1-0
1-1
2-1
2-2
Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til Ranheimsfjæra i Trondheim, der amatørene fra Ranheim skal ta imot bohemene fra Vålerenga. Ligger ikke det an til å bli en fotball-batalje av episke estetiske dimensjoner, så vet ikke jeg. Mitt navn er Erik Eikebrokk. Kampstart er om 50 minutter.
    Etter flere utsettelser på grunn av været tidlig i sesongen, har endelig lagene spilt like mange kamper (6). Dermed er det sjuende serierunde som sparkes igang på Extra arena i dag. Ranheim ligger på en overraskende 4. plass på tabellen, fire poeng bak serieleder Brann. Vålerenga ligger på 7. plass, to poeng bak Ranheim igjen.
    Lagoppstillingene er inne. Ranheim-trener Svein Maalen gjør tre endringer på laget siden Brann-kampen på onsdag, mens Vålerenga-trener Ronny Deila gjør tre endringer.
    Ranheim spiller som vanlig i 4-3-3, noe som ikke er rart ettersom trener Svein Maalen har blitt omtalt som «Norges beste trener på 4-3-3»: Even Barli – Aslak Fonn Witry, Daniel Kvande, Christian Eggen Rismark, Øyvind Alseth – Mads Reginiussen, Eirik Valla Dønnem, Kristoffer Løkberg – Sivert Solli, Andreas Helmersen, Erik Tønne
    Det betyr at Foosnæs, Karlsen og Storflor er «vraket». Inn på laget kommer Øyvind Alseth på venstreback, Sivert Solli starter som høyre ving, og RBK-utlånte Andreas Helmersen starter som midtspiss.
    Vålerenga-trener Ronny Deila starter også i 4-3-3: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Ivan Näsberg – Abdisalam Ibrahim, Daniel Fredheim Holm, Samuel Kari Fridjonsson – Bård Finne, Sam Johnson, Chidera Ejuke.
    Deila gjør én endring siden 0-0-kampen mot Molde forrige helg. Abdisalam Ibrahim kommer inn på midtbanen i stedet for Magnus Lekven, som ikke ble frisk etter skade.
    Kampen ledes av hoveddommer Kristoffer Hagenes. På linjene spankulerer Tom Harald Grønevik og Anders Olav Dale. Den viktigste jobben av alle, har fjerdedommer Ali Al Hatam.
    Med 2018-sesongens første seks serierunder, har Ranheim spilt 62 kamper i norsk fotballs høyeste divisjon (siden 1947), og har vunnet 15. Motstander Vålerenga har spilt hakket flere kamper, 1 230, og har vunnet 480 av dem. Kun Viking, Lillestrøm og Rosenborg har spilt flere kamper i norsk toppfotball enn Vålerenga.
    – Vi er på hjemmebane og kan slå hvem som helst. Det er dette som er artig med å rykke opp fra OBOS-ligaen, å bytte ut Åsane med Brann osv., sier Ranheim-spiller Kristoffer Løkberg til Eurosport før kampen.
    Daniel Fredheim Holm fortsetter som sentral midtbanespiller for Vålerenga. – Vi skapte mange sjanser mot Molde, men fikk ikke ballen i mål. Gjør vi det samme i dag, så scorer vi, sier han til Eurosport.
    – Vi har hatt en bra defensiv struktur i de to siste kampene. Det er grunnmuren, og så går det på det å være offensiv og ha mot nok på den siste tredjedelen. Vi må stille noen spørsmål til forsvarsfireren til Ranheim, for da er vi på vårt beste, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til Eurosport.
    Det rapporteres om flere busslaster med Vålerenga-supportere som er på vei til «fjæra».
    Lagene er ute på matta, og avspark er bare minutter unna.
    Dum Dum Boys hamrer over anlegget. Hva skjer? Har Ranheim IL gått tom for egenproduserte supportersanger?
    Hjemmelaget Ranheim spiller som vanlig i blått; bortelaget Vålerenga spiller i en farge som ikke finnes på fargekartet - en blanding av lilla og rosa.
    Det er Vålerenga som gjør seg klar til å ta avspark ved Samuel Fridjonsson. Og der er vi igang! Hvem vinner? Bohemene eller amatørene?
    Vålerenga ser ut til å ha fylt sin del av tribunen, det samme kan ikke sies om Ranheim-patriotene. Det er noen plasser ledige på motsatt side av hovedtribunen.
    2'
    – Gå, roper Løkberg fra indreløperposisjon. Han vil ha Ranheim-spillerne tøffere opp i press.
    3'
    God pasning av midtbanespiller - og kaptein - Fredheim Holm. Kommer bare nesten frem.
    4'
    Helmersen snapper ballen, men mister den tvert. Ikke bare én gang, men to ganger.
    4'
    Sam Johnson
    Vålerenga kontrer ved Ejuke. Spiller til Johnson, som skyter. Stanga!
    5'
    Enorm mulighet for Vålerenga. Johnson får ballen fra Ejuke, løper fra Kvande, og er alene med keeper Barli i «Henry-posisjon», for de som vet hva det innebærer. Ballen treffer stanga, og ruller nærmest på linja.
    5'
    Frispark til Ranheim. Helmersen som blir lagt i bakken.
    6'
    Alseth med feilpasning. Det har vært sjeldent mange feilpasninger fra Ranheim så langt i kampen. Fire store.
    7'
    Lang ball mot Tønne på venstre ving. For lang.
    8'
    Vålerenga viser med all tydelighet at de er interessert i å sette igang kort bakfra. Men pasningen fra keeper Larsen Kwarasey er upresis.
    8'
    Dagens pasning fra Carvalho. 45,5 meter. Lander på vrista til Finne. Ender med corner.
    10'
    Innoverskrudd fra kapteinen. Ranheim header ut. Kampen er helt åpen så langt.
    10'
    To herlige touch fra Fredheim Holm setter opp Nouri. To Ranheim-spillere satt ut av spill.
    12'
    Sola titter frem fra bak skyene. Er det amatørene eller bohemene som har tenkt å skrive solskinnshistorier i dag?
    12'
    Sam Johnson
    Igjen er det raske Johnson på farta. Igjen greier ikke Ranheim-stopper Kvande helt å henge med. Johnson skyter fra spiss vinkel. Barli redder greit. Halvsjanse.
    13'
    Gode gamle, «klapp, klapp, klapp-klapp-klapp, Ranheim» på tribunen nå.
    14'
    Ranheims beste angrep så langt. Lynraske Solli kommer seg til linja, rykker forbi oppasseren, men ballen er noen centimeter over dødlinja - i hvert fall i følge linjedommeren.
    15'
    Løkberg med et dårlig nedtak, som blir en genial pasning. Fonn Witry setter fart på, og skyter over fra tjue meter.
    16'
    Strålende av Fredheim Holm igjen. Later som han skal til venstre, men går til høyre. Og vips, så er Løkberg borte.
    16'
    Tollås Nation holder hodet kaldt under press, og spiller kort i stedet for å slå langt. Uten at det var spesielt hensiktsmessig, sett i ettertid. Vålerenga ender med å begynne på nytt bakfra igjen.
    18'
    Venstreback Øyvind Alseth får instrukser fra benken. Ranheim-spilleren nikker tilbake. Bård Finne har ikke fått til spesielt mye så langt.
    19'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Kristoffer Løkberg
    Ranheim angriper på venstre. Tønne får ballen innenfor 16-meteren. Blir felt/taklet, men ballen ruller videre til Kristoffer Løkberg. Løkberg sender hjemmelaget i ledelsen med en iskald avslutning med venstrefoten.
    19'
    Én sjanse - ett mål. Det er relativt bra uttelling.
    21'
    Mads Reginiussen
    Enorm Ranheim-sjanse. Reginiussen får ballen på 8 meter, og kan bare rulle den i lengste hjørne. Rulle, gjør han, men utenfor. Den avslutningen så enklere ut enn Løkbergs.
    24'
    Ranheim har tatt over her nå. Om det var Vålerenga som hadde initiativet det første kvarteret, så er det hjemmelaget som har vært best siden Johnsons to avslutninger.
    25'
    – Gå, gå! roper Løkberg igjen. Her skal det presses. Ranheims toppscorer er gira nå.
    26'
    Lang ball fra Kvande mot Solli. Solli er rask, og får nesten corner. Der var Näsberg i trøbbel.
    26'
    Klanen har sunget taktfast så langt, men nå er det stille i «bohem-svingen».
    27'
    Mål for Vålerenga!
    Ranheim 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Sam Johnson
    Kjempetabbe av Ranheim-forsvaret. Fonn Witry ruller ballen tilbake til Kvande. Enten så lar Kvande ballen gå bak seg, eller så er pasningen upresis. I hvert fall, lynraske Johnson oppfatter situasjonen og løper alene med keeper Barli. Setter ballen iskaldt til høyre for Barli.
    27'
    Det må føles som et veldig unødvendig baklengsmål for Ranheim. Den Vålerenga-sjansen var det Ranheim som stod for. Strengt tatt var det Ranheim som var i angrep.
    29'
    Offside Helmersen, etter mange hodedueller.
    30'
    Nok en corner fra Fredheim Holm. Blir ingenting ut av det nå heller. Enorme Carvalho har ikke kommet til sin rett på offensive dødballer så langt.
    32'
    Gult kort til Vålerenga
    Abdisalam Ibrahim
    Ny dårlig pasning fra Fonn Witry. Valla Dønnem når akkurat ballen, og blir felt. Gult kort til Ibrahim.
    33'
    Fridjonsson snapper ballen fra Valla Dønnem, som ikke følger med. Vålerenga kontrer, men Ranheim jobber bra hjem, og kommer seg på riktig side, som det heter.
    33'
    Solli forsøker å drible av Näsberg med en hælvending. Fungerer ikke, innkast til VIF.
    34'
    Valla Dønnem header rett opp, og får frispark på kjøpet av dommer Hagenes.
    34'
    Johnson vinner igjen ballen. Bortelaget går rett i angrep. Corner fra venstre denne gangen. Da er det Finne som jogger over for å slå innover.
    35'
    Helmersen vender, og tar med Tollås Nation på løpetur på venstre flanke. VIF-stopperen henger med.
    36'
    Daniel Kvande
    Ranheim nå, høyt i banen. Forferdelig skuddforsøk fra Kvande fra langt hold.
    36'
    Valla Dønnem vrir spillet mot Tønne. Nouri strekker seg så lang han er, og greier akkurat å heade ut til kast. Marginalt.
    37'
    – Han har scoret på slike skudd før, med dupp, sies det fra tribunen. Vel, det var ingen dupp i skuddet denne gangen...
    38'
    Kampbildet minner nå om det som var før de to scoringene. Ingen av lagene tar store sjanser fremover, og det er tynt med sjanser.
    38'
    Ranheim står høyere nå, ønsker å lokke Vålerenga til å sette igang kort, før de setter inn hardt press. Det er fortsatt stemmen til Løkberg som gjaller over Ranheim når han ønsker at medspillerne skal «rykke frem».
    39'
    Johnson vinner igjen ballen. Setter fart mot Fonn Witry, og kommer seg til dødlinja. Legger inn, men Kvande klarerer.
    39'
    Innoverskrudd fra høyre.
    40'
    Hjørnespark til Vålerenga. Ranheim-keeper Barli fanger.
    40'
    Tekniske finesser fra Ejuke gjør at Vålerenga har to mann fri på høyre. Forsøker å legge inn, men blir nok en corner.
    41'
    Mads Reginiussen
    Enorm Ranheim-sjanse. Tønne gjør jobben på venstre, og legger ut til Reginiussen. Nok en gang bør Reginiussen gjøre det bedre, men ballen går utenfor.
    42'
    Jobber hardt, men er litt for tøff i ryggen på Nouri.
    43'
    Ny feilpasning fra Carvalho.
    43'
    Løkberg presser Carvalho. Vålerenga-stopper klinker ballen utover sidelinja. Han er nok sterkere enn han er presis, Carvalho.
    44'
    Fredheim Holm viser knotter når han takler. Korrekt frispark. Halvgult kort.
    45'
    Kristoffer Løkberg
    Ranheim kontrer, Løkberg får skutt, men rett i blokka.
    45'
    Johnson i farta på venstre - i Henry-posisjon - spiller til Ejuke, som bommer på pasningen mot høyre.
    45'+1
    Lagene er på vei ut på banen, det betyr at avspark er rett rundt hjørnet.
    Chidera Ejuke
    Fonn Witry er helt ute av posisjon. Det ser Fredheim Holm, som spiller til Ejuke på venstre. Skuddet i blokka.
    48'
    Bra spill av hjemmelaget. Kvande til Helmersen, som legger igjen til Løkberg. Mislykkes på neste trekk. Tendenser.
    50'
    Langt innkast fra Vålerenga. Får headet, men utenfor.
    50'
    To blokkeringer på fem sekunder av Øyvind Alseth. Strålende backspill. Stopper Vålerenga alene der.
    51'
    Gult kort til Vålerenga
    Ivan Näsberg
    Näsberg takler Løkberg. Det ender med gult kort til VIF-backen.
    51'
    Ny corner for Vålerenga. Nå fra venstre, og Finne.
    53'
    Løpsduell mellom Carvalho og Solli. Førstnevnte vinner, men han hadde et bra forsprang.
    55'
    Solli forsøker å slå inn fra høyre. Rett i skuldra til Näsberg.
    56'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Kim Riksvold
    Ut: Sivert Solli
    Det blir det siste Solli gjør. Riksvold kommer inn til sin Eliteserie-debut.
    56'
    Billig frispark til Ranheim, når de kunne kontret på bortelaget.
    57'
    Vålerengas n'te corner i kampen. Men har fortsatt ikke greid å skape en sjanse ut av det. Dødballtrening neste, Deila?
    59'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Simen Juklerød
    Ut: Bård Finne
    Vålerenga gjør sitt første bytte. Juklerød inn for den usynlige Finne. Ving for ving.
    59'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Erik Tønne
    Målgivende: Daniel Kvande
    Strålende av Ranheim. Hjemmelaget spiller seg ut bakfra, Vålerenga rygger. Valla Dønnem vrir spillet fra venstre til høyre, til Kvande. Midtstopperen sikter mot venstre ving Erik Tønne, som tar med seg ballen på kassa, og bredsider inn ledermålet på lekkert vis, bak keeper Kwarasey.
    60'
    Full av adrenalin tar Tønne et sekstimetersløp tilbake i banen for å vinne igjen ballen.
    62'
    Innkastet er langt, men Ranheim header ut.
    62'
    Håpløs igangsetting av Ranheim. Barli sleiver når Johnson presser. Alseth får en dårlig touch, og Vålerenga kan kontre fra midtbanen. Ender med innkast høyt i banen.
    63'
    Nå kan Ranheim kontre hvis de vil.
    63'
    Og Ranheim vil, inntil Helmersen prøver seg på triks, og mister ballen på 25 meter.
    64'
    Løkberg viser muskler. Stjeler ballen fra den 50 kilo tyngre Carvalho. David mot Goliath der. David vant.
    65'
    Igjen vinner Ranheim ballen på midten. Fridjonsson blir liggende nede mens Ranheim kontrer.
    66'
    Ranheim har vært mye bedre enn Vålerenga så langt i andre omgang. Til tider «ett lag på banen».
    66'
    Trekantspill på høyre for Ranheim, mellom Løkberg, Fonn Witry og Riksvold, men pasningen fra sistnevnte er upresis, og Vålerenga får nesten kontret.
    67'
    Nok en gang mister Vålerenga ballen, nok en gang etter feilpasning fra den mildt sagt robuste Carvalho.
    68'
    Eggen Rismark bryter foran Johnson. Vålerenga-spisser var banens beste frem til 20 minutter, men etter det har det ikke vært mye å se til Vålerengas toppscorer.
    69'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Michael Karlsen
    Ut: Andreas Helmersen
    Spiss-bytte for Ranheim.
    69'
    Blir spennende å følge krigen mellom Karlsen og Carvalho nå. Hvem er sterkest?
    69'
    Presis ball fra Carvalgo ut til Fridjonsson. Ender med corner.
    70'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ernest Agyiri
    Ut: Daniel Fredheim Holm
    Fredheim Holm - kanskje Vålerengas beste - er ferdigspilt for dagen. Agyiri inn.
    70'
    Inntil dét lange kastet. Keeper Barli er langt ute, og bommer totalt. Vålerenga får aldri skikkelig tak på nedfallsfrukten.
    71'
    Valla Dønnem header ut. Ranheim har hatt full kontroll på Vålerengas dødballer gjennom hele kampen.
    72'
    Nytt langt innkast fra Vålerenga. Det er stort sett dødballer bortelaget har hatt å komme med, og det har ikke ført med seg veldig mye. Ei heller nå.
    74'
    Karlsen med sklitakling på Carvalho. Det smeller i skinnsko og leggskinn, men Carvalho vinner den første «kjempe-duellen».
    75'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Magnus Grødem
    Ut: Amin Nouri
    76'
    Vålerenga kjører kampen nå, men Ranheim forsvarer seg godt. Det meste ender inne hos keeper Even Barli.
    77'
    Ejuke viser fine detaljer. Ender i corner for Vålerenga.
    79'
    Ejuke får sjansen fra 16 meter. Får ballen forbi et helt felt med spillere, men skuddet går til venstre for Ranheim-målet.
    81'
    Øyvind Alseth rapper ballen fra Juklerød. Legger ut på et helhjertet løp. Ranheim har fortsatt krefter.
    82'
    Vålerenga har hatt ballen i 56,8 prosent av tiden, men ligger under. Ranheim vinner flest dueller.
    84'
    Mål for Vålerenga!
    Ranheim 2 - 2 Vålerenga
    Mål: Sam Johnson
    Målgivende: Simen Juklerød
    Juklerød drar seg forbi Alseth på høyresiden, legger ballen perfekt over til Sam Johnson. Vålerenga-toppscoreren banker ballen i mål med pannebrasken. Spissens femte seriemål for VIF. Ranheim offer for "ballwatching". Ingen passet på Johnson.
    85'
    Det meldes om 2068 solgte billetter til denne kampen.
    87'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Ivar Erlien Furu
    Ut: Erik Tønne
    88'
    Michael Karlsen kolliderer med Vålerenga-keeper Kwarasey. Ranheim-spissen blir liggende. Sterke reaksjoner. Men ikke noe straffespark der.
    89'
    Fire minutter lagt til. Intenst her. Kan fortsatt bli scoringer.
    90'+1
    Felip Carvalho får en mulighet. Drar til. Men Ranheim blokkerer inne i feltet.
    90'+3
    Andre gule kort til Vålerenga
    Ivan Näsberg
    Viljehands. Med gult fra før så blir det rødt på Vålerenga-backen bare sekunder før slutt. Men Ranheim får ikke noe ut av frisparket.
    90'+4
    Slutt. Dermed ender en dramatisk kamp uavgjort.
    95'
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her