0-2
Strande (sm)51'
739
754

Hei, og velkommen til livedekning av cupoppgjøret mellom Moss og Start! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom dagens NM-kamp fra Melløs stadion!
    Det er klart for 3. runde i cupen, og som i fjor blir denne runden årets siste. NM skal nemlig på ny fullføres på våren, altså i 2023.
    2. divisjon møter OBOS-ligaen, men Moss vil nok definitivt ha tro på å slå ut den tradisjonsrike kristiansandsklubben. Forrige uke, i 2. runde, ble nemlig Eliteserie-laget Sarpsborg 08 slått ut hjemme på Melløs stadion etter scoring av Anas Farah Ali.
    Start møtte på sin side Moss’ 2. divisjonskollega Arendal i forrige runde. Der ble Cameron Cresswell helten med et hat-trick som sørget for 3-2-seier.
    I serien er det imidlertid to lag med ganske ulike sesongstarter som møtes i kveld. Start har riktignok kort vei opp til kvalik, men har ikke vunnet sine fem siste kamper. 11 serierunder har gitt 16 poeng.
    Moss, derimot, har nesten dobbelt så mange poeng som Start etter like mange kamper. Kun nevnte Arendal har tatt poeng fra Moss (vant 1-0). Dermed er mossingene soleklare tabelledere, og suser for øyeblikket mot opprykk til OBOS-ligaen.
    0'
    Hjemmelaget sparker i gang kampen!
    0'
    Start klarerer langt etter at ballen spilles inn i boksen til bortelaget.
    1'
    Moss spiller opp mot Braga, som plutselig er én-mot-én med Wormgoor, men Start-kapteinen går seirende ut av den duellen.
    3'
    Heades vekk.
    4'
    Grundetjern prøver å lure Jabari nede ved Starts venstreside, men vi ender bare opp med femmeter.
    5'
    Ndong legger inn fra venstre. Reinhardsen tar ned ballen på brystet før han avslutter, men godt over mål.
    8'
    Start har mest ball innledningsvis, men er ikke veldig farlige på siste tredjedel. Fortsatt 0-0 i Moss.
    10'
    Gjestene slår vanskelig ut høyre til Grundetjern, som ikke får kontroll på ballen. Dødball.
    11'
    Jabari slår et skummelt innlegg, men det ender opp hos motsatt vingback, Gray. Også han legger inn, men det blir for høyt og han treffer ingen Moss-spillere.
    13'
    Det blir litt tumulter etter at Antonsson er for tøff med en Moss-spiller. Frispark til vertene 35 meter fra mål.
    14'
    Start skyter i Moss-blokka fra langt hold, før ballen havner ute til høyre. Et lavt innlegg kommer, men keeper Eriksen Ranmark rekker den først.
    16'
    Jabari kommer seg fint forbi Ndong, før han slår en tunnel, men en Start-forsvarer snapper opp ballen i 16-meteren.
    17'
    Treffer en Moss-spiller i ryggen som står ti meter unna.
    19'
    Keeper Eriksen Ranmark slår en skummel ball inn i banen, men Moss slipper med skrekken.
    21'
    Kampens første sjanse går til Start. Fallenius får ballen på 16 meter og drar seg litt ut venstre, forbi en Moss-spiller. Han skyter fra elleve-tolv meter, men Eriksen Ranmark redder.
    22'
    Moss klarerer langt etter at Start biter seg fast rundt hjemmelagets boks.
    23'
    Schulze header over etter innlegg fra Ndong. Var imidlertid under hardt press.
    25'
    Kaptein Strande og Koko med viktige inngripener i og rundt egen boks når Start er på ferde.
    26'
    Start header vekk et Jabari-innlegg. Har ikke klart å true gjestenes mål, Moss.
    28'
    Grundtjern lykkes ikke med et enkelt mottak på sin høyreside. Har ikke akkurat eksplodert, denne kampen.
    31'
    Tønnessen får ballen igjen etter at Moss ikke klarer å klarere skikkelig. Han legger inn, og det heades mot det lengste hjørnet, men Eriksen Ranmark er med på notene.
    32'
    Moss får frispark nesten nede ved hjørneflagget til Start. Gray skal slå innoverskrudd.
    34'
    Gult kort til Moss FK
    John Phillipe Koko
    Mister ballen i farlig posisjon, og ser seg nødt til å stoppe Schulze 25 meter fra mål.
    35'
    Mål for Start!
    Moss FK 0 - 1 Start
    Mål: Cameron Cresswell
    For en scoring av Cresswell! Frisparket fra 25 meter legger han nydelig over muren og i mål. Eriksen Ranmark har ikke sjanse.
    36'
    Start fortsetter å kjøre denne kampen. Kan Moss svare her? De har fortsatt ikke hatt en avslutning.
    38'
    Kun Start som har ball på Melløs stadion. Femmeter til Moss nå.
    40'
    Antonsson lemper ballen opp i banen, men helt inn til Eriksen Ranmark.
    41'
    Grundetjern kommer seg ikke forbi på Starts høyreside, men Moss bare banker opp ballen i ingenmannsland like etter.
    43'
    Innlegget kommer fra Start, men ballen går gjennom alt og alle.
    43'
    Hjemmelaget kommer seg til sin første avslutning i kampen litt utenfor 16-meteren, men Moss-spilleren er presset og det blir ikke et skikkelig skudd. Braga er i offside sekunder etter.
    45'
    45'+1
    Pause på Melløs stadion, hvor Start leder 1-0 borte mot Moss. Scoringen kom på et lekkert frispark fra Cameron Cresswell (som også scoret hat-trick i 2. runde) sent i omgangen, men det er ingenting å si på at gjestene fra OBOS-ligaen leder denne kampen. Moss har vært tannløse og noterte seg for sin første avslutning først på overtid, så 2. divisjonslaget må gjøre noe i 2. omgang for at det skal bli cupavansement.
    45'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Vegard Bergan
    Ut: Vito Wormgoor
    45'
    Spillerbytte - Moss FK
    Inn: Aksel Baran Potur
    Ut: Markus Welinder
    45'
    Inn: Marius Andresen
    Ut: Shahram Jabari
    45'
    Moss har lagt om fra fem- til firebackslinje, så får vi se om dét hjelper. Vertene trenger i hvert fall scoring.
    46'
    Det meldes om nøyaktig 1000 tilskuere i kveld på Melløs stadion.
    48'
    Koko avslutter svakt over fra 20 meter. Potur som får ballen inne i 16-meteren i forkant.
    49'
    Moss FK scorer selvmål!
    Moss FK 0 - 2 Start
    Mål: Kristian Strande
    Etter en grei Moss-start på denne 2. omgangen, dobler Start. Antonsson forserer fremover og innover i banen, før han stikker til Schulze. Han skyter fra skrå vinkel, men treffer ikke mål. Men dét er ikke så farlig for Start, da kaptein Strande løper ballen inn i eget mål.
    51'
    Gult kort til Start
    Eirik Schulze
    Stopper Koko kontant 30 meter fra mål.
    52'
    Andersen kaster langt for Moss, men helt inn til Start-keeper Torkildsen.
    55'
    Braga får ikke kontroll på en fin crosser ut til portugiseren, og Start får femmeter.
    58'
    Moss FK 0 - 3 Start
    Mål: Kristoffer Tønnessen
    Målgivende: Mathias Grundetjern
    Grundetjern skal til å avslutte fra 20 meter, men stoppes av Koko. Da snapper Tønnessen opp ballen, og banker den lavt i det lengste hjørnet. Klasseavslutning, og denne kampen er garantert kjørt.
    59'
    Inn: Jon-Helge Tveita
    Ut: Oskar Fallenius
    62'
    Inn: Jesper Gregersen
    Ut: Mathias Grundetjern
    63'
    Inn: Kabamba Tumba Kalabatama
    Ut: Noah Alexandersson
    63'
    Eriksen Ranmark blir for dristig når han skal chippe ballen over Cresswell. Han får et for langt touch, men klarer å takle seg halvveis inn og Moss slipper med skrekken.
    64'
    Koko takler Antonsson i Moss' 16-meter, og da peker dommer på straffemerket. Treffer vel både ball og mann der, Koko.
    64'
    Stanga! Eriksen Ranmark går feil vei, men Cresswell klarer ikke å sette sin andre scoring for kvelden.
    66'
    Inn: Emir Derviskadic
    Ut: Bjarni Duffield
    67'
    Kristian Strande
    Stopper Cresswell på full fart fremover.
    69'
    Start legger inn rett i klypene på Eriksen Ranmark.
    72'
    Inn: Sander Svela
    Ut: Eirik Schulze
    72'
    Inn: Oliver Stavdal
    Ut: John Phillipe Koko
    73'
    Lite fotball på Melløs stadion den siste perioden. Mange bytter og stopp i spillet i en kamp som er kjørt for lengst.
    75'
    Moss-innbytter Kalatabamba gjør en god jobb og skaffer hjemmelaget en corner.
    76'
    Fryktelig, fryktelig corner. Går minst fem meter over hele feltet.
    76'
    Inn: Edmund Owusu
    Ut: Anas Farah
    79'
    80'
    Ndong kommer seg ned til dødlinja og legger inn, men treffer kun en Moss-spiller. Ballen kommer imidlertid inn i boksen igjen, men innbytter Svela sleiver ballen utenfor.
    81'
    Tønnessen er nede med krampe for Moss.
    83'
    Kort corner, som Start roter vekk.
    84'
    Veldig rolige sluttminutter i Moss. To lag som ser ut til å bare ville bli ferdige med denne kampen.
    87'
    En Moss-spiller knaller til i en duell ute på siden. Det jubles litt fra tribunen.
    88'
    Det vinkes for en Moss-offside, men dommer benytter fordelsparagrafen.
    90'
    Stopp i spillet idet Start-innbytter Svela må ned for telling.
    90'+2
    Vi er i gang igjen, og Svela er på beina. Ett minutt igjen.
    90'+3
    90'+4
    Start er klare for 4. runde i cupen etter en oppskriftsmessig og fortjent 3-0-seier mot 2. divisjonslaget Moss. Eliteserie-laget Sarpsborg 08 ble slått av Moss i forrige runde, men mot Start fra OBOS-ligaen var mossingene sjanseløse. Gjestene fra Kristiansand ledet fullt fortjent 1-0 til pause etter en nydelig frisparkscoring av Cameron Cresswell, og det tok ikke lange tiden over i 2. omgang før kampen var kjørt på Melløs stadion. Moss-kaptein Kristian Strande satte ballen i eget nett i det 52. minutt, og åtte minutter senere sto det 3-0 etter en flott scoring av Kristoffer Tønnessen. Deretter kunne Cameron Cresswell blitt tomålsscorer fra straffemerket, men stanga sto i veien. Videre roet kampen seg ned betraktelig, og Start kunne etter 90 minutter pluss tillegg juble for avansement i cupen. Daniel Netland takker for følget!