0-1
166
272

Hei, og velkommen til livedekningen av Røa - LSK Kvinner. De møter hverandre i den 23. serierunden i Toppserien. Kampen sparkes i gang kl. 15 på Røabanen i dag.
    Etter en meget god start på sesongen har det virkelig stagnert for Røa. Vi må helt tilbake til den 13. serierunden og 6. juni for å finne Røas siste seier i Toppserien. Røa møtte Lyn og det var Kristin Haugstad som ble matchvinner. Til tross for mangel på trepoengere siden forsommeren, har Røa tatt poeng mot sterke motstandere som Vålerenga og Stabæk siden. I forrige runde spilte de uavgjort mot Brann. Kampen på Stemmemyren endte målløs.
    Røas motstander i dag, LSK Kvinner, har en mye bedre høstsesong. De har tatt poeng i alle sine åtte siste kamper i Toppserien. Sist gang de måtte se seg slått var 10. juni da de tapte 1-0 borte mot Avaldsnes. Dagens gjester kommer fra en fersk seier borte mot Stabæk. Det ble en hendelsesrik kamp med både straffe og to røde kort.
    Lagene har møtt hverandre to ganger tidligere denne sesongen. Det endte 1-1 i LSK-hallen i april, men laget fra Romerike tok alle poengene da de spilte på Røabanen i mai.
    Røa ligger på en sjetteplass med 23 poeng, mens LSK Kvinner ligger på en tredjeplass med 44 poeng før runden. Det er med andre ord LSK Kvinner som er favoritter i dagens oppgjør, og det er kun seier som vil være godt nok i kampen om pallplass i årets utgave av Toppserien.
    Vi er tilbake med lagoppstillingene rundt én time før avspark.
    Lagoppstillingene er inne. Lagene har så vidt begynt oppvarmingen. Det begynner å dra seg mot kamp!
    Lagene er på vei ut på banen. Vi er straks klare for avspark i Oslo!
    0'
    Røa sparker kampen i gang!
    0'
    Røa vinner to kjappe innkast på gjestenes banehalvdel.
    0'
    Masdal kaster den inn i feltet, men der header Godø den unna.
    1'
    Midtbø dytter Andersen over ende. Kampens første frispark.
    1'
    LSK Kvinner får tildelt et frispark
    Emilie Marie Woldvik
    Tas kort ned til Vårhus.
    1'
    Så bryter Røa og Svastuen får sjansen til å sette fart fremover. Hun prøver å finne Espås sentralt i banen, men gjestene avverger.
    2'
    Haahr setter fart på venstrekanten før hun slår inn. De Courcy henger godt med og blokkerer ut til innkast.
    3'
    Ivanovic banker den i stolpen! Spissen får akkurat nok rom like utenfor 16-meteren. Hun stiller inn siktet og klinker til. Skuddet går i tverrliggeren og gjestene er centimetere unna å ta ledelsen!
    3'
    LSK Kvinner triller ball på bakerste rekke. Alle spillerne er nå på Røas banehalvdel.
    4'
    Og så lobber gjestene ballen i bakrom. Ivanovic har lyst på den, men Sævik henger godt med og kommer ut tidsnok.
    5'
    Ivanovic tres gjennom. Hun vender om, men pasningen inn sentralt er uadressert.
    6'
    LSK Kvinner fortsetter med ball. Lar den gå fra side til side mens de leter etter rom å angripe fremover.
    7'
    Så får Woldvik et dårlig touch, men det gjør også Bogere. Gjestene får ballen tilbake i form av innkast.
    7'
    Johansen slår inn fra venstre i retning Godø på bakre stolpe. Godø får hodet på den, men headingen blir for upresis.
    9'
    LSK Kvinner blir avblåst for offside
    Miljana Ivanovic
    Engås skjermer ballen ut over dødlinja og den jagende Ivanovic i rygg blåses av for offside.
    9'
    Haugstad utfordrer på høyresiden, men Johansen henger godt med og vinner ball.
    10'
    Røa får holde litt på ballen nå. Tar med seg keeper Sævik i oppspillet.
    11'
    Marte Hjelmhaug
    Tas ut til Woldvik på høyresiden.
    11'
    Hjelmhaug forsøker å vende spillet ut til Woldvik, men pasningen blir for hard og upresis. Ender i nok et innkast til hjemmelaget.
    12'
    Godø slår ballen i bakrom, men Suphellen leser den og klarerer ut over sidelinja.
    12'
    Mål for LSK Kvinner!
    Røa 0 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Irene Dirdal
    Målgivende: Oda Johansen
    Gjestene tar ledelsen! Angrepet til gjestene går ganske sakte da Johansen spiller opp til Dirdal like utenfor 16-meteren. Midtbanespilleren står nærmest helt stille når hun ser at Sævik har forlatt linja si. Hun lemper ballen dermed over keeperen og i nettet. Det ser så enkelt ut når hun sender LSK Kvinner opp i føringen.
    13'
    LSK Kvinner fortsetter å ha ballen i kjølvannet av scoringen.
    16'
    Ivanovic sendes på løpetur i bakrom. Spissen løper alt hun kan, men klarer akkurat ikke å holde ballen i spill.
    16'
    Espås er nære å tre Haugstad gjennom på elegant vis, men spissen følges tett og ballen havner til slutt i klypene på Fiskerstrand.
    17'
    Engås er tøff i ryggen på Andersen. Det dømmes frispark til gjestene. Har mulighet til å legge inn i boks nå.
    17'
    Oda Johansen
    Tas kort til Woldvik.
    17'
    Nære for Røa! Espås spilles gjennom av Fuglem og kommer i god posisjon foran mål. Hjelmhaug setter inn taklingen på akkurat riktig tidspunkt og avverger faren. Viktig jobb av midtstopperen.
    21'
    Så kommer LSK Kvinner med fart! Ivanovic slår inn fra høyre og er egentlig upresis, men Røa får den ikke unna. Ballen kommer dermed i føttene på Dirdal, men skuddet går til side for mål!
    23'
    Røa med et lovende angrep! Ballen ender hos Haugstad, som ikke får nok kraft i skuddet.
    24'
    Røa får tildelt et frispark
    Hildegunn Sævik
    Tas kort bort til Suphellen.
    24'
    Espås med en suser fra 16-meter! Hjelmhaug er sløv i forsvarsspillet, noe som gir Espås muligheten fra 16 meter. Skuddet sniker seg til side for krysset!
    25'
    Haahr utfordrer på venstresiden og skaffer seg selv akkurat rom til å slå inn foran mål. Innlegget går rett inn til Sævik.
    27'
    Venstrebacken slår opp i boks, men ballen spretter inn til keeper.
    27'
    To kjappe muligheter til LSK Kvinner! Det er først Ivanovic som sendes gjennom av Andersen. Sævik redder fra kort hold. LSK Kvinner vinner tilbake ballen og legger inn fra høyre, men skuddet går like til side for mål.
    28'
    Røa benytter seg av god tid når de får innkast på midtbanen. De henter opp Masdal som skal kaste den langt.
    31'
    Ivanovic utfordrer på venstresiden, men Masdal henger godt med. Hun får ballen ut til innkast.
    32'
    Suphellen slår en farlig ball i retning Fuglem som er tett dekket av Godø, men Røa slipper med skrekken.
    32'
    Bogere lager frispark i duellen mot Dirdal ute på høyresiden. LSK Kvinner flytter spillere opp i boks nå.
    33'
    Slås på bakre stolpe. Godø stiger til værs, men headingen går utenfor mål.
    33'
    LSK Kvinner spiller hjemmelaget veldig lave før de er upresise ute på venstresiden og mister ballen ut over sidelinjen.
    35'
    Tas kort og fort ned til Hjelmhaug.
    36'
    Woldvik slår inn fra høyre i retning Haahr, men det blir ingenting ut av det. Masdal faller om med smerter i hodet. Umiddelbar stopp i spillet.
    37'
    Der er vi i gang igjen. Masdal er tilbake på banen.
    39'
    Signe Holt Andersen
    Vårhus er tett presset når hun slår opp på Andersen, som ser ut som en herlig løsning av presset, men så blåses dansken av for offside.
    40'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Synne Masdal
    Corneren fra høyre legges på bakerste stolpe, hvor Andersen vinner duellen sin. Spillet fortsetter fra motsatt side i form av innkast til hjemmelaget.
    41'
    Mye klabb og babb i feltet til Røa. Det er til slutt Engås som tar ordentlig ansvar og får ballen unna!
    44'
    Tas bortover til stopperkollega Vårhus.
    45'
    45'+1
    Vi går til pause på stillingen 0-1! Gjestene tok ledelsen allerede etter 14 minutter. Det var Dirdal som satte inn omgangens eneste scoring fra 16 meter. LSK Kvinner har hatt mye ball og har hatt god kontroll på omgangen. Røa har klart å spille seg til noen halvsjanser, men har ikke klart å skape det helt store ennå. Ivanovic har vært livlig på spissplass for LSK Kvinner. Hun hadde blant annet et skudd i tverrliggeren allerede etter 4 minutter. Det står kun 0-1 og vi kan vente oss en spennende andreomgang!
    45'
    Ivanovic sparker de siste 45 minuttene i gang!
    45'
    Røa med et greit angrep til å starte omgangen med! De flytter opp mange spillere. Det er til slutt Fuglem som prøver skuddet fra 18 meter, men skuddet går langt over mål.
    46'
    Slår den langt opp i motsatt banehalvdel. Godø header den unna.
    46'
    Haugstad og Svastuen forsøker å kombinere med hverandre ute på høyresiden, men stoppes av gjestene.
    48'
    Masdal legger inn i boks, hvor vertene har fylt opp med en del spillere, men gjestene forsvarer seg godt.
    50'
    Fiskerstrand slår ballen rett i beina på De Courcy, men skuddet går rett på keeperen.
    51'
    Røa har vært energiske i presset i åpningsminuttene av andre omgang og har også delvis lyktes med det.
    52'
    Slår den kort ned til Hjelmhaug.
    52'
    Masdal slår et godt innlegg fra høyresiden. Fiskerstrand er ute i full strekk når hun sikrer ball.
    54'
    Slår den opp i boks, men treffer Bogere og ikke egne medspillere.
    55'
    Røa er mye mer inne i kampen nå, sammenlignet med før pause.
    57'
    Godø takler Fuglem og sistnevnte får frispark i god innleggsposisjon.
    58'
    Det er et god slått innlegg! Ballen spretter farlig i feltet, men det ender i corner.
    58'
    Slås hardt på første, men der får Jørgensen den unna.
    59'
    Der skal det stå 0-2! Ivanovic setter på turboen på venstresiden før hun slipper den inn sentralt til Woldvik som er helt alene. Kapteinen skyter på første, men bommer fullstending på mål!
    60'
    Kathrine Winnem Jørgensen
    Slår den defensivt ned til Hjelmhaug.
    61'
    Johansen leker seg på venstresiden får hun slår den inn i boks. Det er til slutt Godø som får ballen og hun slipper den til Dirdal i i bedre skuddposisjon. Målscoreren får sjansen fra samme sted som i første, men bommer på mål!
    62'
    Slås opp i boks.
    62'
    Røa blir avblåst for offside
    Ragne Hagen Svastuen
    Får kontroll på innlegget fra Masdal, men kommer fra offsideposisjon.
    63'
    Slås kort ut til Masdal.
    63'
    Woldvik skaffer gjestene et frispark ute på høyrekanten.
    64'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Thea Kyvåg
    Ut: Amanda Johnsson Haahr
    64'
    Sikter på Godø på bakerste stolpe, men går over hele feltet.
    65'
    Slås opp i feltet og Sævik er offensiv når hun går ut i duell med Godø. Ender med femmeter, til Godø sin store frustrasjon.
    66'
    Kyvåg forsøker å tre Jørgensen gjennom, men Suphellen henger godt med og klarerer ut over sidelinjen.
    68'
    Slår den opp i feltet, men Godø er først på den.
    69'
    Haugstad utfordrer på høyresiden, men klarerer kke passere Hjelmhaug. Hun slipper den heller ut til De Courcy, som slår inn. Angrepet ender i ingenting.
    71'
    Espås spilles gjennom på høyresiden, men velger å gå på skuddet. Fiskerstrand har meget god kontroll på et nokså svakt skudd. Ble nok litt for ivrig der, Espås.
    72'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Maiken Bjørndalen
    Ut: Kristin Haugstad
    72'
    Inn: Siw Døvle
    Ut: Anya De Courcy
    72'
    Inn: Mille Ivi Christensen
    Ut: Irene Dirdal
    74'
    LSK Kvinner får tildelt et hjørnespark
    Slås midt i feltet, men Svastuen er først på den.
    74'
    Nå sitter kombinasjonene for Røa! De spiller seg fint fremover på høyresiden. Angrepet ender med at Midtbø slår inn fra høyre og treffer Vårhus, som header unna.
    76'
    Stopp i spillet. Oda Johansen ligger nede.
    77'
    Der er vi i gang igjen!
    79'
    Fuglem med et lurt innlegg på bakerste. Midtbø er først på den, men klarer ikke å sette inn en ordentlig heading på mål. Røa spiller seg bedre og bedre nå.
    79'
    Legges midt i feltet og Røa sliter med å få den unna. Gjestene kommer aldri til en avslutning og situasjonen ebber ut.
    81'
    Tas bortover til Engås.
    83'
    Espås legger inn fra venstre. Vårhus stusser den videre og Midtbø skaffer hjemmelaget en corner.
    85'
    Inn: Kaja Rosenlund
    Ut: Martine Midtbø
    85'
    Slås midt i feltet og treffer Bjørndalen, men hun klarer ikke styre den på mål. Fiskerstrand overtar kontrollen.
    85'
    Gult kort til Røa
    Går meget tøft inn i Jørgensen. Gjestenes benk reiser seg og dommeren henter det gule i lomma.
    88'
    Ina Vårhus
    Tas kort opp til Jørgensen.
    88'
    Gult kort til LSK Kvinner
    Emma Stølen Godø
    Skriker linjedommeren opp i ansiktet når hun dømmer utspill fra keeper istedenfor corner. Hoveddommeren tar dermed fram det gule for andre gang på kort tid.
    89'
    Sarah Suphellen
    Tas kort til Masdal, som legger inn i boks. Innlegget går rett. klypene på Fiskerstrand.
    90'
    Kjemperedning av Sævik! Kyvåg får ballen i meget god posisjon og prøver å curle ballen rundt keeper. Sævik slenger seg og redder til corner. Herlig av Røas sisteskanse!
    90'+1
    Tas kort til Godø. Ønsker å drøye tid nede ved flagget nå.
    90'+1
    Siw Døvle
    Døvle får kampens tredje på kort tid. Det koker gret utpå banen nå.
    90'+2
    Espås med et slapt innlegg på første stolpe. Hjelmhaug slår den unna.
    90'+3
    Røa kjemper for å få en siste mulighet nå. De må være raske.
    90'+5
    Nok en kjemperedning av Sævik! Ivanovic med en kjempemulighet fra kort hold etter en tabbe av Masdal, men Sævik holder vertene inne i kampen.
    90'+5
    Tas kort til Godø.
    90'+6
    90'+6
    Dommeren blåser i fløyta for siste gang i dag. LSK Kvinner vinner 1-0! Andre omgang ble langt jevnere enn første. Røa lyktes mye mer med spillet sitt i andre omgang. De kom til en rekke innlegg, men forsvaret til LSK Kvinner stod godt i mot. Det var likevel LSK Kvinner som spilte seg til de store sjansene, også i andre omgang. Sævik hadde to herlige redninger på tampen av kampen, noe som gjør at det kun ender 0-1 på Røabanen i dag. Det er med det Dirdal som blir matchvinner og sikrer LSK Kvinner tre viktige poeng i kampen om pallplass!