1-2
83'

Ble dekket av Fredrik Schjesvold

Hei, dere! Det er ikke bare håndballandslaget som er i aksjon i disse dager. I kveld møter Norge og Frankrike hverandre til privatlandskamp i fotball.
    Selv om det står oppført at Norge er oppført som hjemmelag, er det ikke Ullevaal som er destinasjon i kveld. 3 072 kilometer sør for Norges nasjonalarena finner vi Estadi Olímpic Camilo Cano i Spania. Der skal kveldens kamp spilles.
    Kampen sendes på NRK 2, men du kan også følge den her direkte via tekst i VG Live.
    Norge: Mikalsen - Bjelde, Bergsvand, Harviken, Lund - Maanum, Sønstevold, Reiten - Eikeland, Haug, Blakstad
    Benken: Pettersen, Skoglund, Thorisdottir, Syrstad Engen, Bøe Risa, Naalsund, Bizet Ildhusøy, Hørte, Terland, Jøsendal, Sævik, Haavi
    Caroline Graham Hansen har pause fra landslaget og er ikke med. Ada Hegerberg og Maren Mjelde er heller ikke en del av landslagstroppen denne måneden på grunn av skadetrøbbel.
    Guro Reiten er kaptein i kveld.
    Frankrike: Pauline Peyraud-Magnin, Ella Palis, Wendie Renard, Sakina Karchaoui, Grace Geyoro, Clara Matéo, Kadidiatou Diani, Kenza Dali, Élisa de Almeida, Delphine Cascarino, Ève Périsset
    Kampstart om fem minutter i Spania.
    Ja, vi elsker går nå.
    Vind og votter i Spania.
    Vi er i gang i Spania!
    Norge ligger i 4-1-4-1 defensivt.
    1'
    Sønstevold dyp midtbanespiller.
    1'
    For å si det sånn: Norge presser ikke høyt. Eikeland faller RASKT ned i #ramma etter å ha prøvepresset Renard i noen få sekunder.
    1'
    Målsjanse Norge! Genialt fremspill av Reiten til Eikeland. Kommer alene, men får ikke avsluttet skikkelig. Vil faktisk si at det er ganske svakt ikke å få en bedre avslutning der. Blir for oppjaget.
    2'
    Bra klareringsspill av Bergsvand.
    3'
    Frankrike med to strake innlegg fra hver side. Ender med Karchoui. Rett på Brann-keeper Mikalsen.
    4'
    Fransk målsjanse! Cascarino går lett av Blakstad og legger på skallen til Matéo. Rett på Mikalsen!
    7'
    Corner Norge.
    8'
    Reiten mot første stolpe. Ikke farlig.
    9'
    Blakstad gjenvinner. Norge erobrer ballen.
    9'
    Bra spill på venstre. Innlegg mot Roman Haug! Hun sklir.
    9'
    Norge bra nå!
    10'
    Ny god venstretriangel fra Norge! Blakstad sentral. Innlegget rett i keeperklypene til Peyraud-Magnin.
    11'
    Fransk frispark ute ved sidelinjen.
    13'
    Trilles til Karchaoui rett utenfor 16-meteren som slår inn. Blokkert og klarert.
    13'
    Bra press av de norske igjen. Tør å stå etter når de mister ballen.
    15'
    Stygg pasningsfeil av Bergsvand. Norge slipper med skrekken og får låst av Frankrike.
    Frankrike på en farlig visitt, men Norge og Harviken står godt imot. Igjen. Deilig med bra norsk forsvarsspill.
    21'
    Norge på en halvfarlig mulighet, men en pasning fra Lund i retning Reiten blir for hard. Femmeter.
    21'
    Mål for Frankrike!
    Norge 0 - 1 Frankrike
    Mål: Kadidiatou Diani
    Målgivende: Sakina Karchaoui
    Nei, nei, nei! Frankrike øker farten og da blir det farlig mot et norsk lag i ubalanse som ikke løser presset. Karchaoui setter opp Diani som river seg løs fra Harviken. Setter ballen sikkert i hjørnet.
    22'
    Hjørnespark til Norge
    24'
    Eikeland kommer til en god sjanse! Hun får hoppet opp ganske uforstyrret. Setter ballen like til side for mål.
    24'
    Diani med ny god sjanse! Cascarino legger inn mot Diani som header i Harviken og utover sidelinjen. Det skal være en klink corner, men dommeren overser det. Overraskende lite protester fra Diani. Men, for all del: Hyggelig når spillere ikke gir dommere skyllebøtter ved hver eneste mulige anledning.
    25'
    Frankrike triller litt kule.
    27'
    Frispark til Mikalsen. Hun ruser ut i en duell med Diani, men får på merkelig vis tildelt et frispark. Diani gjør ingenting ulovlig i duellen.
    28'
    Offside for Norge
    30'
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 1 Frankrike
    Mål: Sophie Romàn Haug
    SE HER, JA! Fantastisk angrepsspill av Norge sørger for utligning! Bratberg Lund kjører luke på Frankrikes høyreside før hun legger et strålende innlegg til Roman Haug – som får den «enkle» jobben fra tre meter med å stange inn utligningen.
    31'
    God fransk sjanse (igjen)! Diani stanger et frispark like til side for mål. Vært en håndfull for de norske hvittrøyene i Spania.
    33'
    Norge på en ny god visitt! Vi presser de franske bra! Roman Haug plukker opp andreballen innenfor sekstenmeteren etter et innlegg før hun avslutter få centimeter til side for mål. Keeper hadde kontroll, men en god mulighet!
    35'
    Hjørnespark til Frankrike
    37'
    Hva synes du om Norges prestasjoner denne førsteomgangen?
    6%
    Jeg ser ikke på kampen. Derfor jeg er her!
    24%
    Antall stemmer: 671
    38'
    Renard stiger til værs og header ballen... til ny corner.
    38'
    38'
    Renard får headet nok en gang. Høyden hennes hjelper riktignok, men det er lov å være noen hoder høyere enn resten. Header noen meter utenfor målet til Mikalsen.
    38'
    Norge gjenvinner ballen igjen fra Frankrike, men Reiten mister ballen dessverre sentralt i banen. Frankrike får flyttet laget høyt opp på Norges halvdel.
    40'
    Norges tur til å holde litt ball i laget noen få minutter før pause.
    41'
    Det har roet seg litt etter en ganske intens åpning. Likevel en artig fotballkamp!
    43'
    God norsk sjanse helt på tampen! Maanum skyter fra veldig skrått hold, men skuddet er hardt. Den franske keeperen må dermed slippe ballen i en ugunstig posisjon. Roman Haug er ikke heeelt med på returen og Frankrike får dermed klarert unna.
    45'+1
    Det er pause. Absolutt godkjent av de norske kvinnene.
    45'+1
    Hvis jeg skulle beskrevet denne førsteomgangen slik at en gjennomsnittlig ung norsk Tik Tok-bruker ville forstått det: «Det norske gjenvinningsspillet er en stor W».
    Der er vi i gang!
    Ingen bytter i pausen.
    46'
    Nesten for Blakstad! Avslutter/legger inn fra en skrå vinkel og den sniker seg like til side for mål.
    48'
    48'
    Fryktelig hjørnespark.
    49'
    Norge med ball i laget.
    49'
    Fransk langskudd! Mikalsen glipper ballen, men griper den igjen. Puh!
    51'
    Fransk supersjanse! Diani har vært farlig hele kvelden og feier fra det urutinerte norske forsvaret. Går forbi Mikalsen også, men får litt spiss vinkel og skyter i nettveggen!
    55'
    Syrstad Engen skal inn!
    58'
    Norge prøver å spille seg ut bakfra og mister ballen. Eikeland vinner tilbake og spiller ut.
    58'
    Norsk korridorfrispark.
    59'
    Reiten får to muligheter og løfter inn. Fransk seier i luftduellen.
    59'
    Eikeland rydder opp defensivt igjen.
    59'
    Gult kort til Norge
    Guro Reiten
    Feller en fransk spiller akkurat på 16-meterhjørnet.
    60'
    Småskummelt! Mikalsen bokser unna.
    61'
    Cascarino utfordrer Marit Bratberg Lund. Ballen triller over sidelinjen.
    63'
    Norsk trippelbytte!
    63'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Ingrid Syrstad Engen
    Ut: Amalie Eikeland
    64'
    Inn: Lisa Naalsund
    Ut: Guro Reiten
    64'
    Det siste byttet er Emilie Haavi inn for Thea Bjelde.
    64'
    Frankrike skal også gjøre et par skifter her nå...
    66'
    Spillerbytte - Frankrike
    Inn: Sandie Toletti
    Ut: Grace Geyoro
    67'
    Det andre franske byttet er Viviane Asseyi for Clara Matéo.
    67'
    Norge prøver å kontre, men stoppes idet de entrer Frankrikes halvdel,
    69'
    Norsk frispark til Syrstad Engen midt på banen.
    70'
    Langpasning mot Blakstad. City-spilleren går knallhardt inn Perisset, som tar telling. Ganske stygt spill av Blakstad. Heldig som slipper gult etter vår bedømming.
    71'
    Cascarino igjen på farten på høyresiden. Igjen er ballen raskere enn kvinnen og over dødlinjen til norsk utspill.
    73'
    Frankrike mest med ball, men mangler fantasi for å spille ut Norge her.
    76'
    Nytt fransk bytte: Cascarino ut, Lindsey Thomas inn.
    76'
    Sønstevold får ballen og løfter inn i feltet. Renard på ball der og Lyon-forsvareren klinker unna.
    77'
    Frankrike kommer nå. Naalsund header unna. Fint plassert.
    81'
    Hege Riise skal gjøre flere bytter.
    81'
    Fransk corner.
    83'
    Bergsvand har overtatt kapteinsbindet etter Reiten.
    83'
    Norge 1 - 2 Frankrike
    God corner fra Kenza Dali! Innbytter Asseyi får hodet på den og styrer den inn helt nede ved stolpen. Mikalsen mangler noe på rekkevidden der!
    83'
    RBK-spiller Sara Hørte erstatter Margrete Bratberg Lund.
    84'
    Frankrike vil ha straffe da 1-0-scorer Diani går i bakken i duell med Hørte. Dommer gir frispark utover istedet.
    89'
    Inn: Anna Jøsendal
    Ut: Julie Blakstad
    90'+1
    Fire minutter tillegg.
    90'+1
    Jøsendal legger inn fra venstre. Keepermat for Frankrike.
    90'+2
    Frankrike med et lurt innlegg mot Diani på bakre! Balltitting fra hele forsvarsrekka der.