Hei og hjertelig velkommen skal du være til lørdagens første kamp i eliteseriens 20. runde! Molde tar i mot Sarpsborg 08 i en kamp hvor begge lag sårt trenger en seier.
    Molde er inne i en forferdelig form for tiden og har falt som en stein på tabellen. Laget fra rosenes by har faktisk ikke vunnet på syv kamper, uansett turnering! I tillegg til at det ble stopp mot Dinamo Zagreb i Champions League-kvaliken forrige uke fikk fjorårets dobbeltmestere nok en skuffelse i sist kamp. Viking vant hele 3-0 i kvartfinalen i cupen da de to lagene braket løs på Viking stadion sist onsdag. I serien ligger MFK for øyeblikket på 7. plass med 26 poeng på 18 kamper. Dermed kan de ta igjen Odd, som har 29 poeng og en kamp mer spilt, med seier i den forestående hengekampen mot Strømsgodset. Tallene 7-5-6 er slettes ikke verdig et lag som vant både cup og serie sist sesong og målforskjellen 32-22 er heller ikke noe å skryte av. Opp til suverene Rosenborg er det faktisk hele 19 poeng, men en medaljeplass kan være innenfor rekkevidde om de blå og hvite starter å plukke trepoengere igjen.
    Sarpsborg 08 har i likhet med dagens motstander hatt en grusom form i det siste, men fikk en liten opptur i form av cup-avansement på onsdag. Da ble nemlig Odd slått 2-1 hjemme i Østfold. Det var '08' sin første seier på elleve kamper i alle turneringer, men sist gang det ble full pott i ligaen må vi tilbake 25. mai da Start ble beseiret 2-1 på Sparebanken Sør Arena. Ståa i skrivende øyeblikk for sarpingene er 12. plass med nitten poeng på like mange spilte kamper. Ned til kvalik og første nedrykksplass er det nå kun tre poeng som skiller, så om ikke de blåhvite vil være med i bunnstriden til høsten må det endringer til raskt. Statistikken 4-7-8 betyr at laget har tatt nest-minst seiere i ligaen, mens målforskjellen 22-29 forteller at S08 scorer tredje minst.
    Vertenes siste kamp i serien endte med 2-2 mot Odd da lagene møttes til dyst i Skien. Erling Moes menn ledet 2-0 etter scoringer av Mohamed 'Moi' Elyounoussi og Joona Toivio før Bentley reduserte til 2-1 i 2. omgang. Deretter lagde keeper Andreas Linde straffe og ble selv utvist slik at Olivier Ocean kunne bringe balanse i regnskapet fra ellevemeteren.
    Sarpsborg 08 gikk på sin side på et 2-0-tap da de tok i mot Viking på hjemmebane. André Danielsen nettet på straffe i 1. omgang, mens Jón Dadi Bödvarsson sikret seieren i det 81. minutt.
    Nyinnsatte Erling Moe har ikke fått den beste starten siden han tok over som midlertidig trener for sparkede Tor Ole Skullerud. Moldenseren vurderer nå å endre på den kjente 4-4-2-formasjonen MFK har blitt så kjente for å bruke. Til dagens kamp gjør nevnte Moe hele fire bytter siden cup-exiten i Stavanger. Andreas Linde må sone for det røde kortet og erstattes av Ethan Horvath mellom stengene. Ellers erstattes Joona Toivio, Mohamed Elyounoussi og Tommy Høiland med Ruben Gabrielsen, Eirik Hestad og Sander Svendsen.
    'Never change a winning team' er et kjent ordtak for de fleste fotballinteresserte. Det gjelder også for 08-trener Geir Bakke som ikke gjør noen som helst endringer på laget som slo ut Odd i kvartfinalen på onsdag. Bakken har en fortid i Molde som assistenttrener før han gikk til Sarpsborg i forkant av årets sesong.
    Molde har fortsatt Fredrik Gulbrandsen, Mushaga Bakenga, og Joshua Gatt ute med skader, mens Moi Elyounoussi hviles i dagens kamp. I tillegg er nevnte Linde ute med karantene.
    Sarpingene kommer på sin side til kamp med et så og si skadefritt mannskap, men Ole Christoffer Heieren Hansen er fortsatt ikke klar til dyst.
    Dommer for dagen er Ola Gya fra Helleland IL. På linjene skal Ole Johan Løvberg Lillebuen fra Andenes IL ogMorten Jensen fra Fjellhamar FK løpe opp og ned til de forhåpentligvis ikke blir for svimle. Fjerdedommer er Espen Eskås fra Bækkelaget SK.
    Molde sparker i gang kampen!
    1'
    Kamara blir litt overivrig i sin jakt etter ballen. Frispark til 08 på egen banehalvdel.
    3'
    Forren prøver en lang ball mot Svendsen på løp, men pasningen blir akkurat litt for hard for den raske moldenseren.
    3'
    Ernemann er nære ved å prikke Groven i gjennom på venstrekanten, men også dansken må stille litt på finsiktet. Utspark for Horvath i Molde-buret.
    4'
    Sarpsborg tar det rolig i inledningsminuttene, men det er like greit ettersom vertene ikke viser åpenbare tegn til å ville gjenvinne ballen umiddelbart.
    5'
    Askar legger inn mot Wiig på første stolpe, men Gabrielsen stopper det påfølgende skuddet til spissen med en god blokkering. Der kunne 08 fort fått en god sjanse hadde det ikke vært for den tidligere Lillestrøm-stopperen.
    6'
    Singh slår opp på Svendsen på høyresiden, men Nordvik følger spissen med raske skritt. Får presset ballen ut til kast, midtstopperen.
    7'
    Hussain prøver seg på et skudd like innenfor hjørnet av 16-meteren, men det forsøket er det ikke mye godt å si om.
    8'
    Askar går litt for hardt i Singh på midten og får et frispark i mot. Ser ikke ut til å skjønne så mye av det, moss-gutten.
    9'
    Svendsen er redd for å gå på et løp i ny og ne, men denne gangen blåses han av for offside etter å ha mottatt en pasning fra Hussain.
    10'
    Groven og Ernemann sliter litt med kommunikasjonen på venstresiden, men Trondsen kommer til unnsetning og vinner et innkast.
    11'
    Groven kaster ballen helt inn mot feltet fra sidelinjen, men Horvarth rager høyest og fanger ballen over hodet på Mortensen.
    11'
    Gabrielsen går hardt inn i ryggen på Wiig, som er nede og henter ball, og det blir frispark til Sarpsborg like over midtbanen.
    12'
    Etter et mislykket innlegg fra Groven prøver Kronberg seg fra høyresiden, men han får kun forsøket sitt dundret opp på tribunen av Forren.
    13'
    Askar prøver seg på et langt innkast, men nok en gang viser Horvath god kontroll i feltet ved å fange ballen.
    14'
    Moström spiller fint i gjennom Hussain på vei inn feltet, men Kerr er tidlig ute og snapper opp kula. Att på til vinkes det for offside på Langhus-gutten.
    15'
    Groven får tid og rom på venstresiden, men det påfølgende innlegget fra venstrebacken går rett i Rindarøy. Sistnevnte tar ingen sjanser og klinker ballen ut sidelinjen.
    16'
    Linnes går på et fantastisk raid etter å ha mottatt ballen på egen 16-meter. Ingen støter på den tidligere Kongsvinger-backen, og til slutt velger han å skyte fra atten meter. Forsøket med venstrefoten er godt, men ender likevel en halv meter utenfor mål. Bra initiativ av Linnes her altså!
    17'
    Trondsen ser ut til å ha fått et kutt i ansiktet etter en kollisjon med Moström. Får behandling av medisinsk personell for øyeblikket.
    18'
    Må forlate banen for å få lappet sammen såret, Trondsen. Moström tas også av banen, men ser ut til være klar ganske raskt, den populære svensken.
    19'
    Rindarøy utfordrer Askar på venstresiden etter å ha mottatt en flott ball av Singh. Tvinger fram et hjørnespark, backen.
    19'
    Corneren fra Hestad klareres og Sarpsborg får i tillegg et frispark etter at Hussain dundrer i Zajic like utenfor 16-meteren.
    20'
    Det har vært ganske så få sjanser i det vi passerer 20 minutter spilt på Aker stadion. Linnes' majestetiske raid har vært det nærmeste vi kan kalle en mulighet hittil.
    21'
    Kerr slår opp mot Askar på høyresiden, men Rindarøy skaffer seg enkelt ballen ved å legge vekt på østfoldingen. 08-spilleren vil ha frispark, men Gya lar spillet gå.
    23'
    Molde med et solid power play for øyeblikket. Makter derimot ikke å få noe ut av overtaket, vertene.
    24'
    Trondsen entrer banen igjen med en liten bandasje og dermed er bortelaget fulltallige.
    24'
    Molde går opp i angrep med mange mann, men får ikke avsluttet. Hussain slipper ut til Linnes på høyresiden, men det påfølgende innlegget fra backen går rett på Kerr i målet.
    26'
    Askar finner Mortensen i feltet, men dansken header langt utenfor mål fra syv meter. Har scoret solide fire mål på fire kamper siden overgangen fra Lyngby. Kan statistikken opprettholdes i dag, mon tro?
    28'
    Plutselig er Kamara alene mot Kerr, men jamaicaneren får dirket ballen vekk fra føttene til den innleide spissen. Heget habilt keeperspill av den 194 centimeter høye sisteskansen.
    29'
    Hjemmelaget prøver flere ganger på litt vanskelige løsninger uten å få det helt til. Sarpsborg har for så vidt vært våkne i forsvar for dagen. Brutt flere pasningsforsøk som kunne blitt farlige sjanser.
    32'
    Berge går hardt til verks mot Svendsen, og spissen får frispark på 45 meter.
    33'
    Hestad må bruke ulovlige midler for å stoppe Askar på høyresiden. Dermed frispark til Sarpsborg i god innleggsposisjon.
    34'
    Molde kontrer etter det mislykkede frisparket til gjestene, men bruker lang tid etter en upresis pasning fra Hussain mot Moström. Til slutt får Linnes slått inn mot Kamara i feltet, men den tidligere Stabæk- og Strømsgodset-spissen får akkurat ikke hodet på ballen. Utspark for Sarpsborg og Kerr.
    36'
    Zajic finter først vekk Hussain før han legger inn til Mortensen på bakre stolpe. Dansken får headet rett på Horvath til tross for en tøff duell med Gabrielsen. Molde-keeperen slipper først ballen, men fanger den etterpå i god tid.
    38'
    Trondsen leter etter en vandrende Groven med en lang pasning, men Linnes kommer først på headingen. 08 gjenvinner derimot raskt ball og opprettholder trykket på vertene.
    39'
    Zajic kommer seg til skudd like utenfor Moldes 16-meter etter lekkert forarbeid av Trondsen, men skuddet fra serberen går rett på Horvath i mål.
    40'
    Sarpsborg har som full kontroll bak for øyeblikket. Molde prøver seg med noen enkelte oppspill, men da brytes det enten før ballen når forsvarsfireren til gjestene eller så stopper det opp i god tid før hjemmelagsspillerne når Kerr.
    41'
    Mortensen med en liten dytt på Gabrielsen som er på vei opp høyresiden. Frispark til Molde like før midtstreken.
    42'
    Hussain får brått sjansen alene med Kerr etter at Nordvik takler ballen vekk fra Kamara og rett foran 16-meteren. MFK-spilleren tar ett touch på ballen før han skyter, men nok en gang går 08-sisteskansen seirende ut av duellen. God sjanse for Molde!
    43'
    Trondsen svinger ballen inn mot første stolpe, men der står Kamara og banker ballen langt oppover banen.
    44'
    Hussain mister først ballen på venstresiden for så å dytte Askar over ende. Frispark til Sarpsborg like ved midtbanestreken.
    45'
    Groven kaster igjen langt inn mot Molde-feltet, men Horvath fanger ballen for tredje gang etter et langt 08-innkast.
    45'+1
    Det er lagt til minimum ett minutt på Aker stadion.
    45'+1
    45'+2
    1. omgang er over på Aker stadion, og ingen av lagene har skapt noe særlig. Nærmest har Molde vært ved et par anledninger, men Kerr har vært meget solid i de første 45 minuttene. Først vartet Linnes opp med et herlig raid, men avslutningen fra backen gikk utenfor mål. Deretter kom Kamara alene med Kerr etter snaue 30 minutter spilt. Jamaicaneren fikk derimot pirket ballen unna spissen før han fikk gjort noe mer med den. Like før pause fikk også Hussain sjansen, men heller ikke denne gangen stemte det for MFK. Sarpsborg har på sin side ikke skapt noe særlig, og Mortensen har kun fått en heading på mål som bortelagets største mulighet. Begge lag ser ut til å være fokusert på å holde tett bakover, men vi savner litt tempo og flere sjanser hos begge lag.
    45'
    Da er vi i gang igjen!
    46'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Per Egil Flo
    Ut: Knut Olav Rindarøy
    Moe meldte i intervjuet før 2. omgangen startet at Rindarøy måtte ut. Muligens en skade på venstrebacken, altså. Inn kommer i hvert fall Per-Egil Flo.
    46'
    Ernemann vrir over til felles danske Kronberg med en flott pasning. Backen finner deretter Zajic foran 16-meteren. Driblefanten f¨år nesten fintet seg forbi samtlige i Molde-forsvaret, men til slutt blir det for mye og ballen triller inn til Horvath.
    48'
    Kamara drar Nordberg over ende og det blir frispark til Sarpsborg på midtbanen.
    49'
    Ernemann klinker til fra 25 meter etter å ha fått ballen av Zajic, men kapteinens forsøk blir keepermat for Horvath.
    49'
    Wiig kommer seg til innlegg fra høyresiden, men Linnes får en enkel oppgave med å klarere ballen opp til Singh på 20 meter.
    50'
    Har ikke greid å få flyttet laget opp i 2. omgang, Molde. Sarpsborg med et lite trykk på hjemmelaget for øyeblikket.
    51'
    Berge spiller flott fram Mortensen, men Forren er framme med en deilig takling på dansken. Sklir halvannen meter etter å ha touchet ballen, midtstopperen. Akkurat slik en takling skal utføres.
    52'
    Corneren fra Trondsen stusses til nytt hjørnespark på motsatt side av Forren.
    52'
    Corneren fra Zajic detter ned hos Mortensen på bakre stolpe. Spissen ser ikke ut til å være klar over at han får ballen for legget detter ned på foten hans og reddes av en reaksjonssterk Horvath. God mulighet til Sarpsborg som har startet 2. omgang bra nå.
    53'
    Zajic skyter fra like innenfor 16-meteren, men Gabrielsen får blokkert forsøket. I etterkant må sistnevnte ta seg en pust i bakken. Landet muligens litt sårt etter blokkaden, midtstopperen.
    55'
    Kamara vinkes av for offside etter å ha mottatt ballen på venstresiden. Ikke stemt helt for spissen i dag.
    56'
    Singh prøver en lang pasning opp mot Flo, men den vanligvis så presise midtbanemannen bommer denne gangen.
    57'
    Trondsen kommer seg i posisjon på venstresiden. 20-åringen klemmer til, men skuddet går i nettveggen.
    57'
    Inn: Joona Toivio
    Ut: Eirik Hestad
    Moe spiller ut sitt andre trekk i form av Joona Toivio for Eirik Hestad. Da går nok finnen ned som høyreback, Linnes opp som kant og Hussain inn på sentral midtbane.
    58'
    Nok en gang kommer Sarpsborg seg til skudd. Zajic klemmer til fra 20 meter, men igjen går avslutningen rett på Horvath i buret.
    59'
    Kamara mottar ballen i feltet og spiller umiddelbart til Moström på venstresiden. Svensken prøver å dra seg innover, men får et hjørnespark i stedet.
    60'
    Flo med en kort variant til Hussain. Midtbanespilleren strekker vrista, men Kerr varter opp med en strålende redning til corner. Hadde gått inn om ikke sisteskansen hadde vært der!
    60'
    Denne gang får Ernemann headet corneren til Flo unna på første stolpe.
    61'
    Moström og Flo kombinerer flott på venstresiden, men sistnevntes innlegg blir blokkert til et innkast.
    63'
    Groven kommer til innlegg fra venstresiden. I feltet får Horvath slått unna, men keeperen treffer Wiig i sammenstøtet. Dermed må også spissen få behandling for blødning.
    65'
    Wiig er oppe og står igjen, men må ut sidelinja for å tørke av seg litt blod.
    66'
    Singh spiller ut til Toivio på høyre, og finnen leverer et direkte innlegg. Ender opp med hjørnespark for Molde.
    68'
    Corneren fra Flo blir bokset unna av Kerr i feltet. Molde gjenvinner ball, men deretter løper Svendsen i en offside etter en pasning fra Forren.
    68'
    Molde kontrer og Singh spiller ut til Moström på løp. Svensken drar en tunell på Berge og deretter prøver han å finne Svendsen med en skrudd pasning. Den blir derimot hakket for lang for den unge spissen. Sanden renner ut for Molde da bortelaget får mannskapet tilbake i forsvar og får klarert.
    72'
    Vertene har tatt over litt av initiativet i kampen, men vi har fortsatt til gode å se en ordentlig stor sjanse bli produsert av de blåhvite.
    73'
    Forren dytter Mortensen over ende i det han skal møte ball. Frispark til 08 like ved midtbanesirkelen.
    74'
    Singh slår nok en feilpasning i et forsøk på å nå Moström. Sarpsborg mister derimot ballen umiddelbart, men det stopper opp da nettopp Moström kolliderer i Berge. Hjemmefansen vil ha frispark, men Gya lar det gå.
    76'
    Molde presser på, men Nordvik griper muligheten til å få tak i ballen ved å smelle den opp til Horvath.
    78'
    Gult kort til Molde
    Per Egil Flo
    Flo kakker Askar i beinet i det han er på vei oppover i banen. Klart gult på innbytteren.
    78'
    Kovacs vinner i lufta etter et langt oppspill, men Molde får et frispark etter at spissen brukte armene i duellen.
    79'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Patrick Mortensen
    Mortensen går dermed målløs av banen i hans femte kamp for 08. Inn kommer tidligere Lillestrøm- og Strømmen-spiller Kristoffer Tokstad.
    79'
    Kamara løfter blikket og finner Moström på bakre stolpe med en flott chipp-pasning. Svensken forsøker seg på en kopi av Supermann, men stupheadingen går meteren utenfor høyre stolpe.
    81'
    Kovacs prøver seg på å løfte ballen over Horvath i det ballen blir spilt opp til han, men forsøket går langt opp på tribunen bak amerikaneren.
    82'
    Hjørnesparket fra Flo ender hos Gabrielsen, men midtstopperen får ikke noe kraft i headingen. Dermed får S08 klarert enkelt og greit.
    82'
    'Ville ha ball!' roper Bakke på sidelinjen. Akkurat det vil Askar, men kantspilleren er i offside i det pasningen fra Zajic blir slått. Litt overivrig der, krølltoppen.
    84'
    Toivio slår et innlegg via en Sarpsborg-spiller, og ballen ender hos Moström. Heller ikke denne gangen stemmer det for vingen, og avslutningen ender i Tornekrattet.
    85'
    Inn: Olav Øby
    Ut: Bojan Zajic
    Zajic har ikke vært like dominerende i dag som han er på sitt beste. Inn kommer lokale Olav Øby til sin femte eliteserie-kamp for sesongen.
    85'
    Toivio kommer for sent inn i Trondsen, og Sarpsborg får frispark på egen banehalvdel.
    87'
    Inn: Daniel Berg Hestad
    Ut: Sander Svendsen
    Er det Mr. Molde som kan sikre seieren i dag, da? Kommer i hvert fall inn for Svendsen, veteranen.
    87'
    Kovacs får et frispark i duell med Forren på midten. Skal skjerme vekk ballen i et oppspill og MFK-stopperen må ty til ulovlige midler.
    88'
    Groven jobber seg sakte, men sikkert oppover venstresiden før han skaffer et innkast. Tar seg god tid, den tidligere Hønefoss-backen.
    89'
    Spørsmålet er om det ligger et mål i denne kampen. For øyeblikket ser det ikke ut til at noen av lagene makter å få til akkurat det.
    90'
    Singh kommer nesten til innlegg fra venstrekanten, men det klareres ut til Hussain på 20 meter. Teknikeren dribler først av en mann før han skyter, men skuddet er svært svakt og går rett på Kerr.
    90'+1
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+1
    Corneren fra Flo ender hos Berg Hestad på andre siden og det ender med et innkast for Molde.
    90'+1
    Mattias Moström
    Kommer alt for sent inn i Groven og får kampens andre gule kort, Moström.
    90'+2
    Sarpsborg-spillerne har fryktelig god tid for øyeblikket. Både hjemmefansen og vertene vil at dommer Gya skal få ting til å skje.
    90'+4
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Olav Øby
    Innbytter Øby drar i drakta til Singh på vei framover. Nok et gult kort på kort tid.
    90'+4
    Flo spiller langt opp mot Kamara, men Nordvik får headet tilbake til Kerr. Ser ut til å gå mot poengdeling på Aker stadion.
    90'+5
    Så får Molde et frispark i det tiden egentlig har rent ut. Alle MFK-spillerne utenom Horvath og frisparktaker Flo er i boksen.
    90'+6
    Flo slår frisparket over alle og ut dødlinja. Svakt av innbytteren.
    90'+6
    90'+6
    Da ender kampen med 0-0 og det er nok et greit resultat. Sarpsborg gjør en god bortekamp og skaper flere sjanser, mens Molde ikke makter å putte de få sjansene de hadde. Førsteomgangen gikk for seg med et forholdsvis rolig tempo og få sjanser, og det var vertene som var nærmest. Etter hvilen skulle man trodd det ble litt mer trøkk og spenning, men dette kom ikke. 08 skapte flest sjanser utenom å være farlig frampå. MFK på sin side hadde lenge initiativet, men slet med å få noe produktivt ut av de mange gode spillerne på laget. Nærmest for vertene var kanskje Hussain da han mislyktes med å overliste Kerr mot slutten av 1. omgang, mens 08 sin Mortensen fikk stå helt alene på bakre stolpe i 2. omgang uten å få til et ordentlig skudd. Håvard Vege takker for seg!
    Skudd: 9-10. Skudd på mål: 3-6.