Rosenborg (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey - Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Holmar Eyjólfsson, Jørgen Skjelvik - Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø - Pål André Helland, Christian Gytkjær, Yann-Erik de Lanlay
    Rosenborgs benk: Pavel Londak, Matthías Vilhjálmsson, Johan Lædre Bjørdal, Elbasan Rashani, Alex Gersbach, Mushaga Bakenga, Gudmundur Thórarinsson
    APOEL (4-1-4-1): Boy Waterman - Zhivko Milanov, Carlão, Iñaki Astiz, Nektarios Alexandrou - Kostakis Arymatas - Vander, Nuno Morais, Vinicius, Giannis Gianniotas - Pieros Soririou
    0'
    APOELs benk: Urko Pardo, George Efrem, Andrea Orlandi, Igor De Camargo, Mário Sérgio, Giorgos Merkis, Renan Bressan
    0'
    Rosenborg er i 3. kvalifiseringsrunde etter 5-4 sammenlagt over IFK Norrköping, mens APOEL slo walisiske The New Saints 3-0 sammenlagt i 2. runde.
    0'
    Dagens dommer er Slavko Vincic fra Slovenia.
    0'
    APOEL tar avsparket og har ballen mest innledningsvis.
    2'
    Skudd på mål
    God mulighet for Rosenborg. Pål André Helland skjærer inn fra sin høyrekant og stusser et innlegg like utenfor.
    4'
    Hjørnespark
    Lekkert samspill av Midtsjø og de Lanlay skaffer kampens første hjørnespark.
    6'
    Helland slår inn corneren med utoverskru, men ingen hvitkledde klarer å få hodet på ballen. Svensson plukker opp i returrommet, men klarer ikke å få til noe annet enn utspill fra APOEL-keeper Boy Waterman.
    7'
    Artymatas prøver å tre ballen i bakrom, men en lang tå av Tore Reginiussen stopper gjennombruddspasningen.
    8'
    Eyjólfsson stormer framover 20-30 meter, og får til slutt et frispark etter at Vander er altfor sent inne i en takling.
    10'
    Frisparket slås inn i boksen, og Konradsen kommer ikke høyt nok opp og header milevis over.
    10'
    Helland finner Mike Jensen som plutselig nesten er helt fri i boksen med Carlão. Men APOELs midtstopper får frispark til protester fra RBK-duoen.
    12'
    Nå handler alt om Rosenborg. APOEL ligger på egen halvdel og venter på en kontringsmulighet.
    13'
    Nuno Morais kolliderer med dommeren og blir liggende, mens Gianniotas ligger på gresset etter en duell med Jonas Svensson. De to klager litt på dagens kampleder før spillet er i gang igjen.
    15'
    Skjelvik stoppes på 16-meterstreken og Rosenborg får frispark. i svært god posisjon.
    16'
    Helland sikter mot krysset, men treffer omtrent en halvmeter for høyt.
    17'
    Gytkjær river ned Carlão, og gjestene får frispark på midtbanen.
    18'
    Nå er det mye frispark og stopp i spillet. Veldig oppstykket og kjedelige siste to minutter.
    20'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Apoel Nikosia FC
    Mål: Christian Gytkjær
    Målgivende: Jørgen Skjelvik
    Så tar Rosenborg ledelsen på sin første sjanse i kampen. Jørgen Skjelvik kommer ned til dødlinja og slår ballen inn i feltet. Der er Christian Gytkjær sikker som enkelt setter inn 1-0.
    23'
    Kjempesjanse for Rosenborg! Helland er plutselig alene med keeper, og prøver å sikte mot lengste. Waterman kommer ut, og får reddet. Ballen smyger seg utenfor stolpen. Utrolig nære 2-0!
    24'
    APOEL får frispark ute ved sidelinja. Slås inn, og det har en småskummel retning. Heades til corner av Gytkjær.
    28'
    Hjørnespark
    Corneren er aldeles for dårlig og ender med utspill.
    28'
    Trippeltsjanse for Rosenborg! de Lanley skyter i steget -reddes. Gytkjær er på returen - reddes! Mike Jensen avslutter til slutt - blir reddet på streken! Utrolig at det ikke står 2-0 nå.
    29'
    Frispark til Rosenborg på kanten. Helland slår høyt inn, men Waterman rager høyest i feltet og plukker enkelt.
    31'
    Sotitiou får et oppspill, men svikter i mottaket. Nedfallsfrukten lander hos en Rosenborg-spiller, og APOEL-spissen blir fryktelig alene på topp.
    32'
    Hjørnespark
    Gjestene vinner en corner etter RBK-slurv. Slås kort, og Rosenborg vinner ballen umiddelbart. Kampens svakeste prestasjon hittil.
    32'
    Helland tar to-tre overstegsfinter på høyrekanten før han slår ballen inn - rett i klypene på Waterman igjen. Gytkjær lusker rundt i boksen, men når ikke opp mot den storvokste keeperen.
    35'
    Gult kort til Apoel Nikosia FC
    Roberto Carlos
    Carlão sparker Mike Jensen i skulderen, og får gult kort.
    36'
    Nå legger Rosenborg seg lavt en periode. APOEL prøver å spille rundt de hvitkldde, men lykkes i svært liten grad.
    40'
    Rosenborg er fryktelig uoppmerksomme, og APOEL får en gratissjanse. Ender med innlegg fra Vinicius, men det klareres til slutt av Mike Jensen.
    41'
    Mike Jensen er helt fri på APOELs halvdel, og løper fram til 20 meter før han skyter. Hardt, men ikke godt plassert. Waterman er nede og plukker uten de store problemene.
    43'
    Rosenborg kontrer, og Helland er nesten alene med keeper. En god takling av Iñaki Astiz redder gjestene.
    44'
    Reginiussen er knallhard mot Sotiriou, og APOELs spiss har ikke sluppet til i det hele tatt. Gjestene har ikke hatt en avslutning i 1. omgang, mens Rosenborg har hatt syv.
    45'+1
    Rosenborg 2 - 0 Apoel Nikosia FC
    Mål: Jørgen Skjelvik
    Målgivende: Fredrik Midtsjø
    Fredrik Midtsjø gjør grovjobben, og Skjelvik banker inn 2-0 for Rosenborg! Midtbanespilleren får ballen på 25 meter, og forserer forbi et par gulkledde før han serverer til Skjelvik som er helt fri i boksen. Han banker ballen høyt, og Waterman får ikke opp labbene før ballen ligger i målet. 2-0 - og et fantastisk resultat etter 1. omgang for Rosenborg.
    45'+1
    45'+1
    46'
    Rosenborg kontrer, og Helland får ballen mot Carlão på høyre. Prøver å komme forbi, men stopperen får slått til corner.
    48'
    Hjørnespark
    Hjørnesparket fra Helland ender... i hanskene til Boy Waterman.
    48'
    APOEL har flyttet opp mange spillere, og Artymatas har mange alternativer. Ballen spilles dog rett inn til Adam Larsen Kwarasey.
    49'
    49 minutter og 20 sekunder spilt når APOEL får sitt første skudd. Vinicius skyter fra 25-30 meter - et stykke utenfor.
    50'
    Eyjólfsson i duell med Sotiriou. RBK-stopperen tar ingen sjanser når han slår ut til innkast.
    52'
    Mike Jensen slår i bakrom der Helland har startet. Litt dårlig mottak gjør at han må vente litt på ballen før han forsøker et skudd fra veldig skrått hold. Waterman må gi retur, og Svensson - som har kommet opp fra sin høyreback - legger ballen inn til Gytkjær. Han får ikke til en skikkelig avslutning.
    54'
    Litt tumulter på banen når Vinicius blir liggende etter en takling fra Mike Jensen. Midtsjø stormer bort og slenger noen meldinger til APOEL-spilleren. Han reiser seg raskt opp, men den slovenske dommer får roet det ned.
    56'
    Orlandi skal inn for APOEL.
    57'
    Jensen sender ballen ut til Helland på høyre. Han prøver en markkryper-variant som innlegg, men det blir blokkert til corner.
    57'
    Stor sjanse etter corneren! Konradsen, Eyjolfssón, Reginiussen og Gytkjær dundrer inn i feltet på rekke og rad, men ingen av dem klarer å gi Hellands corner den nødvendige retningsforandringen.
    58'
    Spillerbytte - Apoel Nikosia FC
    Inn: Andrea Orlandi
    Ut: Kostakis Artymatas
    59'
    Gult kort til Rosenborg
    Jonas Svensson
    Går i bakken i feltet, og prøver å få straffe når Alexandrou takler. Dommer mener han filmer - helt korrekt. Bra dømt. Svensson protesterer ikke i et sekund, så han forstår nok at han er ille ute her.
    61'
    Helland forsøker et skudd fra skrått hold, men Waterman holder ballen sikkert.
    63'
    Inn: Georgios Efrem
    Ut: Vander
    64'
    Nå presser de kypriotiske gjestene litt - for første gang på lenge. Rosenborg ligger med ti mann bak ballen for øyeblikket.
    67'
    Mål for Apoel Nikosia FC!
    Rosenborg 2 - 1 Apoel Nikosia FC
    Mål: Georgios Efrem
    Så scorer plutselig gjestene. Gianniotas slår et innlegg fra høyre, og Eyjólfssons klareringsforsøk er i beste fall elendig; på bakerste er innbytter Efrem som banker ballen i mål. Kalddusj for RBK med 23 minutter igjen!
    67'
    Scoringen stilnet den trønderske festen i solsteken på Lerkendal. Nå er det gjestenes supportere som holder liv i Trondheim.
    69'
    Efrem kommer til avslutning på ny, men denne gangen har Kwarasey få problemer med å plukke skuddet, som nærmest triller mot mål.
    71'
    Bakenga skal inn for RBK. Fpr de siste instruksjonene fra Erik Hoftun nå.
    72'
    Reginiussen ligger nede med krampe.
    72'
    Midtsjø stormer inn i boksen, og er på vei mot mål. Stoppes dog kontant av Iñaki Astiz, som er sterk som en bjørn og skjermer ballen til utspill fra mål.
    73'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Mushaga Bakenga
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    74'
    Etter 1-2-scoringen som rystet RBK er hjemmelaget langt bedre med nå. Kåre Ingebrigtsen ønsker nok minst et mål til her.
    76'
    Inn: Igor De Camargo
    Ut: Pieros Sotiriou
    76'
    Bakenga får ballen fra Midtsjø og forsøker avslutning fra 16 meter litt skrått. Blir en blanding av innlegg og skudd, og det er sjelden gunstig.
    78'
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Fredrik Midtsjø
    79'
    Snaut ti minutter gjenstår. Kampen har dødd litt ut de siste minuttene.
    81'
    Frispark i småfarlig posisjon når Nuno Morais går i bakken i duell mot Vilhjálmsson.
    82'
    Frisparket har god retning like bak bakre stolpe, men ingen gulkledde er i nærheten av å styre den mot mål.
    83'
    Det er gjestene som presser på for 2-2 nå. Rosenborg har vært svake i 2. omgang, og sliter med å komme seg inn på APOELs halvdel.
    86'
    RBK-frispark på 40 meter etter en felling på Konradsen.
    87'
    Ballen slås inn i feltet hardt, og Waterman fanger kula. Like etter kommer Vilhjálmsson inn i hundre, og dundrer rett inn i keeperen. Han blir liggende og får behandling nå.
    88'
    Watermann fikk litt vann og er klar. Vi er i gang igjen.
    89'
    Vanvittig mulighet for APOEL! Utrolig at det ikke står 2-2 der. Innbytter og målscorer Efrem lurer offsidefella og er helt alene med keeper. Uegoistisk legger han over til De Camargo, men han er ett hundredel for sent ute. Rosenborg har flaks nå!