16-29

Ble dekket av Nils Christian Mangelrød

Norge trenger seier i denne kampen mot Nederland. Taper vi så er vi sjanseløse på avansement til seminfinale.
    Setter straffen uten problemer!
    3'
    Nederland 0 - 2 Norge
    4'
    Positiv start fra Norge dette. Nederland har blitt temmet bra når de kommer offensivt.
    Lunde redder godt fra et oransjekledd distanseskudd!
    – Vi er i ferd med å få en kanonåpning, konstanterer Viasats kommentator Daniel Høglund.
    Nytt straffekast til Norge!
    Oftedal skal ta det.
    Nederland 0 - 3 Norge
    Bommer på straffen. Venter på returen som kommer ut til Norges nummer 10 og setter den uten problemer. Sterkt!
    6'
    Nederland mister i angrep. Ballen treffer et hollandsk bein og Norge i angrep.
    Nederland 0 - 4 Norge
    Mål: Heidi Løke
    Målgivende: Veronica Egebakken Kristiansen
    Og Norge går rett i angrep og scorer! Kjempestart av Thorir's jenter!
    7'
    Gått syv minutter. Nederland fortsatt målløse.
    Mål for Nederland!
    Nederland 1 - 4 Norge
    Mål: Estavana Polman
    Jinx. Beklager. Distanseskudd fra Polman. 1-4.
    8'
    Nederland 1 - 5 Norge
    Mål: Malin Larsen Aune
    Norge fortsetter!
    8'
    Nederland tok timeout på 0-4. Sjokkert av hva Norge har møtt dem med her i innledningen, tydeligvis. I det jeg skriver dette, redder Lunde nok et skudd.
    I stolpen fra Norge.
    Fortsatt 1-5. Lunde redder med foten. Norge presser godt!
    Men så klarer ikke Norge å utnytte kontringen heller. Bør ideelt sett vinne med så mange mål som mulig.
    Utvisning på Norge. Det er Brattset som får to-minutter.
    Nederland 2 - 5 Norge
    Mål: Lois Abbingh
    Nederland scorer i overtall - Abbingh med målet.
    11'
    Nederland 2 - 6 Norge
    Mål: Henny Ella Reistad
    Dagens første for Norges unge juvel - Henny Reistad!
    11'
    Nederland kaster vekk ballen i angrep. Camilla Herrem smiler. Og det har både hun og Norge all grunn til å gjøre!
    Løke setter ballen i mål, men har tråkket innenfor seksmeteren. Norge fulltallige igjen nå.
    Nederland 2 - 7 Norge
    Strålende underarmsskudd fra distanse. Scorer sitt andre for kvelden.
    13'
    Frikast til Nederland.
    Nederland 3 - 7 Norge
    Slipper til Polman, som scorer på sitt andre på to forsøk.
    15'
    Nederland 4 - 7 Norge
    Mål: Martine Smeets
    Målgivende: Maura Visser
    Reistad bommer og Nederland scorer. Strålende pasning ut mot flanken og avslutningen går i mål lavt.
    16'
    Kristiansen skyter fra distanse, men den ser Tess Wester hele veien og redder.
    Nederland 5 - 7 Norge
    Løke idømmes skrittfeil på en kontring. Polman er rask på en overgang, går rett på mål og setter inn 5-7.
    17'
    Norge tar en timeout.
    Nederland 5 - 8 Norge
    Mål: Veronica Egebakken Kristiansen
    Scorer sitt første på dagens tredje forsøk.
    18'
    Kristiansen river ned Rozemalen langt fra mål og får to minutter.
    Nederland 5 - 9 Norge
    Reistad tar ansvar når armen er oppe og smeller inn et kjapt skudd mellom bena på Wester.
    20'
    Nederland 5 - 10 Norge
    Mål: Sanna Solberg-Isaksen
    Målgivende: Marta Tomac
    Polman gjør en teknisk feil og Solberg løper inn et kontringsmål.
    20'
    Nederland 6 - 10 Norge
    Mål: Charris Rozemalen
    Skyter rundt Sanna Solberg og i mål ved nærmeste stolpe. Hennes første for kvelden.
    21'
    Tominutteren til Kristiansen er ute.
    Reistad skyter i blokka til Kramer i det passivt-tegnet er oppe. Nederland overtar ballen.
    Nederland 7 - 10 Norge
    Målgivende: Estavana Polman
    Nydelig spill ut til kant.
    22'
    Reistad bommer med innspillet mot Løke, men Norge er flinke til å løpe hjemover igjen.
    Teknisk feil på Rozemalen i angrep. Norge overtar!
    Nederland 7 - 11 Norge
    Mål: Kari Brattset Dale
    Strålende kontringsangrep! Kveldens første fra Brattset.
    24'
    Nederland 7 - 12 Norge
    Mål: Marit Rosberg Jacobsen
    Jacobsen får ballen fra Kristiansen på kanten og smeller ballen høyt opp i krysset!
    25'
    Nederland 7 - 13 Norge
    Målgivende: Katrine Lunde
    Kjempebom fra Polman. Lunde prikker en perfekt pasning til Jacobsen, som har lagt på sprang. Plutselig har Score scoret de tre siste målene!
    26'
    Da tar Nederland timeout!
    Rozemalens skudd reddes av Lunde!
    Nederland 7 - 14 Norge
    Målgivende: Stine Bredal Oftedal
    Sanna Solberg får ballen fra Oftedal, og smeller inn 14-7 via tverrliggeren.
    27'
    Så roter Solberg på neste kontring og gir bort ballen. Der kunne hun med fordel ha roet ned angrepet.
    Redning fra Lunde!
    Nederland 7 - 15 Norge
    Målgivende: Emilie Hegh Arntzen
    Lunde reddet sitt syvende på 14 skudd. Jacobsen kontrer inn 15-7 fra ving.
    29'
    Ny Lunde-redning. Men Oftedal treffer tverra på kontringen.
    Nederland får en siste sjanse.
    Den redder Lunde også!
    Lunde har altså reddet 9 av 16 skudd (56%). Tess Wester i det nederlandske målet? 29%.
    Da er det pause! 2. omgang er tilbake om cirka 10 minutter.
    - Vi har fått opp aggressiviteten i forsvar, også har vi en målvakt bak der som tar det som kommer forbi, sier assistent-trener Mia Högdal til TV 3, og lover en fartsfylt start på 2. omgang.
    Nederland 8 - 15 Norge
    Mål: Delaila Amega
    31'
    Nederland 8 - 16 Norge
    Oftedal svarer nesten umiddelbart på Nederlands scoring.
    31'
    Lunde og Wester får en redning i hver sin ende.
    Malestein får ballen helt alene på strek, men smeller avslutningen i tverrligger og over.
    Nederland 8 - 17 Norge
    Kristiansen går på mål fra 10 meter og smeller ballen i mål lavt.
    33'
    Nederland 9 - 17 Norge
    Nederland scorer etter at samme Amega fikk straffe. Silje Solberg klarte ikk stoppe straffen som innbytter.
    33'
    Nederland 9 - 18 Norge
    2 av 2 etter målgivende pasning fra Oftedal.
    34'
    Nederland 10 - 18 Norge
    Mål: Antje Angela Malestein
    Målgivende: Delaila Amega
    35'
    Nederland 11 - 18 Norge
    Mål: Kelly Dulfer
    Nederland knapper inn to raske etter at Oftedal bommer.
    36'
    Nederland 11 - 19 Norge
    Da er det greit å ha Reistad! Finter underarm før hun stiger til værs og smeller ballen i krysset.
    36'
    Dobbeltredning på Lunde! 12 redninger på 22 skudd nå.
    Wester redder dog Oftedals forsøk. Men Norge beholder ballen.
    Kristiansen i blokka. Men Malenstein treffer kun stolpen på kontringsangrepet i mot. Under godt defensivt press fra Herrem.
    Reistad treffer også metallet.
    Nederland 11 - 20 Norge
    Mål: Camilla Herrem
    Løper over hele banen og setter inn kontringen! Dette har du gjort hundrevis av ganger før, Camilla!
    39'
    Jacobsen og Waade stopper et nederlandsk angrep. Sistnevnte får et skudd rett i hodet.
    Polman bommer.
    Men igjen blir man litt for ubesluttsom i angrepsfasen, og Reistad mister ballen over sidelinjen.
    Nederland har ikke scoret på fem minutter nå!
    Nederland 11 - 21 Norge
    Eksemplarisk kontring! Igjen er pasningsarmen til Lunde avgjørende.
    41'
    Nederland har gitt bort ballen 11 ganger mot Norges 8.
    Og Polman gir bort ballen en niende gang. Norge overtar!
    Nederland 11 - 22 Norge
    Kontringsmaskinen Jacobsen scorer igjen! 5 av 5 i kveld!
    42'
    Da må Nederland ta timeout i det Norge leder med 11!
    Nederland 12 - 22 Norge
    Mål: Merel Freriks
    Målgivende: Laura Van der Heijden
    Der kommer den Nederlandske scoringen. Fra streken.
    42'
    Nederland 12 - 23 Norge
    Amega skyter utenfor og igjen noterer Lunde seg for en assist til Herrem. Keeper er på skuddet, men det går i mål.
    43'
    Straffe til Nederland og Polman. Waade blir avblåst.
    Nederland 13 - 23 Norge
    Scorer fra syvmeter.
    44'
    Wester redder to norske skudd på rappen.
    Wester redder sin tredje strake. Har nå 11 redninger på 31 skudd (35%).
    Sanna Solberg scorer, men blir avblåst for tramp.
    Nederland 14 - 23 Norge
    Første skudd går i stolpen, men returen snappes opp av Malenstein, som reduserer.
    48'
    Kjempebom av Tomac. Langt over.
    Nederland 15 - 23 Norge
    Målgivende: Charris Rozemalen
    Godt innspill til strek.
    49'
    Nederland 15 - 24 Norge
    Målgivende: Henny Ella Reistad
    Aune kommer inn fra benken og setter ballen i nærmeste hjørne fra vingen.
    49'
    Nederland 15 - 25 Norge
    Amega bommer fra distanse. Lunde sender en pasning, via bakhodet til Rozemalen, og til Solberg på kontringen.
    50'
    Reistad stjeler en nederlandsk kontringsball etter å ha stormløpt tilbake i forsvar. Og det når vi leder med 10 mål!
    Arntzen blir avblåst for en skrittfeil i angrep.
    Nederland 16 - 25 Norge
    Mål: Lynn Knippenborg
    Heldig mål, via en forsvarer og setter Ludne ut av spill.