Molde (3-5-2): Linde - Ssewankambo, Gabrielsen, Gregersen - Moström, Aursnes, Ellingsen, Hestad, Remmer - Sigurdarson, Wadji
    Moldes innbyttere: Ranmark, Toivio, Amang, Svendsen, Forren, Håland, Brustad
    S08 (4-4-2): Kristiansen - Jørgensen, Rosted, Thomassen, Askar - Poulsen, Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen – Diatta, Mortensen
    0'
    S08s innbyttere: Cupic, Lindberg, Heieren Hansen, Heintz, Hovda, Østli, Tveita
    0'
    Det er enkelt og greit. Molde klarer sølvet med uavgjort. Sarpsborg MÅ vinne om de skal ta sølvet. Bortelaget kan faktisk falle ned på 4. plass om formsterke Strømsgodset slår AaFK på bortebane og S08 selv taper.
    0'
    Det begynner å nærme seg i rosenes by i iskaldt og klart vær!
    0'
    Lagene er på banen. Sølvkampen skal avgjøres!
    0'
    Vi er i gang!
    1'
    Bortelaget med ballen innledningsvis.
    2'
    Krepin Diatta jager en lang ball i bakrom, men vinkelen blir for skrå og avslutningen går i nettveggen. Molde har knapt fått kjenne på ballen de første minuttene.
    3'
    Men så kommer Molde til en god mulighet. Fint spill langs høyre gjør at Moström får lagt inn. Ssewankambo får ballen på bakre og legger inn igjen, men Wadji får aldri rettvendt seg og skutt.
    4'
    Molde med corner. Den svinges inn på første, der et Sarpsborg-hode klarerer over til en ny corner.
    8'
    Kristiansen tar den i fast grep.
    8'
    Molde fester et lite grep og ser hakket farligere ut framover enn S08, basert på de første 10 minuttene.
    11'
    Publikum jubler når de får høre at AaFK leder mot Strømsgodset. Særlig bortesupporterne blir nok ekstra happy, tenker jeg!
    13'
    Sarpsborg prøver seg. Ole Jørgen Halvorsen får ballen i beina etter et innlegg som går over alle. Men hans avlevering blir upresis og Molde får klarert.
    15'
    Sigurdarson stormer framover, men momentumet ødelegges når han slipper ballen til Ssewankambo i stedet for å skyte. Angrepet stopper opp og det ebber ut i at Kristiansen kan plukke opp ballen og sette i gang for bortelaget.
    16'
    Bortelaget er aggressive i presset her og stresser Molde nok til at blåtrøyene ved flere anledninger spiller ballen utover sidelinja. Kampplanen fungerer til nå for Geir Bakke og co.
    20'
    Wadji blir tatt og får frispark. Ser ut som Molde skal lempe den inn i boksen.
    22'
    Tanken er god. Ellingsen lemper mot Gabrielsen på bakre som prøver å få headet den inn i boksen igjen. Men midtstopperen får aldri et rent treff med topplokket, og den går over.
    23'
    Diatta finter og finter og finter, men roter den til slutt over dødlinja. Vi har fortsatt til gode å se en klar målsjanse her på Aker Stadion.
    25'
    Molde vinner en corner.
    26'
    Den er veldig godt slått på bakre mot et passivt Sarpsborg-forsvar, men ingen klarer å få tåa på ballen som ligger og venter på å bli skutt i mål, kun to meter foran Kristiansen!
    27'
    Joackim Jørgensen gjør en glimrende jobb når han gjenvinner ballen for S08 og setter i gang Poulsen langs venstresiden, men etter han har spilt ballen fra seg dytter han Hestad overende helt uten grunn. Fryktelig unødvendig og en merkelig situasjon. Laget hans var i god posisjon der.
    31'
    Nå skjer det altså så fryktelig lite her. To lag som utjevner hverandre i alt til nå. Men i det jeg skriver dette, vinner S08 en corner. Blir det noe ut av den da?
    35'
    Det blir hvert fall en ny corner!
    35'
    Den lander i feltet og Thomassen skal bare kline til på halv volley det han har, men Gregersen ofrer alt og kaster seg inn og får blokkert. Det ender med at Thomassen sparker Moldes midtstopper i beinet, og den er nok vond.
    36'
    Mortensen får ballen høyt for bortelaget og skyter fra avstand, men Linde kontrollerer over.
    37'
    Kjempemulighet for gjestene! Diatta stusses gjennom og er alene med Linde fra skrå vinkel. Skuddet suser mot hjørnet, men Linde kaster seg ned og får dyttet den rett utenfor! Kampens største (og eneste) mulighet!
    40'
    Corner for gjestene!
    43'
    Den blir klarert og Molde kontrer og vinner et frispark.
    43'
    Molde må slå mye langt fordi Sarpsborg er intense i presset. Lykkes i blant, men det er åpenbart at Molde vil ha spillet langs bakken ut på kantene.
    45'
    45'
    Legges ikke til ett eneste minutt, og det skjønner jeg veldig godt, for her har det skjedd fint lite. Vi håper og tror på en mer underholdende andreomgang!
    45'
    46'
    Så er vi i gang igjen. Ingen bytter på noen av lagene.
    46'
    Diatta får ballen inni feltet til Molde av Zachariassen og tar den elegant ned, men før han får avsluttet, får hjemmeforsvaret avverget!
    49'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Molde 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Patrick Mortensen
    Målgivende: Krepin Diatta
    Så scorer Sarpsborg helt ut av det blå! Og det er et svært verdifullt mål for gjestene! Diatta kommer seg rundt Gabrielsen etter å ha tatt ned en lang ball fra forsvaret og pirker den elegant inn i midten der en helt umarkert Mortensen har tatt løpet. Han bredsider inn 0-1!
    50'
    Molde 0 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Kristoffer Zachariassen
    Målgivende: Sigurd Rosted
    HAR DU SETT?! Sarpsborg får frispark. Det legges inn på Rosted som header videre inn til Zachariassen som får tuppet den forbi en utrusende Linde! 0-2 i Molde!
    55'
    Det var to kjappe ingen så komme! Pangstart på omgangen for gjestene!
    56'
    Hjemmelaget får en corner.
    58'
    I stolpen fra innbytter Amang! Corneren detter ned i føttene på spissen som drar til fra 5 meter, men rett i stolpen!
    59'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Bjorn Sigurdarson
    Redusering! Sigurdarson kommer helt alene med Kristiansen. Keeperen redder først, men Sigurdarson får med seg ballen likevel, og kan tuppe den i det tomme buret!
    61'
    Og da har vi spenning igjen!
    61'
    Akkurat nå er Sarpsborg 08 på sølvplass, Molde er nummer 3, mens Godset er nummer 4. De ligger under 2-1 i Ålesund.
    64'
    Ellingsen prøver lykken! Ikke langt utenfor!
    67'
    Det har roet seg litt igjen etter de 3 målene på 10 minutter.
    71'
    Halvorsen får avsluttet for gjestene. Meget spiss vinkel, men Linde må bokse vekk!
    73'
    Molde 2 - 2 Sarpsborg 08
    Hestad skyter fra distanse! Kristiansen må gi retur, og den går rett i beina på Sigurdarson som utligner for hjemmelaget! Da er Molde på sølvplass igjen!
    74'
    Sarpsborg har ikke mye å komme med her, og nå har Godset utlignet i Ålesund! Ett Godset-mål til eller ett Molde-mål til sender Sarpsborg ned på 4. plass!