2-2
Sandnes Olsen87' (Str.)
132
152

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Røa og Lyn i Toppseriens 25. runde! Hvem er best i Oslo Vest?
    Røa og Lyn er faktisk tabellnaboer før kveldens kamp, og står på samme poengsum med sine 23 poeng. Røa ligger foran Lyn takket være en bedre i målforskjell. Begge disse lagene kommer til å spille i Toppserien også neste sesong, når det etter all sannsynlighet står mellom Avaldsnes og Arna-Bjørnar på de to nederste plassene.
    Da disse lagene har møttes tidligere denne sesongen, har vi blitt servert dramatikk fra øverste hylle. Det så lenge ut til å gå mot 0-0 og poengdeling i den første kampen disse to i mellom, men Melgård ville det annerledes, og fikset 1-0-seier til Lyn et kvarter før slutt. Det så også lenge ut til å ende uavgjort da de møttes igjen noen måneder senere, men da var det Røa og Haugstad som ordnet tre poeng på overtid. Begge lagene har altså vunnet en kamp mot hverandre hver så langt, så vinneren her kan krone seg som best i Oslo Vest 2023. Samtidig vil en seier her garantere plass i Toppserien 2024. Mye står på spill i ettermiddag!
    Vi er tilbake med lagoppstillinger og siste nytt rundt en time før avspark på Røabanen. Vel møtt!
    Lagene er klare! De Courcy og Haugstad ser ut til å danne spissparet for Røa, som kommer i en 3-5-2. Lyn på sin side kommer i 3-4-3, hvor Lein får sjansen fra start. Det nærmer seg avspark i kampen om Oslo Vest!
    0'
    Jorde sparker i gang oppgjøret på Røabanen!
    0'
    Innlegg fra høyre fra Lyn, retning Lein. Dessverre for bortelaget når hun ikke bort. God start fra bortelaget.
    1'
    Røa får klarert, men rett til Jorde. Hun legger inn igjen, og det er strålende slått! Der venter Skjelstad Jensen, som header i stolpen!
    2'
    Lyn har kommet klart best i gang på Røabanen, og var altså bare centimetere unna å ta ledelsen!
    4'
    Det er Jorde, Lein og Røsholm Olsen som danner fronttrioen til Lyn innledningsvis.
    5'
    Jorde fra distanse, men skuddet går et godt stykke til side for målet til Sævik.
    6'
    Røa med litt ball i laget nå. Svastuen avanserer i det hjemmelaget bygger opp et angrep, men Lyn ligger godt og forsvarer seg. Ender til slutt med en lang ball i bakrom, men Odden har få problemer med å plukke.
    8'
    Fuglem starter i bakrom, men Odden er våkent ute og plukker igjen.
    9'
    Litt jevnere nå, etter at Lyn kom klart best i gang.
    10'
    Myrseth legger inn fra høyre, men innlegget går forbi alt og alle.
    10'
    Tas kort.
    11'
    Lyn med en lang ball mot Jorde i bakrom, men Røa får klarert.
    14'
    Spissen i offside.
    15'
    Mål for Røa!
    Røa 1 - 0 Lyn
    Mål: Kristin Haugstad
    Målgivende: Hildegunn Sævik
    Røa tar ledelsen i kampen om Oslo Vest, og keeper Sævik serverer målgivende når Lyn-forsvaret sover! Sisteskansen lemper ballen høyt opp, og når Lyn-forsvaret både feilberegner spretten og er sløve i markeringsspillet er Haugstad gjennom. Da er hun iskald, og lobber ballen over Odden og i mål.
    15'
    Klareres unna på første stolpe.
    17'
    Lempes opp i banen.
    18'
    Svastuen får lagt inn fra venstre og er nære på å finne De Courcy, men Lyn får klarert i siste liten.
    19'
    Melgård fra kanten av sekstenmeteren, rett på Sævik.
    22'
    Tydelig at Røa stiller i en 5-4-1-variant her, men Haugstad alene på topp.
    24'
    Rolige minutter på Røabanen nå. Hjemmelaget er naturligvis fornøyd med tingenes tilstand, mens Lyn har mye ballen i laget, uten å skape det helt store.
    25'
    Rett på hodet til Skjelstad Jensen som igjen er sterk i lufta, men headingen godt til side for mål.
    26'
    Tas raskt.
    28'
    Stor mulighet for Røsholm Olsen! Lyn nærmer seg utligning. Angriperen får plutselig ballen i beina ved straffemerket, men får ikke stokket beina skikkelig. Da ender det med en slapp avslutning til side for mål!
    29'
    Tas raskt.
    30'
    Røa kan kotnre og Svastuen avanserer fremover mens Lyn-forsvaret rygger og rygger. Forsøker seg til slutt, men da rett i blokka.
    32'
    For tidlig inn i feltet der, Røas nummer 14.
    32'
    Tas raskt igjen.
    33'
    Røsholm Olsen får skutt igjen, via og til corner!
    33'
    Sævik bokser rett i beina på Melgård, men hun får ikke stokket beina.
    34'
    Innlegg fra venstre fra gjestene, men Sævik er sjef i feltet og plukker.
    35'
    Tas kort over til Masdal.
    35'
    Røa kontrer, men en misforståelse gjør at ballen triller hele veien inn til Odden i Lyn-buret.
    37'
    Lyn presser på for en utligning nå, men de må passe seg for kontringene til Røa.
    39'
    Strålende Lyn-kombinasjoner før Røsholm Olsen får lagt inn fra venstre inne i sekstenmeteren, men nok en gang rett i klypene på Sævik.
    40'
    Tas kort til Hernes.
    40'
    Haugstad i tverrliggeren, og hun skaper det helt på egenhånd! Spissen kriger til seg ballen 20 meter fra Lyn-målet, og kliner ballen i tverrliggeren og over. Nære på!
    42'
    Det tikker mot pause på Røabanen. Det blir nok ikke mange minuttene tillegg her.
    44'
    Tas raskt.
    44'
    45'
    Der er det pause på Røabanen, hvor hjemmelaget leder 1-0! Lyn har styrt det meste og vært det spillemessig beste laget, men Haugstad var giftig når muligheten bydde seg. Gjestene hadde nok fortjent en scoring her, men det ville seg ikke foran mål for Lyn før hvilen. Alt ligger til rette for en spennende andreomgang. Heng med!
    45'
    Røa sparker i gang akt to!
    45'
    Røa 2 - 0 Lyn
    Mål: Solveig Engås
    Målgivende: Sarah Suphellen
    For en scoring, og for en start på omgangen for Røa! Engås får ballen ved sidelinja ute til venstre, og ser at Odden står litt langt ute. Da forsøker hun seg fra langt hold, og ballen går i en perfekt bue over keeperen før den daler ned i lengste hjørne. Kunstscoring fra Engås!
    45'
    For en start på omgangen før Røa. Marerittstart for Lyn!
    46'
    Fuglem rager høyest i feltet, men headingen går til side for mål.
    47'
    Engås legger inn fra venstre, men Lyn-forsvaret har få problemer med å rydde unna.
    48'
    Lyn med ballen i laget nå, men Røa forsvarer seg godt og kompakt i 4-5-1-formasjonen sin.
    50'
    Over alle og til kast på motsatt side.
    50'
    Lein vender opp og skyter fra 17 meter, men Sævik holder enkelt.
    51'
    Lein tvinger frem et hjørnespark.
    52'
    Heades ut til ny corner.
    52'
    Godt slått, men Bogere rager høyest.
    52'
    Se på Melgård, da! Vingbacken setter på turboen og passerer flere Røa-spillere før hun avslutter fra 15 meter, men Sævik redder fint!
    53'
    Klareres.
    54'
    Lyn kan plutselig kontre, men Svendsen setter inn en viktig takling i siste liten.
    56'
    Mål for Lyn!
    Røa 2 - 1 Lyn
    Mål: Trine Skjelstad Jensen
    Målgivende: Anna Palm
    Lyn reduserer, og det er et aldeles strålende angrep, hvor to midtstoppere har hovedrollene! Lein med en fin pasning ut til Palm som har tatt plass til høyre inne i sekstenmeteren. Hun legger så ballen inn på tvers, for Skjelstad Jensen har tatt plass. Midtsopperen setter ballen i lengste hjørne, og da er det full fyr igjen her!
    57'
    Nå ligger det virkelig til rette for en spennende siste halvtime her!
    59'
    Svastuen forsøker å sette fart mot Lyn-målet, men stoler ikke nok på farten sin. Blir dermed tatt igjen.
    60'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Joshualyn Reeves
    Ut: Emilie Lein
    60'
    Ender i en kjempemulighet, men Odden redder såvidt det er! Raskt nede der, keeperen.
    61'
    Nå skjer det mye her! Lyn kontrer etter Røas corner og kjempesjanse. Jorde tar seg forbi keeper, men tar med seg ballen litt for langt ut til siden. Hun forsøker så å legge inn foran mål, men Røa får klarert i siste liten!
    62'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    Ut: Kristin Haugstad
    63'
    Innbytteren litt for tidlig ute i bakrom.
    65'
    Lyn farlig frempå! Innlegg fra venstre denne gang, men headingen setter aldri Sævik på særlig prøve.
    66'
    På hodet til Svastuen, som header rett på Odden.
    67'
    Gult kort til Lyn
    Iselin Sandnes Olsen
    Litt for tøft inn i ryggen på en Røa-spiller.
    67'
    Tas kort tilbake til Sævik.
    68'
    Espås setter fart på venstresiden og utfordrer, men stoppes kontant.
    70'
    Tas kort.
    71'
    Jorde fra langt hold, rett på Sævik som holder ballen i fast grep.
    71'
    Inn: Anna Aahjem
    Ut: Tanja Myrseth
    72'
    Lyns toppscorer Aahjem tilbake fra skade, og får det siste gode kvarteret her i det de jakter utligning! Snakk om perfekt spiller å kunne sette inn i dette kampbildet.
    73'
    De Courcy nære på! Vingbacken på litt av et raid, før hun avslutter fra skrått hold inne i sekstenmeteren. Kun en god redning hindrer 3-1!
    73'
    Hjørnespark til Røa
    74'
    I offside i kjølvannet av corneren.
    74'
    Lempes inn i feltet, men Lyn har få problemer med å rydde unna.
    76'
    Røsholm Olsen får skutt fra 15 meter, men avslutningen er for svak. Sævik redder igjen!
    77'
    Litt klabb og babb inne i Røa-feltet før Skjelstad Jensen får avsluttet, men forsøket går langt over.
    79'
    Tas kort før Melgård får avsluttet fra skrått hold. I nettveggen.
    80'
    Lyn jakter en utligning nå. Røa med samtlige spillere bak ballen.
    82'
    Inn: Julie Austdal
    Ut: Ragne Hagen Svastuen
    82'
    Skjelstad Jensen er flyttet frem som spiss nå i jakten på utligning. Nok en gang vinner hun i feltet, men hun får ikke presset headingen under tverrligger.
    83'
    Jorde avslutter på direkten fra 18 meter. Langt over og til side for målet til Sævik.
    85'
    Så får Lyn straffe, for en dramatikk! Engås holder igjen Aahjem, og da peker dommer på straffemerket. Kaptein Sandnes Olsen gjør seg klar.
    86'
    Lyn scorer på straffe!
    Røa 2 - 2 Lyn
    Mål: Iselin Sandnes Olsen
    Kapteinen utligner fra elleve meter på Røabanen! Straffen er sikker. Sævik går riktig vei, men rekker aldri bort. Da er vi like langt!
    87'
    Kan vi få en scoring til?
    87'
    Odden mister, men fanger fort ballen igjen.
    89'
    Gult kort til Røa
    Cassandra Bogere
    Hindrer keeper i å sette raskt i gang.
    89'
    Fire minutter tilleggstid! God tid til en scoring til på Røabanen.
    90'
    Innlegg fra venstre fra Røa, men forbi alt og alle.
    90'+1
    90'+2
    Tas kort.
    90'+3
    En lang ball fremover havner i klypene til Sævik. Da går det mot poengdeling her.
    90'+4
    90'+4
    Der er det over, og det ender 2-2 mellom Røa og Lyn etter en ekstremt underholdene kamp! Røa ledet 1-0 til pause, men det var etter hvilen det tok skikkelig fyr. Røa doblet ledelsen like etter hvilen da Engås serverte en drømmescoring, men Lyns midtstopper Skjelstad Jensen reduserte tolv minutter senere. Etter dette var det mye frem og tilbake, før gjestene fikk straffespark fem minutter før slutt. Det satte kaptein Sandnes Olsen sikkert i mål, og dermed ender det med poengdeling her denne ettermiddagen! Med det takker jeg for følget, og ønsker deg en strålende helg videre!