0-1
0-2
0-3
0-4
Supporterfordeling på VG
168
409

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og hjertelig velkommen til Røabanen og den 14 runden i Toppserien. I dag er det Vålerenga som besøker Røa, og vi gjør oss dermed klare for et Oslo-derby!
    Dagens oppgjør representerer et møte mellom bunn og topp, der Røa nederst på tabellen tar i mot VIF som ligger på 2.-plass. Mellom lagene skiller det hele 27 poeng, og VIF har scoret 31 flere mål enn Røa. Det motsatte oppgjøret på Intility Arena vant VIF 3-0, og de må nok ta på seg favorittstempelet også i dag. Historisk sett har dette vært et oppgjør Røa har hatt god kontroll på, men de siste årene har Vålerenga tatt over. Man må tilbake til 2018 for å finne sist gang Røa vant mot VIF i toppserien, da de vant 2-1 på Røabanen.
    Røa ligger som nevnt nederst på tabellen og har kun tatt to poeng denne sesongen. De har altså til gode å vinne en kamp i år, og at det blir nedrykksluttspill er det ingen tvil om. Røa har spilt to uavgjorte kamper i år, der en av dem kom for to runder siden, hjemme mot Arna Bjørnar. Sist runde var de på Besøk hos Lyn, en kamp som endte med et 3-1-tap. Det eneste hjemmelaget kjemper for de resterende rundene i grunnspillet er gode opplevelser og form, noe de vil trenge når de skal inn i nedrykksluttspillet.
    Dagens bortelag, Vålerenga, har lagt en langt bedre sesong bak seg, og ligger på som nevnt på 2.-plass. Med 29 poeng har de like mange poeng som Rosenborg plassen bak, mens Brann har sikret seg en luke på åtte poeng helt øverst. VIF har vunnet ni kamper, spilt to uavgjort og kun tapt én kamp. Den kampen kom i sist runde da de tapte 1-0 borte mot nettopp Brann. Runden før det møtte de RBK på Intility, en kamp som endte 1-1. De har altså gått to kamper uten seier, og ønsker nok å finne tilbake til trepoengerne i dag.
    Hvilke spillere skal man se opp for? Røa har kun scoret seks mål denne sesongen, og Espås og Fjelldal står begge med to mål hver. For Vålerenga sitter målene løsere, og hele seks spillere har scoret fire eller flere mål. Flest har Thorsens med sine elleve nettkjenninger, som også gjør henne til ligaens toppscorer.
    Da er lagene klare! Røa gjør kun én endring fra laget som tapte mot Lyn i forrige runde, og Huse kommer inn for Pinto. Bortelaget gjør noen flere endringer, og Pettersen i mål, Stefanovic og Tvedten går ut, og erstattes av Tompkins, Brekken og Tomter.
    Kampen har startet
    1'
    Kampen er i gang!
    1'
    Kjempesjanse for Thorsnes! Hun mottar ballen i feltet og er plutselig alene med keeper. Med litt press får hun ikke til en veldig god avslutning, og hun sender ballen over mål.
    3'
    Nok en mulighet for Thorsnes. Hun får ballen ute til venstre før hun trekker innover i banen. Hun skyter fra noe spiss vinkel, men Sævik redder greit.
    6'
    Engås snapper ballen fra Tomter som gjør seg klar for å legge inn. Godt forsvarsspill fra backen.
    8'
    Thomsen sender en ball på tvers til Bjelde. Hun legger ballen over på venstrefoten og skyter fra 20 meter, men skuddet går til side for mål.
    13'
    Huse prøver en ball gjennom mot Espås, men Tompkins er tidlig ute og avverger.
    14'
    Fuglem og Renolen kombinerer fint, men Pedersen kommer til og rydder unna.
    15'
    Gult kort til Røa
    Solveig Engås
    Nielsen er på veg gjennom, men blir felt av Engås som bakerste mann. Kan være heldig som unngikk det røde der, men det var flere spillere på vei hjem og det blir dermed kun gult.
    15'
    Thorsnes mottar ballen til venstre i feltet før hun slipper den 45 grader ut til Brekken. Hun er nokså alene, men avslutningen blir for svak.
    19'
    Tomter får ballen ute til venstre. Hun slår inn mot Thorsens i feltet, men toppscoreren når ikke frem på ballen.
    20'
    Thorsnes finner Nielsen i midten som trer Brekken gjennom ute til venstre. Hun skyter med venstrefoten, men skuddet kryper utenfor lengste stolpe. Nesten for Brekken og VIF.
    22'
    Mål for Vålerenga!
    Røa 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Stine Brekken
    Brekken scorer etter et fint angrep! Brekken mottar ballen i mellomrommet før hun lobber Nilsen gjennom ute til høyre. Hun kjører en skuddfinte før hun trekker seg inn i banen og skyter med venstrefoten, rett i blokka. Ballen spretter ut i feltet igjen, og der dukker Brekken opp og setter ballen under Sævik og i mål!
    23'
    Frispark i god innleggsposisjon for Vålerenga, og Bjelde ligger nede med en skade.
    27'
    Bjelde kommer seg på beina igjen.
    28'
    Nesten for Thorsnes igjen, og nå har Vålerenga virkelig fått grep på kampen. Etter firsparket legges det igjen inn. Thorsnes vinner duellen i feltet, men headingen går utenfor mål.
    29'
    Nygard rives ned av Fuglem og vinner et frispark litt utpå banehalvdelen til Røa.
    32'
    Mål for Vålerenga!
    Røa 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Stine Brekken
    Målgivende: Janni Thomsen
    Brekken setter inn sin andre scoring etter et strålende innlegg fra Thomsen! Pedersen lemper en ball ut til høyre mot Thomsen. Hun tar ned ballen lekker før hun svinger inn et godt og hardt innlegg. I feltet kommer Brekken i stor fart og header ballen over Sævik og kontant i mål. Dermed står det 0-2!
    33'
    Renolen kommer seg rundt til venstre og slår inn, men ballen finner veien helt inn til Tompkins.
    37'
    Dagens første avslutning for Røa. Renolen legger inn på nytt, og denne gangen får Espås foten på den. Skuddet går dessverre for hjemmelaget over mål.
    38'
    Thomsen slår inn igjen fra høyre, og igjen er innlegget godt. Nygård er på ballen, men hun får ikke til en ordentlig avslutning og Røa får ballen vekk.
    40'
    Brekken rykker inn i feltet og vinner en corner.
    41'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Janni Thomsen
    Masdal header ut.
    41'
    Det svinges inn igjen i feltet etter corneren, og Sigurdardóttir vinner duellen. Headingen blir dog for svak fra stopperen.
    43'
    For en redning av Sævik! Sunde slår inn bak forsvaret til Thorsnes som igjen er alene med keeper. Sævik kommer fort ut og gjør seg stor, og redder dermed avslutningen fra spissen mesterlig.
    44'
    Brekken går i bakken i feltet, men dommer vinker spillet videre.
    45'
    Mål for Vålerenga!
    Røa 0 - 3 Vålerenga
    Mål: Elise Thorsnes
    Målgivende: Stine Brekken
    Endelig sitter den for Thorsnes! Nygard vinner ballen høyt. Hun gir den videre til Brekken som sender den videre til Thorsens. Hun dribler seg forbi to motsatandere og kommer seg inn i feltet før hun skyter med venstre forbi Sævik og inn ii lengste! Strålende prestasjon fra toppscoreren.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Lagene går til pause på 0-3, og Vålerenga leder fullt fortjent. De har skapt mye og servert lekker fotball, mens Røa har problemer med å komme seg inn i kampen. Brekken har vært omgangens store spiller og hun satte inn 0-1 etter et lekker forarbeid fra Nielsen. Etter en drøy halvtime satte hun inn sin andre med hodet etter et innlegg fra Thomsen, og like før pause assisterte hun Thorsnes som gikk forbi to forsvarspillere og skøyt ballen i lengste med venstrefoten. Dermed har Røa en formidabel oppgave dersom de skal komme tilbake her, mens Vålerenga leder komfortabelt.
    2. omgang
    45'+1
    Røa setter i gang andre omgang.
    45'+1
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ylinn Tennebø
    Ut: Rikke Nygard
    45'+1
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Camilla Huseby
    Ut: Stine Ballisager Pedersen
    45'+1
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Malene Alfredsen
    Ut: Vilde Fjelldal
    46'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Nadia Ryan Pinto
    Ut: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    46'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Anya De Courcy
    Ut: Solveig Engås
    46'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Christina Osnes-Ringen
    Ut: Rakel Renolen
    46'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Røa overtar.
    49'
    Gjøres totalt hele seks bytter i pausen her, og Røa, som neppe er fornøyd, gjør fire endringer.
    49'
    Bjelde lobbes gjennom, men Sævik er igjen godt ute og redder avslutningen fra kloss hold.
    52'
    For en mulighet for Brekken!! Thomsen er på farten ute til høyre og legger inn et perfekt innlegg mellom keeper og stoppere. Der er Brekken i full fart og når ballen på fem meter, men skuddet går rett i tverrligger! Returen treffer også en Enga-spiller, men avslutningen går over mål. Hun nærmer seg hattrick nå Brekken!
    54'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Emma Iversen
    Corneren går over alt og alle, og ut til innkast.
    56'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Mia Svendsen
    Ut: Synne Vatshelle Raa
    58'
    Tennebø får snudd seg på 16 meter og skyter, men skuddet er svakt og skaper ikke problemer for Sævik.
    60'
    Mål for Vålerenga!
    Røa 0 - 4 Vålerenga
    Mål: Elise Thorsnes
    Målgivende: Janni Thomsen
    Så er også Thorsens tomålsscorer! Hun begynner angrepet selv når hun sender ballen ut til høyre til Thomsen før hun løper inn feltet. Thomsen slår inn i feltet der Thorsnes har løpt seg fri, og hun header ballen enkelt forbi Sævik fra kloss hold.
    62'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ally Green
    Ut: Andrine Tomter
    63'
    Skjer ikke veldig mye utpå her nå, og Vålerenga holder ballen i laget.
    69'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Janni Thomsen
    Ballen går over hele feltet.
    70'
    Brekken leker til tider utpå her, og hun har spilt en strålende kamp så langt!
    72'
    Pinto vinner et frispark midt på banen.
    73'
    Iversen får ballen til høyre, men hun glir i det hun skal legge inn og ballen triller inn til Tompkins.
    74'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Olaug Tvedten
    Ut: Thea Bjelde
    Bjelde har vært god på midtbanen i dag, og erstattes nå av Tvedten som ble hvilt fra start.
    75'
    Tvedten får ballen ute til høyre før hun skyter fra spiss vinkel. Skuddet er godt, men sniker seg like utenfor venstre stolpe.
    78'
    Nielsen får ballen på midtbanen før hun går og går. I det hun når 16-meter fyrer hun til, men skuddet går rett i blokka.
    80'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mari Nyhagen
    Ut: Malin Sunde
    81'
    Vålerenga holder ballen i laget, men de spiller i et mye lavere tempo nå.
    84'
    Green er på farten ute tul venstre før hun går i bakken på vei inn i feltet, men dommer vinker spillet videre.
    85'
    Nyhagen tres gjennom til venstre i feltet, men innlegget fra innbytteren går inn til Sævik.
    86'
    Nyhagen slår inn, men ballen ryddes unna av Suphellen.
    88'
    Green duellerer ute til venstre med Osnes-Ringen, og hun vinner en corner.
    90'+2
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Janni Thomsen
    Ballen lander i beina på Nielsen, som slipper ut til Tvedten. Fra syv meter skyter midtbanespilleren over mål.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+3
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her