2-0
2-1
3-1
4-1
5-1
Supporterfordeling på VG
2 900
2 818

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen til Aker Stadion hvor Molde Fotballklubb tar imot Sarpsborg 08 til jazzkamp i «Rosenes by».
    Fjorårets serievinner har nok ifølge en del hatt en skuffende sesong så langt. Står med 8-2-5 etter halvspilt sesong. Men etter en svak start på sesongen har moldenserne virkelig langt inn sommerformen, med syv ubeseirede kamper i eliteserien på rad, hvor seks av disse har vært seire. Det later til at relasjonene i Molde-laget virkelig har slått ut i blomst og mest nylig var det Vålerenga og nyansatte Geir Bakke som fikk kjenne på formen deres. Med sifrene 4-0 og hjemmetap på Intility ble det en tung start for den nye treneren.
    Sarpsborg 08 har vært vanskelig å skjønne seg helt på med variable prestasjoner i det siste. To overbevisende seiere mot henholdsvis Rosenborg og Sandefjord ble etterfulgt av et 5-2-tap mot Strømsgodset i serien, etterfulgt av et 3-1-tap borte mot nettopp Molde i kvartfinalen av cupen. Det mest nylige 3-2 hjemmetapet mot HamKam kroner en liten rekke av dårlige resultater nå i det siste. Det blir spennende å se om laget kan reise seg fra sist oppgjør og få med seg noe fra «Rosenes by».
    Begge lag har hatt noen utskiftninger den siste tiden. Birk Risa har reist over dammen til NYFC i MLS. Samtidig har Rafik Zekhnini tatt turen bort fra nordvestlandet og reist sørover til nettopp østfoldingene som er på besøk. For Sarpsborg har stortalentet Christopher Bonsu Baah meldt avreise til belgisk fotball og Genk. Sarpsborg er meldt å ha fått en bra sum for den unge ghaneseren. På transfermarkt viser summen til å ligge på snaue 60 millioner kroner, som må sies å være en bra pris om det er tilfellet.
    Det blir som regel en del mål og god underholdning når disse to lagene spiller. På Sarpsborg sine siste fem kamper er det blitt scoret hele 30 mål, mens i Molde sine kamper har det blitt 17 mål. Til tross for dette ligger Stefan Billborn sine menn fortsatt på en fin syvendeplass på tabellen, kun fem poeng bak Molde på femteplass og med en kamp mindre spilt. I fjor vant Erling Moes menn begge oppgjørene mot laget fra Østfold, med sifrene 4-1 i hjemme og 2-1 borte.
    Videre kan tiden framover bli meget spennende med norske øyne, allerede tirsdag 25. juli er det kvalikrunde 2 i Champions League. Der møter Molde fjorårets finske mestre HJK Helsinki til dyst i de finske skoger. Moldenserne er sikret seeding i de kommende rundene, etter at KÍ Klaksvík på mirakuløst vis vasket gulvet med de ungarske mesterene og sendte de på hodet ut av den første kvalikrunden med 3-0 sammenlagt.
    Noen utskiftninger er det hos bortelaget, Bjørn Inge Utvik ser fortsatt ut til å være hemmet etter smellen han fikk mot Hamkam sist runde. Inn for Utvik kommer Sigurd Kvile på stopperplassen. Reinhardsen og Fardal Opseth tar også plass i startelleveren, i bytte med Wichne og Torp. Molde starter med Mannsverk på midten i motsetning til Eriksen som tar plass på benk i dag. Linnes og Tiedemann Hansen er inne for henholdsvis Knudtzon og Haugan.
    Kampen har startet
    0'
    Frispark til Molde
    0'
    Molde starter friskt i starten her med høyt press på sarpingene.
    1'
    Grødem på overgang , men blir stoppet av soltvedt
    4'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Eric Kitolano
    Haugen tres vakkert gjennom på venstrekanten, slår hardt inn i feltet hvor Skipper må blokkere, ballen havner rett inn i beina på Kitolano som bredsieder ballen fint i nettet! 1-0 til Molde og de starter like forrykende som de har gjort den siste tiden!
    5'
    Tiedemann takles av Lundqvist
    6'
    Stor sjanse til Molde! Linnes slår inn fra høyresiden og den ender til slutt opp hos Brynhildsen som på akrobatisk vis setter den til side for mål.
    8'
    Sarpsborg med ballen på Moldes halvdel nå.
    8'
    Maigaard prøver seg på et skudd, men blir blokkert fra rundt 25 meter.
    9'
    Sarpsborg får bruke tid med ballen nå og Molde legger seg litt lavt etter en intensiv start.
    10'
    Tas kjapt etter at Mannsverk lager frispark utenfor 16-metern
    10'
    Kunne blitt farlig der for Molde, Sarpsborg med en farlig ball i feltet, men blir avverget
    12'
    .Corner til Sarpingene, men klareres enkelt av Grødem.
    13'
    Sarpsborg har mye ballen nå.
    15'
    Tas kjapt.
    15'
    Mål for Molde!
    Molde 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Eric Kitolano
    Målgivende: Ola Brynhildsen
    MÅL til Molde! Noen herlige dragninger fra Kitolano på midten lurer unna en også to, før ballen etter hvert går ut til venstrekanten og Brynhildsen, han skyter via en spiller og Kitolano header ballen vakkert ned i høyrehjørnet! 2-0
    16'
    Lundqvist slår en farlig ball inn i feltet fra venstrekanten, ballen er aldri på vei inn, men Karlstrøm må fiste den ut til sikkerhet!
    19'
    Slås høyt og klareres enkelt ut igjen.
    19'
    Reinhardsen med mulighet i feltet, men skuddet blir blokkert!
    21'
    Molde får en overgang, men Brynhildsen blir akkurat litt for veik i den duellen.
    22'
    Emil Breivik klippes ned av Reinhardsen etter at Molde vinner ballen på venstrehjørnet av sekstenmeteren. Frisparket slås langt av Karlstrøm, men klarerers ut.
    22'
    AIAIAI, noen fine kombinasjoner fra Sarpsborg der, Tibbling og Opseth kombinerer fint, men den avslutningen der er ikke noe å skrive hjem om Tibbling, avslutter langt over fra rundt 8 meter der!
    25'
    Frispark ved midtsirkelen. Tas kjapt.
    25'
    Ny corner etter at Haugen klarerer ut et innlegg fra venstresiden. Slås godt inn og Karlstrøm må bokse den ut.
    26'
    Sarpsborg har fått ha mye ball hittil i dag, men sliter med å produsere de helt store sjansene.
    27'
    Tas kjapt ved midtsirkelen etter at Lundqvist blir felt.
    27'
    Sarpsborg får fortsette å trille ball, men Molde ligger godt og gjør det vanskelig for sarpingene å tre seg gjennom.
    29'
    Saprsborg triller seg gjennom på venstrekanten, Soltvedt slår inn, men Karlstrøm har kontroll.
    30'
    Kampen fortsetter i samme løpet, med et Sarpsborg som triller mye ball, hittil har de vært udyktige på siste tredjedel og sliter med å filetere dette Molde-laget.
    32'
    Stor sjanse, Grødem er helt fri utenfor 16, prøver seg på en chip av noe slag mot det høyrekryss, men bommer ganske grovt!
    34'
    Oida, Sarpsborg fyrer fra snaue 20 meter, men ballen går til side for mål! Tibbling må skru inn siktet der!
    36'
    Frispark
    36'
    Hagelskjær gjør seg klar til å kaste langt inn i feltet til Sarpsborg nå, kan dette bli noe da? Den bokses ut til corner av Kristiansen.
    37'
    Corneren klareres greit av Sigurd Kvile.
    37'
    Molde litt mer ball nå i det siste, etter at Sarpsborg har hatt et trykk over lengre tid, uten og helt ha skapt de store sjansene.
    40'
    Kunne blitt farlig der! Opseth bruker for lang tid og slår den i Bjørnbak før den går til Tibbling som skaffer en corner.
    41'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    41'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Molde 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ramon Pascal Lundqvist
    Målgivende: Mikkel Maigaard
    Corner inn i feltet og det heades inn igjen der står Lundqvist og header ballen fint i venstrekryss! Da er det kamp her igjen!
    41'
    Sarpsborg mer på nå og frampå igjen! Soltvedt slår fint inn på første, men Maigaard får ikke støtt den mot mål! Stor sjanse og like over.
    43'
    Farlig frispark inn i feltet helt på slutten. Det blir litt klabb og babb før Karlstrøm får kastet seg over ballen.
    45'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Jeppe Andersen
    Gult kort til Jeppe Andersen etter at han stopper en Molde-overgang helt på tampen av omgangen.
    45'
    Tas kort.
    45'
    Pause
    45'
    Molde tok kjapt tak i kampen her på hjemmebane, Eric Kitolano fortsetter med sin fantastiske form og har vært veldig sterk for moldenserne i første omgang. To vakre mål av årets ervervelse er fasiten etter 45 minutt. Den første kom etter at Haugen ble tredd fint gjennom på venstrekanten og inn i feltet fant Kitolano på litt heldigvis. Nummer to kom etter to herlige dragninger fra Kitolano hvor både en og to Sarpsborg spillere ble lurt trill rundt, før ballen gikk ut på vingen hvor etter hvert Brynhildsen på noe heldigvis igjen fant hodet til Kitolano, som styrte inn 2-0- Etter 2-0 har dog Sarpingene kommet mer og mer inn i det. Etter 41 minutt var reduseringen et faktum og etter mye balltrilling var det sarpingene sin tur til å juble! Reduseringen kom etter en corner som ble stusset videre av Fardal Opseth og der sto Ramon Pascal Lundqvist som styrte ballen vakkert opp i venstrekryss. Sarpsborg kom seg til en farlig mulighet rett før pause, men Jacob Karlstrøm fikk kontroll på ballen i feltet etter mye klabb og babb. Det står 2-1 og her kan det meste skje utover i andre omgang.
    2. omgang
    45'
    Slår den fint inn i feltet fra høyresiden, men der er det ingen som får hodet på ballen
    45'
    Haugen slår inn fra venstre, men blir blokkert til corner
    46'
    Tar det kjapt langs bakken
    46'
    Stor mulighet for Molde, Hagelskjær slår inn fra venstre, men Breivik så det ut som rekker akkurat ikke fram på den!
    47'
    Svak avslutning fa Kitolano rett i klypene på Kristiansen fra rundt 15 meter
    49'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Peter Reinhardsen
    Stopper Haugen med ulovlige midler der, greit gult.
    49'
    Tas kjapt
    49'
    Molde ut i høyt tempo og press her nå.
    51'
    Sarpsborg på en liten visitt, men avslutningen fra Tibbling går til side fra mål.
    51'
    Sarpsborg får trille en del ball nå, Molde legger seg kompakt og lavt.
    52'
    Sarpsborg trer seg fint gjennom Molde på en overgang der, Fardal Opseth spiller gjennom Lundqvist, men svensken er dessverre i offside før han sklitakles av Bjørnbak i feltet.
    53'
    Haugen slår hardt inn på venstresiden, men klareres fint av Kvile.
    55'
    Reinhardsen med ball i bakrom, Karlstrøm får klarert.
    56'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Kristian Eriksen
    Ut: Magnus Grødem
    56'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Eirik Wichne
    Ut: Peter Reinhardsen
    56'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Victor Torp
    Ut: Simon Tibbling
    56'
    Eriksen prøver seg fra rundt 25 meter og får corner da skuddet går via et Sarpsborg bein.
    58'
    Slår den hardt og litt flatt , men stigende på bakerste der Bjørnbak ruver og stanger ballen like utenfor høyrekryss. Stor sjanse for Molde!
    58'
    Opseth får ballen inn fra høyre etter at Wichne har kommet seg opp i banen, dessverre går avslutning til høyre for mål, bra sjanse for Sarpsborg der!
    61'
    Gult kort til Molde
    Sivert Mannsverk
    61'
    Stor sjanse til Sarpsborg! Heades av Kvile i feltet og det er en god redning av Karlstrøm som hindrer skåring der!
    61'
    Torp sl¨år ballen fint inn hvor det etter mye klabb og babb ender i brassespark fra Fardal Opseth og således rødt kort.
    62'
    Aiaiai, mye som skjer her nå i det det gis et rødt kort til Fardal Opseth!!!
    62'
    Rødt kort til Sarpsborg 08
    Kristian Fardal Opseth
    Fardal Opseth får rødt kort etter å ha prøvd på et brassespark i feltet, treffer Mannsverk rett i fjeset og han blir liggende nede, så ikke bra ut! Den er nok ikke med forsett, ser ut til at det går bra med Mannsverk.
    62'
    Slås langt
    64'
    Wichne kommer på en visitt på høyresiden, innlegget klareres ut til corner, den blir de lite av og utspark fra keeper.
    66'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Ola Brynhildsen
    67'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Markus André Kaasa
    Ut: Emil Breivik
    67'
    Mål for Molde!
    Molde 3 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Eric Kitolano
    Målgivende: Kristian Eriksen
    Der sitter den, det er ikke ekte hattrick, men det er hattrick! Ai, ai, ai dette må være deilig for gutten som virkelig har blomstret den siste tiden! Etter et innlegg fra Eriksen som er stukket gjennom på høyresiden av Linnes får Kitolano på enkelt vis åpent mål der! Flott spill av Molde! Nå blir det vanskelig med ti mann for sarpingene.
    68'
    Molde virkelig på nå, vil ha mer og jages fram av Molde-fansen!
    72'
    Molde på vei gjennom i midten, men udyktighet fra Berisha gjør angrepet dør ut i ingenting.
    73'
    Sigurd Kvile hindrer fint Kitolano som nesten er gjennom alene der.
    73'
    Sarpsborg prøver det de kan på høyrekanten, men det blir vanskelig igjen i undertall.
    74'
    Molde på kontring igjen, men det ender opp i utspill fra keeper, veldig uenig der Molde-fansen.
    74'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Martin Høyland
    Ut: Sigurd Kvile
    74'
    Stor sjanse for Berisha, Mannsverk til Eriksen til Berisha, men en strålende redning fra Kristiansen.
    75'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Magnus Wolff Eikrem
    Ut: Eric Kitolano
    Stående applaus for Eric Kitolano som blir hyllet av Molde-supporterne i det han går ut! For en kamp han har hatt!
    75'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Mathias Fjørtoft Løvik
    Ut: Kristoffer Haugen
    76'
    Slås kort
    76'
    Gigantisk sjanse til Magnus Eikrem, nydelig ball inn fra venstre. Løvik slår den inn til Eikrem, men en strålende redning fra Kristiansen!
    78'
    Dårlig slutt corner, går ut til ingenting.
    78'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Mikkel Maigaard
    78'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Sander Christiansen
    Ut: Joachim Soltvedt
    78'
    Mål for Molde!
    Molde 4 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Mathias Fjørtoft Løvik
    Målgivende: Kristian Eriksen
    For en goal av Molde! Og det er unggutten Mathias Løvik som får være med på festen! Linnes trer Eriksen flott igjennom på samme måte på høyresiden igjen! Slås hardt og flatt inn, der står moldegutten og brer den fint i høyrehjørnet til øredøvende jubel!
    79'
    Molde er fortsatt på nå og Sarpsborg får ikke ro. Kaasa er ekstremt nærme på å tre seg gjennom etter fine kombinasjoner med Berisha og Eriksen!
    82'
    De står i kø for å skåre nå, kombineres fint i feltet igjen, men ender med en offside på Kaasa der.
    83'
    Slås langt.
    83'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Eirik Wichne
    Stygg takling fra Wichne på Kaasa der, er en del frustrasjon for Sarpingene nå, forståelig nok.
    84'
    Tas kjapt
    85'
    Mål for Molde!
    Molde 5 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Martin Linnes
    Målgivende: Mathias Fjørtoft Løvik
    DER SITTER DEN! 5-1 Løvik slår inn fra venstrekanten over alle og en unntatt Martin Linnes. Han tar ned ballen og dunker ballen ned i venstrehjørnet! Molde varter opp med ekte jazzfotball i "Rosenes by"!
    85'
    Lundqvist slår en fin ball inn i feltet, men der står ingen klare for å støte til, og den klareres til innkast.
    87'
    Nå er Sarpingene mer på, vil gjerne ha en nettkjenning til før de gir seg virker det som. Har mye ball uten at det ender opp i det helt store.
    88'
    Trampeklamp fra hjemmefansen nå, idet Eriksen løper over hele banen for å stoppe en overgang!
    89'
    Eikrem prøver seg på en fiks flikk til Eriksen uten at han klarer å følge opp inne i sekstenmeteren.
    90'
    Nesten farlig igjen der for Molde, men Høyland blokkerer innlegget fra Kaasa.
    90'+1
    Stående applaus fra Molde-fansen nå! De er nok mildt sagt fornøyd med det de har fått sett i dag!
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her