Huber58'
(Zwerger)

Ble dekket av Sindre Espe

Velkommen til Norges femte og nest siste gruppespillkamp i ishockey-VM!
    Sjansene for norsk kvartfinale er små, men ikke umulig! Da må det bli norsk seier over både Østerrike i dag og Storbritannia i morgen, samtidig som Finland kun tar maks ett poeng på sine to siste kamper (mot Danmark og Sveits).
    De fire beste lagene fra gruppe A og de fire beste fra gruppe B går videre til kvartfinalen.
    Lagene som ender mellom 5.- og 7.-plass i hver gruppe vil kvalifisere seg til neste VM. Lagene som havner nederst i gruppene rykker ned til 1. divisjon / nivå 2.
    Østerrikes kamper i VM: 1-5-tap mot Danmark, 5-6-tap mot Sveits, 7-6-tap mot Canada (etter overtid), 2-3-seier over Finland og 4-0-tap Tsjekkia.
    Dagens gladnyhet: Zuccarello er tilbake i den norske troppen og går rett inn i førsterekka! Zucca måtte stå over kampene mot både Finland (13. mai) og Canada (16. mai).
    Har du troen på norsk seier i dag?
    Ja!
    77%
    Nei, Østerrike blir for sterke.
    23%
    Antall stemmer: 273
    Lagene har møttes fire ganger i VM siden 2007. Fasit: fire norske seirer. Norge har scoret fem mål i de tre siste kampene.
    De to siste møtene har endt i norsk tomålsseier: I 19 vant Norge 3-5, og i 22 vant Norge 5-3.
    - Jeg forventer at vi våger å spille. Jeg synes kanskje de større nasjonene har spilt oss litt små. Vi hadde en god prestasjon mot Danmark, jeg håper på en lignende prestasjon i dag, sier landslagssjef Tobias Johansson til Viaplay før kampen.
    Haukeland med en god redning på Østerrikes første avslutning. Østerrike som har åpnet best.
    Norge har hatt en vanskelig start på kampen. Mesteparten av spillet har foregått på Norges halvdel.
    Johannesen med Norges første avslutning på mål. Kickert i det østerrikske målet med kontroll.
    Baumgartner med en optimistisk avslutning fra midten. Norge tar over.
    Fremdeles mye norsk slurv. Prøver å bygge opp spillet i midten, men der er det trangt.
    Salsten vært frisk etter at han kom inn.
    Powerbreak.
    Mattias Nørstebø er i garderoben og får tilsyn. Så ut som han fikk en smell i hodet etter en takling.
    Passert halvveis i den 1. perioden. Norge litt mer med i kampen.
    Utvisning Norge
    Sander Vold Engebraten
    2 minutter
    Den går til Sander Engebråten for holding. Østerrike med overtall.
    11'
    Østerrike nære å ta ledelsen! Godt norsk forsvarsspill, får inn en god blokk.
    Norge svarer med en stor sjanse umiddelbart! Steen kommer alene med Kickert, men keeperen gjør en god redning.
    Johannsson med flere endringer på rekkene. Hansen, Emilio Pettersen, Kåsatul, Vikingstad og Berg-Paulsen på banen nå.
    4-7 i skudd til Østerrike så langt.
    Utvisning Østerrike
    Dominique Heinrich
    2 minutter
    Til Dominique Heinrich for hekt. Norge skal spille i overtall ut omgangen. Norge har vært det beste laget de siste minuttene, så vi får se om de klarer å holde på momentumet.
    16'
    Norge med to store sjanser på rappen! Først med Thoresen, deretter Brandsegg-Nygård. Zucca som stør pasninger rundt seg på lekkert vis i det norske overtallet.
    Ny, stor norsk sjanse! Salsten til Olsen, som legger tilbake rett foran mål. Salsten nære på å sette en løs retur, men det blir blokkert.
    Noah Steen
    2 minutter
    Noah Steen for tripping.
    19'
    Rett fra norsk overtall til norsk undertall.
    Rossi mister pucken på noe klønete vis. Norge klarer ikke å utnytte den muligheten.
    Haukeland holder østerriksk avslutning med hånden. Vært solid i 1. perioden, vår keeper.
    1. pause
    Østerrike nære på å gå til 1. pause i ledelsen. Voldsomt trøkk mot det norske målet, men Haukeland er våken igjen.
    - Østerrike som har vært det beste laget i den 1. perioden, oppsummerer Viaplay-kommentator Jørgen Klem.
    VG Live svarer
    Øivind Eriksen
    Dersom to eller flere lag slutter på samme poengsum, hva teller da? Interne oppgjør mellom de lagene som står likt, den totale målforskjellen eller noe annet?
    Da er det interne oppgjør som avgjør!
    - Vi tar et par enkle utvisninger, og vi klarer ikke å utnytte alle mulighetene i overtall, sier Andreas Martinsen til Viaplay i pausen.
    - Det ser litt planløst ut offensivt, og det er litt bekymringsverdig, sier Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.
    2. periode
    Landslagssjefen opplyser i pausen at Nørstebø trolig er ferdigspilt for dagen.
    Østerrike som har åpnet best også i 2. periode.
    I 1. periode tok det ti minutter før Norge kom ordentlig inn i kampen.
    Norge roter det til i offensiv sone. Engebråten med en god defensiv jobb.
    Johannes Johannesen
    2 minutter
    Johannesen for tripping.
    27'
    Østerrike vinner droppen.
    Nærmer oss halvspilt kamp. Da får Østerrike nok en stor sjanse.
    Mål for Østerrike!
    Norge 0 - 1 Østerrike
    Mål: Peter Schneider
    Målgivende: Dominique Heinrich, Marco Rossi
    Peter Schneider fyrer av fra distanse og plasserer den bak en sjanseløs Haukeland. Kåsastul blokkerer nok noe av utsikten for Haukeland i målet. Kan ikke si annet enn at det er fortjent!
    29'
    Norge 0 - 2 Østerrike
    Mål: Dominic Zwerger
    Målgivende: Peter Schneider, Marco Rossi
    Norge blir straffet brutalt, og nok en gang er Schneider sentral. Avslutningen hans styrer via Zwerger og i mål. To spillere foran Haukeland i målet, som får en vanskelig jobb også i den situasjonen.
    29'
    Tom
    Dette ser ikke bra ut
    2 minutter
    31'
    Lucas Thaler
    2 minutter
    31'
    Både Thaler og Johannesen må ta seg en pause på grunn av roughing.
    Dominic Zwerger
    2 minutter
    32'
    Michael Brandsegg-Nygard
    2 minutter
    32'
    Nok en dobbel-utvisning. Brandsegg-Nygård knuffer med målscorer Zwerger.
    Spill mot Norges mål.
    Norge 0 - 3 Østerrike
    Målgivende: Marco Rossi, Nico Brunner
    Nesten en kopi av 0-1-målet. Fra distanse fyrer Schneider av nok en suser. Hansen blokkerer utsikten til Haukeland, som aldri rekker å reagere. Blytungt for Norge.
    34'
    - Det er krise, kommenterer Jørgen Klem.
    Olsen nære på å redusere for Norge. Kommer seg i god posisjon foran Østerrikes mål, men Kickert står akkurat der han skal stå.
    Klarer Norge å komme tilbake i kampen?
    Nei, null sjanse.
    91%
    Ja, de snur kampen nå!
    9%
    Antall stemmer: 596
    Olsen og Rønnild kombinerer fint offensivt, men går etter hvert tom for muligheter. Østerrike tar over.
    Østerrike er gode i offensiv sone. Norge sliter med å spille seg ut.
    2 minutter
    Johannesen med sin tredje utvisning. Alle har kommet i 2. periode. Denne gang for interference.
    38'
    Mario Huber
    2 minutter
    Huber får den. En høy kølle treffer norsk spiller i ansiktet i det han snubler.
    39'
    Norge med både Zucca og Thoresen på banen. Nærmer oss ferdigspilt 2. periode.
    Vinzenz Rohrer
    2 minutter
    Rohrer får den for drøying av tid.
    40'
    Brandsegg-Nygård prøver seg på et skudd skrått fra venstre. Kickert i målet med full kontroll.
    2. pause
    3. periode
    Østerrike fortsetter der de slapp i 2. periode. Huber kommer alene med Haukeland etter at han har sont ferdig utvisningen sin. Vår keeper gjør en god redning og avverger 0-4.
    - Dette er den svakeste norske kampen i VM hittil, kommenterer Klem.
    Den østeriske dominansen fortsetter. Mye spill foran Norges mål.
    Norge sliter voldsomt i offensiv sone. Blir gang på gang bare korte visitter på Østerrikes halvdel før Norge mister puck.
    Østerrike med et stolpeskudd.
    Huber med ny, stor sjanse. Østerrike har hatt mange muligheter til å øke til 0-4.
    Østerrike har full kontroll på dette. Begynner å bli lenge siden Norge hadde et skudd på mål.
    Roar O.
    Tap mot England i mårrå så rykke Norge ned til B-pulja, synes nånn snakka om kvartfinale, må strekk fingeren i jorda å sjå at vi ikke er bedre 😡
    Muligheten for kvartfinale var der. Men nå blir Storbritannia-kampen i morgen helt avgjørende, ja!
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 3 Østerrike
    Mål: Sander Vold Engebraten
    Målgivende: Mats Zuccarello
    Der kom reduseringen. Det er Sander Engebråten som setter den! Engebråten spiller til Zuccarello ute til høyre. Engebråten får tilbake pucken på 5-6 meter, og setter den bak Kickert i mål. Strålende avslutning.