0-1
0-2
Supporterfordeling på VG
252
484
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Oslo-derby, toppkamp, fint vær og lørdags formiddag! Alt er lagt til rette for en herlig fotballkamp når Vålerenga er på besøk hos Røa til den fjerde runden i Toppserien 2024!
    Dagens hjemmelag har startet sesongen forrykende, og sesongens tre første kamper har resultert i tre seire og ni poeng! De startet med en solid 4-2-seier borte mot Kolbotn før de fulgte opp med tre meget sterke poeng hjemme mot LSK! Borte mot Åsane gjorde de også jobben, og med 6-2 i målforskjell, og kun seire, må sesongstarten sies å være nærmest perfekt! I dag er likevel den store testen, når regjerende seriemestere Vålerenga kommer på besøk!
    Vålerenga har kun spilt to kamper i årets sesong, begge på hjemmebane. Først ble Stabæk slått 3-1, før de fulgte opp med 4-0 mot Kolbotn. De starter altså sesongen bra, og har funnet tilbake til seg selv etter de avsluttet fjoråret med to tap mot Rosenborg. Nå går de inn i en tøff uke, med kamp på tirsdag mot Stabæk, i en fremskyndt kamp, før de tar i mot Lyn på Intility neste helg. De starter altså sesongen med fem kamper mot lag fra Oslo omegn, så få vi se om de klarer å gjøre braksuksess med sin lille Oslo-turné! Neste hinder er altså et høytflygende Røa!
    I fjor møttes Røa og Vålerenga til fire kamper, tre ganger i ligaen og én gang i NM. Spesielt i ligaen var det jevnt, og begge kampene på Røabanen endte uavgjort. På Intility vant Vålerenga 2-1 i ligaen og 2-0 i NM, og selv om Vålerenga er favoritter også i dag, kan kampen fort bli jevn og spennende!
    Røa har fått gang på flere viktige spillere i sesongstarten, og både Hoff Klæboe og Folland har kommet seg på scorings-lista de første kampene. Det samme gjelde også Vålerenga for øvrig, og Sævik, Tvedten og Bjelde er allerede i gang med målproduksjonen! Også Thorsnes, fra sin stopperposisjon, har funnet frem til gamle kunstner og notert seg for både mål og målgivende! Det er mange gode spillere som skal tusle ut på Røabanen i formiddag, og vi blir forhåpentligvis servert en kamp med god fotball og mye spenning!
    Jeg er tilbake med lagene når det nærmer seg kampstart! Vi leses!
    Lagene er klare! Røa gjør kun én endring på laget som vant borte mot Åsane i forrige runde, og Suphellen er tilbake i ellever og kommer inn for Nyhagen. Det vil si at Engås flyttes tilbake til sin vante posisjon ute til venstre, mens Suphellen tar plass i trioen bak sammen med Ellingsen og Masdal. Vålerenga gjør på sin side tre endringer fra laget som slo Kolbotn 4-0 i forrige kamp. Thorsnes er ikke med i dag, og inn for henne kommer Bjelde. Det betyr trolig at Vickius trekkes ned fra sin vante posisjon på midten. I tillegg erstatter Tennebø Heidarsdóttir, mens Sævik kommer inn for Espås i angrepet!
    Lagene tusler i dette øyeblikket ut på matta, og vi er få strakser unna kampstart!
    Kampen har startet
    1'
    Der er vi igang! Stølen Godø med frøste spark på ballen!
    1'
    Vickius, som vikarierer for Thorsnes i forsvaret i dag, starter bra og klarerer unna en ball foran Fuglem.
    2'
    Svastuen prøver seg fra distanse, men sender ballen over mål.
    3'
    Det er hjemmelaget som har åpnet best her! De Courcy legger inn fra høyre, men sender ballen over dødlinja.
    4'
    Vålerenga får tildelt et frispark
    Stine Brekken
    Tas kort til Kovacs.
    5'
    De Courcy er som alltid driblelysten ute til høyre. Hun kommer seg forbi Tvedten, men Tennebø for omsider stoppet henne.
    8'
    Etter en litt treg start har Vålerenga tatt tak i kampen. Det legges inn fra venstre, men Stølen Godø klarer ikke få headingen mot mål, og Røa kan klarere unna.
    10'
    Mål for Vålerenga!
    Røa 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Karina Sævik
    Sævik banker ballen i nettet! Vålerenga vinner ballen høyt etter en svak pasning fra Døvle, og de setter fart mot mål! Tvedten prøver å drible seg inn i feltet, men mister til slutt ballen, og Ellingsen prøver en klarering. Den er derimot meget svak, og hun triller ballen rett til Sævik på tolv meter! Da blir det selvsagt farlig, og Sævik banker ballen opp i krysset!
    11'
    Vålerenga har sakte med sikkert tatt grep om kampen, og da tok det bare drøye ti minutter før det løsnet! Hvordan responderer Røa på dette?
    13'
    Enblom slipper unna med en gigantisk tabbe! Hun sender en svak ball frem som Fuglem snapper ved 16-meteren. Fuglem passerer så Enblom som kommer ut for å avverge, men når hun skal skyte har Enga-forsvaret samlet seg foran mål, og avslutningen reddes ut til corner!
    15'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Synne Masdal
    Klareres unna.
    16'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Synne Masdal
    Heades ut til ny corner.
    16'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Synne Masdal
    Heades ut ved første stolpe før Masdal igjen legger inn. Denne gang kommer Enblom ut og plukker.
    17'
    Vålerenga blir avblåst for offside
    Karina Sævik
    Tvedten chipper gjennom Sævik, men flagget kommer tidlig opp.
    20'
    Mål for Vålerenga!
    Røa 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Karina Sævik
    Målgivende: Emma Stølen Godø
    Sævik banker inn dagens andre med strak vrist! Ballen klareres opp av Sandnes Olsen, og ballen spretter en gang på 25 meter før Stølen Godø knuser Suphellen i lufta og header Sævik gjennom! Hun lar ballen sprette en gang før hun smeller til fra tolv meter, og ballen går hardt forbi Högrell og i nettet!
    21'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Janni Thomsen
    Stølen Godø vinner i lufta, men headingen går over mål!
    23'
    Røa får et frispark ved midtbanen, og Masdal skal legge inn.
    27'
    Røa får tildelt et frispark
    Synne Masdal
    Ballen svinges inn i feltet, men den er for lang for Fuglem som ikke når frem på ballen før den går over dødlinja.
    27'
    Vålerenga får tildelt et frispark
    Iselin Sandnes Olsen
    Tas kort.
    30'
    Vålerenga ruller opp et fint angrep! Sævik trekker inn i banen før hun gir den videre til Brekken som tupper videre til Tennebø! Hun skyter til slutt fra spiss vinkel, men skuddet blokkeres av De Courcy.
    31'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Janni Thomsen
    Slås langt bak i feltet, og Røa får ballen unna farlig område.
    31'
    Svastuen tupper ballen mot Folland, men Kovacs har falt av de nødvendige meterne, og hun skjermer ballen ut over dødlinja.
    35'
    Røa får tildelt et frispark
    Synne Masdal
    Tas kort til Engås.
    35'
    Kovacs er igjen overlegen i duellen mot Folland, og skjermer ballen ut.
    36'
    Sævik dribler seg forbi Ellingsen før hun finner Tvedten i feltet. Hun går i bakken med Suphellen i ryggen, men dommer står noen meter unna situasjonen og vinker spillet videre.
    39'
    Vålerenga får tildelt et frispark
    Iselin Sandnes Olsen
    Sandnes Olsen legger inn, og Stølen Godø vinner første duell, men Røa vinner den andre og klarerer unna.
    42'
    Gult kort til Vålerenga
    Stine Brekken
    Stopper en overgang når hun river og sliter i Døvle.
    43'
    Røa får tildelt et frispark
    Tas kort.
    43'
    Vålerenga angriper lekkert! Tvedten flikker til Tennebø som spiller en fin vegg med Sævik ute til venstre. Hun finner så Stølen Godø med et smart innlegg, og Stølen Godø hæler ballen mot mål! Frem til dette har alt vært plettfritt, men den frekke avslutningen er for svak til å sette Högrell på prøve.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Lagene går til pause på stillinga 0-2, og et godt Vålerenga-lag leder fullt fortjent! De brukte et par minutter på å komme i gang, men etter ti minutter smalt Sævik inn 0-1 med et skudd rett i krysset fra tolv meter! Når Sævik har ballen på tolv meter blir det alltid farlig, og når Stølen Godø headet henne gjennom på omtrent samme avstand sendte hun inn 0-2 på halv-volley! Bortsett fra da Enblom rotet det til og serverte Fuglem en stor sjanse, har ikke Røa skapt noen ting her, og de må opp og frem om de skal komme tilbake i andre omgang!
    Nyhagen skal inn for Røa. Folland er ferdigspilt.
    2. omgang
    45'+1
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Mari Nyhagen
    Ut: Mina Folland
    45'+1
    Nyhagen står for omgangens første spark på ballen.
    45'+1
    Svastuen feller Tvedten på 20 meter! Tvedten ble servert ballen av en legger flikk fra kampens store spiller, Sævik!
    47'
    Vålerenga får tildelt et frispark
    Olaug Tvedten
    Tvedten er nære, så nære! Hun sender ballen i keeperhjørnet, men ballen er som limt nede ved stolperoten, og det er så vidt Ho¨grell rekker ned for å få gi til corner!
    48'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Janni Thomsen
    Røa, ved De Courcy, får ballen unna.
    48'
    Nyhagen sender ballen noen centimeter til side for mål! Enblom sender en hard ball til Kovacs som mister til Hoff Klæboe! Hun triller til siden til Nyhagen som har mye tid. Hun skyter til slutt, og ballen stryker nærmest stolpen før den forsvinner ut.
    50'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Røa får omsider klarert.
    51'
    De Courcy legger inn og vinner en corner.
    53'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Synne Masdal
    Stølen Godø header ut.
    53'
    Stølen Godø trekker ned til linja før hun leger inn, men i feltet står Suphellen og får ballen ut.
    54'
    Nyhagen går og går før hun skyter fra 25 meter. Hun har vært frisk etter hun kom inn, Nyhagen, men skuddforsøket er denne gang svakt og går langt utenfor mål.
    55'
    Røa serverer publikum et lekkert angrep! Suphellen chipper til Fuglem som trer ballen til Svastuen. Hun tar seg forbi Sandnes Olsen, men når hun skal legge inn er Enblom ute og redder ballen ut av farlig område.
    57'
    Thomsen trekker inn i banen før hun skyter fra 23 meter! Sævik prøver å styre ballen i nettet, men når hun ikke når frem på den, går ballen inn i armene på Högrell.
    61'
    De Courcy dribler seg lekkert forbi både Tvedten og Tennebø, til publikums begeistring!
    63'
    Sævik kontrer alene, og hun dribler seg lekkert forbi Masdal før hun smeller ballen en halvmeter over mål!
    63'
    Vålerenga blir avblåst for offside
    Karina Sævik
    Sævik er i offside når hun tres gjennom av Sandnes Olsen.
    64'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Mia Svendsen
    Ut: Synne Masdal
    65'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Cassandra Bogere
    Ut: Siw Døvle
    65'
    Røa har spilt seg mer inn i kampen denne omgangen, og nå gjør de to bytter i et forsøk på å komme tilbake!
    65'
    Røa ruller opp ute til venstre der Engås legger inn. Hun prøver å finn Hoff Klæboe i feltet, men treffer kun Enblom.
    71'
    Kovacs kommer til og stopper Nyhagen som er på vei inn i feltet. og Røa får corner.
    71'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Cassandra Bogere
    Stølen Godø header ut i feltet.
    71'
    Ny corner til Røa som presser på nå.
    72'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Cassandra Bogere
    Svastuen vinner i lufta bak i feltet, men headingen treffer midt på Enblom.
    72'
    Kovacs ligger nede her, og det medisinske apparatet er tilkalt.
    73'
    Kovacs må gi seg her, og Vålerenga gjør klart et par bytter.
    74'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Sædís Heidarsdóttir
    Ut: Ylinn Tennebø
    75'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    Ut: Stine Brekken
    75'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ane Jørgensen
    Ut: Michaela Kovacs
    75'
    Vålerenga foretar et trippelbytte her!
    75'
    Högrell varter opp med en enorm redning! Thomsen legger inn fra høyre, og ballen lander hos Heidarsdóttir. Hun skuter fra kloss hold, men ballen stoppes foran mål!
    76'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Sædís Heidarsdóttir
    Corneren forsvinner gjennom hele feltet.
    77'
    Vålerenga får tildelt et frispark
    Janni Thomsen
    Thomsen legger inn, men Røa klarerer ut i feltet.
    79'
    Gult kort til Røa
    Geir Nordby
    Geir Nordby maser, og blir tildelt det gule kortet.
    79'
    Røa får tildelt et frispark
    Tas kort.
    80'
    Vålerenga får tildelt et frispark
    Ane Jørgensen
    Tas kort.
    81'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Kaja Rosenlund
    Ut: Solveig Engås
    81'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Cassandra Bogere
    Stølen Godø header ut i feltet.
    83'
    Røa får tildelt et frispark
    Sarah Suphellen
    Lempes langt.
    86'
    Nyhagen skyter utenfor alene med keeper! Suphellen sender ballen opp til Nyhagen som drar seg elegant forbi Vickius før hun curler ballen en halvmeter til side for mål!
    87'
    Bjelde mottar ballen i feltet, men hun sender ballen utenfor. Hun vender ganske fint opp, men det påfølgende skuddet fra ti meter er svakt og går noen meter til side for stolpen.
    88'
    Fuglem prøver seg fra distanse! Hun får et godt treff på ballen, men klarer ikke overliste Enblom som har grei kontroll!
    90'
    Nyhagen er igjen alene med keeper! Hun er først på ballen, og prøver å tuppe den forbi Enblom som er fint ute og redder! Bra keeperspill fra Enblom som har spilt seg opp etter en litt nervøs start på kampen.
    90'+2
    Sævik sender ballen i tverrligger! Ballen spretter hennes vei når hun tres gjennom av Tvedten! Hun smeller til, men denne gang går skuddet i metallet!
    90'+4
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Tilde Lindwall
    Ut: Olaug Tvedten
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+6
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her