0-2
Palm66'
117
191

Hjertelig velkommen til Oslovest derby mellom Røa og Lyn i Toppserien. Sist gang lagene møttes til seriekamp i Toppserien så vant Lyn 3-1 og sendte Røa ned en divisjon. Selv om det er to år siden så er jeg sikker på at det er en revansjesugen gjeng fra Røa som ønsker å ta med seg tre poeng i dagens kamp!
    Røa har hatt en tung start på årets sesong og har ett poeng på de syv første kampene. Laget som cruiset gjennom første divisjon sliter med å ta nivået i toppserien og det skal bli spennende å se hva Røa gjør for å snu de dårlige prestasjonene. I de fleste kampene denne sesongen har de tapt knepent, og har hatt marginer i mot. Det gjaldt også forrige serierunde når de tapte 1-0 mot Stabæk på bortebane. Jeg antar det er et revansjesugent Røa lag som møter til kamp mot Lyn, og som kommer til å kjempe for de tre poengene!
    Lyn har imponert stort til nå denne sesongen, men har slitt med å ta med seg tellende poeng fra flere av kampene. Både mot Brann og LSK Kvinner viste laget fine prestasjoner, men det holdt ikke helt inn. I forrige serierunde skulle det endelig lykkes og laget fra Kringsjå slo selveste Rosenborg 1-0 på bortebane. Lyn har imponert stort på bortebane hittil i sesongen og har enda ikke tapt en bortekamp. Det skal bli spennende å se hvordan Lyn spillerne takler suksessen fra forrige serierunde og om de klarer å lande på jorda før dommeren setter kampen i gang.
    Lagoppstillingen er klare og vi begynner med hjemmelaget Røa. Røa starter i sin vante 1-4-3-3 formasjon, og det gjøres et par endringer på laget som tapte mot Stabæk forrige serierunde. Det gjøres ingen endringer i forsvarsrekken, men på midtbanen gjøres det en endring. Osnes - Ringen er satt på benken, og inn kommer Huse. På topp er Vilde Fjelldal tilbake på høyrekanten istedenfor Malene Alfredsen. Det skal bli spennende å se om disse grepene er det som skal til for å snu tapsrekken for hjemmelaget.
    Lyn starter også i sin vante 1-3-5-2 formasjon. Lyn slo Rosenborg 1-0 på bortebane sist, og det virker som at trenerteamet er fornøyd med de som startet kampen mot trønderne. Lyn gjør bare en endring på laget som slo Rosenborg. Melgård er bortreist på samling med j17 landslaget, og inn kommer Palm. Det skal bli spennende å se hvordan dette påvirker Lyn i dagens kamp, Melgård har vært meget god i starten av sesongen.
    Solen skinner og det er gode spilleforhold på Røabanen. Lagene er i garderoben og gjør de siste forberedelsene før dagens meget spennende oppgjør. Kan Røa klare å få sine første tre poeng i årets sesong, eller vil Lyn sin gode bortestatistikk fortsette? Svaret får vi om mindre enn ti minutter.
    Lagene entrer banen og vi gjør oss klar til kamp!
    1'
    Bortelaget tar avspark, og kampen er i gang!
    1'
    Røa presser høyt fra start, og presser frem flere feil hos Lyn. ender med at de vinner et innkast på høyre side av banen.
    2'
    Røa utnytter kastet godt, det kastes langt fra Masdal. Fjelldal vinner første duell, men Lyn får ryddet unna på andre ball.
    3'
    De Courcy og Aahjem i flere dueller, ender til slutt med frispark til De Courcy på egen halvdel.
    4'
    Bjørklyhaug finner rom for Røa mellom forsvar og midtbane, vender vekk en spiller før hun prøver å tre gjennom De Courcy. Dessverre for Røa så er pasningen for hard og den går inn til Odden.
    5'
    Engås og Tandberg i en skikkelig brytekamp på midtbanen, ender med frispark til Engås.
    6'
    Tandberg river seg fri i mellomrommet og spiller fri Palm inne i sekstenmeteren. Hun slår inn, men Røa får klarert. Closs plukker opp andreball og spiller igjen fri Palm på kanten av sekstenmeteren. Palm skyter for, men Sævik redder til corner.
    7'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Anna Palm
    Tas kort, og ender med at Palm slår inn, men Røa får klarert.
    7'
    Aahjem mottar ball sentralt, vender vekk en spiller og skyter. Skuddet går via en spiller og til corner.
    9'
    Julie Jorde
    Løftes inn i feltet, men Røa får klarert.
    9'
    Røa kontrer etter corneren, Fuglem setter fart og løper tretti meter med ball. Spiller ball til De courcy som skyter, men hun får ikke nok kraft i skuddet og Odden redder enkelt.
    10'
    Røa vinner et frispark midt på midtbanen, de flytter opp mange folk og skal slå langt.
    11'
    Røa har en tydelig kampplan om å bruke alle dødballer godt. Bruker god tid og flytter opp mange folk hver gang de har mulighet. Tydelig at de har sett en svakhet hos Lyn som de er på utkikk etter å utnytte.
    13'
    Tandberg blir meid ned av Masdal, og får frispark midt på midtbanen. Lyn flytter opp mange folk og skal slå langt.
    14'
    Tandberg og Supphellen i ny duell sentralt på banen, Tandberg er for sen inn i duellen og lager frispark til Røa.
    16'
    Jevnspilt første femten minutter her på Røabanen. Ingen av lagene har fått skikkelig grep om kampen, og kampen preges av mange tette og harde dueller. Likevel verdt å nevne at begge lags angrepsrekker har vært særdeles aktive de første femten minuttene av kampen, og selv om de ikke har skapt de største mulighetene så har begge lag sine angripere skapt problemer for forsvarerne i kampen.
    19'
    Lyn vinner et hjørnespark.
    19'
    Julie Jorde
    Slås på bakre retning Aahjem, hun vinner duellen og header ned igjen i feltet. Sævik kommer ut og fanger ballen.
    19'
    Palm mottar ball i mellomrommet, er helt fri og fører ball med seg to meter før hun banker til fra like utenfor sekstenmeteren. Skuddet er hardt og godt plassert, men Sævik er nede og redder mesterlig.
    21'
    Aahjem mottar ball på venstrekanten og setter fart, dribler bort to spillere før hun slår et innlegg lavt langs bakken. Innlegget blokkeres.
    22'
    Lyn mer frempå nå, og denne gangen er det Tandberg som mottar ball sentralt i banen, har mulighet til å spille ball ut på kant, men velger å vende vekk en spiller og skyte. Skuddet blokkeres i første omgang, men på andreball er Tandberg frempå igjen. Hun skyter på første touch, men skuddet sklir av foten og går utenfor.
    24'
    Nytt fint Lyn angrep. Hernes og Jorde kombinerer fint på midtbanen, Jorde mottar ball igjen på høyrekanten, tar med seg ball innover i banen før hun prøver å prikke fri Aahjem på bakre. Innlegget er presist, men timingen til Aahjem er for dårlig og skuddet går langt over.
    25'
    Lyn presser på nå, og Røa sliter med å holde ball i laget.
    25'
    Røa ser ut til å ha ridd litt av det enorme presset fra Lyn, og kampen har roet seg litt. Røa ligger kompakt i forsvar og lar Lyn trille ball.
    29'
    Røa spiller seg fint ut bakfra og Huse mottar ball sentralt i banen, hun vender opp og løfter en fin pasning i bakrom retning De Courcy. Pasningen er god, men også litt for lang og Odden kommer ut og plukker ballen like foran spissen.
    30'
    Sandnes Olsen finner Jorde sentralt i banen, hun flikker fri Holmen på venstrekant. Hun setter fart og slår inn retning Aahjem, men Sævik kommer ut og redder ballen.
    32'
    Frispark til Røa sentralt på banen, flytter opp mange folk nå.
    32'
    33'
    Julie Jorde
    Fint innoverskrudd corner fra Jorde. Hernes river seg fri og header, men får ikke nok kraft i headingen og Sævik redder enkelt.
    33'
    Det mest interessante med dette Lyn laget er at de er soleklart farligst i angrep når de får kontre og presse høyt på motstanderen. De fleste gangene Lyn har skapt store sjanser på Røa er når de har vunnet ball høyt og fått kontret på dem.
    35'
    Mål for Lyn Fotball!
    Røa 0 - 1 Lyn Fotball
    Mål: Anna Palm
    Målgivende: Emilie Closs
    Lyn angriper langs høyrekanten. Tandberg og Palm kombinerer seg fint inn i feltet til Lyn. Røa ser ut til å bryte, men får ikke klarert skikkelig og ballen spretter inn i feltet der Closs kjemper til seg et touch og får gitt ut til Palm, som fra 8 meter setter ballen inn til 1-0 til bortelaget.
    36'
    Hvordan skal Røa svare på dette? De startet kampen meget bra, men de siste tjue minuttene har det vært bortelaget Lyn dominert.
    40'
    Ser ut til at Røa holder seg til kampplan og lar Lyn ha en del ball og leter etter mulighet for å straffe dem på kontringer.
    41'
    Røa lykkes endelig i frispillingen og Fuglem mottar ball sentralt i banen, hun er helt fri og vender ut til Fjelldal på venstrekanten, hun setter fart inn i banen og prøver å chippe gjennom De Courcy, pasningen er for upresis og går inn til keeper. Spørsmålet er om hun heller burde skutt der.
    42'
    Tandberg vender bort Espås, men sender også en albue i lippa på forsvarsspilleren. Tandberg er fri innenfor sekstenmetern, men dommer blåser grunnet skadet spiller. Dommer blåser ikke frispark og ballen droppes etterpå.
    44'
    Tandberg og Masdal i løpsduell ned langs høyrekanten, Masdal klipper ned Tandberg og dommer blåser frispark.
    45'
    45'+3
    Det er pause på Røabanen. Etter jevnspilt første tjue minutter så har Lyn ett erhvert tatt mer og mer over. Laget fra Oslo vest har til tider dominert mot et lavtliggende Røa lag. Tandberg, Aahjem og Closs har alle vært nære frempå og hatt mulighet til å gi bortelaget ledelsen. Likevel så tok det 35 minutter før det løsnet for bortelaget. Tandberg og Closs kombinerte seg fint frem før Closs får slått ballen lavt inn i feltet. Røa får ikke skikkelig klarert og ballen spratt ut til Palm som fra 8 meter setter ballen inn til 1-0 til bortelaget. Etter dette har Lyn fortsatt å kjøre kampen, men har ikke vært noe nærmere scoring. Hva med Røa? De første tjue minuttene var meget gode for hjemmelaget, og kampplanen med å la Lyn ha mye ball fungerte bra. Etterhvert begynte dem å slå sprekker og de sliter med å skape noe mot et godt Lyn lag. Det blir spennende å se hva trener Geir Nordby gjør i pausen for å snu dette resultatet. Dermed står det 1-0 til pause, og det skal bli spennende å se hva andre omgang bringer.
    45'+1
    Hjemmelaget tar avspark, og andre omgang er i gang.
    45'+1
    Fjelldal mottar ball på høyrekant, hun setter fart og prøver å drible seg forbi Sandnes-Olsen. Hun river ned Sandnes Olsen og lager frispark.
    49'
    Rolig start på andre omgang, Røa forsøker å angripe og Lyn lar hjemmelaget ha mye ball. Røa sliter med å skape rom og Lyn har god kontroll.
    50'
    Lang ball retning Bjørklyhaug hun legger ballen til rette for Fjelldal som prøver å skyte, men skuddet blokkeres og Lyn får klarert.
    52'
    Røa prøver å slå mye langt og tidlig bakrom, men til nå har Lyn sitt forsvar hatt god kontroll på forsøkene.
    52'
    Røa har ingen spillere i oppvarmingen foreløpig, og har en tropp som sliter med en del skader. Blir spennende å se hvor lang tid det tar før Røa eventuelt tar bytter.
    54'
    Røa presser frem feil hos Lyn og vinner et innkast høyt i banen på høyresiden. Det skal kastes langt.
    54'
    Masdal kaster langt retning første stolpe, men Lyn får klarert.
    55'
    Tandberg river seg fri og spiller fri Aahjem i sekstenmeteren, hun skyter og skuddet blokkers til corner.
    56'
    Anna Palm
    Slås hardt inn i feltet, Røa vinner første duell, men ikke andreball. Lyn får slått inn igjen, men da får Røa klarert skikkelig.
    56'
    Palm vinner ball på venstrekanten, hun setter fart og slår et innlegg retning AAhjem. Røa får klarert til corner.
    58'
    Julie Jorde
    Trippelsjanse for Lyn! Innlegget slås på bakre, og Lyn vinner første duell. Ballen faller ned til Aahjem som skyter, men Sævik redder mesterlig. Røa klarerer ball ut på kant, men rett til en Lyn spiller som slår inn på bakre stolpe. Der har Tandberg revet seg fri og prøver å heade ballen over Sævik. Men igjen redder Sævik mesterlig.
    58'
    Closs dribler vekk Huse på egen halvdel, hun setter fart og Huse river henne ned. Dagens første gule kort og et tydelig tegn på frustrasjon fra Røa spilleren.
    60'
    Gult kort til Røa
    Mia Huse
    60'
    Røa fortsetter å slå langt og tidlig i bakrom, men alle pasningen har vært for upresise og Lyn sitt forsvar har god kontroll på det som skjer.
    63'
    Lyn vinner et nytt hjørnespark.
    63'
    Julie Jorde
    Presis corner fra Lyn, og ballen er løs. Tandberg banker til fra fem meter via en Røa spiller og til ny corner.
    63'
    Anna Palm
    Fra motsatt side, prøver seg på en lav variant, men Røa får klarert.
    64'
    Straffe til Røa! De Courcy vinner ball og setter fart. Spiller fri Fjelldal som spiller motsatt til Bjærklyhaug. Hun blir revet ned av Bølviken og dommer peker på straffemerket. Nå har Røa mulighet til å utligne!
    65'
    Setter den i stolpen og ut!
    65'
    Røa 0 - 2 Lyn Fotball
    Målgivende: Emilie Bølviken
    Så smeller det i motsatt ende. Lyn angriper langs høyrekanten og Bølviken er fri på kanten av sekstenmeteren. Hun slår et hardt innlegg inn i boks retning Palm. Palm får stå helt fri på 11 meter og banker ball i mål bak Sævik. 2-0 til Lyn!
    66'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Christina Osnes-Ringen
    Ut: Mia Huse
    66'
    Inn: Cassandra Bogere
    Ut: Anya De Courcy
    66'
    Bogere blir felt sentralt på banen og får frispark.
    70'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Una Søyland
    Ut: Kristin Holmen
    71'
    Det må være hardt for Røa, hadde muligheten til å utligne på strafe, men bommer på straffet og like etterpå går Lyn opp til 2-0! Spennende å se hvordan Røa responderer på dette, er tjue minutter igjen og god tid til å klare å få med seg et resultat.
    73'
    Jorde blir felt og får frispark på egen halvdel.
    73'
    Tandberg mottar ball sentralt i banen og setter fart. Hun blir taklet av Engås og får frispark sentralt på banen.
    74'
    Solveig Engås
    Klipper ned Tandberg.
    74'
    Inn: Cornelia Fladberg
    Ut: Julie Jorde
    76'
    Røa har tatt grep om kampen etter 2-0 scoringen til Lyn, men evner ikke å sette et press på bortelaget. Til nå i kampen har de vært for svake på siste tredel og sliter med å skape sjanser på et godt Lyn forsvar.
    79'
    Mindre enn ti minutter igjen å gjøre dette for Røa. Kan de klare å skape en mulighet som kan gi dem en scoring.
    81'
    Røa presser på, men kommer seg aldri lenger enn til ned på kantene eller tjue meter fra mål. Der møter de en solid og trygg blokk av 11 Lyn spillere som forsvarer eget mål godt.
    82'
    Inn: Rakel Renolen
    Ut: Solveig Engås
    82'
    Måten Lyn forsvarer seg på er rett ut av læreboken. Korte avstander, flinke på å lure motstander inn i rom, samt at de har høy intensitet i pressspillet sitt. Dette gjør at det er vanskelig for Røa og skape sjanser mot forsvaret til Lyn.
    85'
    Fuglem mottar ball sentralt, og setter fart. Fører ball fremover, og har med seg tre spillere i angrep. Dessverre blir hun for nølende og Lyn får blokkert den avgjørende pasningen.
    86'
    Frispark til Røa på tretti meter ute på høyrekanten.
    86'
    Inn: Julie Bruusgaard
    Ut: Vilde Fjelldal
    88'
    Aahjem mottar ball midt på banen, vender vekk en spiller og setter på turboen. Løper femti meter med ball, men i det hun skal slå inn så er hun for upresis og da sklir ballen ut over sidelinjen.
    90'
    Inn: Monica Isaksen
    Ut: Cathinka Tandberg
    90'
    Vi er på overtid og tiden begynner å renne ut for hjemmelaget, men kan de klare å få et trøstemål?
    90'+1
    Lang ball fra Lyshoel retning Bogere, pasningen går over forsvaret til Lyn, men Odden kommer ut og plukker ballen.
    90'+3
    Aahjem er et konstant uromoment, er i duell med tre Røa spillere. Hun vender dem vekk, men blir felt og får frispark på 25 meter.