Linnes45'+1
1-1
2-1
3-1

Hei og velkommen til Aker Stadion, hvor Molde tar imot Sarpsborg 08 om drøye 45 minutter.
    Vi gir dere lagoppstillingene, så snart administrasjonen i MFK får printet dem ut til oss i pressen.
    For de som heier med hjemmelaget er det knyttet mye spenning til om Etzaz Hussain kan dekke hullet etter Eikrem, som er klar for nederlandske Herenveen.
    I tillegg håper moldenserne at Agnaldo skal fortsette i den samme formen han har hatt etter sommerferien. Den skuddfarlige brasilianeren har henvist Mattias Moström til benken i dag.
    Også Daniel Chima er henvist til benken i dag, da Jo Inge Berget sannsynligvis flyttes ett hakk opp i angrepsrekka.
    Ellers stiller hjemmelaget med et tilnærmet 'normalt' lag.
    De tilreisende fra Østfold håper lillebror Eliounussi skal komme tilbake i den formen han viste i begynnelsen av sesongen.
    I dag har Tom Erik Breive tatt plassen som Ásgeir Ásgeirsson hadde i forrige kamp mot Start. Ellers stiller Sarpsborg med det samme laget som forrige helg.
    Selv om Molde ligger nest sist på tabellen er de nok favoritter hjemme mot niendeplasserte Sarpsborg 08. Med et eventuelt tap i dag, er likevel østfoldingene tre poeng foran MFK.
    Spillerne er på vei inn på banen, bak kamplederne Trygve Kjensli, Chriss Bjorøy, Svein Inge Wiken. Det er bare tre minutter til avspark!
    Molde spiller i sine vanlige blåhvite drakter, mens gjestene fra Sarpsborg spiller i grønt og svart.
    Molde begynner med ballen.
    Det ser ut til at Gatt legger seg på topp.
    1'
    Hjemmelaget flyr rett i angrep, og skaper nesten en sjanse med en gang. Sarpingene får stoppet den siste pasningen fra Linnes på høyresiden, inne i feltet.
    1'
    Hjemmelaget presser veldig høyt fra start her, og skaper problemer for Sarpsborg, som også vil holde ballen i laget. Til slutt ender det med en lang ball, som går til utspill for Ørjan Nyland.
    3'
    Stor sjanse til hjemmelaget. Daniel Berg Hestad sender en lang ball gjennom til Joshua Gatt, som tar ned på hælen, vender og klinker til på volley med venstrefoten. Over!
    5'
    Plutselig er gjestene farlig frampå. Ørjan Nyland er ute i feltet, men mister ballen. Dommer blåser ikke, og Martin Wiig får headet mot mål. På streken er en moldespiller og får så vidt headet over. Først etterpå blåser dommer frispark til keeperen. Riktig avgjørelse, så det ut som.
    6'
    Molde holder tempoet oppe, og er stadig nær ved å skape store sjanser. Dette blir en severdig kamp!
    6'
    Frispark til gjestene midt på banen. Gudmundur Thórarinsson tar det, men spiller ballen tilbake til en forsvarer, framfor å sende den mot Øyvind Hoås i feltet.
    7'
    Sarpsborg mister ballen litt for raskt på midtbanen. Det skyldes imidlertid aggressivt press fra hjemmelaget.
    9'
    Linnes mister ballen, når Molde er i ubalanse, og gjestene kan kontre. Even Hovland er imidlertid raskt tilbake for å rydde opp.
    11'
    Stor sjanse til Agnaldo og Molde. Brasilianeren mottar ballen ved venstre hjørne av boksen, hvor han snur seg rundt og curler ballen mot lengste kryss. Dessverre for hjemmelaget skrur ballen feil vei, og ender utenfor.
    13'
    Innkast til Sarpsborg 08 på venstresiden. Det tas kort, men Molde bryter. Hussain tar med seg ballen, men gjennomspillet til Gatt når ikke fram.
    15'
    Molde kommer igjen, men denne gangen krysser Agnaldo rett foran Berget, og gjør at nordmannen mister ballen. Klønete.
    16'
    Jérémy Berthod spiller en lang pasning gjennom til Mohamed Elyounoussi, men ballen går helt inn til keeper.
    16'
    Molde får frispark 25 meter, rett foran målet til Duwayne Kerr. Agnaldo, Berget og Hussain står ved ballen.
    17'
    Berget skyter, men skuddet går rett i muren og opp i lufte. Den faller ned i beina til en feilvendt Gatt, som får lagt til høyre til Linnes. Backen legger inn, og Hovland får nesten luggen på kula, før Sarpsborg 08 får ryddet unna.
    18'
    jo Jo Inge Berget skyter fra 20 meter, men skuddet går rett i en forsvarer og til corner.
    19'
    Tar den kort. Molde småspiller litt, før Etzaz Hussain smeller til. Ballen stryker tverrliggeren til Duwayne Kerr i Sarpsborg 08-målet.
    19'
    Molde har vært det klart beste laget de første 30 minuttene, da Sarpsborg 08 knapt har vært over midten. Høyt og aggressivt press, kombinert med høyt tempo er oppskriften til det.
    21'
    Hussain vinner ballen i god posisjon, midt på banen. Molde angriper med fire mann, mot like mange Sarpsborg 08-spillere. Dessverre for hjemmelaget går pasningen fra Gatt bak en gjennomløpende Jo Inge Berget, og Sarpsborg får ryddet unna.
    23'
    Etzaz Hussain smeller til fra langt hold igjen. Denne gangen går skuddet noen meter til side for målet til Kerr. Flott kombinasjonsspill mellom Hussain og Agnaldo i forkant.
    24'
    Sarpsborg 08 forsøker å angripe igjen, men sliter veldig når de når siste tredjedel av banen. Igjen går en pasning fra Jérémy Berthod til utspill for Ørjan Nyland.
    25'
    Sarpsborg 08 kontrer på venstresiden, med Jérémy Berthod og Mohamed Elyounoussi. Sistnevnte skyter via en moldespiller til corner.
    27'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Molde 0 - 1 Sarpsborg 08
    Sarpsborg 08 kontrer og scorer på sin første sjanse. Først skyter Mohamed Elyounoussi via en moldespiller og til corner. På det påfølgende hjørnesparket header venstreback Berthod ballen bak Ørjan Nyland. Vanskelig å si hvem som var nestsist på den, da det var en liten stuss rett før.
    27'
    Scoringen var en real kalddusj for Molde, som har spilt meget god fotball fram til nå.
    30'
    Stor sjanse til Molde og Etzaz Hussain. Hjemmelaget opprettholder presset, men får ikke mål. Denne gangen er det Hussain som flott tar ned ballen på fem meter, men skyter i nettveggen, bak en utrusende Kerr.
    32'
    Sarpsborg 08 kontrer på venstresiden igjen, men denne gangen er kaptein Daniel Berg Hestad tilbake og stopper Mohamed Elyounoussi med en kontant takling.
    34'
    Nydelig av Mohamed Elyounoussi, som tar ned en lang ball og forserer Linnes på samme touch, ved venstrelinja. Moldeforsvaret får imidlertid stoppet spilleren inne i feltet.
    36'
    Stor dobbeltsjanse til Sarpsborg 08, da Ásgeir Ásgeirsson får stå nærmest alene og skyte to gangen. Begge gangene blokkeres skuddene av moldeforsvaret.
    36'
    Gjestene fra Sarpsborg er mer med i spillet også nå.
    38'
    Pause i spillet, mens Joshua Gatt ligger nede og får behandling. Amerikaneren får hjelp av det medisinske personellet til å kommer seg av banen. Det kan se ut til at han er ferdig for dagen. Kanskje mister han det amerikanske mesterskapet også?
    38'
    Sarpsborg 08 angriper, mens Molde er en mann mindre. Jérémy Berthod slår en flott ball inn fra venstre, men Ørjan Nyland er flott ute og holder ballen.
    40'
    Det ser ikke bra ut for Gatt. Molde har allerede gjort klar Chima.
    41'
    Molde med frispark på 30 meter. Berget slår den til Linnes, som kommer løpende til høyre. Backen slår inn, men Kerr er flott ute og holder innlegget.
    42'
    Litt frustrasjon i Molde-laget nå, da Knut Olav Rindarøy slår en pasning ut til femmeter til gjestene.
    42'
    Farlig utspill fra Ørjan Nyland blir nesten fanget opp av gjestene. Heldigvis for hjemmelaget greide ikke Sarpsborg 08-spilleren å holde ballen i spill.
    44'
    Spillet sitter ikke like godt for Molde som i de første 20-25 minuttene nå, og frustrasjonen høres også på tribunen. Dette kan Sarpsborg greie.
    45'
    Sarpsborg 08 kommer seg nærmere 0-2 enn hjemmelaget er 1-1 nå. Det er mange halvfarligheter rundt boksen til Molde, men gjestene får aldri skutt.
    45'+1
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Martin Linnes
    Målgivende: Emmanuel Ekpo
    Akkurat da det Sarpsborg 08 nærmer seg et lite overtak i kampen, så scorer Molde. Linnes spilles fri på høyresiden, tar med seg ballen og skyter via Kerr og tverrliggeren, før ballen havner i lengste hjørne. 1-1!
    45'+1
    45'+3
    Det var det siste som skjedde på Aker Stadion i denne førsteomgangen. Molde styrte det meste av de første 45 minuttene, og viste til tider et glimrende spill. Gjestene fra Sarpsborg scoret likevel det første målet, da de kontret seg til en corner. Laget har vært farlige på dødball, og på denne scoret de, helt mot spillets gang.
    Etter scoringen mistet Molde litt etter litt grepet om kampen, og gjestene kom mer og mer med. Ikke før noen sekunder på overtid greide hjemmelaget å score sitt velfortjente mål, i en periode Sarpsborg 08 faktisk hadde et lite overtak.
    Begge kapteinene var enige om at Molde-scoringen var fullt fortjent, da de gikk i garderobene. berg Daniel Berg Hestad kommenterte at gjestene kun var farlige på dødball, mens Ole Hansen var godt fornøyd med 1-1.
    Lagene er ute på matta igjen, og vi er straks klare for avspark.
    45'
    Sarpsborg 08 med avsparket. De begynner med å slå ballen langt.
    46'
    Martin Wiig blir avblåst for offside.
    46'
    Frispark til Molde midt på banen. Daniel Berg Hestad slår den kort bakover.
    47'
    De første minuttene er preget av en del unøyaktige pasninger hos begge lag.
    48'
    Begge lagene fortsetter å miste ballen enkelt. Vi ser ikke det samme finspillet fra Molde som i åpningen av første omgang.
    50'
    Slår inn i feltet, men der er Hoås og header unna. Joona Toivio får sjansen til å skyte fra 20 meter, men ballen sklir av foten og ender på 'rad Z'.
    50'
    Speaker rapporterer om over 8 000 tilskuere. Halvparten er nok fraværende sesongkortinnehavere.
    52'
    Sarpsborg 08 slår et frispark inn i feltet. Der kommer Øyvind Hoås og får headet mot mål. Dessverre er hodestøtet for svakt til å sette Nyland på prøve.
    53'
    Slår inn, men Sarpsborg 08-forsvaret får headet unna igjen.
    53'
    Innkast til Molde på venstresiden. Knut Olav Rindarøy tar det, men kaster bakover til Toivio.
    53'
    Molde har ballen mest nå, men finspillet sitter fortsatt ikke.
    55'
    Stor sjanse til Molde! Jo Inge Berget får tråklet seg gjennom, og så vidt spilt gjennom til Agnaldo. I ubalanse får brasilianeren tuppet ballen mot lengste stolpe. Kerr er imidlertid med på notene og får nok fingre på kule til å holde den unna målet.
    57'
    Det begynner å bli mer strekk i lagdelene til begge lag. Spesielt noen av Sarpsborg 08-spillerne ser slitne ut. Øyvind Hoås ser ut til å nærne seg krampe.
    59'
    Molde er farlig frampå inne i boksen igjen, men Etzaz Hussain får ikke stokket beina, og forsvaret til Sarpsborg 08 får ryddet opp.
    59'
    Martin Wiig kommer seg gjennom et ustrukturert moldeforsvar og er alene mot keeper. Ørjan Nyland gjør en kjempejobb ved å holde seg på beina og ballen utenfor.
    60'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Etzaz Hussain
    60'
    Sjansene kommer nok oftere, nå som lagene er mindre strukturerte.
    61'
    Stor mulighet til Tom Erik Breive, som kommer seg inn i boksen til Molde og får skutt med venstre. Dessverre for gjestene er avslutningen dårlig, og Ørjan Nyland holder ballen sikkert i fanget.
    62'
    Øyvind Hoås tar ballen flott ned på 20 meter, før han sender i vei et skudd på halv volley - langt utenfor.
    64'
    Slår innlegget rett i klypene til Kerr.
    64'
    Molde 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Daniel Chima Chukwu
    Målgivende: Martin Linnes
    Flott angrep av Molde! Etter mye boksspill, sender Even Hovland ballen gjennom til Jo Inge Berget, som slår ballen videre til Linnes, på ett touch. Sistnevnte gjør en skuddfinte, skyter og kopierer nesten førstemålet, da ballen daler ned mot lengste stolpe. Der kommer Chima og dytter ballen i det tomme målet, før Sarpsborg 08-spillerne rekker fram, for å klarere. 2-1!
    67'
    Molde rir av et Sarpsborg 08-angrep før de kontrer, med fornyet entusiasme. Gjestenes forsvar er imdidlertid raskt tilbake og får avklart.
    70'
    Chima jager ballen på topp, og presser nesten forsvaret og keeper til å gjøre feil. Hjemmelaget er på hugget, mens gjestene er rystet nå.
    70'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Christian Brink
    Holder igjen Jo Inge Berget når Molde har en kjempeovergang. Soleklart kort.
    71'
    Frispark til Molde på 40 meter. Agnaldo slår inn i boksen, men Christian Brink header unna.
    72'
    Tom Erik Breive skyter skyhøyt over fra 25 meter.
    74'
    Mohamed Elyounoussi blir liggende nede i feltet til Molde, etter forrige sjanse. Legepersonell kommer inn og sprayer is høyrekneet.
    74'
    Ørjan Nyland spiller ut ballen og vi er igang igjen.
    75'
    Enorm mulighet til Molde og Chima! Molde kontrer og nigerianeren blir spilt flott gjennom av Mattias Moström, før han finter vekk en forsvarer. Men i det Chima skal avslutte eller runde keeper, så får han et dårlig touch og Kerr får fatt i kula.
    76'
    Nok en stor sjanse til hjemmelaget. Denne gangen går Mattias Moström selv gjennom Sarpsborg 08-forsvaret. Vinkelen blir imidlertid litt for spiss, og han greier ikke å løfte ballen helt over en utrusende Kerr. Flott forarbeid og bra keeperspill.
    79'
    Molde skaper det meste av sjanser ute på Aker Stadion nå, men vi skal ikke avskrive gjestene, som plutselig kommer på en og annen farlig visitt.
    80'
    Jo Inge Berget utfordrer Sarpsborg 08-forsvaret, går mot venstre og skyter. Desverre for moldenserne er skuddet, med tilsvarende fot, for svakt. Duwayne Kerr holder enkelt.
    81'
    Farlig av Daniel Berg Hestad, som mister ballen i utsatt posisjon i eget forsvar. Kapteinen er imidlertid kjapt tilbake og takler ballen fra Tom Erik Breive.
    82'
    Molde og Chima farlig frampå igjen. Nigerianeren takler to Sarpsborg 08-spillere og er plutelig alene foran Kerr. Dessverre for Molde rekker keeperen ballen rett foran Chima.
    84'
    slapt av Mohamed Elyounoussi, når Sarpsborg 08 kombinerer fint på høyresiden. Elyounussi orker ikke møte ballen, som slås mot han, og Molde bryter. Etterpå ber talentet benken om å bli byttet ut.
    85'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Tobias Henanger
    Ut: Mohamed Elyounoussi
    Byttet kommer raskt.
    85'
    Lite tyder på at gjestene fra Sarpsborg skal kunne komme tilbake her. Molde er imidlertid ikke et bunnlag uten grunn, så man skal aldri si aldri.
    87'
    Sarpsborg 08 kommer på høyresiden og får slått inn. Molde får headet unna og kontrer. På motsatt side vinner Tripic et hjørnespark.
    88'
    Slår kort til Berget, som mister ballen til en motspiller.
    88'
    Ole Hansen slår en flott ball inn i boksen til Molde. Tobias Henanger kan bare sette hodet på ballen, men bommer helt. Utspill til Nyland.
    89'
    Martin Linnes er av en lokal jury kåret til hjemmelagets beste spiller. Ett mål og en assist er argument godt nok i dag.
    90'
    Molde 3 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Zlatko Tripic
    Målgivende: Daniel Chima Chukwu
    En sterk Chima vinner ballen høyt oppe for Molde. Hjemmelaget spiller litt fram og tilbake, før ballen ender hos innbytter Tripic. Han smeller til fra 20 meter og ballen ender utagbart i det lengste hjørnet, bak Duwayne Kerr. 3-1, og spikeren i kista!
    90'
    Det er lagt til cirka tre minutter.
    90'+2
    Molde spiller ball og bare venter på at klokka skal vise 93 minutter.
    90'+3
    90'+4
    Dommeren blåser i fløyta på 3-1 til Molde.
    Hjemmelaget vant fullt fortjent etter å ha dominert det meste av kampen. Andre omgang begynte dårligere enn den første, men Molde var likevel det førende laget. Innbytterne Mattias Moström og Daniel Chima påvirket spillet i stor grad. Det kan man også si at Zlatko Tripic gjorde, da han satte spikeren i kista til 3-1.
    Molde er nå oppe på en ellevteplass, med en kamp mer spilt enn lagene rundt. Avstanden opp til Sarpsborg 08 er på tre poeng.