Slutt

2-0

2-0
Supporterfordeling på VG
92
184
Author avatar

Ble dekket av NTB

  Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av årets siste serierunde i Toppserien. I dag tar Røa imot Åsane på Røabanen!
  Ingen av lagene har særlig å spille for i dag. Røa kan i teorien fortsatt ende på kvalikplass, men det er såpass usannsynlig at vi ikke trenger å gå mer inn på det. Laget fra Oslo skal imidlertid avslutte sesongen hjemme foran egne fans, og det burde være mer enn nok motivasjon for å gi det siste man har av krefter. På de fem siste har Røa spilt to uavgjort og tapt tre. Man må faktisk helt tilbake til starten av juni (!) for å se sist Oslo-laget tok tre poeng. Forrige runde spilte de borte mot Avaldsnes, og Kristina Svandal sin scoring like før pause ble tungen på vektskålen.
  Åsane har hatt en kanonsesong. De nyopprykkede bergenserne signerte ny Toppserie-kontrakt sist helg, og i skrivende stund ligger de på en meget imponerende 7. plass med 25 poeng. Dagens bortelag kan fortsatt klatre forbi Lyn på 6. plass med seier i dag, men de kan også ende på 8. plass dersom Røa går seirende ut av kampen. Forrige runde spilte Åsane hjemme mot Arna-Bjørnar på Åsane Arena. Det endte til slutt 2-1 til vertene etter mål fra henholdsvis Katarina Dybvik Sunde (x2) og Marie Andresen. Det betydde at samtidig som Åsane sikret Toppserie-plassen, så sendte de byrivalene ned til 1. divisjon.
  Sist lagene spilte mot hverandre var i midten av juni, da også på Røabanen. Etter en målløs første omgang tok Åsane ledelsen i det 58. minutt takket være Karen Vistnes. Julie Hoff Klæboe utliknet imidlertid for Røa like før fulltid, men to mål på overtid fra Synne Bjørnebøle og Norun Skjeldal sikret 3-1-seier og tre poeng til bergenserne. Da lagene møttes i serieåpningen på Åsane Arena vant Røa hele 4-0. Det var Julie Hoff Klæboe, Sarah Suphellen, Kristin Haugstad og Oline Fuglem som stod for målene.
  Kampen har startet
  0'
  Gjestene sparker i gang oppgjøret!
  0'
  Fuglem jager en lang ball nedover venstrekanten, men Vistnes kommer seg foran Røa-spilleren og banker kula ut til innkast.
  2'
  Lempes opp.
  4'
  Fuglem prøver seg fra distanse, men Duffy er med på notene og slår til corner.
  6'
  Hjørnespark til Røa
  6'
  Mål for Røa!
  Røa 1 - 0 Åsane
  Mål: Anya De Courcy
  Målgivende: Synne Masdal
  De Courcy sender vertene i føringen! Masdal slår mot nærmeste, og der kommer De Courcy foran markeringen sin og forlenger ballen videre og forbi en utspilt Duffy!
  6'
  Røa presser høyt, og De Courcy spiller videre til Fuglem drøyt 30 meter fra mål. Angrepsspiller er omringet av Åsane-spillere, men hun kommer etter hvert til avslutning. Skuddet er imidlertid ufarlig og reddes enkelt av Duffy.
  9'
  Spilles mot Jensen ute ved sidelinjen.
  10'
  Gloppen løfter inn fra høyre, men Røa-forsvaret stanger unna.
  11'
  Det er merkelig nok ingen ballhentere på Røabanen i dag. Dermed tar det sin tid hver gang ballen går ut av spill.
  13'
  Denne gangen slår Jensen inn fra venstre, men igjen får hjemmelaget klarert.
  13'
  Åsane med innkast høyt i banen. Jensen hiver mot Sunde som kommer til en slags akrobatisk avslutning inne i feltet, men spissen klarer ikke å styre den på mål.
  15'
  Røa-spillerne kombinerer seg fint forbi Åsane-forsvaret, og til slutt er det Espås som får testet skuddfoten fra 20 meter. Spissen treffer bra, og Duffy må gi retur. Den er Midbø fremme og lukter på, men bortelagets målvakt får slengt seg over ballen i siste liten!
  17'
  Østervold med herlig fotarbeid idet hun finter seg forbi tre Røa-spillere ute på høyrekanten. Gjestene fra Bergen prøver deretter å vende spillet, men det ebber ut i ingenting.
  18'
  Masdal løfter inn fra venstre, men ballen går over hele feltet og ender i klypene til Duffy.
  19'
  I tverrliggeren! Corneren fra Masdal er innoverskrudd, og ballen kysser metallet før den spretter ut over dødlinjen!
  22'
  Åsane har hatt lite å stille med idet vi runder en halvspilt omgang. Røa-spillerne har hatt god kontroll på dette oppgjøret så langt.
  25'
  Vertene triller ball uten noe hastverk. Bortelaget jager og jager, og til slutt belønnes Åsane med et frispark inne på egen halvdel.
  28'
  Bankes opp i banen.
  29'
  Nære på for Espås og Røa! Engås med et fint innlegg inn fra venstrekanten, og Bogere får hodet på ballen inne i boksen. Midtbanespilleren header mot nærmeste hvor Espås kommer løpende, men spissen når akkurat ikke frem!
  29'
  Stanges kontant unna av Sunde.
  32'
  Det er veldig lett for Røa-spillerne å spille seg gjennom midtbaneleddet til Åsane for øyeblikket. Bortelaget har ikke imponert veldig, idet vi nærmer oss pause i Oslo.
  34'
  Masdal slår inn fra høyre, men Duffy bokser unna. Ballen havner imidlertid hos Døvle som skyter med venstrefoten fra kanten av boksen, men Røa-spilleren treffer dårlig, og avslutningen går til side for mål.
  35'
  Engås løfter opp mot Espås på topp, men Gloppen kommer seg foran Røa-spissen og banker unna.
  38'
  Lyn leder for øvrig borte mot Arna-Bjørnar. Det betyr at tabellen for øyeblikket viser Åsane på 8. plass, Røa på 7. plass og Lyn på 6. plass.
  41'
  Røa med fint spill ute på venstrekanten, og det ender med at Engås får slått inn. Inne i feltet er Espås først frempå og får hodet på ballen, men spissen får ikke noe særlig kraft bak headingen. Duffy har få problemer med å redde.
  43'
  Pause
  45'
  Dommer Ahmady marker for pause i Oslo - etter en relativt tam første omgang er det scoringen til De Courcy som skiller lagene. Røa har dominert banespillet og skapt det vi har fått av sjanser, mens Åsane har vært usedvanlig svake. Vi er straks tilbake med andre omgang.
  2. omgang
  45'
  Espås sparker i gang årets siste 45.
  45'
  Gloppen og Espås kriger dypt inne på Røa sin halvdel, og det ender med et innkast til gjestene. Det tas kjapt, og Østervold slår inn i feltet, men det er ingen Åsane-spillere som kommer til avslutning.
  47'
  Fuglem prøver å tre gjennom De Courcy med en lur pasning, men Vistnes leser forsøket og får blokkert. Fint stopperspill av Åsane-forsvareren.
  49'
  Bortelaget med en sjelden kontringsmulighet, men Østervold mister til slutt ballen etter en meget svak pasning. Slik muligheter burde gjesten fra Bergen ta bedre vare på.
  51'
  Jensen kombinerer med Kokosz, og førstnevnte kommer seg rundt på venstrekanten. Hun slår deretter inn mot Sangolt og Sunde, men innlegget går bak Åsane-spissene. Røa overtar.
  53'
  Igjen er Jensen på farta ute til venstre, men denne gangen får Midtbø satt inn en solid takling og klarerer ballen ut til innkast.
  55'
  Klareres.
  57'
  Det er mer futt i bortelagt etter pause, selv om de fortsatt sliter med å true Sævik i Røa-målet.
  58'
  Gult kort til Åsane
  Helene Gloppen
  Feller Fuglem som er på vei fremover og belønnes med dagens første kort.
  58'
  Masdal slår inn fra venstre, men ballen lander i fanget til Duffy.
  59'
  Hjemmefansen tror De Courcy har økt til 2-0! Røa vender spillet fra venstre til høyre, og Masdal løfter etter hvert ballen inn i boks. Der har De Courcy løpt seg fri og prøver å heade ballen i en bue over Duffy, men avslutningen lander på nettaket!
  61'
  Løftes inn, men gjestene får klarert etter litt klabb og babb i feltet.
  62'
  Offside for Røa
  63'
  Espås sitter nede og må motta behandling ute på gressmatten. Vanskelig å si hva som skjedde med Røa-spissen.
  64'
  Espås kommer seg etter hvert på beina igjen, og kampen fortsetter.
  65'
  Tas hurtig mot Svendsen.
  66'
  Spillerbytte - Åsane
  Inn: Mathea Andresen
  Ut: Nina Vestbøstad
  67'
  Spillerbytte - Åsane
  Inn: Tuva Henneli Michelsen
  Ut: Karen Vistnes
  67'
  Spilles mot Døvle.
  68'
  De Courcy vinner på midten, og målscoreren setter deretter fart. Angrepsspilleren bestemmer seg til slutt for å skyte fra drøyt 20 meter, men avslutningen er av det svakere slaget og går til side for mål.
  69'
  Masdal slår inn i boks, men Duffy kommer ut og bokser unna.
  69'
  Spillerbytte - Røa
  Inn: Kristin Haugstad
  Ut: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
  70'
  Masdal slår inn, men Gloppen forlenger ballen ut over dødlinjen. Corner til Røa.
  71'
  Lander på hodet til Suphellen, men det blir keepermat for Duffy.
  72'
  Løftes mot Engås i bakrom. Ender med ny corner til hjemmelaget.
  73'
  Bokses unna av Duffy.
  74'
  Innbytter Michelsen løfter inn fra høyrekanten, men Røa-forsvarerne har få problemer med å klarere.
  76'
  Spillerbytte - Åsane
  Inn: Norun Skjeldal
  Ut: Mathilde Sangolt
  77'
  Tas hurtig mot Evensen. Åsane begynner å få dårlig tid ute på Røabanen.
  77'
  Spilles kort mot Evensen.
  79'
  Fuglem prøver å stusse gjennom Døvle, men Gloppen kommer seg foran midtbanespilleren og avverger faren.
  79'
  Omtrent ti minutter igjen å spille i Oslo. Åsane med mest ball for øyeblikket, men bergenserne har fortsatt til gode å skape en eneste målsjanse.
  80'
  Spiller mot Andresen foran i banen.
  80'
  Jensen løfter inn fra venstre, men ballen havner til slutt i klypene til Sævik.
  81'
  Klareres.
  82'
  Igjen får Åsane klarert.
  83'
  Mål for Røa!
  Røa 2 - 0 Åsane
  Mål: Oline Fuglem
  Målgivende: Cassandra Bogere
  Fuglem punkterer kampen! I kjølevannet av corneren får Bogere slått inn fra venstre. Innlegget er meget godt slått og lander på bakerste hvor Fuglem enkelt kan styre inn 2-0!
  84'
  Tas kort mot Sævik.
  86'
  Spillerbytte - Åsane
  Inn: Madelen Holme
  Ut: Andrine Mo
  88'
  Gult kort til Åsane
  Milena Kokosz
  Får det gule for munnbruk.
  89'
  Sunde jager et svakt tilbakespill av Masdal, men Sævik er lynraskt ute og rydder opp etter lagvenninnen.
  90'+1
  Sunde header unna.
  90'+3
  Spillerbytte - Røa
  Inn: Kaja Rosenlund
  Ut: Solveig Engås
  90'+3
  Kampen er slutt
  90'+4
  Det er over i Oslo - Røa vinner fullt fortjent 2-0 over Åsane etter mål fra henholdsvis Anya De Courcy og Oline Fuglem. Vertene var beste fra start til slutt, men det var på dødball de truet mest. Åsane var på sin side veldig svake, og bergenserne noterte seg ikke for en eneste målsjanse. Dermed tar Røa sin første seier side juni og ender på 7. plass, mens Åsane ender på 8. plass. Takk for følget!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her