0-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen til dagens livedekning av oppgjøret mellom Rosenborg og Bodø/Glimt! Vi forventer stinn brakke og enorm stemning på Lerkendal i kveld, da trønderne med seier sikrer et velfortjent seriegull! Stabæk gikk som kjent på et realt bananskall i går mot Aalesund hjemme (1-4) og rotet det virkelig til i gullkampen.
    Dagens match er likevel ikke noen walkover for trønderne. Bodø/Glimt har vist flere ganger at de kan å spille mot Rosenborg, sist gang lagene møttes ble resultatet 1-0 på Aspmyra etter scoring av ingen ringere enn Trond Olsen. Nordleningen som har spilt for RBK tidligere scoret også alle tre målene sist Bodø/Glimt vant på Lerkendal i 2008 (1-3).
    Gjestene fra Bodø kommer fra et uavgjort hjemme mot Vålerenga (1-1) i sist kamp og har en helt middelmådig formkurve på de siste fem kampene med 2-1-2. De befinner seg på åttendeplass på tabellen og har i teorien ikke veldig mye å spille for de gjenstående kampene.
    Rosenborg derimot har alt å spille for i kveld. Med seier er trønderne seriemestere i Tippeligaen 2015 og hva kunne vel vært bedre enn å sikre gullet foran egne fans, hele fire runder før serieslutt? Rosenborg har vunnet de seks foregående hjemmekampene, sist de avga poeng var mot erkerivalene fra Molde, laget som påførte trønderne deres nyligste nederlag (1-0).
    Troppen til Bodø/Glimt viser tre tidligere Rosenborg-spillere, Brede Moe, Trond Olsen og Alexander Sørloth har alle spilt for trønderne. Særlig de to sistnevnte er i stand til å lage kaos i de bakre rekkene hos RBK. Unge Sørloth har hatt en glimrende sesong med 9 mål og 4 assist på 22 kamper og har bevist at han i tospann med lynvingen Olsen er en fryktinngytende duo. Spiller RBK slik de vanligvis gjør med høyt press og mange mann i angrep vil det nok bli kontringsmuligheter for lysluggen fra Troms.
    Rosenborg skal til Italia for å møte Lazio i midtuka, men det er lite som tyder på at de kommer til å stille svekket i dag. Av nøkkelspillere så er Pål André Helland ute med skade, Mike Jensen er tilbake i troppen etter blindtarmsoperasjonen.
    Ola Hobber Nilsen dømmer i kveld, vi kommer tilbake med mer når lagoppstillingene er klare og flomlysene er tent på Lerkendal!
    Da er lagoppstillingene klare, gjestene fra Bodø stiller uendret mannskap fra forrige kamp mot Vålerenga. Hos Rosenborg ser vi dog noen endringer, Skjelvik er tilbake som venstreback etter midtstoppervikariatet mot Start, Søderlund er inne og henviser Vilhjalmsson til benken, Eyjolfsson er tilbake og Mikkelsen erstatter den skadede Pål André Helland. Sist, men ikke minst er kaptein Mike Jensen tilbake fra start og erstatter Fredrik Midtsjø.
    Rosenborg vil nok gjerne sikre seriegullet så tidlig som mulig, og vinner de i kveld, så blir det dobbel feiring med tanke på at RBK 2 sikret opprykket til 2. divisjon igår! Steinkjer ble slått 4-1 på Salmarbanen etter hattrick av Morten Gamst Pedersen som forøvrig startet kampen som spiss!
    Ingen tegn til trøndersk høstvær så langt i kveld, det er oppholdsvær og 10 grader, perfekt for fotball!
    Alexander Sørloth forsikrer på spørsmål fra speaker at han spiller på Bodø/Glimt i dag og skal gjøre alt for å slå Rosenborg. Resultattipset til den storvokste trønderen er 0-1 og scoring selvsagt av han selv! Høster mager applaus fra publikum.
    Kåre Ingebrigtsen sier at han håper de bare trenger én matchball og avgjører gullkampen på den første. Det fylles opp på Lerkendal nå og det meldes om utsolgte tribuner for gullsultne trøndere!
    Pål André Helland skimtes nede på innbytterbenken sivilt kledd og ønsker lagkameratene sine personlig lykke til i det de går ned i garderoben. Tanken på å ikke få være med fra start og sikre et potensielt seriegull må nok være frustrerende for hemneværingen.
    Fem minutter til kampstart og Lerkendal er fylt til randen! Elektrisk stemning! Magisk å se 20.000 stå oppreist å synge av full hals til Et bilde tå'n Ivers!
    Kampen har startet
    Bodø/Glimt sparker i gang oppgjøret her på Lerkendal!
    1'
    Kveldens første innlegg fra Valentin gir kveldens første corner til gjestene. Kort variant med Furebotn, sistnevnte spiller ballen regelrett utover dødlinja og RBK får femmeter.
    1'
    Trond Olsen spiller til Morten Konradsen i medløp og tvinger Selnæs ned å sklitakle. Gjestene vinner et kast høyt i banen.
    3'
    Det er overraskende nok Bodø/Glimt som har tatt tak i ballen her i åpningen, det meste av spillet foregår utelukkende på RBKs halvdel.
    4'
    Og akkurat i det vi skriver at Glimt fører, presser de Lanlay fram et hjørnespark. Mike Jensen svinger inn, men det blir klarert.
    4'
    RBK beholder ballen på Glimts halvdel etter corneren, ballen spilles helt rundt på andre siden til Mikkelsen som legger et dårlig innlegg 45 grader ut i feltet, men der var det ingen.
    6'
    Selnæs spiller glimrende opp Konradsen i medløp, men nordleningen blir upresis i det han skal slippe ballen ut til de Lanlay. Glimt får femmeter.
    7'
    RBK har tatt over initiativet nå og Glimt forsvarer seg i en stram 4-5-1-formasjon lavt i banen.
    9'
    Fin RBK-kombinasjon på venstresiden, Konradsen får ballen feilvendt og spiller på to touch til SKjelvik som spiller fint opp de Lanlay rettvendt. Sistnevnte får en førstetouch under pari og Glimt klarerer.
    11'
    Søderlund går ned i feltet og hjemmepublikummet roper på straffe. Ender opp kun med corner for hjemmelaget.
    13'
    Hjørnespark til Rosenborg
    13'
    Den første corneren går rett ut til en ny, men nummer to er farligere! Eyjolfsson får headet like utenfor! Nok en femmeter til Pavel Londak.
    14'
    Glimrende kombinasjonsspill av Konradsen, de Lanlay og Søderlund! de Lanlay får kommet til innlegg, men Mikkelsen er dessverre litt for sein og får ikke avsluttet ordentlig.
    16'
    Søderlund lager kampens første frispark på midtbanen etter en fin kroppsdragning fra Sané.
    17'
    Stor sjanse til RBK! Svensson spiller til Søderlund som drar seg fri og får avsluttet fra 10 meter, men der er en Glimt spiller og blokkerer. Corner til RBK.
    17'
    Blir klarert ufarlig. Gjestene kan kontre, men Mikkelsen utnytter lillebror Konradsens elendige touch og får avverget en 2 mot 2-situasjon.
    18'
    Søderlund ligger nede og Selnæs poler ballen på tribunen. Toppscoreren fra Haugesund kommer seg imidlertid opp på beina igjen.
    20'
    Like etter tar Søderlund et 50 meter returløp for å stoppe Sané på vei fram. Ser ikke ut til at han ble nevneverdig skadet!
    20'
    Glimt på en sjelden visitt på RBKs halvdel, Azemi får komme til et upresset innlegg fra høyre, men det svikter på mottakersiden. RBK får femmeter.
    23'
    RBK kommer 4 mot 4, Mikkelsen spiller inn til Konradsen som avslutter på ett touch fra 20 meter. Skuddet er helt elendig og går flere meter til siden for mål. Nordleningen hadde svært god tid der, men utnyttet det dårlig
    26'
    Valentin slår en dyp crosser langs bakken og det skaper trøbbel hos RBK! Eyjolfsson misser, men det gjør ikke André Hansen som kommer ut og plukker på sekstenmeteren.
    27'
    de Lanlay med dagens høyeste. Drar seg inn og skyter opp på rad 34 fra 20 meter.
    28'
    Selnæs prøver å finne Skjelvik som kommer på et sugent løp, men pasningen blir for lang. Londak får en femmeter og bruker veldig lang tid. Bortelaget vil nok presse ned tempoet i kampen.
    29'
    Etter en lengre periode med ballen på Glimts halvdel får Ole Selnæs fritt spillerom på 20 meter og kommer til avslutning. Denne går noen meter utenfor, og vi har fortsatt til gode å få se kampens første avslutning på mål.
    33'
    RBK er svært omstendelige nå og finner ingen vei gjennom Glimtmuren.
    35'
    Mikkelsen finner Søderlund med en smart pasning, men spissen er dårlig orientert. Prøver å spille videre til Konradsen på løp, men han innser ikke at indreløperen er 15 meter bak der han burde være. Enkelt for Brede Moe å få snappet opp den pasningen.
    38'
    Svensson 1-0 Trond Olsen, lynvingen prøver å dra seg forbi på kanten med en innleggsfinte, men der er Svensson iskald og kommer seg foran. Godt backspill av unggutten.
    41'
    Ole Selnæs spiller en lekker pasning ut til de Lanlay som står helt alene ute på venstrekanten, men innlegget hans er håpløst. Ser mer ut som en pasning inn til keeper Londak som enkelt plukker opp ballen.
    45'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Får gult kort i ettertid fra en takling på Selnæs i forrige angrep.
    45'
    Ett minutt er lagt til.
    45'+1
    Selnæs er kelner i særklasse! får ballen på 20 meter og spiller en silkemyk pasning gjennom til Skjelvik som kommer på løp, innlegget til backen er dessverre for dårlig.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Og der blåser dommer Hobber Nilsen av førsteomgangen som har vært svært sjansefattig, kun Søderlunds blokkerte avslutning fra 10 meter kan regnes som en sjanse. RBK styrer spillet totalt og Glimt forsvarer seg hederlig, men gjestene har ikke fått utnyttet kontringskraften i Trond Olsen i det heletatt til nå. Slik det ser ut nå er gjestene mer enn fornøyd med ett poeng her på Lerkendal. Får vi se noen endringer fra Rosenborg i pausen, mon tro?
    2. omgang
    45'
    RBK sparker i gang andre omgang.
    46'
    Ingen bytter i pausen på noen av lagene, men de Lanlay og Mikkelsen har byttet side på kanten.
    47'
    Sjanse for RBK! Nydelig entouchfotball fra hjemmelaget! Kombinerer sentralt og Skjelvik får avslutte fra 16 meter. Londak må ut i full strekk og gir corner!
    47'
    Corneren er harmløs.
    48'
    Gult kort til Rosenborg
    Ole Selnæs
    Selnæs gjør det vanskelig for seg selv på midtbanen og mister ballen til Sørloth. I det han skal gjenvinne ballen lager han et frispark som blir belønnet med et soleklart gult kort.
    48'
    Selnæs blir liggende og har tilsynelatende veldig vondt etter duellen med Sørloth. Røde kors er ute på matta og det ser ikke bra ut for midtbaneankeret.
    50'
    Ser ut til at han holder seg til låret i det han kommer seg av banen halvveis av egen maskin med armen rundt røde kors-personalet. Midtbaneeleganten går rett i garderoben og det ser ut til at Fredrik Midtsjø gjør seg klar for å komme inn. Det var nok ikke dette byttet Kåre Ingebrigtsen så for seg å måtte gjøre i starten av omgangen...
    51'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Fredrik Midtsjø
    Ut: Ole Selnæs
    Midtsjø erstatter den skadede Selnæs og Mike Jensen ser ut til å gå inn i ankerrollen med Midtsjø på høyre indreløper.
    53'
    Nå ligger Mikkelsen nede for hjemmelaget, men spillet blir ikke stoppet.
    54'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Rosenborg 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Trond Olsen
    Har du sett! RBK velger å ikke spille ballen utover sidelinja når Mikkelsen ligger nede, og Glimt overtar spillet og kontrer. Sørloth utfordrer i midten og får spilt til Azemi som avslutter. Bjørdal får ballen og prøver å klarere, treffer istedenfor Trond Olsen som kommer fra intet og scorer! 0-1 på Lerkendal!
    54'
    Veldig merkelig situasjon på målet. RBK kunne enkelt ha unngått situasjonen om de bare spilte ballen utover sidelinjen når Mikkelsen lå skadet. En skikkelig kalddusj for trønderne som må fram nå!
    58'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Henrik Furebotn
    Kommer som et prosjektil og takler Bjørdal i enorm hastighet, soleklart gult kort.
    58'
    RBK kommer fremover på banen med Svensson og får lagt inn, men det er nok en gang for upresist. Blir innkast på motsatt side.
    61'
    Glimt blir spilt ekstremt lave nå og har ti spillere inne i egen sekstenmeter. Valentin gestikulerer til sine medspillere.
    62'
    RBK har et massivt trykk inne på Glimts halvdel, men skaper ikke noe som helst! Altfor omstendelig fra trønderne nå.
    64'
    Trond Olsen er fri ute på venstrekanten etter at Søderlund taper en duell rundt egen sekstenmeter. Får avsluttet, men Hansen redder godt!
    66'
    Oioi, der kunne Søderlund ha utnyttet litt klabb og babb i Glimt-forsvaret, men Tippeligaens toppscorer er dessverre litt ukonsentrert og ballen går under foten hans. Et kollektivt sukk fra publikum er det eneste RBK får ut av det.
    67'
    Skjelvik går inn på midtstopper og Dorsin legger seg på venstreback.
    69'
    Akkurat nå føles det ut som om RBK kan spille tre timer i strekk med fotball uten å score mot dette Glimt-laget. Det er absolutt ingenting som tyder på at en utligning ligger i lufta selv om trønderne har ballen klart mest og dominerer banespillet.
    73'
    Jensen mister ballen sentralt på egen halvdel og gir bort en halvsjanse. Azemi får avsluttet fra 20 meter, men skuddet går noen meter utenfor.
    74'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Anders Konradsen
    74'
    Interessant bytte av Kåre Ingebrigtsen. Konradsen blir erstattet med Vilhjalmsson som legger seg sammen med Søderlund på topp. Dette ser ut som en 4-2-4-formasjon, meget interessant!
    75'
    Kjempesjanse til Glimt!! Azemi chipper til Trond Olsen som lurer offsidefella og kommer helt mutters alene med Hansen. Der er RBKs sisteskanse fantastisk og redder mesterlig!
    76'
    Svensson skyter via Sané og ut til corner. Hjørnesparket ender opp hos Midtsjø som avslutter himmelhøyt over.
    77'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Daniel Edvardsen
    Ut: Trond Olsen
    Målscorer Olsen går ut og blir erstattet med Daniel Edvardsen.
    78'
    Edvardsen legger seg på høyrekanten og dytter Azemi over på venstre.
    79'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Mike Jensen
    SØDERLUND! Mike Jensen legger inn til Søderlund som avslutter iskaldt på første touch langs bakken og setter den inn bak Londak! Håpet om seriegullet i kveld er tent for trønderne og undertegnede må spise sine egne ord!
    79'
    Vilhjalmsson presser fram et hjørnespark. Corneren blir klarert.
    81'
    Kjempesjanse til RBK! Eyjolfsson slår en lang ball til Søderlund som header ballen ned til Jensen som går for avslutningen, og den er det krutt i! Londak må ut i full strekk og redder mesterlig!
    83'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Erik Tønne
    Ut: Fitim Azemi
    83'
    RBK er helt klart mye farligere etter de ofret Konradsen for en spiss. Jensen bekler indreløperrollen mye bedre og viser at han er ekstremt farlig rundt sekstenmeteren. En assist og kunne hatt mål også nå!
    85'
    RBK er i siget nå! Jensen slår en strøken pasning ut til Svensson som legger inn til en Søderlund på løp. Han skyter knallhardt og stryker stolpen!
    85'
    Har du sett for en forvandlig dette mannskapet fikk etter de gikk om til 4-2-4. Et langt angrep blir avsluttet med at de Lanlay drar seg innover og avslutter himmelhøyt over. Skal trønderne knipe seieren i sluttminuttene??
    88'
    En Glimt-kontring ender i hjørnespark etter at Jensen tar et 70 meter defensivt løp og blokkerer et innlegg. Corneren blir klarert av Søderlund.
    89'
    Tre minutter tillagt tid og RBK vinner en corner fra venstre. Mikkelsen svinger inn. Den blir klarert ut til Midtsjø som slår tilbake til en offsideplassert Mikkelsen. Frispark til GLimt.
    90'+1
    Dagens tilskuertall er 20.600
    90'+3
    Sørloth prøver å spille en smart stikker til Tønne som er så vidt i offside.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+4
    Dommeren blåser av andreomgangen og Rosenborg må skuffet konstatere at de ikke kan kalle seg seriemestere helt ennå. Praktisk talt er det dog i boks, men den teoretiske muligheten at Stabæk fortsatt kan vinne tre på rad og ta igjen 28 måls forsprang er fortsatt mikroskopisk til stede. Etter 74 begredelige minutter tok Rosenborg seg voldsomt opp ved formasjonsbytte og skapte sjanser på rekke og rad. Trond Olsen sto for det meste av Bodø/Glimts farligheter, først utnyttet han en uoppmerksom Lædre Bjørdal og scoret 1-0, etterfulgt av en monstersjanse alene med André Hansen. RBK soleklart best totalt sett og var dominerende i banespillet. Taper tre poeng i kveld på en personlig feil i eget felt og de må derfor vente til neste kamp før de kan kalle seg seriemestere. Eivind Hustad Evjen takker for følget og ønsker alle en god kveld videre!
    Avslutninger totalt: 16-6
    På mål: 3-4
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her