2-1

1-0
1-1
2-1

Velkommen til live-rapportering fra kampen mellom Molde og Sogndal på Aker stadion i Molde. Vi skal herfra holde deg oppdatert om alt som skjer underveis i dette vestlands-derbyet. Kampen starter nøyaktig klokken 20:00. Lagoppstillingene vil være klar vel en halvtime før kampstart.
    Hjemmelaget ligger før denne runden på en andreplass, hele seks poeng bak ledende Strømsgodset. Bak moldenserne høres pusten av Rosenborg som bare er to poeng bak. Dermed er arbeidsoppgaven klar - Solskjærs gutter MÅ ta alle poengene mot Sogndal.
    For Sogndal sitt vedkommende er kampen like viktig, men da gjelder det bunnsonen av tabellen. Laget ligger bare to poeng foran kvalikplass og kjemper mot Lillestrøm og Sandnes Ulf. De to konkurrentene skal forøvrig møtes imorgen i Sandnes. Dermed er også Sogndal i en svært presset situasjon for øyeblikket.
    Solskjærs gutter kjemper på mange fronter for tiden, da både Tippeliga, NM-cup og kvalifiseringskamper for Champions League står på programmet. Tidligere i uka fikk de stryk hjemme for Basel. I den kampen måtte Molde kjempe med bare ti mann mot elleve i en time. Dette fordi Davy Claude Angan fikk direkte rødt kort for å ha fiket etter Dragovic med hånden etter en rekke tøffe innbyrdes dueller den første halvtimen av kampen. Angan må dermed stå over i kvalifiseringskamper, men til denne er han selvsagt klar. Siste seriekamp for Molde endte med uavgjort borte mot formlaget Lillestrøm.
    Sogndal tapte siste seriekamp hjemme på Fosshaugane Campus mot Odd. Eneste mål i kampen ble satt inn av Torgeir Børven på straffe, etter at SILs spiss Ulrik Flo handset på streken etter corner imot. Dermed fikk spissen rødt kort av dommer og må se denne kampen fra tribunen. Ellers har Sogndal gjort sine saker meget bra på fremmed gress den siste tiden. Uavgjort borte mot Aalesund, Tromsø og Haugesund lar seg absolutt høre. Laget har ellers veldig ujevne resultater å vise til etter en sterk start de første seks kampene i årets serie.
    Vertene Molde har den siste tiden vært mye plaget med skader på sentrale spillere. Dette er naturligvis noe tilfeldig, men vi kan ikke se bort fra faktum at kampene er kommet tett som hagl i en periode. Den brede og gode stallen har kommet til nytte og spillere som har vært skadet er nå på vei tilbake. Trolig er både Hoseth og Berget med til denne. Eneste som er sikkert er derimot at Magnus Wolff Eikrem må stå over idag på grunn av tre gule kort. Det spesielle er at alle de tre gule kortene har kommet de siste tre kampene. I tillegg er Emmanuel Ekpo langtidsskadet. Børre Steenslid er derimot tilbake i troppen etter å ha vært skadet halvannet år. Ny i troppen er trolig nyinnkjøpte Etzas Hussein som ble kjøpt inn fra Fredrikstad nylig. Det er heller ikke usannsynlig at dette talentet tar plassen til Wolff Eikrem fra start.
    Sogndal har de fleste tilgjengelig, med unntak av toppscorer og spiss Ulrik Flo. Samt at Taijo Teniste er veldig usikker og midtbanespilleren Stephane Badji er på landslagsoppdrag i OL for Senegal. Flo var forøvrig helten som scoret seiersmålet i motsatt oppgjør i vår. Laget fra saftbygda vant den kampen med 2-1 og var i god form på det tidspunktet. En ny spiss har ankommet SIL, denne karen heter Ricardo Santos og er opprinnelig brasilianer. Han har tidligere spilt for Djurgården og Kalmar i Sverige, men også vært på utlån i Atvidaberg og Jönköpings Södra som begge på det tidspunktet spilte på nest øverste nivå i nabolandet. Det jobbes hardt med å få Santos klar til denne kampen mot Molde.
    Statistisk skal ikke hjemmelaget tape denne kampen. Sogndal har faktisk aldri vunnet et serieoppgjør i Molde siden 1982. Men SIL slo Molde ut av NM-cup her for to år siden. Da scoret Barry Kader to mål i løpet av et par minutter i starten av det oppgjøret. Senere scoret Vegard Forren for Molde, men Ulrik Flo satte et flott punktum ti minutter etter pausen da han stakk fra det som var av Molde-forsvarere og satte ballen tilside for keeper Jan Kjell Larsen.
    Molde (4-3-1-2): Södergren, Linnes, Hovland, Forren, Rindarøy - Simonsen, Hoseth, Stamnestrø - Hussein - Berget, Angan. Benk: Bugge Pettersen, Paulsen Vatshaug, Steenslid, Berg Hestad, Mostrøm, Chima Chukwu, Camara.
    Sogndal (4-4-2): Udjhus, Bergum Skaasheim, Patronen, Teniste, Flo - Mane, Bakke, Furebotn, Brochmann - Dyngeland, Santos. Benk: Kvamme Lysne, Elvis, Hopen, Næss Lund, Valsvik, Flo, Holsæter.
    Da er lagene klare og vi ser at Molde stiller med Ole Söderberg i mål, noe som har skjedd noen ganger for rulleringens skyld. Ellers så er det klart at Etzas Hussein får sin ilddåp på direkten fra start, etter signeringen som var klar for noen få dager siden.
    Sogndal har fått klar Taijo Teniste som var tvilsom foran denne kampen. I tillegg har også den nye spissen klar i tolvte time. Navnet på denne karen i sin helhet er Ricardo Henrique Da Silva Dos Santos. For ordens skyld vil vi enkelt og greit velge å kalle han for Santos underveis.
    Vi begynner å nærme oss kampstart her i Molde. Nyheten om at Strømsgodset spilte uavgjort mot Hønefoss har blitt meldt inn i garderoben til Moldes spillere. Dette gir et ytterligere press på hjemmelaget, selvsagt. Oppgaven med å ta egne poeng mot Sogndal vil uansett bli tøft nok.
    Molde ligger pr nå syv poeng bak ledende Strømsgodset. Rosenborg ligger bare to poeng bak Molde og skal om 24 timer ta imot Aalesund på Lerkendal.
    Men nå konsentrerer vi oss om denne kampen mellom Molde FK og Sogndal IL. Spilelrne kommer nå ut på banen, ledsaget av dagens dommer Trond Ivar Døvle fra Svarstad IL. Med seg på linjene har han Svein Inge Wiken Kolstad Fotball og Leif Erik Opland Byneset IL. Fjerdedommer er Even Myrheim Emblem IL.
    Molde rett i angrep.
    3'
    Høyt inn i feltet, men Sogndal klarerer.
    3'
    Beklager noe trøbbel i starten her, men nå ser det ut til å være greit med linjene.
    4'
    Det er Sogndal som har ballen og initiativet mst nå. Men Molde står ganske kompakt og slipper ikke gjestene til.
    5'
    Innlegg fra Stamnestrø som Berget forsøker stupheading på, men Sogndals forsvar er våkne og klarerer igjen.
    6'
    Hoseth med kjempesjanse for Molde. Hussain med fin pasning 45 grader til Hoseth som finter ut en mann før han skyter elendig midt på keeper Udjhus.
    7'
    Mane skyter knallhardt skudd fra distanse, tilside for Moldes mål.
    7'
    Hussain hælflikker nesten gjennom til Angan som da ville vært alene bak Sogndals forsvar.
    9'
    Hoseth med perfekt crosser til Simonsen, men ballen sløses bort av midtbanemannen.
    11'
    Farlig inn i feltet, men Forren får klarert ut.
    11'
    Bakke er i offside i påfølgende sjanse etter corneren.
    12'
    Nye Santos slår tunnel på Linnes ved dødlinjen, men det kommer ingenting ut av innlegget deretter.
    13'
    Hoseth får sjansen fra distanse, men skuddet stiger høyt over målet til Udjhus fra 25 meter.
    14'
    Hoseth slår fin pasning ut til Simonsen på overlapp, men innlegget fra flankespilleren er for nære keeper. Dermed redder Udjhus kontrollert foran Moldes spisser.
    15'
    Kjempesjanse for Sogndal. Men Brochmann sitt skudd blir slått utenfor av Söderberg.
    16'
    MOldes forsvar klarer unna til innkast.
    16'
    Corneren er hard og fin den, men ingen i feltet treffer ballen og den går til innkast på motsatt side.
    17'
    Teniste kaster langt, helt inn til keeper Söderberg.
    18'
    Flere angrep fra Molde ender tilslutt med corner.
    19'
    Ny corner.
    19'
    Nok en ny corner etter Hovland skudd som blir blokkert.
    20'
    Flere avslutningsmuligheter for Molde. Først Simonsen som fyrer av fra ti meter, men skuddet reddes av Udjhus. Returen ender hos Hoseth som heller ikke treffer målet bak Udjhus.
    21'
    Gult kort til Sogndal
    Eirik Bakke
    Bakke feller Berget og Molde får frispark.
    22'
    Frispark til hjemmelaget fra 25 meter.
    23'
    Tungt skudd av Stamnestrø, men like utenfor.
    23'
    Sogndal spiller en del ball nå, men liten fremdrift.
    25'
    Angan snubler med ballen, men kommer seg på beina igjen og skyter i bue over mål fra 20 meters hold.
    25'
    Frispark til Sogndal midt på Moldes halvdel. Klarering i forsvaret til Molde.
    26'
    Bakke bruker hender og føtter i duell, heldig som ikke får kort igjen.
    27'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Sogndal
    Mål: Martin Linnes
    Målgivende: Magne Simonsen
    Linnes får en glimrende ball fra Simonsen inne i feltet, krangler med seg ballen forbi en, så finter han enda en Sogndal-forsvarer og plasserer ballen tilside for Udjhus.
    27'
    Sogndal får frispark midt på Moldes halvdel.
    29'
    Farlig frispark fra Mane som er nære ved å bli stanget inn i mål av et par Sogndal-spillere. Sogndal er sterke på dødballsituasjoner, kommer med mye folk i feltet og stor fart.
    30'
    Enorm sjanse for Molde. Berget slår inn fra høyre, Angan bommer på ballen før Stamnestrø forsøker seg på skudd fra kloss hold. Men Udjhus er dagens mann så langt for gjestene og redder igjen.
    32'
    Langt innkast fra Teniste igjen som ender i litt panikk foran Moldes keeper.
    33'
    Teniste løper til motsatt side for å ta innkast enda en gang.
    34'
    Bølger av Molde-angrep nå.
    36'
    Ballen slås i retning Forren bak i feltet, men Santos er tøff og kompromissløs og vinner duellen.
    36'
    Meget bra skudd av Santos fra noe skrått hold. Men Söderberg er der og redder greit ved nærmeste stolpe.
    39'
    Sogndal i angrep. Dyngeland får et hode på pasning bakfra, men headingen går utenfor.
    39'
    Roligere her akkurat nå. Men tempoet har vært stort denne omgangen.
    41'
    Magne Hoseth med noen feilpasninger som gir farlige situasjoner idag. Denne gangen ender det i skudd over og utenfor fra Mane.
    42'
    Kjempespill av Molde. Hussain snurrer rundt med et par Sogndal-spillere før han drar med seg ballen noen meter. Pasningen til Angan sitter som støpt og han samspiller med spisskollega Berget som skyter. Returen fra Udjhus ender hos Simonsen som heller ikke treffer.
    44'
    Nok en Molde-sjanse. Denne gangen er det Stamnestrø som tilslutt får sjansen å score, men treffsikkerheten er dårlig hos hjemmelaget og ballen havner høyt over mål.
    45'
    45'+1
    Pause og hjemmelaget leder velfortjent. De burde heller ledet med minst to mål ut fra sjansene som er sløst bort og ellers meget godt keeperspill av Udjhus. Sogndal er veldig farlige på innkast og dødballer offensivt. Så hvis ikke hjemmelaget utnytter sine sjanser bedre enn til nå så kan dette fort bli poengdeling. Begge lag spiller offensiv og åpen fotball, så dette vil forhåpentlig ogå bli en underholdende kamp til siste slutt.
    Da er spillerne på banen, snart klar for andre omgang.
    45'
    Molde tar avspark.
    46'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Daniel Chima Chukwu
    Ut: Jo Inge Berget
    46'
    Rindarøy feller Mane på kanten.
    48'
    Gult kort til Molde
    Knut Olav Rindarøy
    Får kort for den, helt korrekt av dommer.
    48'
    Mane med frisparket.
    49'
    Mål for Sogndal!
    Molde 1 - 1 Sogndal
    Mål: Tonny Brochmann
    Frisparket slås inn i feltet, en Moldespiller sleiver med avklaringen og Söderberg må ta frem en refleksredning, ballen spretter ut til Brochmann som dermed får sjansen fra ti meter. Skuddet sitter klistret i nettaket.
    49'
    Innkast fra Teniste igjen. Det gis retur fra Moldes forsvar og ballen havner hos Furebotn som skyter høyt over fra sekstenmeteren.
    52'
    Vegard Forren
    52'
    Ser ut som at han får det for protester etter en frisparksituasjon midt på banen. Dommer dømmer hands på stopperen, noe Forren er høylydt uenig i.
    53'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Ørjan Hopen
    Ut: Stian Dyngeland
    54'
    Kort corner før et innlegg kommer, noe Sogndal er forberedt på og får avklart.
    55'
    Hoseth med en for hard pasning gjennom mot Rindarøy.
    56'
    Det er idag solgt 8503 billetter og sesongkort.
    57'
    Sogndal er veldig friske i denne omgangen og er minst like farlige som hjemmelaget. Mane er en stadig trussel på høyresiden.
    58'
    Molde i angrep, men både Chima og Stamnestrø sleiver i sine forsøk på skudd innenfor sekstenmeteren.
    59'
    Hussain med dårlig pasning mot Linnes, ballen går utover sidelinjen bak backen.
    60'
    Simonsen legger inn fra høyre, men over alle.
    61'
    Mye dårlig presisjon her ute nå. Ingen av lagene får til hverken pasningsspill ute på banen eller foran mål.
    62'
    Molde 2 - 1 Sogndal
    Mål: Daniel Chima Chukwu
    Målgivende: Magnus Stamnestrø
    Og akkurat da vi skulle til å si noe om presisjonen så dukker innbytteren opp og setter ballen forbi Udjhus og i mål. Stamnestrø står for et perfekt forarbeid med en stikker til makkeren.
    62'
    Tempoet og spillet har tatt seg opp igjen hos hjemmelaget. Presser Sogndal bakover på banen akkurat nå.
    66'
    Molde klarerer og kontrer ved Angan.
    68'
    Angan løper med ballen i beina halve banen, før han blir taklet av Flo like før han skal fyre av.
    69'
    Sogndal klarerer denne og er absolutt med i kampen fortsatt.
    69'
    Rindarøy legger inn fra venstre, men Simonsen blir for liten og svak mot stopperne til Sogndal.
    71'
    Nye Molde-sjanser på rad og rekke. Men hverken Chima eller Angan klarer å bryte gjennom en overbefolket mur av Sogndalspillere.
    72'
    Angan i offside, men idag har han ikke hatt så mange av det slaget som ellers i år.
    73'
    Inn: Daniel Berg Hestad
    Ut: Magnus Stamnestrø
    74'
    Mane med et farlig innlegg fra høyre igjen, men ballen passerer alle i feltet.
    76'
    Chima Chukwu drar av sin mann og er alene på vei mot mål. Men avblåses for frispark til Sogndal. Store protester fra hjemmepublikummet der.
    76'
    Molde har det meste av spillet og sjansene, men Sogndal er farlige de gangene Mane får ballen på høyrekanten. Det lukter dramatikk det siste knappe kvarteret.
    78'
    Hoseth forserer forbi Furebotn, men blir tatt igjen av Sogndalspilleren ved dødlinjen og faller. Blir liggende igjen og Molde spiller ballen ut for behandling av Hoseth.
    80'
    Skaasheim prøver tre gjennom til Furebotn, men Molde bryter.
    81'
    Sogndal i angrep nå.
    81'
    Lang pasning fra Teniste til Santos, men brasilianeren er i klar offside.
    81'
    Åtte minutter igjen, men det blir ganske sikkert lagt til njoen minutter pga skader det har vært små stopp for.
    83'
    Andre gule kort til Sogndal
    Eirik Bakke
    Kapteinen må forlate banen etter to gule. Denne gangen takler han en Moldespiller ved dødlinjen.
    83'
    Frisparket inn i feltet, der havner ballen tilslutt i returrommet hvor Simonsen er og fyrer knallhardt av til side for mål.
    85'
    Santos i duell mot Forren, men stopperen vinner denne viktige duellen hvor det fort kunne bli en alene-mot-keeper-situasjon.
    87'
    Sogndal angriper. Men blir brutt av Molde og hjemmelaget kontrer.
    88'
    Inn: Tore André Flo
    Ut: Per Egil Flo
    89'
    Mye tullefeil av Molde nå. Gir stadig bortelaget sjanser til å kontre inn utligning.
    90'
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Utspill fra Udjhus.
    90'+2
    Sogndal sender alle i angrep for å utligne på tampen.
    90'+2
    Teniste legger inn og treffer Santos, men spissen treffer ikke mål med hodestøtet.
    90'+3
    Molde får frispark midt på banen.
    90'+4
    90'+4
    Molde har dermed vunnet tre poeng etter en velfortjent seier mot Sogndal. Men denne kampen ble mye mer spennende for hjemmepublikummet enn hva de satte pris på. Delvis ukonsentert pasningsspill på midtbanen mot slutten, samt en stadig farlig Malick Mane gjorde det ofte vanskelig for Moldes forsvar og keeper. I tillegg hadde gjestene et godt våpen i Teniste sine lange innkast fra begge sider. Hjemmelaget hadde de alle fleste store sjansene, mest før pausen. I andre omgang ble ddet vel mye Hawaii fra begge lag og kampen kunne fort bikket begge veier. Men fortjent var det at serietoeren fikk alle tre poengene.