudd på mål. Hjemmelaget klart best her altså, men slet fryktelig med uttelling. Det straffer seg fort i fotball.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her