0-1

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og hjertelig velkommen til semifinalen i Champions League mellom Paris Saint-Germain og Lyon!
    Lyon jakter sin femte (!) Champions League-tittel på rad og ses på som favoritter i dagens kamp. Selv om flere mener at Lyon ikke er av samme kaliber i år, har de bevist at de fortsatt er å regne med. Både gjennom 2-1-seieren mot Bayern München i kvartfinalen, samt den nylige seieren, dog på straffespark, mot PSG i den franske cupen, viser de at de fortsatt har et lag som er sultne på edelt metall. På veien mot denne semifinalen har laget fra sydøst i Frankrike tatt seg forbi Ryazan VDV og Fortuna før nevnte Bayern München måtte gi tapt.
    Deres rivaler, PSG, var faktisk det siste laget som slo ut Lyon av Champions League. Tilbake i 2014/2015 var det hovedstadslaget som gikk seirende ut av 16-delsfinalen. På vei til denne semifinalen har de tatt seg forbi hindre som Braga og Breidablik, før de leverte en solid prestasjon mot Arsenal i kvartfinalen.
    En av hovedgrunnene til at dette oppgjøret kan bli mer åpent enn man kanskje skulle forvente, er skadelisten til Lyon. Ada Hegerberg er ute med kneskade, mens både Mbock Bathy og Silva sliter med sine akilleser. I tillegg er Henry tvilsom til kveldens oppgjør. For PSG ser det mye lysere ut og det er ikke meldt om noen skadeproblemer i troppen.
    På grunn av koronapandemien skal dette oppgjøret bli avgjort i kveld. Ingen mulighet til å redde seg inn om man feiler, så det setter naturligvis et ekstra press på spillerne. Semifinalen spilles i San Sebastián, Spania, på Reale Arena.
    Foruten skadede Ada Hegerberg i Lyon, har vi også en nordmann i PSG. Karina Sævik satt på benken for PSG i kvartfinalen, og det blir spennende å se om rogalendingen kan snike til seg noen minutter i kveldens kamp!
    Lagoppstillingene er klare og det nærmer seg kampstart. Paris Saint-Germain stiller med de samme elleve som slo ut Arsenal i kvartfinalen. Lyon har på sin side gjort to endringer. Henry og Le Sommer er ute, mens Gunnarsdóttir og Karchaoui er inne i startoppstillingen.
    Kampen har startet
    0'
    Anastasia Pustovoitova blåser i fløya og semifinalen i Champions League er igang!
    1'
    Bronze starter med en leken luke og spiller vegg oppover i banen. Den siste pasningen er dog upresis og PSG kan ta over.
    2'
    Morroni får en hånd i ansiktet inne på Lyons banehalvdel. Det påfølgende frisparket er dårlig slått og blir aldri farlig.
    3'
    Cascarino driver fremover i banen langs høyrekanten og PSG sliter med å få tak i kantspilleren. Har dessverre få medspillere med seg til slutt og mister ballen.
    5'
    De første fem minuttene er gjennomført og, ikke overraskende, er det tett og jevnt. Lyon prøver å spille seg fri bakfra og tar stor risiko. PSG står høyt i press og har vært nære brudd høyt i banen ved flere anledninger. Dette blir intenst!
    6'
    Amel Majri med en stygg feilpasning på Lyons banehalvdel og de regjerende mesterne setter fart direkte. Ballen havner til slutt hos Sakina Karchaoui, men innlegget fra venstrebacken er svakt og går ut til utspill. Høyt tempo i den kontringen.
    7'
    Frispark til PSG ca. 10 meter inne på Lyons banehalvdel. Så får vi se om serven er bedre nå.
    9'
    Lyon-forsvaret stanger enkelt unna.
    9'
    Ramona Bachman forsøker å finte seg fri langs dødlinjen, men ballen rotes over linjen. PSG med initiativet i matchen for øyeblikket.
    10'
    Sarah Bouhaddi slår faktisk langt ut fra utspark. PSG låser fullstendig av og er ikke interessert i at Lyon skal få spille seg fremover langs bakken.
    12'
    Parris er nære på å sende Lyon i føringen! Angrepet bygges opp på en god måte og Sara Björk Gunnarsdóttir kommer til innlegg fra høyre. Inne i boksen lurer Parris som får til en avslutning, men ballen går via en PSG-forsvarer og noen få centimetere til side for mål. Der rekker nok ikke keeper bort for å redde. Nære på ledelse for favorittene!
    12'
    Olympique Lyon får tildelt et hjørnespark
    Dzsenifer Marozsan
    Ufarlig.
    13'
    Kadidiatou Diani fører oppover i banen og legger det som er av Lyon-spillere bak seg. Hun blir til slutt holdt og avleveringen blir dermed svak. Hadde fortjent et frispark der!
    15'
    Frispark til Lyon godt inne på PSG sin banehalvdel. Den skal nok svinges inn.
    15'
    Dzsenifer Marozsán slår den over alt og alle og til utspark.
    16'
    Ikke noe å si på selvtilliten til Sarah Bouhaddi i Lyon-buret. Drar elegant av Diani som går i hardt press. Småskummelt!
    17'
    Gult kort til Paris Saint-Germain
    Nadia Nadim
    Nadim går knallhardt inn i Sakina Karchaoui! Soleklart gult kort til dansken.
    18'
    Delphine Cascarino kombinerer flott på sin høyrekant og kommer seg til innlegg. I boksen er det kun Parris som befinner seg og spissen er ikke i nærheten av å kunne komme seg til avslutning.
    22'
    Dzsenifer Marozsán kommer seg til avslutning utenfor 16-meteren. Hun treffer både ballen og Grace Geyoro. Sistnevnte blir liggende nede med smerter.
    22'
    Olympique Lyon får tildelt et hjørnespark
    Dzsenifer Marozsan
    Renard rager høyest, men får ikke et godt nok treff med pannebrasken. Småfarlig situasjon!
    23'
    Lyon har kommet mer med i kampen her nå og har vartet opp med flere gode angrep! Nok en gang er Delphine Cascarino involvert, men innlegget fra dødlinjen treffer ingen Lyon-spillere og PSG får klarert. Lyon nærmer seg noe her.
    25'
    Spilt i 25 minutter og det er lite å si på spenningen og intensiteten i dette oppgjøret. To lag som kjører overganger og får med mange spillere i angrep, kombinert med høyt press og tøft duellspill. PSG startet kampen best, men Lyon har tatt mer over de siste minuttene.
    26'
    Kaptein for PSG, Paredes, er ute for behandling av et kne. Får håpe den viktige midtstopperen kan fortsette her.
    27'
    Tilløp til kaos foran 16-meteren til PSG nå. Lyon gjenvinner ball gang etter gang, mens motstanderne sliter med å klarere. Ser ut til at Paredes er klar for å komme innpå igjen, så får vi se om hun får roet ned laget sitt.
    29'
    Gult kort til Paris Saint-Germain
    Grace Geyoro
    River ned Saki Kumagai på vei fremover. Hindrer overgangen og det gule ser greit ut.
    29'
    Parris gjør en strålende jobb feilvendt etter et knallhardt oppspill fra Renard. PSG må bruke ulovlige midler og det dømmes frispark til spissen.
    31'
    Skudd fra Delphine Cascarino fra langt hold. Christiane Endler skyver ballen ut til corner.
    31'
    Olympique Lyon får tildelt et hjørnespark
    Amel Majri
    Bronze header fra bakerste stolpe, men Christiane Endler har grei kontroll. God mulighet for Lyon!
    32'
    Paris Saint-Germain får tildelt et hjørnespark
    Nadia Nadim
    Sarah Bouhaddi bokser unna, men PSG kommer seg til avslutning i etterkant. Sisteskansen har god kontroll!
    33'
    Delphine Cascarino med nok et innlegg fra høyre, men Amel Majri kommer seg ikke godt nok over ballen og headingen får aldri retning mot mål. Flott angrep igjen fra Lyon!
    35'
    PSG har laget mange frispark i denne første omgangen. Kan både være et tegn på at de er veldig tente, men samtidig kan det virke som de henger litt etter i mange situasjoner.
    36'
    Delphine Cascarino har vært meget god på høyrekanten så langt i kveld. Skaffer frispark i brukbar situasjon til høyre i banen nå.
    38'
    Sara Björk Gunnarsdóttir med en gigantisk mulighet når hun får god opp alene rett foran mål! Amel Majri svinger inn frisparket perfekt og islandske Gunnarsdóttir får heade fritt, seks meter fra mål, men treffer ballen for tynt med pannebrasken. Der skal det stå 1-0 til Lyon!
    39'
    Paris Saint-Germain får tildelt et hjørnespark
    Ramona Bachmann
    Ufarlig.
    40'
    Nadia Nadim er heldig som fortsatt er på banen! Feller Sakina Karchaoui på vei fremover og det burde nok kvalifisert til et gult kort. Hoveddommer velger å holde kortet i lomma og dansken kan fortsette kampen. Spørs hvor mye mer hun har å gå på og skal være veldig forsiktig her nå.
    42'
    Perle Morroni viser at hun også har et godt driv og fører 50 meter fremover i banen. Backen slipper perfekt ut til Kadidiatou Diani, men skuddet går i en Lyon-spiller og ut til det som burde vært et hjørnespark. Dommer dømmer dog utspill til protester fra PSG-spillerne.
    44'
    Lucy Bronze bryter og fører med tempo fremover i banen. Blir til slutt stoppet og får et meget fortjent frispark dypt i banen.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Vi går til pause på stillingen 0-0! PSG kom veldig godt ut av startblokkene og lagde trøbbel for Lyon i innledningen. Utover i omgangen tok favorittene, Lyon, mer over og det er også de som har skapt de største sjansene. Den aller største var det Sara Björk Gunnarsdóttir som fikk, da hun headet utenfor, upresset, fra seks meters hold. Vi gleder oss til en forhåpentligvis like intens andre omgang av denne semifinalen i Champions League etter en liten pause.
    2. omgang
    45'
    Lyon sparker i gang den andre omgangen!
    46'
    Parris kommer til avslutning! Delphine Cascarino fortsetter å levere fra sin kantposisjon og slår et presist innlegg mot sin lagvenninne. Spissen tar et touch til siden, men avslutningen med venstrefoten blir for svak og Christiane Endler har god kontroll.
    47'
    Forøvrig ser det ut til at både Olivier Echouafni og Jean-Luc Vasseur har beholdt sine elleve startere til denne andre omgangen. Noe overraskende at Nadia Nadim fortsatt er på banen, da hun var farlig nære det røde kortet før hvilen.
    49'
    Marie-Antoinette Katoto fører innover i 16-meteren og legger til slutt tilbake til Sara Däbritz. Midtbanespilleren fyrer av på direkten, men skuddet går høyt over og til side for mål. Gode tendenser fra PSG der.
    50'
    Akkurat som i den første omgangen er det svært høy intensitet i innledningen her. Det fører også til at pasningsspillet blir veldig påvirket og lagene sliter med å gjennomføre flere trekk i angrepene sine.
    51'
    Dzsenifer Marozsán ligger nede og holder seg til ansiktet. Fått seg en trøkk i en duell, men det ser ut til at det skal gå greit den offensive midtbanespilleren.
    52'
    Gult kort til Olympique Lyon
    Nikita Parris
    Får frisparket, men får det gule kortet for protester i etterkant ser det ut til. Unødvendig av spissen der. Ser dog meget strengt ut!
    52'
    Det ropes på straffe fra Lyon! Kadeisha Buchanan er på enden av frisparket på bakre stolpe, men drakten ser ut til å stå ut som et seil og stopperen kommer ikke frem til ballen. Hverken dommer eller assistenten gir signal til at det er gjort noe ulovlig.
    54'
    Reprisen viser at Lyon er snytt for et klart straffespark!
    54'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Sandy Baltimore
    Ut: Nadia Nadim
    Der kom byttet som ventet. Nadim gir seg for dagen og Baltimore skal ut i krigen!
    54'
    Paris Saint-Germain får tildelt et hjørnespark
    Sara Dabritz
    Kort variant som ender med innkast til PSG.
    55'
    PSG etablerer seg rundt 16-meteren til Lyon og kommer seg til flere gode avslutnings- og innleggsmuligheter. Lyon jobber iherdig i det defensive og får blokkert det meste som kommer.
    57'
    Fryktelig rotete spill ute på gressmatten her nå. Ingen av lagene får etablert noe godt angrepsspill.
    59'
    I tillegg er det vanvittig mye rom, så begge lag føler nok at de må ta overgangene. Det ender ofte med balltap og overgang i mot. Og så videre...
    60'
    Paris Saint-Germain får tildelt et hjørnespark
    Ramona Bachmann
    Heades ut på første stolpe.
    60'
    Bachmann tryller litt nede til venstre for 16-meteren, men det påfølgende innlegget treffer ingen lagvenninner i boksen.
    61'
    Stopp i spillet når Amel Majri ligger nede med smerter. Ser ut til å gå fint med kanten.
    63'
    Lyon spiller seg fint fremover i banen og Dzsenifer Marozsán mottar ballen rettvendt i mellomrommet. Tyskeren er uoppmerksom og ubesluttsom og PSG kan enkelt vinne ballen tilbake. Småsløvt av den gode offensive midtbanespilleren.
    65'
    Andre gule kort til Paris Saint-Germain
    Grace Geyoro
    Ajaj! Geyoro ser sitt andre gule kort og må dermed ta seg en tidlig dusj. Feller Bronze på vei fremover og det er lite å si på avgjørelsen. Fryktelig tungt for PSG dette.
    66'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Formiga
    Ut: Ramona Bachmann
    67'
    Mål for Olympique Lyon!
    Paris Saint-Germain 0 - 1 Olympique Lyon
    Mål: Wendie Renard
    Målgivende: Amel Majri
    Renard stanger inn ledelsen fra kort hold! Fra vondt til verre for PSG. Frisparket ender altså både med rødt kort til hovedstadslaget, før Lyon utnytter dødballsituasjonen og går opp i ledelsen. Innsvingeren er perfekt og når Renard får gå opp alene, ca. 5 meter fra mål, er det liten tvil om hva som kommer til å skje. Christiane Endler er aldri i nærheten av ballen og Lyon-spillerne kan juble!
    67'
    PSG holder faktisk på å svare direkte etter avspark igjen. Avslutningen fra Diani, i Lyon-boksen, er dessverre for svak og Sarah Bouhaddi kan enkelt plukke ballen.
    70'
    To strake armer i ryggen fra Irene Paredes på Parris. Soleklar frispark i nok en god innleggsposisjon.
    71'
    Denne gangen er det PSG som vinner duellene og får klarert.
    71'
    Spillerbytte - Olympique Lyon
    Inn: Selma Bacha
    Ut: Sakina Karchaoui
    En sliten Sakina Karchaoui gjør plass til Bacha.
    73'
    PSG virker, ikke overraskende, frustrerte her nå. Lager frispark på løpende bånd.
    75'
    Andre gule kort til Olympique Lyon
    Nikita Parris
    Har du sett da, Parris! Banker inn i Christiane Endler og drar på seg sitt andre gule kort. Det er så ufattelig unødvendig og urutinert. Plutselig er det kamp igjen!
    75'
    Spillerbytte - Olympique Lyon
    Inn: Eugénie Le Sommer
    Ut: Delphine Cascarino
    En av kampens beste spillere har løpt fra seg. Rutinerte Le Sommer tar plass på banen.
    76'
    For en dramatikk i denne semifinalen. Lyon gikk opp i ledelsen og var en spiller mer på banen. Som kjent er det et ganske solid utgangspunkt når man skal ta fatt på de siste tjue minuttene. Plutselig kommer det en liten hodemist fra Parris på topp for Lyon og lagene er plutselig like mange på banen. Her er ingenting avgjort!
    78'
    Et godt slått frispark fra Amel Majri ender på hodet til Renard. Midtstopperen header tilbake i feltet og Le Sommer kommer først på ballen. Spissen får et dårlig treff og PSG får klarert i siste liten.
    80'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Signe Bruun
    Ut: Sandy Baltimore
    Baltimore byttes faktisk ut igjen. Må være en skade? Signe Bruun kommer innpå.
    80'
    Vi er inne i de siste 10 minuttene! PSG må kjøre fremover i banen for utligningen, mens Lyon leter etter mulighetene til å få avgjort dette på overgangene som vil komme.
    82'
    Kadidiatou Diani med en strålende involvering på høyrekanten og innlegget er av god kvalitet. Lyon-spillerne kjemper knallhardt i duellen og kommer seirende ut av den. PSG har startet sluttspurten!
    83'
    Blir spilt lave her nå Lyon. Kommer den store sjansen PSG leter etter?
    85'
    Paris Saint-Germain får tildelt et hjørnespark
    Sara Dabritz
    Lyon får hamret ballen unna farlig område!
    85'
    Kadeisha Buchanan bryter først, men har ingen å slå på i neste situasjon. PSG tar over igjen.
    87'
    Renard surrer bort ballen utenfor 16-meteren, men PSG kommer seg ikke til avslutning. God mulighet!
    87'
    Spillerbytte - Olympique Lyon
    Inn: Shanice van de Sanden
    Ut: Dzsenifer Marozsan
    87'
    Kaos i Lyon-boksen! PSG-spillerne står på rekke og rad for å avslutte, men Lyon-spillerne kaster seg inn i blokkeringer og dueller. Ikke mye om å gjøre før den store muligheten kommer.
    89'
    Shanice van de Sanden prøver å sette fart, men blir stoppet kontant. PSG fortsetter å kjøre.
    90'
    Frispark i nok en god posisjon for PSG. Denne skal nok lempes inn i boksen.
    90'
    Sara Däbritz svinger den inn, men Sarah Bouhaddi er offensivt ute og holder ballen. Godt keeperspill.
    90'+1
    Det er lagt til 5 minutter.
    90'+1
    Kadidiatou Diani gjør nok en strålende jobb på høyrekanten, men innlegget treffer ingen PSG-spillere.
    90'+2
    Ballen lempes inn i boksen til Lyon, men Renard rydder unna.
    90'+4
    Paris Saint-Germain får tildelt et hjørnespark
    Sara Dabritz
    Heades unna.
    90'+4
    Vi er inne i det siste minuttet!
    90'+5
    Paulina Dudek fyrer løs fra 40 meter. Aldri farlig.
    90'+5
    Siste mulighet renner ut i sanden...
    90'+6
    Kampen er slutt
    90'+6
    Det er over i San Sebastian og Lyon kan juble for finale i Champions League, der de skal kjempe mot Ingrid Syrstad Engen og Wolfsburg på søndag. Dette var en fartsfylt og intens semifinale, der begge lag kastet spillere fremover i banen, samt sto høyt i presset. PSG kom best i gang i den første omgangen, før Lyon gradvis tok mer over. Det var først i den andre omgangen det ble virkelig innholdsrikt. Først lagde Grace Geyoro frispark og dro på seg sitt andre gult kort. Den påfølgende dødballen satte Renard i mål, noe som også viste seg å bli avgjørende. Lyon hadde full kontroll, men da Parris dro på seg et ufattelig klønete andre gule kort var det virkelig kamp igjen. PSG med en solid sluttspurt, men Renard og Sarah Bouhaddi ryddet unna det som kom. Lyon kan altså vinne Champions League for sjette året på rad!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her