Frankrike starter identisk som de gjorde mot Tyskland. Det betyr N'Golo Kanté på benken og Samuel Umtiti i midtforsvaret.
    Mark Clattenburg blåser igang EM-finalen!
    Portugal mister ballen nærmest med en gang. Cedric sleiver ballen ut til innkast.
    Nok en feilpasning fra Portugal.
    2'
    Payet får ballen på bakerste stolpe og får godt tid til å sikte inn innlegget. Men ballen mot Pogba og Giroud blir litt for upresis. Fonte klarerer.
    3'
    Griezmann og Giroud presser Portugal høyt. Det er ikke bortelaget komfortable med og flere ganger har Portugal spilt bort ballen.
    5'
    Nydelig gjennombruddspasning fra Soares opp mot Nani. Han tar ned ballen og prøver en optimistisk volley, men ballen er ikke i nærheten av å gå inn.
    5'
    Payet kombinerer med Matuidi, men neste trekk blir for dårlig.
    6'
    Skudd på mål
    Sissoko får en mulighet på volley, men ballen kommer nesten loddrett ned og gjør tilslaget vanskelig. Ballen går høyt over mål.
    7'
    Payet legger inn mot bakerste, men ballen klareres ut igjen. Griezmann får andreballen inne i boksen, men skuddet fra spiss vinkel går i nettveggen.
    7'
    Ronaldo blir liggende nede etter en tøff duell. Payet setter kneet i låret/kneet. Må få litt spray, men det ser ikke bra ut.
    8'
    Superstjernen er på sidelinja og mottar behandling.
    10'
    Der kommer kampens største sjanse så langt! Payet finner Griezmann på hodet i boksen. Kun er akrobatisk redning fra Patricio hindrer scoring. Corner for Frankrike.
    10'
    Frankrike får tildelt et hjørnespark
    Corneren slås inn mot Giroud, men headingen fra 7-8 meter er for svak og midt på mål. Keeper har kontroll.
    11'
    Ronaldo er på banen igjen. Det er ikke snakk om at han må gi seg. Men han halter altså ute på banen og har ikke jogget på et par minutter.
    12'
    Frispark til Frankrike på egen halvdel.
    13'
    Lang ball fra Umtiti til Sagna. Litt for lang. Går ut til innkast.
    13'
    Lavere tempo i kampen nå. Vertene triller ball frem og tilbake for å lure kompakte Portugisere ut av posisjonene sine.
    15'
    Det ser tungt ut for Ronaldo. Klarer ikke jogge skikkelig, men det spørs om ikke smerten forsvinner når adrenalinet tar over.
    17'
    Ronaldo setter seg ned i tårer. Han skjønner at dette er over! Han må nok byttes ut. Snakk om å miste en attraksjon i finalen.
    17'
    Hva NÅ da Portugal? Hva skal Fernando Manuel Costa Santos finne på nå? Enn så lenge avventer han byttet.
    19'
    Spillet er igang igjen - uten Ronaldo på banen.
    20'
    Portugal mister ballen og gir Giroud en mulighet til å kontre. Men Pepe, som er tilbake i forsvaret, beiner ballen helt opp til Lloris i Frankrike-målet.
    21'
    Ronaldo er på banen igjen etter å ha fått behandling. Ser noe lettere ut i løpesettet.
    22'
    Skudd på mål, Frankrike
    Sissoko fosser mot mål med Nani på ryggen. Skuddet er hardt og Patricio må slå ballen over til corner.
    23'
    Keeper kommer ut og tar ballen.
    23'
    Ronaldo får ballen og skal sette igang en kontring, men 31-åringen klarer ikke løpe skikkelig.
    24'
    Ronaldo river av seg kapteinsbindet og kaster det i bakken. Han har gitt opp nå - og må byttes ut. Skuffelsen er ikke vanskelig å spore hos Ronaldo, men de er kanskje enda verre for Portugal-fansen.
    24'
    Ronaldo på av på båre. Han applauderes av banen av samtlige på tribunen. For en EM-avslutning for Ronaldo.
    25'
    Hvordan takler Portugal dette uten sin største stjerne?
    26'
    Litt overraskende at Portugal høyere oppe i banen nå. Virker nesten som de andre ti skjønner at det er de som må dra lasset nå.
    27'
    Matuidi legger inn fra boksen og det er fire blå spillere å sikte på i boksen. Men når ballen slås er det ingen franskmenn som jakter innlegget.
    30'
    Sissoko jobber frem en corner i duell med Fonte.
    30'
    Stanges ut på 11 meter.
    30'
    Giroud vipper en ball mot Griezmann, men Fonte får akkurat stusset ballen inn til Patricio.
    32'
    Carvalho presses av Matuidi og fremprovoserer en feilapasning. Frankrike overtar ballen.
    34'
    God sjanse for Frankrike! Sissoko hopper over ballen og lurer samtidig Silva trill rundt. Får en åpning å skyte i inne i boksen, men Patricio gjør en god redning når han slår ballen unna.
    35'
    Gult kort til Portugal
    Cedric Soares
    Høy fot mot Payet. Veldig greit gult kort.
    36'
    Lang ball opp mot Quaresma, men Lloris kommer ut og stanger ballen ut til innkast. Kunne holdt seg på streken ettersom forsvaret har kontroll, men rydder uansett opp.
    36'
    Så sliter også Quaresma med en skade. Hva er det som skjer med Portugal?
    39'
    Portugal får tildelt et hjørnespark
    Fonte møter corneren med hodet, men kommer ikke skikkelig over ballen og avslutningen går over.
    39'
    Payet slår ballen inn i boksen mot Giroud. Han blir presset hardt av Fonte og får ikke et rent treff med pannen.
    40'
    To-tre innlegg fra Frankrike, men Pepe står og stanger unna alt som slås inn i boksen.
    41'
    Blaise Matuidi klarerer til corner for Portugal.
    41'
    Kort variant som igjen slås inn i boksen. Pepe er i duell med en franskmann og får ikke satt hodet på ballen.
    42'
    Mange feilpasninger på banen nå.
    45'
    Sagna slår inn foran mål. Griezmann faller i duell med Cedric, men Clattenburg er helt bestemt på at det ikke er straffespark.
    45'+1
    Quaresma og Evra ligger nede etter å ha skallet med hverandre.
    45'+1
    Begge er inne på banen igjen. Godt for kampen. Trenger ikke flere skader her nå.
    45'+2
    45'+3
    46'
    Inge bytter i pausen.
    47'
    Sissoko feller Pepe på midtbanen. Sistnevnte er ikke fornøyd med behandlingen. Clattenburg holder kortstokken i lomma.
    48'
    Porutgal slår inn mot Nani, men ballen blir litt for lang. Raphael overtar på motsatt kant.
    49'
    Payet danser seg gjennom forsvaret hos Portugal før han møter Pepe. Der ble det stopp momentant.
    51'
    Sissoko slår inn foran mål. Pepe feier ballen ut til corner.
    52'
    Patricio stuper ut for å fange ballen foran Pogba. Mister kula, men stuper over andreballen.
    52'
    Payet legger inn i boksenm, men Raphael stanger ballen ut. Pogba får ballen i returrommet, men skuddet fyker over mål.
    55'
    Så er det en luring som har kommet seg inn på banen. Han blir hurtig geleidet ut.
    55'
    Frankrike triller ball og tar ikke overgangsmulighetene som byr seg. Ønsker heller å bygge opp bakfra.
    56'
    Joao Mario slår ballen inn foran mål. Umtiti klarerer til corner.
    56'
    Stanges ut på første stolpe.
    56'
    Spillerbytte - Frankrike
    Inn: Kingsley Coman
    Ut: Dimitri Payet
    Payet tas av banen til fordel for lynraske Coman. Hva kan unggutten bidra med i EM-finalen?
    58'
    Grizmann skyter fra spiss vinkel. Får ikke nok kraft bak ballen og Patricio holder kula enkelt.
    59'
    Frankrike over til 4-4-2 nå.
    60'
    Sanchez feller Evra. Frankrike får frispark på midtbanen.
    61'
    Joao Mario
    Feller Giroud som er i ferd med å sette igang en kontring.
    63'
    Evra vinner en corner.
    63'
    Joao Mario stanger corneren ut på første stolpe.
    64'
    Når vi har passert timen har vi fått den første EM-finalen uten scoring før 60 minutter.
    65'
    Frankrike slår inn fra kanten gang etter gang, men Portugal rydder opp.
    66'
    FOR EN MULIGHET! Kampens største sjanse faller hos mannen som har scoret flest mål i dette mesterskapet, Griezmann. Headet er innleggt fra Coman fra fem meter, men han klarer ikke presse hodestøtet under tverrliggeren.
    66'
    Spillerbytte - Portugal
    Inn: Joao Moutinho
    Ut: Adrien Silva
    67'
    Portugal slår inn i boksen, men der er det ingen rødkledde spillere. Joao Mario blir til slutt avblåst for en dytt på Sagna.
    69'
    Antoine Griezmann sender frisparket inn i 16-meteren, men igjen stanger Portugal unna.
    70'
    Portugal har vunnet 44 dueller mot Frankrikes 31.
    71'
    Coman legger inn i feltet, men Carvalho klarerer til corner.
    73'
    Hjørnesparket landet på fem meter, men blir beinet vekk.
    73'
    Nani sperrer for Moussa Sissoko og det dømmes frispark for obstruksjon.
    73'
    Evra legger inn i boksen mot Giroud, men Arsenal-spissen header ballen bakover.
    74'
    Giroud får nok en god sjanse fra spiss vinkel, men igjen redder Patricio mesterlig. Utsøkt innlegg av Coman i forkant. Innbytteren har vært en av de bedre etter at han kom inn.
    76'
    Kingsley Coman på Frankrike prøver å slå inn i feltet, men forsøket blokkeres.
    78'
    Inn: Andre-Pierre Gignac
    Ut: Olivier Giroud
    78'
    Så får Portugal en dobbeltsjanse! Først får ikke Lloris kontroll på et innlegg og fister ballen videre. Quaresma prøver seg med et spektakulært brassespark fra kloss hold, men der er Lloris på plass og holder skuddet.
    81'
    Gult kort til Frankrike
    Samuel Umtiti
    Stopper en overgang.
    81'
    Solid skudd fra Sissoko fra distanse! Tvinger Patricio ut i strekk og klarer ikke holde ballen. Men han bokser ballen vekk fra faresonene og Portugal får kontroll.
    85'
    Sissoko må ut på sidelinja for å få behandling. Får en smell i en duell med Raphael.
    85'
    Gignac drar seg innover i banen og løsner skuddet. Rett i den portugisiske blokka.
    86'
    Utspill fra mål. Quaresma og Koscielny gir hverandre en klem etter en duell ved dødlinja.
    89'
    Sagna slår et lurt innlegg mellom keeper og stopper. Gignac lukter at pasningen kommer, men Patricio reagerer kjapt og fanger ballen.
    90'
    Det legges til tre minutter. Tre minutter å gjøre det på, før vi eventuelt må ut i ekstraomganger.
    90'+1
    STOLPETREFF for Frankrike! Gignac får tatt ned et innlegg, sender Pepe ned på rumpa før han prøver å sette ballen i nærmeste. Men spissen må se at ballen i stedet går i stolpen og ut. Så nære for hjemmenasjonen. Det hadde i realiteten blitt det avgjørende målet.
    90'+2
    90'+3
    1. ekstraomgang
    91'
    DER er ekstraomgangene sparket i gang.
    91'
    Frankrike triller ball.
    93'
    Portugal holder i ballen nå. Tempoet er forferdelig lavt. Kan et taktskifte fra ett av lagene åpne opp kampen?
    94'
    Frispark til Portugal på "Ronaldo-hold".
    95'
    Portugal blir avblåst for offside
    Pepe stanger ballen like utenfor mål, men linjedommeren har vært oppe med flagget. En stor sjanse for Portugal, men blir korrekt avblåst.
    95'
    Raphael Guerreiro
    Holder igjen Sissoko.
    96'
    Blaise Matuidi
    Obstruerer Eder og får det gule kortet.
    98'
    Carvalho feller Coman. Slipper unna kortet fra Clattenburg der.
    99'
    Portugal-treneren er rasende på sidelinja. Føler at Fonte blir snytt for et frispark ved dødlinja. Ender med corner for Frankrike.
    100'
    Joao Moutinho får beinet ballen unna under press.
    100'
    Pogba jobber frem en corner for Frankrike. Virker interessert i å skape noe her.
    101'
    Griezmanns corner går over hele feltet.
    101'
    Coman klarerer ballen ut til en portugisisk corner.
    103'
    Umtiti dyttes over ende av Pepe. Clattenburg roer ned kamphanene.
    104'
    God sjanse for Portugal! Eder vinner duellen i feltet, men Lloris står på rett sted til rett tid og fanger ballen.
    105'
    Nani slår ballen helt over boksen. Dårlig av vingen.
    105'
    105'+1
    2. ekstraomgang
    106'
    Ingen bytter i pausen. Lagene fortsetter som før.
    106'
    Moutinho får frispark etter en høy støvel fra Matuidi.
    107'
    Laurent Koscielny
    Så avblåses Arsenal-stopperen for en hands, men reprisen viser at ballen treffer hånda til Eder. Frispark i skummel posisjon for Portugal.
    108'
    Quaresma sender frisparket i tverrliggeren! Han bøyer ballen over muren og rett i treverket. Lloris har en hånd oppe ved tverra, men det er ikke godt å si om Tottenham-keeperen hadde tatt skuddet om det hadde vært 30 cm lengre ned.
    108'
    Mål for Portugal!
    Portugal 1 - 0 Frankrike
    Mål: Eder
    Herre min skaper! Eder fyrer inn 1-0 fra ellevilt hold! Drar seg innover i banen og legger an til skudd i lengste kryss. Men i stedet vrir innbytteren ballen i hjørnet han kommer fra og Lloris når ikke bort på skuddet! NÅ må Frankrike frem!
    109'
    Inn: Anthony Martial
    Ut: Moussa Sissoko
    110'
    Portugal er fryktelig dype nå. Skal mure igjen alt som er og parkere det de har av busser og andre kjøretøy.
    112'
    Frankrike vinner et kast og har det naturligvis travelt.
    112'
    Fransk corner etter en sløv klarering. Portugal overtar ballen.
    113'
    Quaresma og Nani kontrer, men sistnevnte velger å roe det hele ned.
    114'
    Portugal-treneren er i harnisk på sidelinja. Mener Eder snytes for et frispark.
    114'
    Paul Pogba
    Holder igjen Joao Mario. Clattenburg er ikke vond å be.
    115'
    Frankrike får muligheten til å kontre, men pasningen fra Coman blir for upresis.
    117'
    Raphael ligger nede for Portugal. Sklir på gresset og tråkker over. Neppe for å drøye ut tiden.
    117'
    Tre minutter igjen pluss tilleggstid.
    118'
    Raphael må ut på sidelinja. Portugal har brukt opp alle tre byttene.
    118'
    Ronaldo er forbannet på sidelinja og jager Raphael ut på banen igjen. Litt usikker på hvem som er landslagssjef for øyeblikket.
    119'
    Ett minutt igjen av EM-finalen. Kan Frankrike få en sen utligning for å sende oppgjøret til straffer? Det får vi svaret på nå.
    119'
    Joao Mario tvinger frem et hjørnespark. Det kan neppe bli noe annet enn en kort variant.
    120'
    Moutinho roter ballen over sidelinja.
    120'
    To minutter er lagt til. To minutter for Les Bleus!
    120'+1
    Frispark til Eder. Koscielny river han ned.
    120'+1
    Frankrike har flyttet opp alt nå.
    120'+2
    Frankrike blir avblåst for offside
    Frankrike vinner en corner, men avvinkes for offside. Nå renner nok klokka ut.
    120'+3
    Rui Patricio
    Drøyer tiden.
    120'+3
    Kampen er slutt etter ekstraomganger
    120'+3
    Portugal er EM-mestere etter et langskudd fra Eder! Ronaldo, som måtte bæres gråtende av banen etter snaue 20 minutter, kan endelig slippe jubelen løs. Endelig har han vunnet et trofé med landslaget, og det mot selveste vertsnasjon Frankrike.