Slutt

3-1

1-0
2-0
3-0
3-1
Author avatar

Ble dekket av Mikal Emil Aaserud

  God kveld og velkommen til livedekningen av kampen mellom Norge og Kypros!
  Det norske håpet om å ta seg til EM i Tyskland 2024 gjennom den ordinære kvalifiseringen fikk seg et skudd for baugen, for andre forsvant det rett og slett, med tapet for Skottland sist lørdag. Ståle Solbakkens menn ligger nå på en fjerdeplass, bak nettopp skottene, Georgia og Spania. De to beste i gruppen tar seg til EM.
  Dagens kamp skal være en grei oppgave. Kypros er rangert som nummer 111 i verden, står med to tap i gruppespillet og røk sist 2-1 mot Georgia.
  Absolutt alt håp om EM-sluttspill neste år er imidlertid ikke ute med en svak EM-kvalifisering. Norge kan komme seg til mesterskapet via «bakveien» Nations League. Akkurat den muligheten består av mange ulike faktorer, men blir åpenbart et tema etter kveldens kamp på Ullevaal stadion.
  Ståle Solbakken gjør altså ingen endringer på det norske laget fra lørdagens 1-2-tap mot Skottland.
  Norge (4-3-3): Ørjan Håskjold Nyland – Julian Ryerson, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Alexander Sørloth, Erling Braut Haaland, Ola Solbakken.
  Norge-benken: Dyngeland, Selvik, Gregersen, Ajer, Velde, Berge, Elyounoussi, Thorstvedt, Dæhli, Finne, Wembangomo, Strand Larsen.
  Kypros stiller på sin side i en 5-4-1-formasjon: Joel Mall - Anderson Correia, Nicholas Ioannou, Konstantinos Laifis, Alexander Gogic, Minas Antoniou - Kostas Pileas, Grigoris Kastanos, Ioannis Kousoulos, Charalampos Charalampous - Ioannis Pittas
  VG Live svarer
  VG Live Bruker
  Hvor er Hanche Olsen?
  Han har reist hjem fordi han har vært og er syk.
  VG Live svarer
  Trubadur
  Hvor er Reka?
  Rekdal er i studio nå.
  VG Live svarer
  Henrik
  Har Norge fortsatt en sjans til å komme til EM om de vinner resten av kampene sine?
  Det har de. Det er fortsatt et veldig lite håp om å kvalifisere seg fra den ordinære EM-kvalifiseringen. Det andre håpet kommer i Nations League.
  Haaland er kampklar. VGs fotograf fanget superstjernen på vei inn til garderoben på Ullevaal stadion tirsdag kveld.
  Kjetil Rekdal er ikke hundre prosent sikker på at det blir norsk seier mot Kypros tirsdag kveld. I VGTVs studio sier han følgende om kampen som starter om under en time: – Jeg er forsåvidt aldri hundre prosent trygg. Sjansen for å gå videre i gruppa som nummer én eller to er nesten nede på null. Det handler om å tilfredsstille et fullsatt Ullevaal før høstens kamper, sier Rekdal. – Det er en forpliktelse der. Det er viktig å ta innover seg og spille en god landskamp, sier han.
  – Overraskende, sier Kjetil Rekdal om Ståle Solbakkens utvalgte til tirsdagens kamp mot Kypros. VGTVs ekspert sikter først og fremst til stopperduoen Stefan Strandberg og Leo Skiri Østigård. – Det ble snakket om at de to stopperne manglet mot og kreativitet for å spille ut bakfra og få overtall. Så bruker han nå de samme to om igjen, mot Kypros som sannsynligvis er minst like defensive som Skottland, sier Rekdal, som lanserer at Sander Berge kunne vært et stopperalternativ for landslagstrener Solbakken. – Ja, jeg ville tenkt på det. Det kan være de har gjort det også. Han er en som tar med seg ballen frem, kan passere motspillere, og kan løpe opp potensielt farlige kontringer.
  MÅ LEVERE: De preget ikke kampen nevneverdig gjennom 90 minutter mot Skottland sist helg. Nå må Norges to største stjerner, Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland, heve seg mot Kypros i kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
  Kampen har startet
  Der er kampen i gang! Kypros slår langt umiddelbart, men Norge vinner ballen. Ødegaard med følsomt gjennomspill til Haaland, men kraftspissen er litt for sent ute i duell med Kypros' keeper.
  1'
  Frispark for Kypros nå. Brukbar innleggsposisjon.
  1'
  Østigård stanger ballen vekk fra farlig sone.
  2'
  Ødegaard, Sørloth og Haaland forsøker å kombinere på siste tredjedelen. Blir stoppet av en av bortelagets forsvarere.
  2'
  Frispark for Norge i god posisjon. Aursnes og Ødegaard står ved ballen og diskuterer.
  3'
  Det er Aursnes som slår inn. Treffer Haaland på bakerste stolpe, som nikker videre i en Kypros-spiller og utover linja. Blir corner for Norge.
  4'
  Enorm mulighet for Norge på den corneren! Aursnes svinger inn, treffer Strandberg, som kaster frem pannebrasken. Men han treffer ikke ballen perfekt og ballen går over mål.
  5'
  Kypros har så langt absolutt ingenting å stille opp med. Forsvarer seg med 11 mann fra 25 meter og inn mot eget mål. De klarerer ballen langt vekk når de får muligheten.
  5'
  Norge vender spillet og Ryerson får ballen ute til høyre. Han slår inn, men blir blokkert ut til norsk corner.
  8'
  Enorm mulighet - igjen! Den corneren blir en kort og frekk variant. Ødegaard har regien og plutselig spiller han Patrick Berg helt fri inne i Kypros' 16-meter. Han setter imidlertid ballen rett på keeper fra bare syv-åtte meter!
  9'
  Ny stor Norge-sjanse! Norge holder trykket bra oppe og etter mye frem og tilbake, litt klabb og babb, er det Meling som skyter fra kort hold. Han treffer imidlertid stolpen der og Kypros slipper med skrekken!
  10'
  Mål for Norge!
  Norge 1 - 0 Kypros
  Mål: Ola Solbakken
  Målgivende: Alexander Sørloth
  Og der sitter den! Solbakkens første landslagsmål! Det er Sørloth som gjør et strålende forarbeid, holder unna to forsvarere og slår inn på bakerste stolpe. Der står Solbakken umarkert og hamrer ballen inn i lengste hjørne!
  11'
  Sterk start av Norge, dette, selv om motstanderen har lite å stille opp med.
  12'
  Norge fosser i angrep igjen. Sørloth forsøker å nå Haaland i bakrom, men superspissen blir hindret i siste liten.
  13'
  God kontring av Norge. Aursnes finner Ødegaard. Kapteinen chipper deretter Haaland gjennom i bakrom og han er nære å hamre inn 2-0, men misser på ballen med noen centimeter.
  14'
  Gult kort til Norge
  Fredrik Aursnes
  16'
  Ny brukbar Norge-mulighet. Sørloth slipper til Ryerson på høyresiden. Han slår inn, treffer nesten Haaland, men det ebber i stedet ut til corner for Norge.
  18'
  Østigård går i bakken inne i feltet på den corneren. Den situasjonen blir VAR-sjekket for om det er straffe nå.
  21'
  Den VAR-sjekken går ikke i Norges favør. Spillet fortsetter.
  22'
  Flott Norge-angrep igjen. Ødegaard finner Solbakken til venstre. Han finner Ødegaard igjen inne i feltet. Det er tett og mange folk inne i feltet, men Norge-kapteinen får skutt. Dessverre går avslutningen like utenfor.
  22'
  Kypros har absolutt ingenting å stille opp med etter en halv omgang. De klarerer uten mål og mening når de først har ballen. Det kan bli en meget seig drøy siste time på Ullevaal for gjestene.
  23'
  Haaland forsøker å gjøre alt selv. Men han er pakket inn av tre-fire forsvarere og mister ballen.
  28'
  TETTE DUELLER: Erling Braut Haaland har ikke de enkleste arbeidsforholdene mot Kypros på Ullevaal stadion tirsdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
  29'
  Kypros med sin første avslutning for dagen. Angrepet er ganske bra. Til slutt er det Pileas som bredsider ballen mot Norges mål, men Nyland har ingen problemer med å plukke den.
  30'
  Gigantisk Haaland-bom! Nok en nydelig Martin Ødegaard-lobb sender Haaland fri i bakrom. Manchester City-spissen er helt alene med keeper, men bruker full kraft og hamrer ballen rett i kroppen på keeper. Der burde han ha scoret, Haaland.
  32'
  Noen rolige minutter etter Haaland-sjansen.
  33'
  Gult kort til Kypros
  Ioannis Pittas
  Østigård med litt vanskelig tilbakespill til Nyland. Så får også Norge-keeperen en litt dårlig berøring på den sleipe matta. Pittas jakter ballen, men ender med å takle Nyland altfor sent i stedet. Helt korrekt gult kort der.
  37'
  Norge bruker enormt mange trekk inne på Kypros' halvdel. Men det blir ingenting ut av det. Gjestene bryter og forsøker å kontre. Blir effektivt stoppet og Norge tar over igjen.
  37'
  Nydelig stikker fra Ødegaard. Spiller Aursnes gjennom alene med keeper og han svarer med å skyte via keeper, stolpen og ut. Dommeren blåser riktignok av situasjonen for offside, men det ser ikke riktig ut.
  41'
  Ett minutt legges til denne omgangen.
  44'
  Pause
  2. omgang
  Der sparker Norge i gang andreomgang. Kantspillerne ser ut til å ha byttet side. Sørloth har dermed tatt plass ute til venstre. Solbakken ligger til høyre nå.
  47'
  Norge-assistenttrener Kent Bergersen hadde følgende å si til TV 2 i pauseintervjuet: - Nå går det på å re-starte igjen. Puste ut og starte andreomgang som vi gjorde i første. Det var veldig bra de første 20-25 minuttene og det er vel 8-0 i målsjanser i førsteomgang, sier han.
  48'
  Kypros kontrer. Patrick Berg må ty til ulovlige midler. Takler Ioannou og gjestene får frispark.
  50'
  Det blir ingenting skummelt ut av det frisparket der. Norge overtar.
  50'
  Kjempesjanse for Norge! Godt oppbygget angrep ender med at Solbakken slår meget bra inn. Sørloth vinner duellen inne i Kypros-boksen og nikker like utenfor!
  51'
  Grigoris Kastanos forsøker seg med en frekk en. Ser at Nyland står langt ute og skyter fra midtbanen. Avslutningen går en meter eller to utenfor.
  53'
  Gjestene forsøker seg fra midtbanen igjen! Denne gangen er forsøket dårligere og det hele ser litt dumt ut.
  54'
  Solbakken slår inn igjen. Går via en forsvarer og til corner for Norge.
  55'
  Straffe til Norge! Aursnes svinger inn corneren og Strandberg nikker ballen i hånda på en Kypros-spiller. Dommeren er ikke i tvil.
  55'
  Haaland skal ta straffen.
  56'
  Mål for Norge!
  Norge 2 - 0 Kypros
  Mål: Erling Braut Haaland
  Det er iskaldt! Haaland sender keeperen den ene veien og ballen den andre. Han scorer sitt 23. landslagsmål i sin 25. landskamp.
  56'
  Spillerbytte - Norge
  Inn: Sander Berge
  Ut: Ola Solbakken
  58'
  Spillerbytte - Norge
  Inn: Brice Wembangomo
  Ut: Julian Ryerson
  Wembangomo inn til landslagsdebuten her!
  59'
  Mål for Norge!
  Norge 3 - 0 Kypros
  Mål: Erling Braut Haaland
  Målgivende: Martin Ødegaard
  Nydelig angrep! Strandberg finner Berg, som spiller videre til Ødegaard. Kapteinen varter så opp med en følsom gjennombruddspasning til Haaland, som pirker ballen i mål bak Kypros-keeperen.
  60'
  TOMÅLSSCORER: Erling Braut Haaland kan glise etter sin andre scoring mot Kypros tirsdag kveld. Nå har han passert Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo, samt tangert John Carew i antall landslagsmål.
  63'
  Kypros med mulighet nå. Correia fyrer fra distanse. Går via en nordmann og til corner.
  66'
  Blir ingenting ut av den første corneren til Kypros, men gjestene får en ny sjanse fra cornermerket nå.
  67'
  Wembangomo drar seg inn i banen og skyter. Blir farlig da den går via en forsvarer, men sniker seg like utenfor stolpen og til corner.
  69'
  Corneren er godt slått. Ballen detter ned ved Wembangomo, som nok er litt overrasket og ikke klarer å stokke beina helt. Ebber ut i ingenting.
  70'
  Berge blir satt opp i mellomrom. Bruker en berøring før han skyter mot lengste hjørne. Keeper er imidlertid med på notene og redder enkelt.
  72'
  Kypros er nære. Kousoulos fyrer fra distanse. Går via en norsk forsvarer og like utenfor.
  73'
  Corneren blir helt ufarlig sett med norske øyne.
  73'
  Spillerbytte - Norge
  Inn: Kristian Thorstvedt
  Ut: Patrick Berg
  74'
  Kypros har falt ned på 25 meter igjen og inn i egen boks. Vanskelig for de norske spillerne å finne de avgjørende åpningene og pasningene. Så noen rolige minutter på Ullevaal nå.
  78'
  Frispark for Kypros nå.
  79'
  Meling klarerer det innlegget til en Kypros-corner.
  79'
  Østigård stanger den corneren kontant vekk fra farlig sone.
  79'
  Berge med en merkelig pasning. Går forbi alt og alt. Kypros overtar.
  81'
  Tempoet har dalt, norske spillere er nok fornøyd med jobben som er gjort og Kypros ofrer ikke mye fremover. Det er oppskriften på rolige minutter.
  84'
  Ødegaard er nære! Drar seg forbi en mann eller to, kommer seg helt ned til 16-meteren, og skyter. Men via en forsvarer går skuddet like utenfor!
  85'
  Haaland står med ryggen mot mål, vender lynraskt, og skyter via en forsvarer og til corner.
  86'
  Kjempebom fra Berge! Norge med corner. Ballen havner ute hos Ødegaard igjen, han finner Aursnes som setter opp Berge alene på rundt 10 meter. Men Berge skyter utenfor fra det holdet der!
  87'
  Spillerbytte - Norge
  Inn: Bård Finne
  Ut: Erling Braut Haaland
  87'
  Spillerbytte - Norge
  Inn: Kristoffer Velde
  Ut: Fredrik Aursnes
  88'
  Der er Finne nære! Ødegaard flikker Brann-spissen gjennom. Finne klarer ikke være først på ballen og kolliderer med keeperen. Sistnevnte må ha behandling. Finne får det gule.
  89'
  Gult kort til Norge
  Bård Finne
  89'
  Tre minutter er lagt til.
  90'+1
  Spillerbytte - Kypros
  Inn: Giannis Satsias
  Ut: Ioannis Kousoulos
  90'+2
  Corner for Norge nå. Trolig det siste som skjer.
  90'+3
  Keeper plukker ned det innlegget der.
  90'+3
  Mål for Kypros!
  Norge 3 - 1 Kypros
  Mål: Grigoris Kastanos
  Det er Christofi som slår en nydelig stikker til Kastanos. Han svarer med å være iskald alene med Nyland idet det gjenstår ti sekunder av tilleggstiden.
  90'+3
  Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her