1-1
Fuglem (sm)15'
1-2

Hei, og velkommen til runde 16 i Toppserien. Røa får kortreist besøk fra Lyn på Røabanen i dag.
    Dette er en ufattelig viktig kamp for begge lag. Når dagen i dag er omme, kan nedrykksplassen være bestemt. Røa med sine åtte poeng tar i mot Lyn med sine 12. Derfor vil en Lyn-seier, med hjelp av en Kolbotn-seier borte mot Sandviken senere i dag, føre til at Røa rykker ned fra Toppserien.
    Røa kommer fra en bitter poengdeling borte mot Sandviken i forrige serierunde. Det endte 2-2 på Stemmemyren, etter at Bergsvand sikret ett poeng til vertene mot slutten av kampen. Sandviken er likevel en tøff motstander, og det kan hende at det ene poenget faktisk blir viktig mot slutten av sesongen.
    Lyn på sin side kommer fra en storseier. De tok sin største Toppserien-seier noensinne, da de slo Avaldsnes 4-0 på Kringsjå i forrige serierunde. Da var det Runa Lillegård, lagets toppscorer i fjor, som satte den siste ballen i mål. Hun har vært ute med skade en god stund, men er nå tilbake, og er allerede i scoringsform. Hun starter på benk, men hun blir kanskje å se også i dag.
    Ellers så er det verdt å nevne at dersom Kolbotn ikke tar tre poeng senere idag, men Lyn vinner over Røa, er det umulig for Lyn å havne på direkte nedrykk. Da står det mellom Røa og Kolbotn, som møtes i siste serierunde.
    Da lagene møttes tidligere i sesongen endte det 1-1 på Kringsjå. Ser man på tidligere oppgjør står Lyn med to seire på fem kamper, og Røa står med en seier. Da lagene møttes på Røabanen i forrige sesong, gikk Lyn av med en målrik 3-2 seier. Skal Røa få sin revansje i dag?
    0'
    Hernes og Lyn setter kampen i gang!
    1'
    Innkast til Røa på egen banehalvdel. Lyn vinner ballen kjapt tilbake.
    2'
    Harviken får ballen på 30 meter og velger å skyte. Ballen sniker seg utenfor stanga. Sundsfjord Odden ser uansett til å ha god kontroll på den.
    4'
    En ganske rolig start på kampen. Lyn triller mye ball i forsvaret.
    5'
    Kan nevne at alle spillerne bærer et bånd for kampen mot rasisme.
    5'
    Lyn forsøker å finne Löfwenius i bakrom. Winnem Jørgensen klarerer ut til innkast.
    6'
    Godø finner Linberg på lekkert vis, som velger å skyte fra spiss vinkel. Ballen treffer ikke mål.
    7'
    Fuglem lager frispark på motsatt banehalvdel.
    7'
    Birkeli drar Gashi over ende. Nok et frispark til Lyn.
    8'
    Fjelldal utfordrer på høyrekanten. Löfwenius kommer i stort fart bakfra og feller Fjelldal. Sistnevnte ligger nå nede og får medisinsk hjelp.
    9'
    Fjelldal støttes av banen. Ser alvorlig ut.
    10'
    Røa har mulighet til å legge inn på frisparket.
    10'
    Mål for Røa!
    Røa 1 - 0 Lyn Fotball
    Mål: Kathrine Winnem Jørgensen
    Målgivende: Vilde Birkeli
    Birkeli tar frisparket. Hun legger lekkert inn foran mål. Der har Winnem Jørgensen lurt seg bak forsvaret og nikker i mål. Lyn-forsvaret henger ikke med.
    11'
    Så er målscoreren tilbake i forsvar og klarerer unna to raske ganger.
    12'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Hanna Terry
    Ut: Vilde Fjelldal
    Fjelldal må ut med skade.
    13'
    Lyn fortsetter å trille mye bak i forsvaret. Ballene oppover blir for unøyaktige og Røa klarerer enkelt unna.
    14'
    Löfwenius får ballen bak forsvaret, men Nilsen kommer ut. God mulighet og godt keeperspill.
    15'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Camilla Linberg
    Legges ut til Raaum Closs
    15'
    Røa scorer selvmål!
    Røa 1 - 1 Lyn Fotball
    Mål: Oline Fuglem
    Closs får lagt inn fra dypet. Innlegget er presist slått inn mot Sandnes Olsen, men Lyn-stopperen får akkurat ikke hodet på den. I stedet ser det ut som ballen treffer en uheldig Fuglem i skulderen før den spretter i mål bak en utspilt Linn-Mari Nilsen. 1-1!
    15'
    Da var vi like langt igjen!
    19'
    Lyn fortsetter å holde på ballen.
    19'
    Mål for Lyn Fotball!
    Røa 1 - 2 Lyn Fotball
    Mål: Sofie Tunes
    Lekkert Lyn-spill! Linberg legger inn fra venstrekanten. Innlegget er ekkelt og Nilsen får kun en hånd på den. Tunes lukter returen og setter ballen sikkert i mål!
    19'
    Winnem Jørgensen slår ballen hardt oppover mot Fuglem. Ballen blir for lang og Sundsfjord Olsen er ute og sikrer.
    21'
    Gult kort til Røa
    Frida Lyshoel
    Lager frispark på egen banehalvdel. Geir Nordby er sterkt uenig i avgjørelsen.
    21'
    Røa får knapt kjenne på ballen.
    23'
    Linberg vipper ballen i bakrom i retning Tunes. Harviken henger med og gjør en god forsvarsjobb.
    23'
    Ballen kommer trillende mot Huseby og det er fristende å skyte, noe hun gjør, men over mål.
    24'
    Tunes legger inn fra høyre! Innlegget er ekstremt farlig, men Winnem Jørgensen kommer seg mellom motspiller og ball.
    26'
    Røa sliter virkelig med å holde på ballen over lengre tid.
    26'
    Löfwenius drar seg fri nede ved cornerflagget. Pasningen videre når aldri medspiller.
    28'
    Gashi er tett presset i det hun får pasningen fra Jensen. Hun løser presset på lekkert vis.
    29'
    Røa lykkes i presset, men Gashi vinner ballen kjapt tilbake.
    30'
    Tunes holder Harviken når hun prøver å vinne ballen tilbake. Harviken er sterk og får frispark.
    31'
    Birkeli prøver å komme seg fri fra Tunes på venstrekanten, men Tunes lar seg ikke lure og setter inn en god takling. Hun klarer i tillegg å få innkastet sin vei.
    32'
    Hanna Terry
    Holder Löfwenius som har muligheten til å sette stor fart framover.
    32'
    Lyn fortsetter å ha mye ball og vinner den kjapt tilbake når de først mister den.
    34'
    Stopp i spillet. Winnem Jørgensen ligger nede.
    34'
    Kapteinen og målscoreren er oppe på beina igjen. Frispark til Røa.
    35'
    Lyn legger seg ganske lavt nå. Skal Røa spille seg til en mulighet?
    35'
    Löfwenius er rask til beins og presser hele Røa-forsvaret på egenhånd.
    36'
    Røa har noe mer ball nå, men skaper ingenting.
    38'
    Terry er våken og stopper pasningen oppover.
    39'
    Birkeli feller Bølviken. Frispark til Lyn.
    39'
    Gult kort til Lyn Fotball
    Emilie Closs
    Får gult kort i duellen mot Winnem Jørgensen.
    40'
    Birkeli finner Terry inne i feltet. Hun skyter fra ganske skarp vinkel. Sundsfjord Odden redder til corner.
    42'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Vilde Birkeli
    Legges midt i feltet. Lyn får omsider klarert godt unna.
    42'
    Fuglem forsøker å dra av seg Jensen, men får et langt touch. Ballen triller dermed over dødlinja.
    43'
    Røa vinner flere og flere dueller nå.
    44'
    Skal vi få en utligning på tampen av omgangen?
    44'
    Birkeli finner Harviken på venstrekanten. Innlegget blir ganske slapt, men Gashi tuller ballen vekk. Roche kommer til noe som kan ligne en avslutning på mål.
    45'
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    Lyshoel bryter pasningen oppover mot Linberg.
    45'+2
    Linberg presser godt. Winnem Jørgensen mister ball og lager dermed frispark til Lyn.
    45'+3
    45'+3
    Da blåser dommeren i fløyta. Det står 1-2 på Røabanen i Oslo. Det åpnet bra for Røa. Etter 11 minutter lager Fjelldal et frispark i god posisjon. Birkeli legger inn pent og finner hodet til Winnem Jørgensen som setter ballen enkelt i mål. Derfra gikk det bare nedover. Lyn utligner bare fire minutter senere. Da er det Raaum Closs som legger inn foran mål, innlegget treffer en Røa-spiller i skulderen og i mål. Bare fire minutter senere er Tunes som er våken i boksen og setter returen fra Nilsen i mål. Det blir en spennende andreomgang, der Røa må steppe opp.
    45'
    Da sparker Svastuen andre omgang i gang!
    46'
    Linberg og Tunes kombinerer fint på høyrekanten. Røa klarerer unna når det virkelig gjelder.
    47'
    Birkeli lager frispark på høyrekanten til Lyn.
    48'
    Winnem Jørgensen er sterk i feltet og klarer enkelt unna.
    49'
    Svastuen demper ballen med brystet. Ballen legger seg til god en skuddmulighet for Fuglem. Skuddet går på mål, men er lite å skryte av.
    50'
    Fuglem kommer til skudd igjen. Denne gangen går lærkula via en Lyn-spiller og ut over dødlinja.
    50'
    Tas fra høyre og legges i midt i feltet. Lyn-spilleren er høyest og får klarert unna.
    51'
    Linberg drar seg lekkert forbi x antall Røa-spillere. Terry er nede og hekter Linberg i det hun har jobbet seg inn i feltet. Dommer lar spillet gå. Linberg blir liggende nede.
    52'
    Birkeli finner Winnem Jørgensen i feltet. Hun får hodet på ballen, men Sundsfjord sikrer.
    53'
    Linberg blir felt nok en gang. Denne gangen blåser dommer frispark.
    55'
    Linberg tar frisparket selv og velger å skyte. Nilsen har god kontroll.
    56'
    Spennende og jevn start på omgangen.
    57'
    Terry kommer for sent inn i duellen mot Olsen. Frispark til Lyn.
    58'
    Gashi sender en lang ball oppover. Winnem Jørgensen header unna.
    58'
    Lyn får frispark på motsatt banehalvdel.
    58'
    Olsen legger inn. Ballen går over alt og alle.
    59'
    Harviken sender lekkert ballen oppover mot Svastuen. Sistnevnte løper i offside.
    60'
    Huseby velger å skyte fra 25 meter. Har både dårlig vinkel og lite rom.
    61'
    Linberg skaper seg litt rom på hjørnet av feltet. Det er nok for hun får fyrt av et kjempegodt skudd på mål! Keeper, Nilsen, er våken og vipper ballen over til corner.
    62'
    Keeper er ute og sikrer.
    62'
    Fuglem legger inn fra venstre. Innlegget når Svastuen, men hun får et dårlig treff.
    63'
    Roche fyrer av fra 30 meter og skuddet går på mål. Sundsfjord har likevel god kontroll.
    64'
    Inn: Dorthea Glorud
    Ut: Oline Fuglem
    64'
    Sundsfjord bokser ballen ut.
    65'
    Mye frem og tilbake på Røabanen nå.
    67'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Joanna Bækkelund
    Ut: Laura Gashi
    67'
    Frispark til Lyn på Røas banehalvdel.
    68'
    Olsen tar det og finner Godø inne i feltet. Hun får nikket ballen på mål, men er under mye press og blir derfor enkelt for keeper.
    69'
    Lois Roche
    Hun legger den midt i feltet. Sundsfjord bokser unna.
    70'
    Lyn roter vekk ballen uten særlig høyt press. Innkast til Røa.
    71'
    Mange innkast til Røa på rad her. Bygger seg stadig oppover i banen.
    73'
    Ikke mye å melde om. Spillet har stort sett holdt seg på midtbanen de siste minuttene, hvor lagene har vekslet på å holde på ballen.
    74'
    Lyn forsøker å finne Linberg i bakrom. Oppgaven blir litt for vanskelig for Linberg når keeper Nilsen kommer tidlig ut.
    75'
    Löfwenius gjrø en meget god forsvarsjobb.
    76'
    Svastuen drar seg lekkert forbi Lyn-spilleren nede ved cornerflagget, pasningen videre blir blokkert.
    76'
    Birkeli legger inn fra venstre. Innlegget går over dødlinja.
    77'
    Linberg presser meget godt og vinner ballen.
    78'
    Lyshoel forsøker å legge inn fra høyre. Raaum Closs blokkerer og ballen går via Lyshoel før den går over dødlinja. Utspill fra Sundsfjord.
    79'
    Inn: Synne Masdal
    Ut: Lois Roche
    80'
    Inn: Kamilla Aabel
    Ut: Hanna Terry
    80'
    Ti minutter igjen av ordinær spilletid og Røa trenger fortsatt et mål.
    81'
    Røa får Frispark. Birkeli legger inn i feltet. Sundsfjord er våken og sikrer ballen i lufta.
    82'
    Synne Masdal sender ballen oppover. Svastuen legger ballen igjen til Kamilla Aabel som fyrer av fra ca 20 meter. Sundsfjord redder.
    83'
    Røa har mye ball.
    85'
    Synne Masdal
    Feller Linberg i det Lyn kan kontre.
    85'
    Innbytter Aabel, som vanligvis er forsvarsspiller har blitt plassert på topp. Røa ønsker tydelig å finne den høye stopperen i feltet.
    87'
    Tiden begynner å renne ut for Røa nå. Heldigvis for dem, ligger Kolbotn foreløpig under mot Sandviken.
    89'
    Tunes fyrer av fra 20 meter. Ballen sniker seg til side for krysset. Farlig!
    90'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Iselin Sandnes Olsen
    90'+1
    Røa klarerer.
    90'+1
    Lyn holder ballen på motsatt banehalvdel.
    90'+2
    Inn: Una Søyland
    Ut: Mimmi Löfwenius Veum
    90'+3
    Så får Lyn frispark og nok en mulighet til å legge inn.
    90'+3
    Røa 1 - 3 Lyn Fotball
    Mål: Trine Skjelstad Jensen
    Målgivende: Camilla Linberg
    Utrolig! Jensen er alene på topp og får likevel nok rom til å heade ballen i mål!
    90'+4
    Inn: Anna Aahjem
    Ut: Camilla Linberg
    90'+5
    90'+5
    Da var det over! Det ender 1-3 på Røabanen, etter en sen scoring av Trine Skjelstad Jensen. Andre omgang var ganske jevn. Greie muligheter til begge lag, men scoringen kom altså ikke før overtid. Dette er en viktig seier for Lyn, da de nå er sikret å unngå direkte nedrykk. Det er verre for Røa, da de er avhengige av et gunstig resultat i Kolbotn-kampen. Neste uke møter Røa Arna-Bjørnar på bortebane, mens Lyn får besøk av Vålerenga i nok et Oslo-derby.