Sørum63' (Str.)
2-1
983
365

God lørdag, og velkommen skal du være til livedekningen av kampen mellom RBK og Åsane fra Koteng Arena.
    Etter en god start på serien gikk Rosenborg på sitt første tap for sesongen borte mot Brann sist helg, til tross for at Frøya Dorsin scoret kampens første mål med en kanonkule av et skudd. Over i den andre omgangen ble Brann det første laget til å score på RBK i år, da de satte både en og to baller i nettet bak Rulyte. Trønderne er dermed seks poeng bak Vålerenga, som har full pott og tabelltopp med en kamp mer unnagjort.
    Dagens bortelag befinner seg på motsatt ende av tabellen. Åsane tok to poeng på sesongens to første kamper, siden har det stoppet opp for laget fra Bergen. Tapsrekken er nå på fire kamper, med alle de store kanonene unnagjort etter i dag. Sist runde tapte Åsane 0-3 hjemme mot Vålerenga.
    Lagene møttes også tre ganger sist sesong, alle oppgjørene ble vunnet av RBK. Her på Koteng Arena ble det 1-0 og 2-0, på Åsane Arena i Bergen endte det 0-3 i trøndernes favør.
    Jeg er tilbake med lagoppstillinger så snart de er ute. Heng med!
    Robin Shroot gjør fem bytter på laget som tapte i Bergen, det er nok med hensyn til kampen borte mot Vålerenga om fire dager. I midtforsvaret kommer Synne Brønstad inn for Sara Hørte, i tillegg til at alle de fire fremste også byttes ut. Det betyr blant annet at Frøya Dorsin starter benken, den 17 år gamle angriperen skal nærme seg en millionovergang til PSG.
    Gjestene gjør også to endringer på sine elleve fra start siden sist kamp. Madeleine Veivåg kommer inn på venstre back, og på samme side litt lenger frem i banen er Mathilde Sangolt inne fra start.
    Lagene er ute på banen og det er straks klart for avspark i lett regn her på Koteng!
    0'
    Gjestene sparker oppgjøret i gang.
    0'
    Vertene kommer til innlegget fra venstre side, men forsøket går rett i klypene på keeper som fanger sikkert.
    1'
    Åsane tørr ikke stå etter i det høye presset selv om de har store deler av laget høyt i banen, da kan RBK spiller seg ut uten problemer. Vertene mister lenger frem i banen like etter.
    3'
    I tverrligger fra Åsane! Corneren fra Løvås er flott slått mot Sunde som er meget sterk i duellen. Headingen fra rundt syv meter smeller i metallet fra Åsane-spissen.
    4'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Åsane
    Mål: Matilde Rogde
    Målgivende: Rebecka Holum
    Rogde banker ballen i nettet fra nært hold! Den kommer etter rot i egen bok for Åsane, som mister ballen inne i egen sekstenmeter. Det er Ina Birkelund som gjør en god jobb i presset der, før Holum etter hvert får pirket ballen videre til Rogde som klinker ballen kontant i nettet fra rundt fem meter!
    5'
    Birkelund setter ballen utenfor fra nært på det som er en kjempemulighet, men skuddet går utenfor. Like etter kommer flagget fra linjedommer.
    7'
    Duffy redder forsøket til Holum fra spiss vinkel! RBK kommer seg enkelt gjennom midtbaneleddet til Åsane nå, og Holum spilles fri litt til høyre i boksen. Hun tar med seg ballen noen steg frem før hun banker til mot lengste, men Duffy henger fint med og redder den ut til siden.
    10'
    Sangolt får nesten en veldig god mulighet på et fint innlegg fra Løvås ute til høyre. Dessverre for gjestene kommer ballen så vidt for langt frem, dermed når ikke Sangolt den.
    11'
    Mål for Åsane!
    Rosenborg 1 - 1 Åsane
    Mål: Milena Kokosz
    Målgivende: Selma Løvås
    Kapteinen utligner for gjestene med en flott scoring! Selma Løvås finner Milena Kokosz med en pasning inn i banen på høyre side. Midtbanespilleren tar med seg ballen fremover og setter fart rett mot mål. Ingen av RBK-forsvarerne rekker å komme tett nok opp i presset, dermed får hun tid til å legge den perfekt bort i lengste med venstre. En nydelig scoring av Kokosz!
    14'
    Hanna Dahl bommer på ballen idet hun skal slå innlegget fra venstre, dermed glir den ut til femmeter.
    16'
    Den scoringen kom muligens litt brått på for RBK, som nok har følt at de har hatt god kontroll på kampen.
    19'
    Kokosz vinner ballen på midten fra Rogde, men bommer på pasningen frem i banen.
    20'
    Sunde header den unna bak i feltet.
    21'
    Linberg vinner ballen farlig høyt i banen etter et Åsane-kast, før hun forsøker å spille gjennom Holum i midten. Tanken er god, men pasningen er litt for hard.
    23'
    Lilleås Næss er med frem og kommer til innlegget fra en ganske smal posisjon. Det er et bra forsøk, men den kommer litt for nære keeper.
    24'
    Cille Nilsen spiller en flott ball ute til Rogde på høyre side. RBK bygger opp et nytt angrep nå.
    25'
    Dale gjør en veldig god jobb i forsvaret for Åsane når hun tar ut Holum på pasningen fra Brønstad. Det var også en flott pasning fra sistnevnte etter et brudd på oppspillet.
    26'
    Åsane kan kontre ute til høyre, men samspillet mellom Mo og Skjeldal sitter ikke helt.
    28'
    Rogde i offside på pasningen fra Sørum.
    28'
    Offside for Rosenborg
    29'
    Holum klinker den i tverrliggeren etter en god RBK-overgang! Det er Elin Sørum som sender av gårde Holum i bakrommet med en flott pasning, litt til høyre i banen. Spissen får den med seg under press, før hun klinker til fra en litt vanskelig vinkel. Det blir et veldig bra forsøk som smeller i metallet.
    30'
    Elin Sørum slår et farlig innlegg inn i Åsane-boksen, men forsvaret får slått den unna.
    31'
    Dale har vært veldig god bak der for Åsane så langt denne kampen. Det er hun som rydder unna det meste RBK kommer med fremover.
    34'
    Harviken prøver å finne Rogde med pasningen mellom stopper og back, men timingen sitter ikke helt.
    35'
    Åsane får en god overgangsmulighet når Sunde stusser ballen fint videre til Skjeldal ute til høyre. Kantspilleren setter fart ned mot linja, men blir for liten i duell med Harviken som gjør en god forsvarsjobb.
    36'
    Åsane og Aune får en veldig god overgangsmulighet etter en ballmist av Nilsen på midten. Spissen prøver å legge den over mot kapteinen som kommer fra dypet på den andre siden, men Rulyte når frem til ballen først.
    40'
    Brønstad slår en veldig fin pasning på tvers over mot Lilleås Næss som ligger høyt i banen. Ballen legges tilbake inn i midten hvor skuddet kommer, men forsøket går i blokka.
    42'
    Sunde kommer seg løs fra Dahl ute til høyre før hun spiller ballen inn i feltet, men innlegget bankes unna av en RBK-forsvarer. Det var en fin mulighet for gjestene.
    44'
    Rogde lemper ballen høyt inn fra høyre, der er kun Åsane-keeperen.
    45'
    45'+1
    Der er den første omgangen over og det står 1-1 til pause i Trondheim. Kampen startet frisk og begge lag fikk tidlig gode muligheter. Rosenborg scoret først, da Rogde banket ballen i nettet etter rot i egen boks fra Åsane. Ikke lenge etter satte Kokosz ballen i nettet på den andre siden av banen, etter en flott solo-prestasjon. I etterkant av utligningen roet det seg betydelig, og RBK hadde mye ball mot et lavtliggende Åsane. Holum hadde et flott skudd i tverrligger, ellers var det ganske stille foran målene. Jeg er straks tilbake med de siste 45.
    45'
    Holum setter i gang den andre omgangen.
    45'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Beate Marcussen
    Ut: Cille Nilsen
    45'
    Inn: Emilie Nautnes
    Ut: Ina Birkelund
    45'
    Dahl slår den mot Linberg på første stolpe. Spissen får den rett i magen, og blir nærmest dyttet ut av spill. Det ender med utspill fra keeper.
    45'
    Dahl og Nautnes kombinerer fint ute til venstre slik at sistnevnte kommer fri. Hun forsøker å legge den tilbake 45 grader ut i feltet, men treffer bare en forsvarsspiller.
    47'
    Holum og RBK får en kjempemulighet! Lilleås Næss sender av gårde Rogde i bakrom med en fantastisk pasning gjennom hele Åsane-laget, før Rogde følger opp en tilsvarende fin ball på tvers inn mot Holum. Spissen kommer først på den, men Duffy gjør en meget god inngripen når hun kommer ut fra streken og gjør seg stor. Det er stadig 1-1 på Koteng Arena.
    48'
    Nautnes brenner en stor mulighet! Rosenborg nærmer seg veldig her nå, nok en gang er Lilleås Næss involvert. Backen slår innlegget mot Nautnes på bakre stolpe denne gang, men innbytteren får ikke til noen god avslutning. Dermed sklir ballen av foten.
    51'
    Duffy er meget god i Åsane-målet nå. Denne gangen er hun ute og bokser unna et hardt innlegg, før hun skuffer opp den påfølgende løse ballen.
    53'
    Sunde setter ballen på feil side av stolpen! Vistnes finner spissen med en veldig god pasning. Harviken prøver å komme seg i veien for den, men når så vidt ikke frem. Dermed kommer spissen i duell med Brønstad, som tvinger henne litt ut til venstre. Avslutningen kommer med venstre ned mot korthjørnet, men skuddet stryker stolpen.
    54'
    Lempes inn med mye luft under, men RBK header unna.
    55'
    Åsane har kjempet seg tilbake inn i kampen etter det som var en veldig god RBK-periode rett etter hvilen.
    56'
    Hanna Dahl banker til på den løse ballen etter corneren fra Brønstad, men forsøket går et lite stykke over.
    58'
    Nytt stolpetreff for RBK! Denne gangen er det Marcussen som gjør det. Midtbanespilleren plukker opp ballen litt utenfor boksen og klinker til med venstre fra ganske spiss vinkel. Hun får et skikkelig godt treff og ballen treffer utsiden av stolpen.
    60'
    Inn: Ine Berre
    Ut: Matilde Rogde
    60'
    Linberg går i bakken og dommer peker på straffemerket! Linberg mottar en pasning med ryggen mot mål, og er egentlig på vei ut av boksen der. Vistnes setter frem fot og tar med det Linberg, dommeren er sikker i sin sak når dømmer straffespark til Rosenborg.
    62'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 2 - 1 Åsane
    Mål: Elin Sørum
    Elin Sørum setter ballen kontant i nettet fra elleve meter! Midtbanespilleren er sikker idet hun bredsider ballen høyt i mål til venstre for keeper, som kaster seg til sin høyre side. Dermed går Rosenborg opp i ledelsen med 25 minutter igjen å spille!
    63'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Marina Jensen
    Ut: Norun Skjeldal
    65'
    Åsane får en stor mulighet på bakre stolpe! Corneren går gjennom hele feltet og treffer en Åsane-spiller på bakerste som står helt alene. Dessverre for gjestene får ballen en vanskelig sprett, dermed blir avslutningen blokkert ut til ny corner.
    66'
    Nautnes header unna på første stolpe.
    67'
    Inn: Sara Hørte
    Ut: Camilla Linberg
    68'
    Det blåses frispark til Åsane inne i boksen.
    70'
    Bankes langt.
    72'
    Sara Hørte har kommet inn og er giftig på corner for RBK med en gang. Corneren fra Brønstad treffer hodet til stopperen, men headingen går over.
    72'
    I nettveggen fra Åsane! Det er en fin mulighet for gjestene som vinner ballen høyt i banen. Skuddet kommer raskt mot nærmeste, men går i nettveggen via en RBK-spiller.
    74'
    Hørte header unna.
    74'
    Inn: Ragnhild Skage
    Ut: Mathilde Sangolt
    75'
    Vistnes gjør en god jobb i duell med Berre ute til høyre.
    78'
    78'
    Åsane og Løvås får en overgangsmulighet ute til høyre og fyller på med mange spillere inne i boksen. Løvås slår innlegget tidlig, men får ikke ballen forbi Sara Hørte.
    80'
    Sunde vinner den inne i feltet. Hun har vunnet mage dueller i dag.
    81'
    Inn: Helene Gloppen
    Ut: Karen Vistnes
    82'
    Åsane forsøker å sette et lite press på RBK mot slutten her nå. De får spilt seg dypt inn i boksen, men ballen ender til slutt i klypene på Rulyte.
    83'
    Farlig slått mot bakerste, men dommer har blåst frispark til gjestene.
    84'
    Bankes langt fra keeperen.
    85'
    Corneren skrus inn i feltet og daler ned på oversiden av tverrligger, den har ikke Duffy kontroll på i det hele tatt. Ballen spretter unna.
    86'
    Sørum header unna.
    89'
    Det ser ut som RBK har grei kontroll på dette nå.
    90'+1
    Sara Hørte header ballen inn igjen på bakre. Det ender med ny corner på den andre siden.
    90'+1
    Mot Hørte igjen, denne gangen vinner Jensen duellen.
    90'+2
    Nå må Åsane raskt frem hvis de skal få med seg noe.
    90'+3
    Løvås får ikke innlegget over fra høyre over Sørum.
    90'+4
    Kort til Sørum.
    90'+4
    90'+4
    Kampen er over og det ender 2-1 til Rosenborg, som med det tar tre viktige poeng i kampen om tabelltopp. På stillingen 1-1 fra den første omgangen gikk hjemmelaget offensivt ut i den andre. De skapte flere gode muligheter og hadde kampens tredje stolpetreff på skuddet til Marcussen, før scoringen kom fra elleve meter ved Elin Sørum. Åsane la ned en veldig god innsats i dag, men hadde ikke så mye å komme med fremover i andreomgangen. Alt i alt tar Rosenborg en fortjent seier og tre nye poeng. Det var det for denne gang. Takk for følget, og ha en god lørdag videre!