Slutt

1-0

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei! Velkommen til eliteserieoppgjøret mellom Odd og Viking fra Skagerak Arena i Skien!
    Etter en særdeles spennende og intens batalje på torsdag mellom hjemmelaget og Borussia Dortmund gjester Viking Skien i det som er en toppkamp mellom 3. og 5. plass på tabellen. Begge lag kommer med god form og god selvtillit mens gjestene antageligvis har noe piggere ben etter ca. en ukes pause i motsetning til to dager.
    Viking har hatt en rekke i det siste som sier seier-seier-tap, seier-seier-tap. Nå har de akkurat unnagjort seier-seier... Kommer det et nytt tap søndag i Skien? Gjestene er like gode borte som hjemme, 19 poeng er hentet på Stavanger stadion, mens det har blitt 18 poeng på bortebane. De to siste oppgjørene utenfor Stavanger har endt med seier, riktignok mot nedrykkskandidater som Start og Sarpsborg. Deres andre borteseiere har også vært mot lag nedover på tabellen, som Aalesund, Haugesund og Sandefjord. Kan Odd være laget som nekter Viking nok en borteseier, eller skal siddsene ytterligere befeste sin posisjon i toppen?
    For Odd sin del blir det spennede å se om gjestene har landet etter torsdag. Har Fagermo sagt de riktig ordene slik at man kan ta med seg de gode opplevelese fra den kampen inn mot dagens oppgjør? De siste hjemmekampene i eliteserien har dog ikke vart utelukkende positive for dagens verter. På de siste fem kampene har man spilt 3 uavgjorte, 1 seier (TIL) og 1 tap (VIF). Odd har scoret godt med mål, men ikke klart å stenge igjen bakover. Kan dette snu i dag?
    Når det kommer innbyrdes oppgjør er statistikken forholdsvis jevn når lagene møtes på Skagerak Arena. 8-3-6 sier tallene siden 1999, altså et lite overtak i favør Odd. Odd har vunnet de to siste oppgjørene på Skagerak Arena, Vikings siste seier kom tilbake i 2012 når laget vant hele 1-4. Den aller siste kampen mellom lagene fant sted i Stavanger i mai, da endte oppgjøret 1-1. Olivier Occean scoret Odds mål mens Yann-Erik de Lanley scoret for Viking.
    Hva angår skader er Frode Johnsen fortsatt ute, selv om han nærmer seg klar. Det er også klart at Rafik Zekhnini hviles. Ellers skal troppen være skadefri. Lars-Kristian Eriksen var klar mot Dortmund men spilte ikke og starter dermed i dag. Hos gjestene er Anthony Soares fortsatt ute, mens Bjørn Daniel Sverrisson er tilbake på benken.
    Spillerne er ferdig med oppvarmingen og har nå gått inn garderoben for de siste forberedelsene. Det er for øvrig knallblå himmel og sol i Skien i dag, og vi vil sikkert få se en vannpause eller to i løpet av oppgjørt. Også verdt å nevne at oppmøte her på stadion så langt er rimelig beskjedent. Er det sola og tidlig kampstart som holder folket borte fra dette toppopgjøret?
    Da har spillerne nettopp entret kunstgresset og dermed er vi straks klare for avspark. God fornøyelse!
    Kampen har startet
    Odd starter med ballen. Eriksen slår den lang opp mot Occean.
    1'
    Oppgjøret starter med en real midtbanekrig, ballen er lite ned på bakken for øyeblikket!
    2'
    Viking forsøker å etablere seg, men får liten tid da Odd presser høyt i de første minuttene.
    3'
    Austbø forsøker å finne Bödvarsson på topp, men Gashi vinner sin den duellen overraskende nok.
    4'
    Odd får taket om ballen og forsøker for øyeblikket å etablere seg inne på Viking sin halvdel. Lykkes med det og får til slutt en corner.
    6'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Bentley
    Austbø bokser ballen unna. Deretter klarere Abdullahi ballen langt vekk.
    6'
    Frispark til Viking dørye 35 meter fra mål. Blir det skudd?
    7'
    Haugen fyrer av og treffer dårlig. Ballen havner inne i feltet, men klareres raskt vekk.
    9'
    Diouf fremme på et godt løp langs venstre kant. Fører ballen med seg helt inn i seksten, men en god Jørgensen hindrer skudd i siste øybelikk. Det kunne blitt en stor sjanse!
    10'
    Flott spill av Odd opp langs høyre kant. Mange gode og korte pasninger slås før ballen til slutt ender opp hos Bentley som drar av Hagen med en fin tofotsfinte. Dessverre for Odd er det påfølgende innlegget alt for dårlig slik at ballen går til utspill fra Østbø. Uansett gode tendenser av vertene!
    12'
    Bentley kommer til en ny mulighet, men denne gangen skyter han selv. Ballen går en halvmeter over krysset til Austbø.
    13'
    Abdullahi kommer til Viking sin første avslutning mot mål. Header et inlegg fra høyreback Danielsen en meter over målet til Odd. Thioune som stod bak det smarte angrepet for gjestene.
    15'
    Nestensjanse for Odd! Jonassen ser at Occean har rom og slår deretter en strøken pasning over forsvaret til Viking som ikke har fulgt godt nok med. Det har derimot Austbø som er raskt ute å plukker ned ballen etter Occeans første berøring med brystkassa.
    18'
    Nære på for Nordkvelle! Får ballen fra Bentley, har litt tid og rom slik at han rekker å fyre av et skudd. Skuddet går innom en blå drakt og ut til corner for Odd.
    18'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Bentley
    Innlegget klarers raskt ut av feltet.
    19'
    Viking forsøker å etablere eget spill, men får nok en gang for lite tid og rom til å utrette noe som helst. Ender med en lang pasning mot Abdullahi som Hagen stusser tilbake til Rossbach.
    21'
    Bentley fører ballen innover fra sin høyrekant og kommer nok en gang til skudd. Treffer dårligere nå og Viking vinner ballen tilbake før de setter i gang en kontring.
    23'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Makhtar Thioune
    Abdullahi vinner sin duelle, men header ballen ca. en meter over mål hardt presset av en hvit trøye.
    23'
    Bödvarsson kommer seg til en mulighet inne i boksen, men bommer ballen når han skal skyte. Innlegget kom etter at Thorsteinsson vant en tøff duell ute til høyre mot Nordkvelle.
    26'
    Odd triller ballen på tvers for øyeblikket. Kommer seg til innlegg og skudd, men presisjonen er ikke god nok. Viking ser ut til å lukte på kontringer, og er svært direkte når de vinner ballen tilbake. Tydelig at Abdullahi skal jakte bakrom.
    28'
    Viking forøsker å finne nevte Abdullahi, men Hagen bryter fint nok en gang.
    29'
    Odd vinner et frispark i innleggsposisjon ute til høyre. Ruud skal slå inn.
    31'
    Nære på for Occean! Vinner duellen inne i feltet, men header ballen like over målet til Austbø.
    31'
    Mål for Odd!
    Odd 1 - 0 Viking
    Mål: Fredrik Nordkvelle
    Målgivende: Olivier Occean
    Occean plukker opp en løs ball og er faktisk alene med målvakt Austbø. Occean skyter dog rett på Austbø som raskt legger seg ned, men akkurat hardt nok til at Austbø ikke klarer å holde den. Returen plukker canadieren selv opp før han slår den uselvisk til venstre til Nordkvelle som får en enkel jobb med å skyte ballen i det åpne målet. Fortjent ledelese til Odd!
    32'
    Gult kort til Viking
    35'
    Ny storsjanse til Odd, men også denne gangen er Austbø aktivt inne i situajsonen for å hindre scoring. Nå lever Viking farlig!
    36'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haugen
    Rossbach ute å plukker ned corneren fra venstreback Haugen.
    36'
    Viking forsøker å presse frem en utligning på tampen. Thioune som skyter fra 18 meter etter et solid angrep av gjestene, men Eriksen ofrer seg og blokkerer det harde skuddet på flott vis.
    39'
    Viking vinner ballen på midten og setter straks i gang en kontring. Ballen ender hos Abdullahi som skyter med stor kraft fra 35 meter, men til side for mål. Ble han inspirert av skuddet til Ruud mot Dortmund på torsdag?
    41'
    Jonassen spilles pent fri av Diouf langs venstre, men dessverre for gjestene treffer han en blå trøye når han legger ballen inn i feltet. Det burde Jonassen ha klart mye bedre da det kom flere Oddspillere på gode løp inn i boksen.
    42'
    Abdullahi prøver seg på et sykkelspark inne i sekstmeteren til Odd. Skal ha for forsøket, men det skremte nok ingen i forsvaret til Odd.
    44'
    Thorsteinsson går for skudd fra skrå vinkel, men treffer dårlig slik at ballen går flere meter til side for mål. Mange individuelle forsøk og lite sammhandling fra Vikingspillerene for øyeblikket.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Odd dominerer første omgang og får til slutt med seg ett mål inn til pause. Den kom etter steinhard jobbing fra Occean som nok brude scoret selv, men alikevel klarer å spille frem Nordkvelle som er sikker inne i Viking sin boks. Gjestene starter kampen greit, men faller etterhvert meget lavt da Odd klarer å etablere flere angrep på Vikings halvdel. Når Viking har ball går det rakst i lengderetning, hvor Abdullahi får avslutte de fleste angrepene uten at de ender i store målsjanser. Med kun 1-0 ligger det tilrette for en meget jevn og spennende omgang nummer to.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Arild Østbø
    Ut: Iven Austbø
    46'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Vegard Bergan
    Ut: Espen Ruud
    46'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Thomas Grøgaard
    Ut: Emil Jonassen
    46'
    Totalt tre bytter i pausen! Er det varmen som har tatt på?
    47'
    Bergan går for øvrig inn som stopper mens Eriksen skyves ut på backplass.
    48'
    Samuel og Haugen forsøker å sette i gang Vikings andre omgang på en god måte, men innlegget fra sistnevnte er for svakt.
    49'
    Danielsen kommer til innlegg fra høyre og får en corner for gjestene.
    50'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haugen
    Samuel header ballen langt til side for mål. Ballen treffer hodet hans når Samuel er på vei nedover igjen etter opphoppet.
    50'
    Danielsen kommer til nok et innlegg, men ingen av de blå eller hvite trøyene inne i felet når det harde innlegget. Innkast til Odd på motsatt side!
    52'
    8447 tilskuere på Skagerak Arena i dag. Bedre tall enn undertegnede tippet 15 min før start!
    53'
    Eriksen forsøker seg på innlegg for Odd, men også han slår ballen rett gjennom feltet.
    53'
    Midtbanekrig for øybelikket hvor ingen av lagene er i nærheten av hverandres sekstemetere.
    57'
    God kontring for Odd! Eriksen bryter Thioune som er feilvendt og får deretter motorvei frem til målet til Østbø. Med kun Sigurdsson i veien tar Eriksen en finte innover i banen, men får ikke avlsuttet. Det får derimot Samuelsen som kommer løpende etter, men skuddet hans går til side for mål da han blir hardt presset.
    59'
    Odd vinner et frispark på egen halvdel.
    61'
    Nordkvelle tar fått på et dribleraid langs venstre. Runder Danielsen og legger deretter inn, men ballen treffer nettet like bak tverrligger og det blir utspill fra mål. Bra initiativ der.
    62'
    Flere tøffe dueller mellom Bergan og Moore etter at sistnevnte kom inn. To lange mennesker der altså!
    64'
    Viking forsøker å bygge opp angrep, men lykkes ikke å spille seg gjennom sentralt slik de ønsker. Siste forsøk ender med en offside på Samuel.
    66'
    Moore vinner et frispark til Viking da Bergan bruker armene for å vinne duellen.
    68'
    Lenge siden vi har fått se en skikkelig målsjanse nå. Begge lag er meget omstenedelige for øyeblikket.
    69'
    Kjempesjanse for Diouf og Odd! Nordkvelle setter i gang en hurting kontring og spiller Occean flott i gjennom ute til høyre. Occean legger med flott presisjon og treffer Diouf som kommer på et løp inn mot bakre stolpe. Diouf får bra kraft i headingen, men Østbø har posisjonert seg fint og får avverget scoring i siste liten. Kanonredning av Østbø rett og slett!
    70'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Fredrik Nordkvelle
    Klareres ut etter flere tette dueller inne i boksen.
    72'
    Occean prøver seg også på et sykkelspark inne i sekstenmeteren. Heller ikke han treffer optimalt, men publikum setter dog pris på forsøket.
    74'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Makhtar Thioune
    Klareres ut av Eriksen.
    74'
    Bödvarsson kommer seg til skudd inne i seksten, men skuddet sniker seg så vidt utenfor motsatt stolpe. Brukbar mulighet selv om Rossbach så ut til å være godt med på skuddet til islendingen.
    76'
    Odd triller ball for øyeblikket. Tar seg god tid, men ser stadig etter åpninger i forsvaret til Viking.
    78'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Pape Pate Diouf
    En sliten Diouf tas av banen til fordel for friske ben. Kan Halvorsen score 'fra benken' nok en gang?
    78'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Aleksander Solli
    Ut: Makhtar Thioune
    80'
    Gashi slår Bödvarsson i lufta for andre gang i kampen. Imponerende!
    81'
    Bentley fyrer av fra 30 meter og tvinger Østbø ut i full strekk for å nå skuddet som har retning mot krysst! Corner til Odd.
    82'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Østbø får etterhvert kontroll på ballen og faren er over for gjestene.
    82'
    Viking som triller mye ball nå uten at det ender med noen sjanser foreløpig.
    85'
    Bentley kommer seg til nok en avslutning. Også denne gangen går skuddet til side for mål.
    86'
    Moore vinner en duell på bakre stolpe mot Bergan etter innlegg fra venstre, men header dessverre for gjestene til side for mål.
    87'
    Meget lavt tempo i kampen for øyeblikket. Viking forsøker å være dirket mens Odd triller og triller.
    89'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Fredrik Nordkvelle
    Slår den kort til Bentley for å drøye tid!
    89'
    Rossbach ute å plukker ned et langt innlegg fra Karol Mets. Skal Viking få til en ordentlig sjanse før kampen er over?
    90'+1
    Lagt til tre minutter i Skien!
    90'+1
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Aleksander Solli
    Occean header ut til ny corner.
    90'+1
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Aleksander Solli
    Rossbach bokser og Odd kan kontre!
    90'+2
    Viking bryter kontringen og kommer seg raskt til innlegg. Hagen header ballen vekk og Odd kan kontre på nytt.
    90'+2
    Viking presser høyt og stresser Odd til flere feil på egen halvdel. Til slutt får Halvorsen tak i ballen og skyter den i en blå drakt og ut til innkast for Odd.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+4
    Gult kort til Viking
    I forlengelsen av 'handshake for peace' oppfordrer Viking-kaptein Sigurdsson dommer Edvartsen til å smile mer. Det vil ikke sistnevnte ha noe av og dermed får islendingen det gule kortet - etter kampslutt.
    90'+4
    Odd vinner dagens toppkamp 1-0 etter scoring av Fredrik Nordkvelle! Det blir til slutt en såkalt 'sliteseier' selv om Odd har ballen mest og samtidig de største sjansene. Med de 3 poengene har også Odd for alvor meldt seg på i medaljekampen. Viking møter opp og kan faktisk kjempe seg til et poeng på slutten av kampen, men er rett og slett for svake i de meste de gjør offensivt. I eget felt er det kun Sigurdsson og målvaktene Austbø/Østbø som sørger for at Odd ikke scorer flere mål.
    Frode Roalkvam takker for følget!
    Avslutninger i kampen: 15 - 15. Avslutninger på mål: 6 - 2.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her