0-2
0-3
0-4

Da er vi endelig klare for en ny tippeligasesong, og vi gleder oss til å gi deg full livedekning av kveldens kamp mellom Odd og Sogndal har på Skagerak Arena i Skien.
    Odd har et bra tak på Sogndal. I fjor var Odd det eneste laget i Tippeligaen som Sogndal ikke tok poeng mot, alle andre måtte avgi enten ett eller tre poeng mot dem i løpet av sesongen. Syv tidligere oppgjør er spilt på Skagerak Arena mellom lagene, de har resultert i fire Odd seiere og tre uavgjorte kamper.
    Et nytt navn i laget Dag-Eilev Fagermo har nominert til kveldens kamp. Adem Guven gjør sin første opptreden i tellende match i aften, han starter på høyrevingen. Odd har også hentet Lars-Kristian Eriksen fra Lillestrøm, men han soner karantene de to første kampene av årets sesong.
    For Sogndal sin del er det mange nye fjes å bli kjent med. Malick Mane er blant disse, spissen med en fortid i Sandefjord starter på topp for bortelaget. Ny mann på trenerbenken er også på plass, Jonas Olsson har overtatt etter Harald Aabrekk. Aabrekk sverget til en fembackslinje i store deler av fjorårssesongen, svenske Olsson kommer til Skagerak med en klassisk 4-4-2 formasjon.
    Flotte spilleforhold i Skien ikveld. Lett skydekke, rundt 11-12 grader. Dommer Ken Henry Johnsen skal sørge for at spillerne oppfører seg like fint som værforholdene.
    Hjemmelaget kommer til årets første kamp med en uavgjort kamp mot GAIS i generalprøven. Sogndal imponerte med en solid 4-2 seier mot Strømsgodset.
    Vi venter i spenning på at lagene skal entre banen.
    Og der skjer det, spillerne på vei ut av tunnelen til kunstgresset.
    Og der er vi igang!
    1'
    Mane sender Andre Hansen ut i strekk med en gang! Drar seg fri på høyre, og skyter fra skrått hold. Brukbar mulighet for Sogndal.
    1'
    Hopen legger Hagen i bakken. Frispark til Odd i innleggsposisjon.
    2'
    Guven slår inn. Patronen renser unna for bortelaget.
    3'
    Udjus snapper ballen såvidt foran Rashani. Johnsen stusser, Rashani løper i bakrommet, men Udjus er oppmerksom.
    3'
    Nytt frispark til Odd. Diarra bommer ballen og treffer Brenne. Odd velger en kort løsning.
    4'
    Fevang når nesten opp på bakerste stolpe, men ballen går til 5-meter.
    4'
    Odd har koblet et grep om begivenhetene, men det er Sogndal som har hatt kampens eneste sjanse ved Mane.
    6'
    Patronen gjør en viktig inngripen. Brenne er på tur med ballen, midstopperen hiver seg inn i en strålende sklitakling og hindrer farligheter.
    8'
    Johnsen har vært konge i lufta så langt, men Odd sliter med å skape noe av nedfallsfrukten.
    9'
    Odd spiller seg lekkert ut av eget forsvar, men blir upresise når ballen passerer midtstreken. Sogndal bryter.
    10'
    Fredrik Semb ligger nede, må ha behandling.
    11'
    Det ser ut som det er slutt for Semb. Midstopperen holder seg til låret og hjelpes av banen.
    11'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Niklas Gunnarsson
    Ut: Fredrik Semb
    12'
    Skrev kontrakt på fredag Gunnarsson, og blir kastet ut til sin debut etter bare 12 min.
    13'
    Hopen og Teniste prøver å kombinere ned venstresiden, men Hopens siste pasning blir for upresis og ballen ender i 5-meter hos Udjus.
    14'
    Teniste river i skjorta til Guven, frispark på midstreken.
    15'
    Første kvarter unnagjort og ikke veldig mye å skrive hjem om, som dere sikkert har registrert hvis du følger med her :-)
    16'
    Lavt mot første, ny corner.
    16'
    Frode Johnsen header unna corner nummer to.
    17'
    Skuddsjanse for Christensen, klemmer til men treffer dårlig fra rundt 14-meter.
    18'
    Gult kort til Sogndal
    Takler Brenne i overkant hardt, og treffer ikke ballen.
    18'
    Ny stuss fra Johnsen, men ingen Oddere følger bak duellen. Da blir det enkelt for Sogndal forsvaret og rense unna.
    19'
    Hopen curler et innlegg inn i boksen, Andre Hansen plukker enkelt ned ballen.
    21'
    Sogndal heiser presset noe, prøver å hindre Odd å spille ut bakfra.
    23'
    Emil Jonasson kommer til innlegg fra venstre men slår ballen rett i nettveggen.
    24'
    Nytt skudd fra Mane, igjen rigger han seg til skrått til høyre fra Andre Hansen. Kliner til, men ballen går et par meter på utsiden.
    25'
    Mane igjen på gang, kommer seg til innlegg denne gangen. Inne i feltet er det dessverre for Sogndal, tomt for svarte drakter. Odd header unna.
    26'
    Nytt Mane innlegg, Gunnarsson header unna denne gangen.
    26'
    Odd får ballen unna.
    27'
    Sogndal best på Skagerak Arena nå, anført av en frisk Malick Mane.
    28'
    Sogndal får et frispark etter dytting inne i feltet.
    28'
    Ulrik Flo lufter skuddfoten for første gang. Drar seg fri på 20-meter og banker til - 3-4 meter over.
    30'
    Det smeller i treverket! Jone Samuelsen med et glimrende innlegg, Frode Johnsen stiger tilværs på bakre stolpe og treffer godt! Ballen smeller i metallet bak en sjanseløs Udjus, men mål - det ble det ei....
    31'
    Ser ut til at Fagermo må ty til et nytt bytte - Lekven sliter.
    32'
    Inn: Herolind Shala
    Ut: Magnus Lekven
    33'
    Har slitt med skade i oppkjøringa Lekven, og må gi seg tidlig i dag. Shala får sjansen, en spiller Fagermo har lovet sjanser denne sesongen.
    33'
    Frode Johnsen stupheader på første stolpe. Får et brukbart treff, men Udjus ser ut til å ha god kontroll.
    34'
    Diarra klarer ballen opp på øverste tribuneseksjon! Godt treff!
    35'
    Shala går inn i en indreløper rolle mens Jone Samuelsen dyttes inn sentralt.
    36'
    Shala kommer til innlegg fra høyre. Bøyer ballen med venstre mot første stolpe, der er bare Udjus.
    38'
    Frode Johnsen går i bakken, frispark til Odd i innleggsposisjon.
    38'
    Shala slår, Mecimovic header unna.
    39'
    Gult kort til Odd
    Elbasan Rashani
    Alt for sen i en duell med Teniste.
    39'
    Rashani forbryter seg igjen mot loven. Frispark til Sogndal i innleggsposisjon.
    40'
    Hopen slår inn, etter litt klabb og babb ender ballen hos Teniste. Han prøver å dra seg forbi Brenne - går i bakken - og roper på straffe. Ingenting, mener dommer Johnsen.
    41'
    Tunnelpasning fra Guven til Hagen, innlegget til backen holder langt fra samme kvalitet. 5-meter Udjus.
    43'
    Kjempesjanse til Sogndal! Flo kommer alene med Andre Hansen, men keeperen gjør en god jobb. Kommer seg inn i duellen med Flo og snapper ballen.
    43'
    Mål for Sogndal!
    Odd 0 - 1 Sogndal
    Mål: Tonny Brochmann
    Målgivende: Ulrik Flo
    Bortelaget går i ledelsen! Christensen krangler med seg ballen inne i feltet. Plutselig finner han seg helt alene med Andre Hansen, gjør et utslag til siden før han triller ballen i nettet.
    45'
    45'+3
    Dommeren blåser for pause på Skagerak Arena. Bortelaget leder etter halvspilt kamp, og det er på ingen måte ikke ufortjent. Odd sliter foreløpig med å sette sitt preg på kampen.
    45'
    Sogndal sparker i gang annen omgang.
    46'
    Rett i angrep fra Sogndal! Teniste kommer til ballen på bakre stolpe, får ikke noe bra treff på ballen, men den treffer i metallet bak Andre Hansen. God åpning av bortelaget!
    46'
    Addo, Børven og Krogsgård i oppvarming for hjemmelaget. Fagermo har allerede brukt to bytter.
    48'
    Brenne mottar ballen på 17-meter. Skyter, kula sklir av foten og går milevis på utsiden.
    49'
    Frispark til Odd i god posisjon.
    50'
    Sogndal klarerer enkelt på første stolpe!
    51'
    Igjen vinner Frode Johnsen en hodeduell, men Rashani er for sen til å starte inn i bakrommet og Udjus kan plukke ballen.
    52'
    Stor Odd mulighet! Frode Johnsen kommer seg løs på høyre, sikter på Brenne inne i feltet. Indreløperen kommer i stor fart, men treffer ikke ballen med hodet.
    52'
    Kutt i over øyet på Brenne, må ut til sidelinjen for behandling.
    53'
    Sogndals høyreback Skaasheim må også lappes sammen.
    54'
    Rutinerte menn i opppvarming for Sogndal. Flo og Bakke strekker litt på bena på sidelinjen.
    56'
    Stopper Mane uten å ha reglene på sin side.
    56'
    Odd 0 - 2 Sogndal
    Mål: Ørjan Hopen
    Ojojoj!! 2-0 til bortelaget. Ørjan Hopen sender et frispark fra skrått hold rett i nettet. Vingen setter fart i kula og den går forbi alle før den sniker seg inn ved stolperoten!
    57'
    Da har hjemmelaget en meget tung jobb foran seg dersom de skal ha håp om å snu dette. Enda vanskeligere blir det når faktum er at Sogndal har vært best til nå.
    59'
    Flo og Gunnarsson barker sammen i en duell inne i feltet. Odd-stopperen stikker unna med seieren, får frispark.
    60'
    Sogndal spiller ligger nede på egen 16-meter, holder seg til leggen etter en duell med Brenne.
    60'
    Både Brenne og Skaasheim som måtte ut med hodeskade for noen minutter siden er forøvrig begge tilbake på banen.
    61'
    Hagen kommer til innlegg for Odd. Klinker ballen opp til supporterne bak målet til Andre Hansen, neppe dit han siktet....
    62'
    Full strekk for Andre Hansen. Christensen smeller til fra 18-meter, får brukbart treff. God redning av Hansen.
    64'
    Odd 0 - 3 Sogndal
    Målgivende: Malick Mane
    Lekkert Sogndal, lekkert! Mane og Christensen kombinerer. Christensen ut til Mane på høyre. Spissen serverer et perfekt innlegg som Christensen løper i mål på bakre stolpe. Meget godt angrepsspill av bortelaget!
    64'
    Odd er nære! Udjus kaster seg rundt og redder headingen på streken etter corneren.
    66'
    Sogndal har spilt på seg bøttevis med selvtillit. Virker trygge.
    68'
    Flott kombinasjoner igjen av Sogndal. Hopen og Mane spiller trekantspill. Fevang får brutt for Odd.
    69'
    Odd roper fortvilet på frispark. Dommer Johnsen ser ingen grunn til å blåse og dømmer 5-meter til Sogndal. Ville protester på tribunen.
    70'
    Inn: Torgeir Børven
    Ut: Elbasan Rashani
    71'
    Odd 0 - 4 Sogndal
    Mål: Henrik Furebotn
    Ahhh, en perle fra Furubotn. Smeller ballen i krysset bak Andre Hansen. Utsøkt!
    71'
    Da har hjemmepublikum fått nok. En hel del reiser seg og går fra stadion.
    72'
    Ja, man hadde kanskje sett for seg en jevn serieåpning her på Skagerak Arena, men slik har det altså ikke blitt. Sogndal har vært det soleklart beste laget!
    74'
    Sogndal løfter et frispark høyt inn i feltet, Andre Hansen er trygg og upresset i feltet, henter ned.
    76'
    Ørjan Hopen
    Sparker bort ballen.
    76'
    Farlighet hos Odd. Innlegg fra Brenne, Børven nær ved å komme til heading. Sogndal får til slutt klarert.
    78'
    Sogndal renser unna.
    78'
    Nytt Brenne innlegg. Sogndal får igjen ballen ut av farlig sone.
    79'
    6713 tilskuere på Skagerak Arena i aften. Flesteparten har neppe fått det de ønsket, men de 20 fra Sogndal bak målet til Andre Hansen smiler brett.
    79'
    Furubotn dunker til på hel volley fra 25-meter. Andre Hansen slår til corner, meget godt skudd!
    80'
    ny corner
    80'
    Rett i klypene til Andre Hansen.
    81'
    Odd kommer til flere innlegg, men Sogndal er best i feltet.
    82'
    Brenne tester hel volley, ballen ender et par meter over målet.
    82'
    Sogndal har god kontroll. Forbereder Tore Andre Flo til et innhopp.
    84'
    Guven dytter ballen i mål for Odd, men det blåses for frispark til Sogndal inne i feltet.
    85'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Tore André Flo
    Ut: Ulrik Flo
    Flo mot Flo, hørt det før? Helt sikkert!
    85'
    Fevang header unna.
    87'
    Inn: Ruben Holsaeter
    Ut: Tonny Brochmann
    87'
    Ingen verdens ting stemmer for Odd.
    89'
    Mane sender avgårde et skudd fra 20-meter, går 4 meter og 15 centimeter over målet til Andre Hansen.
    90'+1
    4 minutter tillegg
    90'+2
    Inn: Stian Dyngeland
    Ut: Malick Mane
    90'+2
    90'+4
    Der var det slutt! Sogndal reiser hjem med en meget fortjent 4-0 seier i bagasjen. Er det beste laget, Odd får ikke til noe som helst på eget gress og bør være meget skuffet over kveldens innsats.