Slutt

4-0

1-0
2-0
3-0
4-0
Supporterfordeling på VG
4 396
4 699

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Rundens toppoppgjør i Eliteserien går mellom femteplasserte Molde og serieleder Viking. Velkommen til dekningen av oppgjøret!
    Viking sin utrolige rekke med seiere på rad ble brutt da de spilte 1-1 mot Vålerenga for en knapp måned siden. Da hadde de vunnet ti på rad. Etter uavgjort-kampen har de vunnet 2-0 borte mot Haugesund og vunnet 4-3 mot Sandefjord. I dag venter Molde på Aker stadion!
    Molde har vært inne i en periode med viktige kamper i Europa, men står allikevel med imponerende elleve kamper uten tap i Eliteserie-sammenheng. På de fem siste kampene har de riktig nok kun to seire og tre uavgjorte. Forrige helg spilte de 1-1 borte mot Strømsgodset. I midtuka vant de 1-0 borte mot Kjelsås i NM, så gjenstår det å se om belastningen fra onsdagens cupkamp kan gi Viking en fordel til kveldens kamp.
    Historisk sett er det svært jevnt mellom Molde og Viking. Hjemmelaget har vunnet 30 av 83 oppgjør de siste 75 årene, mens Viking har vunnet 36. Totalt har 17 oppgjør endt uavgjort. Det har endt med hjemmeseier 38 ganger, mens bortelaget har vunnet 28 ganger. Oddsmarkedet holder imidlertid Molde som ganske klare favoritter til kveldens toppoppgjør.
    Erling Moe stiller med en midtbane bestående av Kristian Eriksen, Markus Kaasa og Magnus Grødem. Martin Ellingsen spiller midtstopper, mens Emil Breivik begynner som innbytter. Magnus Wolff Eikrem prioriteres fra start, og akkompagneres av tidligere Viking-favoritt Veton Berisha i front. På fraværslista til Molde finner vi Martin Linnes, Erling Knudtzon og Martin Bjørnbak.
    Viking har en lengre fraværsliste enn sine motstandere. Herman Haugen, Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne, Gianni Stensness, Kristoffer Løkberg og Nick D'Agostino mangler alle til kveldens oppgjør. De to førstnevnte sitt fravær betyr at Yann-Erik de Lanlay fortsetter som høyreback, mens resten av elleveren er toppet.
    Molde byr på gode spilleforhold til ettermiddagens toppoppgjør! 14 varmegrader og marginalt med vind inne på lukkede Aker stadion.
    Kampen har startet
    0'
    Magnus Wolff Eikrem sparker i gang oppgjøret på Aker stadion!
    0'
    Frispark
    1'
    Strålende slått av Tripic, som finner hodet til Bell, men hodestøtet fra midtbanespilleren går over tverrliggeren til Karlstrøm.
    1'
    Viking spiller seg til kampens første halvsjanse! Pattynama slår inn mot Salvesen, som stanger ballen via bakhodet på Haugen og ut til corner.
    1'
    Viking går ut og tar kommandoen her! Tripic kommer til et nytt innlegg, uten at noen av lagkameratene greier å omsette situasjonen til avslutning.
    4'
    Brekalo går høyest inne i Molde-boksen, men greier ikke å styre ballen på mål.
    4'
    Bell går på skudd fra 16-meterstreken, før skuddet går via Øyvann og mot nærmeste stolpe, men like utenfor buret til Karlstrøm.
    4'
    Frispark
    5'
    Tilsnakk til Bell for sin felling inne på Molde sin halvdel. Stopper Kaasa på vei fremover.
    5'
    Kaasa avanserer inn i mellomrommet og forsøker å tre gjennom Eriksen, som finner et ledig bakrom ute til høyre, men pasningen er for svakt vektet og går utover dødlinja.
    7'
    De Lanley stanger en langpasning tilbake mot Gunnarson, men Berisha er nære ved å snappe opp det svake tilbakespillet. Gunnarsson er på alerten, heldigvis for Viking sin del.
    7'
    Pattynama og Tripic kombinerer på venstresiden, men landslagsbacken fra Indonesia roter ballen utover dødlinja. Utspill fra Karlstrøm.
    9'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Viking
    Mål: Magnus Wolff Eikrem
    Målgivende: Kristoffer Haugen
    Ren kvalitet gjør at man ofte ikke er avhengig av noe "momentum". Grødem spilles fri inne sentralt, før han trer gjennom Haugen ute til venstre. Med et glimrende innlegg langs bakken finner han Eikrem ute på straffemerket, og med bredsiden dunker han ballen borte i hjørnet på ett touch. Scoring litt ut av det blå, men et utsøkt Molde-angrep!
    9'
    Glimrende takling av Pattynama på Eriksen. Hindrer sin motspiller og vinner innkastet.
    12'
    Molde-forsvaret rensker unna.
    12'
    Tripic blir liggende etter å ha blitt felt av Eriksen. Frispark til gjestene rundt 25 meter inne på Molde sin halvdel, helt ute til venstre i banen.
    12'
    Viking med ball mot etablert Molde-forsvar nå.
    14'
    Molde forsøker seg med et gjennombrudd ved Ellingsen ute til venstre i banen, men pasningen glir helt inn til Gunnarsson.
    17'
    Viking slipper med skrekken etter en misforståelse dypt inne på egen halvdel. Eriksen fanger opp en løs ball ute til høyre og kan utfordre Diop en-mot-en. Han legger igjen til Eikrem, før et par trekk i Molde-laget gjør at Viking får jobbet seg ned på rett side og avverget faren.
    18'
    Mål for Molde!
    Molde 2 - 0 Viking
    Mål: Kristian Eriksen
    Målgivende: Kristoffer Haugen
    Molde har ikke noe banespill, de har bare den kvaliteten som trengs for å ta vare på mulighetene som kommer. Haugen spilles fri ute til venstre igjen, denne gangen av Wolff Eikrem, før hans harde innlegg langs bakken settes i mål, denne gangen av Eriksen. Svakt av Brekalo, som feilberegner innlegget og ikke greier å avverge faren. Molde 2-0 Viking!
    20'
    Frispark
    23'
    Viking farlig frempå! Nok en gang er det et innlegg fra Tripic som virker forløsende, men Svendsen greier ikke få klem bak avslutningen inne på syv-åtte meters hold.
    24'
    Vekk fra Løvik i første omgang, men Viking beholder ballen.
    24'
    Karlstrøm plukker ned innlegget fra Viking-kapteinen.
    25'
    Offside for Molde
    25'
    Det ser ut til at de Lanley sliter med noe. Langås i oppvarming akkurat nå.
    27'
    Eriksen kommer til innlegg ute til høyre, men kampens andre målscorer sender ballen over og bak målet til Gunnarsson.
    30'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Sondre Klingen Langås
    Ut: David Brekalo
    Det er ikke de Lanley som sliter, men Brekalo. Stopperkjempen må gi seg allerede etter en halvtime, og erstattes av Sondre Langås.
    30'
    Molde fremstår godt forberedt mot Viking sitt etablerte angrepsspill. Gjestene forsøker å utfordre stopperne, spesielt Ellingsen/Hagelskjær ute til venstre, men de har hatt veldig god kontroll på Salvesen sine løp så langt.
    31'
    Ny mann med trøbbel, denne gangen Veton Berisha... Sitter nede, har tatt av seg leggbeskytterne og venter på behandling.
    32'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Emil Breivik
    Ut: Veton Berisha
    En skuffet Veton Berisha må forlate banen mot sin gamleklubb. Emil Breivik kommer inn, mens Kristian Eriksen flyttes frem som Wolff Eikrem sin spissmakker.
    33'
    Etter et innlegg fra venstre side, signert Wolff Eikrem, lander ballen hos Løvik på motsatt side inne i boksen. Med sitt høyrebein banker den venstrebeinte sidebacken ballen høyt over buret til Gunnarsson.
    35'
    Frispark
    36'
    Viking rensker unna.
    37'
    Stor sjanse for Molde! Ved flere anledninger mislykkes Viking med sine forsøk på å klarere, og ballen lander til slutt hos Haugen på bakerste stolpe. Hans avslutning reddes mesterlig med en refleksredning signert Gunnarsson! Corner til hjemmelaget.
    37'
    Viking med ball mot et lavtpressende Molde-lag nå.
    40'
    Frispark
    40'
    Enorme returjobber hos Molde når de mister ballen oppe ved Viking sin 16-meter. Tre mann omringer ballfører Tripic og gjenvinner ball, før Viking overtar og må angripe mot et etablert Molde-forsvar.
    41'
    Frispark
    42'
    Stor sjanse for Yazbek, som frigjøres ute til venstre i banen og kommer alene med Karlstrøm! Han bredsider ballen forbi Molde-keeperen med venstrebeinet, men treffer utsiden av stolpen.
    43'
    Gult kort til Molde
    Anders Hagelskjær
    I forkant av situasjonen hvor Yazbek kom til avslutning holdt dansken igjen Salvesen, uten å slippe. For det får han et gult kort som gjør at han er suspendert i neste runde.
    43'
    Hjørnespark til Molde
    44'
    Ballen faller ned til Breivik på 20 meter, og han lar seg ikke be to ganger. Forsøker å brenne til på volley, men treffer ikke helt reint, og sender ballen via en Viking-forsvarer og ut til corner.
    44'
    Et innlegg fra Wolff Eikrem finner Øyvann inne i boksen, men hodestøtet fra bodøværingen er ikke godt nok til å sette Gunnarsson på prøve.
    45'+1
    Skuddet fra Salvesen går rundt muren, men også utenfor stolpen til Karlstrøm.
    45'+1
    Svendsen felles av Kaasa på 25 meters hold og får frispark. En siste mulighet på tampen av førsteomgang for Viking. Salvesen og Svendsen tar oppstilling ved ballen.
    45'+1
    Pause
    45'+3
    Viking gikk ut og tok kommandoen i banespillet, men Molde vet at det kan by på store kontringsrom og viser sin kvalitet ved både 1-0 og 2-0. Begge gangene spilles tidligere Viking-spiller Kristoffer Haugen fri ute til venstre, og slår innlegg langs bakken, som settes i mål av henholdsvis Magnus Wolff Eikrem og Kristian Eriksen. Ledelsen må kunne sies å være fortjent, selv om det i banespillet og målt etter ballinnehav har vært en jevnspilt førsteomgang.
    2. omgang
    45'
    Viking setter i gang andre omgang!
    45'
    Frispark
    45'
    Gult kort til Viking
    Zlatko Tripic
    For å rive ned Løvik langt unna der ballen er.
    45'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Joe Bell
    Ett bytte i pausen: Viking setter inn Nilsen Tangen for Bell på midtbanen.
    45'
    Et innlegg fra Tripic fra venstre side går over alle inne i Molde-boksen.
    47'
    Molde ruller opp fra venstre, over til Løvik på høyre side, før han legger igjen til Eriksen, som banker ballen opp på tribunen fra 20 meters hold.
    49'
    Kort inne på egen halvdel.
    50'
    Frispark
    50'
    Gult kort til Viking
    Patrick Yazbek
    Feller Kaasa på vei fremover.
    50'
    Svakt slått av Tripic. Molde overtar og kan kontre.
    52'
    Gult kort til Molde
    Mathias Fjørtoft Løvik
    Tripic og Løvik har fått hvert sitt gule for forseelser på hverandre.
    52'
    Løvik går knallhardt i ryggen på Tripic og lager frispark. Viking-kapteinen er rasende.
    52'
    Viking slår bort ballen med en gang...
    55'
    Kaasa kommer til avslutning når Molde tar Viking ute av balanse, men skuddet går rett i fanget på islendingen i Viking-buret.
    55'
    Tas kort inne på egen halvdel.
    56'
    Hjørnespark til Molde
    57'
    Flott Molde-angrep som ender opp hos Wolff Eikrem ute til venstre i boksen. Han legger ballen spinnende til rette for høyrebeinet, og banker ballen med skru borte mot det lengste krysset, men Gunnarsson redder Viking fra å havne under med 0-3.
    57'
    Mål for Molde!
    Molde 3 - 0 Viking
    Mål: Kristoffer Haugen
    Målgivende: Emil Breivik
    Etter to målgivende noterer Kristoffer Haugen seg for scoring mot gamleklubben! Corneren fra Wolff Eikrem stanges ut i returrommet, hvor Breivik brenner til på volley. Den går via en ikke-offsideplassert Haugen og inn i buret bak en utspilt Gunnarsson. 3-0!
    58'
    Svendsen vender opp inne sentralt, og ønsker i likhet med Haugen å markere seg mot sin gamleklubb. Han fyrer løs med venstrebeinet, men Karlstrøm redder avslutningen relativt enkelt.
    61'
    Klareres, før Løvik er kald når han vender bort Tripic og beholder ballen i laget ved å finne Karlstrøm.
    61'
    Mål for Molde!
    Molde 4 - 0 Viking
    Mål: Magnus Wolff Eikrem
    Målgivende: Kristian Eriksen
    Molde maltrakterer serieleder Viking! Pattynama opphever offsiden når Eriksen spilles fri ute i det høyre bakrommet. Han har god oversikt og finner Wolff Eikrem, som uforståelig nok for stå mutters alene inne i Viking-boksen. Alene med Gunnarsson er han iskald når han bredsider 4-0 borte i den borteste kroken!
    62'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Eric Kitolano
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    Job done! Eikrem av etter en mesterlig forestilling. Erstattes av Kitolano.
    63'
    Molde er så nære ved å øke til 5-0! Kristoffer Haugen spilles fri ute til venstre og banker ballen mot det lengste hjørnet, men treffer stolpen. Returen faller til Eriksen, som med bredsiden setter ballen over tverrligger.
    65'
    Viking slipper med skrekken igjen. De Lanley er nære ved å spille fri Kitolano inne i Viking-boksen, men en oppofrende inngripen av Langås nekter Molde-angriperen å øke til 5-0!
    68'
    Molde bare broderer seg gjennom Viking-forsvaret på ny! Breivik spilles fri til venstre inne i boksen og indreløperen finner Kitolano ut 45 grader, men avslutningen går utenfor stolpen til Gunnarsson.
    69'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Samuel Adegbenro
    Ut: Sander Svendsen
    70'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Patrick Yazbek
    70'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Jost Urbancic
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    70'
    Molde spiller rundt Viking der ute nå. Triller ball og kombinerer seg lett ut av gjestene sine forsøk på å låse vertene i et høyt press. Spiller med en voldsom trygghet, hjemmelaget.
    73'
    Renskes unna i første omgang, men Viking fortsetter å angripe.
    75'
    Fin Viking-sjanse! Nilsen Tangen spiller gjennom Salvesen ute til venstre, før hans innlegg er nære ved å gi Molde-forsvaret trøbbel. Returen faller ned til nettopp Nilsen Tangen, som banker til, men Øyvann redder med hodet på to meters hold og blokkerer ballen ut til en corner.
    75'
    Frispark
    76'
    Frispark
    77'
    Sterk stopperjobb av Diop, som løper opp Eriksen og vinner ballen, før han spiller hjem til Gunnarsson.
    78'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Christian Cappis
    Ut: Kristoffer Haugen
    Haugen av etter en mesterlig forestilling. Cappis kommer inn til sin Molde-debut. Ellingsen overtar kapteinsbindet.
    78'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Eirik Hestad
    Ut: Magnus Grødem
    Hestad erstatter Grødem på indreløperen.
    79'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Niklas Ødegård
    Ut: Markus André Kaasa
    Breivik inn som sentral midt, mens Ødegård kommer inn som indreløper.
    79'
    Molde får ryddet vekk etter hvert.
    80'
    Øyvann vinner sin duell, før Ødegård når først frem på andreballen. Han avslutter fra en meters hold, men sender den utenfor buret til Gunnarsson.
    81'
    Inne i egen boks. Tas kjapt.
    83'
    Molde-laget tiljubles med trampeklapp nå, mens de triller ball mot et lavtpressende Viking-lag.
    85'
    Et innlegg fra Urbancic har adresse Tripic, men Løvik gjør en god jobb når han tar ut Viking-kapteinen langt bak i feltet.
    87'
    Jubel for hver pasning hjemmelaget fullfører nå. Molde har vasket gulvet med serielederen der ute.
    89'
    Tripic svinger hjørnesparket i den nærmeste nettveggen.
    90'
    Hagelskjær nære ved å lage selvmål på overtid! Innlegget fra Tripic skal klareres greit, men sleives heller over egen målvakt, men til Karlstrøm og dansken sin store lettelse også over tverrligger.
    90'
    Frispark
    90'+1
    Fyring mellom Løvik og Tripic på tampen. Hagenes fornuftig når han løser det verbalt, og ikke med kortstokken.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+2
    Molde knuser serieleder Viking med kalassifrene 4-0! Viking styrer banespillet i perioder, men ved full tid er det kun registrert to avslutninger på mål og like mange målsjanser for bortelaget. Vertene viser sin kvalitet ved å ta vare på sjansene de får før pause. To innlegg fra Kristoffer Haugen ble satt inn til 1-0 og 2-0 av Magnus Wolff Eikrem og Kristian Eriksen, et resultat som stod seg til pause. Etter pause var Haugen heldig da et skudd fra Emil Breivik gikk via venstrebacken og inn til 3-0. Etter en drøy time satte Magnus Wolff Eikrem inn sitt andre for dagen, og sannheten er at Molde var nærmere 5-0 enn Viking var 4-1 mot slutten av kampen. Viking kan miste sin tabelltopp til Bodø/Glimt i løpet av kvelden, mens Molde nå har syv poeng opp til serielederen fra Stavanger.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her