7%
1689 stemmer

Ble dekket av Sander Randeberg Hauan

Hei og velkommen til livedekning av Real Madrid - Dortmund!
    Det er en enorm godbit vi har i vente her - og med en nordmann på banen! Julian Ryerson og Dortmund skal få bryne seg på stjernegalleriet til Real Madrid - med Kylian Mbappé fra start for Los Blancos. Franskmannen har vært i søkelyset den siste uken etter at svenske og franske medier meldte at Mbappé har status som mistenkt i en voldtektssak i Stockholm. 25-åringen noterte seg for et vakkert mål da Celta Vigo ble slått 2-1 på lørdag.
    Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Ryerson, Schlotterbeck, Süle, Bensebaini - Nmecha, Sabitzer - Malen, Brandt, Bynoe-Gittens - Guirassy.
    Real Madrid (4-3-3): Courtois - Vazquez, Militao, Rüdiger, Mendy - Bellingham, Modric, Valverde - Rodrygo, Mbappé, Vinicius.
    Dortmund topper Champions League-tabellen før starten på tredje runde med seks poeng og +9 i målforskjell. Tyskerne har slått Club Brugge 3-0 og knuste Celtic med 7-1. Nå venter en langt tøffere test i Real Madrid. Los Blancos har riktignok kommet litt skjevt ut og ligger nede på 17.-plass etter seier mot Stuttgart i premieren og tap mot Lille sist.
    Vi minner om det nye formatet i Champions League: Alle lag spiller åtte kamper - mot to lag fra hver seedinggruppe. De åtte øverste på tabellen går rett til sluttspillet, mens lagene fra 9. til 24.-plass skal ut i playoff. De 12 dårligste lagene ryker ut.
    Ryerson får også et nytt møte med Kylian Mbappé - i forrige sesongs semifinaler gikk nordmannen og Dortmund seirende ut av duellen med PSG og Mbappé etter 2-0 sammenlagt.
    VG Live svarer
    Stefan M
    Ooofff!! Tror du Dortmund har sjangs idag da!? Real har jo ikke hatt BESTE sesong starten heller..?
    I hjemlig liga har Real Madrid syv seire og tre uavgjort - null tap. Så akkurat i ligaen har det gått noenlunde greit, men tapet for Lille i forrige runde av Champions League var selvfølgelig uventet. Dortmund er nummer syv i ligaen etter syv kamper. De har tapt to, mot Stuttgart og Union Berlin, og spilt en uavgjort. Det blir iallfall en utrolig spennende kamp!
    661 stemmer
    Julian Ryerson er med fra start for Dortmund! Vi får en reprise av Champions League-finalen tidligere i år. Den gang vant Real Madrid 2-0 etter scoringer fra Dani Carvajal og Vinicius Junior. Kan Dortmund få en liten revansj i kveld?
    RR
    Har du tro på Dortmund seier i dag eller blir det lett match for Real?
    Finnes ingen enkle matcher i Champions League! Har troen på en jevn og spennende kamp her!
    Hjemmefansen synger «Hala Madrid» og lagene står klare i tunnellen. Vi gleder oss til storkamp i den spanske hovedstaden!
    Vi er klare for avspark!
    Vi er i gang!
    1'
    Dortmund starter med ball og velger å trille den litt i bakre rekker i starten.
    1'
    Nmecha prøver en bakromspasning mot Gittens, men den går helt inn til Real Madrid-keeper Courtois.
    2'
    Christoffer
    Hvor kan jeg se kampen?
    Den går på TV 2 Play!
    Ryerson blir utfordret av Vinicius for første gang i denne matchen. Brasilianeren kommer seg ikke forbi og må nøye seg med en corner.
    4'
    Modric svinger inn corneren. Dortmund får stusset den ut av farlig område.
    4'
    Modric forsøker en stikker ute til venstre, retning Vinicius. Ryerson får akkurat stoppet den.
    5'
    Dortmund farlig frempå! Ruller opp et angrep ute til høyre. Malen slår inn langs bakken og Guirassy får slengt frem en fot. Avslutningen nokså rett på Courtois.
    6'
    Elie
    Ser at Valverde dekker store deler av Høyre back rollen til Carvajal, Vazquez vil nok ikke gjøre jobben. Kommer det til å gå utover angrepet?
    Valverde ligger i den dype midtbanerollen, ja. Men skal nok dekke opp både for Vazquez og Mendy når de to backene kaster seg frem i angrep.
    Vazquez kommer på en fin overlapp ute til høyre. Høyrebacken slår inn mot Mbappé, men avslutningen hans blir blokkert.
    7'
    Real Madrid får et frispark ute til høyre. Nmecha som klatrer på ryggen til Bellingham og blir avblåst.
    8'
    Modric skal slå frisparket.
    8'
    OI OI. MBAPPE! Innlegget fra Modric stusses bakover av Dortmund-forsvaret. Der står Mbappé og venter - men avslutningen går via en forsvarer og til corner.
    8'
    Corneren tas kjapt og ballen finner veien til Valverde utenfor 16-meteren. Han rapper til - men via en Dortmund-spiller og ny corner til hjemmelaget.
    9'
    VG Live Bruker
    Hvem ser best ut i åpningen?
    Real Madrid har vært farligst frempå de siste minuttene her nå.
    Christoffer
    Du er blind
    Unnskyld?
    Gittens utfordrer inne i Real Madrid-feltet. Men høyreback Vazquez får hjelp av Rodrygo og hjemmelaget får ryddet opp.
    11'
    Brandt holder på å rote bort ballen utenfor egen 16-meter, men får ballen tilbake til keeper Kobel og Dortmund får roet ned spillet.
    12'
    Gittens utfordrer igjen, men det blir trangt når han trekker seg inn i midten og møter et lite hav av Real Madrid-spillere.
    13'
    Igjen prøver Gittens seg ute til venstre. Denne gang kommer han til avslutning, men han sklir i skuddøyeblikket og det blir ingen trøkk i avslutningen.
    14'
    Mbappé løfter inn mot Vinicius. Han forsøker en akrobatisk løsning, men får ikke ordentlig touch.
    14'
    Ryerson takler Mbappé og får frispark imot seg.
    15'
    Christoffer
    Jeg tuller bare med deg du er ikke blind
    Du din skøyer! Godt vi fikk ordnet opp i det!
    Modric løfter inn frisparket retning Rudiger - men det blåses frispark til Dortmund for armbruk av nettopp Rüdiger.
    16'
    Real Madrid prøver en langpasning i bakrom mot Vinicius, men den triller til innkast Dortmund. De har prøvd den løsningen et par ganger, Real Madrid. Ikke så rart når man ser tempoet til gjengen på topp for hjemmelaget.
    17'
    Vinicius får et dårlig touch og Ryerson snapper ball. Den norske landslagsbacken har startet bra her og ikke latt seg lure av Real Madrids offensive stjernegalleri.
    18'
    Dortmund har bitt seg fast inne på Real Madrids halvdel, men vi venter fortsatt på de store målsjansene i denne kampen.
    21'
    Dortmunds venstreback Bensebaini får seg en smell i duell med Bellingham og blir liggende. Vazquez spiller ballen ut slik at Dortmund-spilleren kan få behandling.
    22'
    Malen og Dortmund får frispark på Real Madrids-halvdel. Mendy som er for sent ute.
    27'
    Litt avventende akkurat nå. Begge lag liker å kjøre kontringer og er samtidig opptatt av å ikke gi motstander noen mulighet til å gjøre nettopp det.
    27'
    Høyreback Vazquez blir med opp i angrep for Real Madrid. Får slått et innlegg inne i feltet til Dortmund, men det blir stoppet.
    28'
    Mål for Dortmund!
    Real Madrid 0 - 1 Dortmund
    Mål: Donyell Malen
    Målgivende: Sehrou Guirassy
    SÅ SCORER DORTMUND! De triller seg lekkert gjennom Real Madrid-forsvaret! Vazquez mister ballen utenfor 16-meteren og Dortmund får den frem til Guirassy. Han er iskald når han triller den lekkert videre til Malen og alene med keeper setter han 1-0!
    30'
    Bortelaget har tatt ledelsen - og det på kampens første store sjanse. Hva nå, Real Madrid? Som nevnt er begge lag glad i å kontre. Det er fortsatt tidlig, men KAN åpne seg mer rom for Dortmund.
    31'
    Adrian
    Egentlig fascinerende å tenke på at Real har vunnet CL flere ganger de siste årene. Synes liksom de er underlegne i svært mange av kampene de til slutt ender med å vinne. Og vipps har de vunnet hele skiten. Kjedelig lag.
    Real Madrid 0 - 2 Dortmund
    Mål: Jamie Gittens
    Målgivende: Donyell Malen
    DORTMUND RYSTER REAL MADRID! Ryerson går frem i et herlig driv før han spiller ut til Malen på høyre. Han utfordrer Mendy før han slår perfekt inn til Gittens. Engelskmannen har stormet fra dypet og kaster seg frem for å sette 2-0!
    34'
    Wow, Dortmund. Vi har akkurat passert 34 spilte minutter og bortelaget har scoret to på Santiago Bernabeu.
    35'
    RR
    Hvor utsatt vill Ancelotti være med nokk et tap i CL tror du?
    Godt spørsmål. Føler Don Carlo sitter trygt i denne jobben nesten uansett. Det er også kun 12 av 36 lag som ryker ut - så et tap her er ikke verdens undergang for Real Madrid. MEN det er lenge igjen her!
    TO GANGER I TVERRLIGGER FOR REAL MADRID! Først er det Rodrygo som lekkert tar ned en pasning på brystet og dunker til fra 5-meteren. Den går i tverrligger og spretter i beina til Bellingham. Han dunker til fra enda nærmere hold, men også engelskmannen treffer metallet! Du verden, for noen sjanser.
    37'
    Julian Brandt banker til fra 20 meter. Courtois må ut i full strekk for å redde til corner.
    39'
    Real Madrid skaffer seg en corner. Modric jogger ut for å ta den.
    40'
    Rodrygo får ballen utenfor feltet til Dortmund. Tenker seg litt om før han banker til - men et stykke utenfor målet til Kobel.
    40'
    Fem minutter igjen pluss tillagt tid.
    41'
    Gitens forsøker et langskudd. Den spretter like foran keeper Courtois og belgieren må gi til corner.
    41'
    Brandt slår corneren mot bakre stolpe. Der kommer Courtois ut fra buret og plukker enkelt.
    42'
    Kylian Mbappé har blitt passet godt på av Dortmund-forsvaret så langt.
    45'
    Vi har passert 45 spilte. Fortsatt ikke kommet opp noe tillegstid på skjermen.
    45'+1
    Det er pause! Dortmund leder 2-0 til pause etter scoring fra Donyell Malen og Jamie Gittens, og det på selveste Santiago Bernabeu. Real Madrid har ikke hatt mange sjanser - men de hadde to helt vanvittige på rad da både Rodrygo og Bellingham traff tverrligger fra kort hold! Vi gleder oss til andre omgang!
    Andreas
    Hvor kjekt er det på en skala fra 1-10 å kunne sitte og få betalt for å se CL-kamp, rapportere litt og svare på spørsmål om kampen?
    Alt annet enn 10 ville jo vært løgn!
    Casper Holand
    Tror du Donyell "maler" frem en seier for Dortmund, eller har Real Madrid et comeback i seg?
    Den er fin! Man skal aldri avskrive Real Madrid, har jeg lært. De kan så absolutt svare i andre omgang.
    Hvordan ender dette?
    Dortmund har kontroll nå og vinner!
    62%
    Real Madrid redder uavgjort.
    19%
    Real Madrid varter opp med et solid comeback og vinner!
    19%
    1105 stemmer
    RR
    Bellingham har null scoringer og kun en assist så langt i år. Det må være ganske overraskende vell?
    Ja, litt overraskende må man kunne kalle det. Spesielt etter den helt ekstreme starten han hadde forrige sesong. Spennende å se om han rekker å finne tilbake til den formen etter pause her!
    Det svir litt å møte Julian Ryerson:
    Lagene er på vei ut til andre omgang.
    Vi er i gang med andre omgang!
    46'
    Legg den ut
    Sier det her nå. Real scorer kun 5 min ut i omgangen, men ryerson avgjør kampen i det 85 minutt med årets mål
    Mulig det blir jubel på Richters skala i Lyngdal da!
    Mbappé mister ballen på midtbanen og Malen overtar. Han blir felt i neste trekk og frispark Dortmund.
    48'
    Dortmund er farlig frempå igjen! De et litt heldig når Gittens får med seg ballen ute til venstre. Han prøver å finne Guirassy, men spissen hopper over ballen og sjansen renner litt ut i sanden.
    49'
    Real Madrid nærmer seg! Mendy legger inn og Mbappé får nesten avsluttet men Schlotterbeck blokkerer. Like etter er det Rodrygo som fyrer til, men må nøye seg med en corner.
    53'
    Real Madrid tar en kort corner og Vinicius trekker seg inn fra venstre. Han går lenge før han forsøker å skyte ballen tilbake i det nærmeste hjørnet, men Kobel henger med og holder ballen i trygt grep.
    53'
    Spillerbytte - Dortmund
    Inn: Waldemar Anton
    Ut: Jamie Gittens
    55'
    Kantspiller Gittens går av. Midtstopper Anton kommer inn. En liten endring fra Dortmund der altså.
    55'
    Vinicius får to skuddmuligheter. Den første blokkeres og går tilbake til brasilianeren. Forsøk nummer to flyr over målet til Kobel.
    56'
    Dortmund får en corner, men Real Madrid får stanget den unna.
    58'
    Real Madrid har et trøkk på nå.
    60'
    Mål for Real Madrid!
    Real Madrid 1 - 2 Dortmund
    Mål: Antonio Rüdiger
    Målgivende: Kylian Mbappe
    OG DER KOMMER REDUSERINGEN! De har spilt Dortmund lavere og lavere de siste minuttene og nå får de uttelling. Etter litt klabb og babb lander ballen hos Mbappé til høyre i feltet. Han løfter inn igjen og der stiger Rüdiger til værs og stanger inn 1-2!
    60'
    En halvtime igjen i Madrid. Real Madrid kaster seg frem i angrep igjen.
    61'
    Real Madrid blir avblåst for offside
    Vinicius setter ballen i mål! Men flagget kommer opp.
    62'
    Fra den første reprisen ser det ut til at Ryerson opphever offsiden... Da blir scoringen isåfall stående.
    62'
    Real Madrid 2 - 2 Dortmund
    Mål: Vinicius Junior
    SCORINGEN BLIR STÅENDE! Real Madrid har slått tilbake på halvannet minutt! De trer seg lekkert gjennom og finner Mbappé i boks. Han blir taklet, men ballen ender i beina til Vinicius. På åpent mål setter han 2-2! Det ble vinket for offside på Mbappé, men reprisen viser at Ryerson akkurat opphevet den.
    62'
    Inn: Pascal Gross
    Ut: Donyell Malen
    64'
    Dortmund henger i tauene nå. Real Madrid angriper i bølge etter bølge. Har virkelig fått energien tilbake etter den første scoringen.
    65'
    Mbappé går i bakken inne i Dortmund-feltet. Hjemmefansen roper på straffe. Den skal sjekkes.
    67'
    Den er ferdigsjekket. Ingen straffe til Mbappe.
    67'
    Vinicius utfordrer Ryerson. Nordmannen ender opp med å løpe ned brasilianeren og frispark Real Madrid ute på venstrekanten av Dortmunds 16-meter.
    69'
    Mbappé prøver lykken fra distanse, men den går rett på keeper Kobel.
    70'
    Spillerbytte - Real Madrid
    Inn: Eduardo Camavinga
    Ut: Luka Modric
    72'
    Real Madrid skaffer seg en corner.
    73'
    Vinicius takler Brandt utenfor 16-meteren til Dortmund. Frispark bortelaget.
    74'
    Inn: Emre Can
    Ut: Julian Ryerson
    Slutt for lyngdølen. Har brukt en del krefter på å matche Vinicius i 75 minutter nå.
    76'
    Inn: Maximilian Beier
    Ut: Felix Nmecha
    76'
    Emre Can går rett inn og spiller høyreback etter byttet med Ryerson. Da er det han som skal prøve å stoppe Vincius det siste kvarteret.
    77'
    Det har roet seg litt de siste minuttene etter et voldsom Real Madrid-trøkk i etterkant av scoringene.
    78'
    Men så er det farlig frempå igjen: Vinicius slår en tunnel på innbytter Can og kommer seg ned mot Dortmund-feltet. Forsøker et innlegg mot Mbappé, men Dortmund klarerer til corner.
    78'
    MBAPPE! De kommer nærmere og nærmere nå, Real Madrid. Han spilles fint fri av Camavinga og prøver et skudd fra kloss hold. Keeper Kobel henger godt med og nekter Mbappe ledermålet.
    80'
    Rodrygo danser seg fri ute til høyre før han slår inn. i duell med Süle får ikke Mbappé til en god nok heading og det ender med utspark til Dortmund.
    81'
    NESTEN 3-2 DORTMUND! Litt ut av ingenting får bortelaget masse plass. Og det er innbytter Beier som plutselig får ballen 7-8 meter fra mål. Han banker til, men Courtois får AKKURAT lukket beina og hindrer baklengs.
    82'
    Real Madrid 3 - 2 Dortmund
    Mål: Lucas Vazquez
    DE HAR SNUDD DET! Og det er høyreback og kaptein Vazquez som gjør det! Han forsøker en vegg med Mbappé, men treffer Brandt i stedet. Det funker likevel, for han får ballen tilbake inne i feltet og banker den forbi Gregor Kobel! 3-2 til hjemmelaget!
    83'
    Inn: Aurelien Tchouameni
    Ut: Rodrygo
    Holdt ballen i spill like før scoringen til Vazquez. Så holdt han seg litt til låret. Må ut her, Rodrygo.
    85'
    De gir seg aldri i Champions League, Real Madrid. For en kamp vi har fått.
    86'
    Real Madrid 4 - 2 Dortmund
    OG SÅ STÅR VINICIUS FREM! Han plukker opp ballen på EGEN halvdel og skrur på turboen. Han parkerer både Can og Süle før han klemmer til fra 16 meter. Den curles bort i lengste hjørne. VAKKERT!
    86'
    Wow, Vinicius Junior. Og wow, Real Madrid. Det tok 108 sekunder mellom de to første scoringene til Real Madrid. Nå har de scoret to til på tre minutter.