3 153
3 136

Ble dekket av Andreas Jørgensen

Hei og velkommen livedekning av Newcastle-Tottenham
    Tottenham er på 4. plass med 60 poeng. Newcastle ligger på 8. plass med 47 poeng, men har bare to poeng opp til Manchester United på 6. plass.
    Newcastle gjør to endringer fra seieren mot Fulham. Willock og Hall er ute. Anderson og Barney kommer inn i laget.
    Tottenham gjør en endring. Bentancur er tilbake i laget. Ut går Pape Matar Sarr.
    Dagens oppgjør er svært viktig i kampen om Europa-plassene. Tottenham er à poeng med Aston Villa i duellen om 4. plass som sikrer Champions League.
    Antall stemmer: 1621
    Tottenham starter med å ta avsparket feil, faktisk. Men vi er i gang her!
    1'
    Alexander Isak sendes på løp. Van de Ven er med på notene.
    1'
    Son felles midt i banen og får frispark.
    1'
    Gordon går seirende ut av en løpsduell med Bentancur og legger ballen inn langs bakken, men bak lagkameratene og Tottenham får klarert.
    2'
    Hjørnespark til Newcastle United
    3'
    Porro blokkerer ut til nytt hjørnespark.
    3'
    Porro stanger ut.
    3'
    Pipekonsert på Vicario som bruker veldig lang tid på å ta femmeter.
    4'
    Werner sender Udogie ned på Newcastles dødlinje. Får corner ut av det, Tottenham.
    6'
    Hjørnespark til Tottenham Hotspur
    6'
    Newcastle klarerer.
    6'
    ... og kan kontre.
    7'
    Bissouma feller Barnes. Frispark til Newcastle.
    7'
    Kjempesjanse til Tottenham! Werner får stå helt upresset innenfor 16-meteren på et innlegg fra Johnson. Det er riktignok en smule vanskelig høyde tyskeren mottar det innlegget på og forsøket på volley går høyt, høyt over mål.
    7'
    Så får Barnes en mulighet i motsatt enda, men Porro er på plass og dytter ballen ut til corner.
    8'
    9'
    Hva skjer i feltet? Ballen spretter mellom spillerne før Bissouma banker ballen ut bak mål. Og så ligger Guimaraes nede.
    9'
    10'
    Avslutningen fra Barnes på hodet går til side for mål.
    10'
    Newcastle presser høyt når Tottenham har femmeter og lykkes med presset, men får ikke tak i ball. Ny femmeter til Tottenham.
    11'
    Barnes fortsetter å skape uri i Tottenham-forsvaret. Drar seg forbi to-tre mann og ned til dødlinjen. Innleggsforsøket blokkeres.
    14'
    15'
    Vicario får frispark for en dytt.
    15'
    Werner skyter en offsideplassert Son rett i beina.
    15'
    Frispark til Newcastle på egen halvdel.
    16'
    Tottenham bryter et Newcastle-angrep og kan kontre.
    16'
    ... men det stopper opp. Newcastle er raskt på riktig side.
    17'
    Werner får en ny god mulighet! Får ballen inne i boksen fra fem meter. Nok en gang upresset. Ballen sklir av foten i avslutningsøyeblikket og går ikke en gang på mål.
    17'
    Werner mister ballen til Gordon som kan sette fart mot Tottenham-målet. Maddison spolerer overgangen på ulovlig vis og lager frispark.
    20'
    Frispark til Newcastle.
    21'
    Offside for Newcastle United
    21'
    Så er det Maddison som rives ned på en overgang. Midtbanemannen svært misfornøyd med at Dan Burn ikke får kort på den. Lignende situasjon som Maddison selv nettopp slapp unna gult kort i.
    22'
    Frispark til Tottenham.
    23'
    VG Live svarer
    Tommy
    Hvem har vært best?
    Det har vært ganske jevnt så langt. Tottenham har kommet til den største målsjansen, men Newcastle har vært nære ved flere anledninger. Jeg vil si det er helt 50/50 til nå.
    Gordon takles i gresset på nok en kontringsmulighet.
    26'
    Den ser umiddelbart stygg ut når Gordon blir felt mellom to Spurs-menn, men reprisene viser at det er mindre kontakt en det så ut til.
    26'
    Gult kort til Tottenham Hotspur
    Micky Van de Ven
    Micky Van de Ven er den som får skylden.
    27'
    Frispark til Tottenham på egen halvdel.
    28'
    Nære for Son! Sørkoreaneren spilles gjennom med en lobb, men førsteberøringen er litt for lang og Dubravka plukker opp kula.
    29'
    Mål for Newcastle United!
    Newcastle United 1 - 0 Tottenham Hotspur
    Mål: Alexander Isak
    Målgivende: Anthony Gordon
    Iskaldt av Isak! Ballen bankes langt opp i banen av Newcastle. Der står Gordon som går seirende ut av duellen med Udogie. Gordon spiller elegant inn til Isak som sender Micky Van de Ven rett i pølsebua, drar seg forbi og banker inn ledelsen.
    30'
    Newcastle United 2 - 0 Tottenham Hotspur
    Mål: Anthony Gordon
    Hva skjer med Tottenham? To mål på ett minutt! Newcastle vinner duellen på et svakt utspark fra Vicario, men ballen lander hos Pedro Porro. Spanjolen er helt desorientert når han spiller ballen hjemover til Vicario. Der står igjen Gordon og snapper opp ball. Og Van de Ven må igjen ned å plukke småmynter. Effektivt!
    31'
    Nesten for Isak igjen! Denne gangen henger Van de Ven med og blokkerer ut til corner.
    36'
    36'
    Frank
    Hvem fikk assist på 2 målet?
    Det var Porro som sendte ballen til Gordon. Så den er det ingen som får assist på.
    Og Isak igjen! Tottenham er i store problemer! Barnes trer inn til Isak i boksen. Svensken klemmer til, men Udogie kaster seg ned og blokkerer skuddet.
    37'
    37'
    Frispark til Tottenham inne i egen boks.
    38'
    Newcastle kommer på en ny kontring!
    40'
    Isak får ballen rett foran Vicario igjen! Van de Ven sliter virkelig med å ha kontroll på den svenske spissen. Vicario får kontroll på nedtaket til Isak.
    40'
    41'
    Avslutningen fra Isak går over mål.
    41'
    Nå er det kaos også i Newcastle-boksen. Dubravka kommer ut for å klarere vekk utsparket fra Viacrio, men Schär vil det annerledes og stusser ballen forbi egen keeper. Bentancur er nære ved å snappe opp ballen, men Dan Burn får en tå på den samtidig som han sparker Bentancur. Urugayaneren blir liggende nede i Newcastles 16-meter. Ingenting sier dommer Tim Robinson.
    42'
    44'
    Igjen er Isak først på ball. Også denne avslutningen går til side for mål.
    44'
    Trond Ynwar
    Er dette en toppkamp?
    Ikke om topp tre, men det er en kamp om en plass i Champions League og Europa League.
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    45'+2
    Første omgang er over på St. James' Park. Det tok litt tid før det tok seg opp her, men når det først smalt så eksploderte det fra Newcastle. To mål på ett minutt, Van de Ven to ganger i pølsebua og en svensk spiss i et plagsomt humør oppsummerer avslutnignen på denne omgangen.
    Ola 442
    Koffor spilles det svart sørgeband?
    På grunn av dødsfallet til tidligere Tottenham-spiller Joe Kinnear. Han døde 7. april.
    Ai, ai, ai! Bissouma og Anderson sklir inn i hverandre. Newcastle får frisparket.
    47'
    Yves Bissouma
    47'
    Isak starter denne omgangen som han avsluttet den første. Kommer seg til avslutning på et innlegg på bakerste stolpe. Porro blokkerer.
    48'
    49'
    Porro ligger nede.
    49'
    Han må bytte her, Porro.
    49'
    Spillerbytte - Tottenham Hotspur
    Inn: Emerson
    Ut: Pedro Porro
    49'
    Bentancur stanger ut.
    50'
    Murphy slår ballen rett i beina på Son og Tottenham kan kontre!
    50'
    Gjennombruddspasningen fra Maddison til Son lykkes ikke.
    50'
    Werner prøver lykken fra 20 meter. Skuddet går rett på Dubravka, men han glipper ballen og Son er nære ved å snappe opp den.
    50'
    Newcastle United 3 - 0 Tottenham Hotspur
    Målgivende: Bruno Guimaraes
    For en pasning fra Guimaraes! Brasilianeren banker ballen langt opp i banen i perfekt retning Isak. Svensken utkonkurrerer Van de Ven i løpsduellen og sender ballen enkelt forbi Vicario. Van de Ven har virkelig problemer med Isak i denne kampen.
    51'
    Newcastle roper på straffe når ballen går i kroppen på Emerson. Dommer dømmer corner.
    54'
    55'
    Her skal Postecoglou gjøre endringer. Tre bytter gjøres klare.
    55'
    56'
    Cristian Romero
    56'
    Isak nære igjen! Mangler et par millimeter før han stusser inn frisparket. Han står riktignok i offside.
    56'
    Inn: Pape Matar Sarr
    Ut: Rodrigo Bentancur
    57'
    Inn: Dejan Kulusevski
    Ut: Son Heung-min
    58'
    Inn: Pierre Højbjerg
    Ut: Yves Bissouma
    58'
    Ketil
    Hvem tror du som trekker det lengste tråden om 4 plassen mellom villa og tottenham
    Godt spørsmål. Tottenham har ikke sett bra ut i dag, spesielt i forsvar, så om dette fortsetter er det fristende å si Aston Villa. Men også de svinger veldig i form. De er à poeng nå, og Tottenham skal spille mot både Liverpool, Manchester City og Arsenal. Villa har gjort unna City, men mangler fortsatt Arsenal og Liverpool så det er svært lite som skiller Tottenham og Villa, synes jeg.
    Brennan Johnson banker til fra 20 meter. Langt over mål.
    61'
    James Maddison
    61'
    Der får Maddison det gule, og det er vel fortjent! Kapteinen stuper inn i ryggen på Murphy med knottene først. Absolutt ikke pen den.
    62'
    Audun Eikemo
    Har Newcastle meldt seg på kampen om Champions League her?
    Det er ti poeng opp til CL-plass, så det skal mye til. Men de har sett meget friske ut i dag, så det kan fort snu. Jeg tipper at Aston Villa og Tottenham foran holder luken.
    63'
    Dan Burn er svært nære å styre ballen inn i nettet. Ny corner til Newcastle.
    63'
    Van de Ven stanger ut.
    64'
    Gordon sleivsparker et innlegg utover dødlinja.
    64'
    Maddison spiller en lur ball gjennom til Kulusevski. Svensken sitt skudd blokkeres ut til corner.
    65'
    65'
    Øivinn
    Tror du ManU vinner CL i år?
    Da hadde jeg blitt sjokkert.
    Marius Knutsmoen
    Utifra spill, kan Tottenham få et trøstemål her?
    Tottenham har kommet seg til et par gode muligheter de siste minuttene her og har satt innpå friske bein, så et mål her er ikke helt usannsynlig.
    Maddison tester skuddfoten fra langt holdt, men ballen dupper aldri og fortsetter å fly langt over mål.
    70'
    Tottenham har virkelig skrudd opp tempoet her nå!
    70'
    Newcastle faller dypt.
    71'
    Romero lager frispark til Newcastle midt på Spurs' halvdel.
    72'
    Anderson går for drømmescoringen og klinker til på volley. Ikke i nærheten.
    72'
    Frispark til Tottenham midt på banen.
    73'
    Tottenham opprettholder et visst press her, men Newcastle forsvarer seg godt og gjør det vanskelig for gjestene.
    75'
    Spillerbytte - Newcastle United
    Inn: Valentino Livramento
    Ut: Jacob Murphy
    77'
    79'
    Stolpe ut for Krafth! Svensken treffer vel ikke helt på avslutningen på volley, men ballen spretter i stolpen likevel. Nesten hell i uhell det!
    80'
    Det begynner å haste for Tottenham om de skal få med seg noe herfra.
    82'
    82'
    83'
    Offside for Tottenham Hotspur
    84'
    Nå er det fryktelig oppstykket her.
    85'
    Dette skal Newcastle naturligvis bare ro i land.
    86'
    Stor sjanse! Gordon får muligheten på blank kasse, men Van de Ven hiver seg foran og blokkerer. Det er en meget viktig involvering fra stopperen.
    86'
    87'
    Newcastle United 4 - 0 Tottenham Hotspur
    Mål: Fabian Schar
    Schär stiger til værs, knuser Udogie i hodeduellen og stanger kontant inn 4-0. Tottenham ydmykes av Newcastle og bortesupporterne går hjem.