2-1
4 262
3 347

Ble dekket av Sindre Øgar

Rosenborg er tabellfirer, mens HamKam befinner seg på 12. plass. Hamar-klubben har to poeng ned til Haugesund, som ligger på nedrykkskvalik.
    Rosenborg er ubeseiret (3-2-0) i klubbens fem siste ligakamper.
    Den danske angriperen Casper Tengstedt skrev denne uken under på en RBK-kontrakt som strekker seg ut 2026-sesongen.
    Kamma er uten seier på sine fem siste i ligaen: 0-1 mot Kristiansund, 1-1 mot Strømsgodset, 0-2 mot Glimt, 1-1 mot Haugesund og 0-0 mot Molde. Lukter ikke mål av HamKam om dagen.
    RBK har ikke uventet et solid overtak på HamKam på Lerkendal historisk: 14-4-3 (58-19 i målforskjell) siden 1960.
    Rosenborg (3-5-2):Andre Hansen - Tobias Børkeeiet, Markus Henriksen, Sam Rogers - Erlend Dahl Reitan, Olaus Skarsem, Viktor Jensen, Carlo Holse, Adrian Pereira - Ole Sæter, Casper Tengstedt
    RBK-benken: Tangvik, Giampaoli, Røsten, Hoff, Chrupalla, Tagseth, Ingason, Broholm, Fiabema.
    Casper Tengstedt går altså rett inn i RBK-elleveren etter overgangen fra Superliga-klubben Horsens.
    HamKam (3-4-3): Hagen - Opsahl, Kurucay, Skjærvik - Melgalvis, Onsrud, Sjølstad, Kongsro - Sildnes, Kirkevold, Enkerud
    HamKam-benken: Jendal, Faerron, Nouri, Bjørlo, Bayiha, Faraas, Hernandez-Foster, Daskevics, Yakovenko
    Carlo Holse kommer sent inn i Kurucay. HamKam får frispark, Holse tilsnakk.
    Bra HamKam-spill. Det er Onsrud som tar et løp inn i RBK-feltet. Han kombinerer fint og det er ikke så langt unna at bortelaget kommer til en sjanse.
    4'
    RBKs nye spiss Tengstedt fyrer av sitt første skudd.
    5'
    Der SKAL du score Ole Sæter! Tengstedt drar seg fri på venstresiden og setter Sæter opp foran mål. RBK-spissen kan bare plassere den enkelt i hjørnet, men ballen skrur utenfor.
    5'
    Casper Tengstedt på farten igjen. Skarsem løfter ballen over forsvaret, og der kommer dansken stormende - men han får bare såvidt luggen på ballen. RBKs nye spiss har i hvert fall markert seg.
    7'
    Holse forsøker å finne Reitan, men pasningen er for lang.
    9'
    RBK trykker nesten hele HamKam-laget ned rundt egen 16-meter. Midtstopper Markus Henriksen fører fremover og forsøker et langskudd. Utenfor.
    11'
    Sæter vender fint og får frispark ved hjørnet av 16-meteren.
    13'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 HamKam
    Mål: Casper Tengstedt
    Målgivende: Carlo Holse
    Dansk finesse på Lerkendal. Holse skrur frisparket inn bak HamKam-forsvaret. Der kommer debutant Tengstedt - og flere RBK-spillere løpende. Tengstedt styrer ballen bak en sjanseløs Hagen.
    14'
    Holse og Pereira skaper mer trøbbel for HamKam. Innlegget fra sistnevnte blokkeres til corner.
    16'
    Rosenborg har styrt alt på Lerkendal.
    18'
    Midtstopper Henriksen har tatt turen frem, han slipper kula til Sæter, som legger inn mot Reitan. HamKams Vegard Kongsro følger Reitan hele veien hjem og forhindrer ny scoring.
    20'
    Kirkevold legger igjen til Kongsro, som ikke får spesielt godt treff. HamKam-tendenser.
    23'
    Pereira vinner ballen igjen høyt i banen, og triller den til Skarsem. Midtbane-spilleren forsøker å skru den i lengste. Men utenfor.
    24'
    Sæter jager et slapt tilbakespill fra Sildnes. Keeper Hagen er ute og får klarert den over sidelinjen - foran snuten på Sæter.
    27'
    Nydelig pasning fra Victor Jensen. Dansken spiller fint til Reitan, som kan ta den med seg fremover. Ender med corner.
    30'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    31'
    Tengstedt med ny avslutning. Fra skrått hold denne.
    32'
    Mål for HamKam!
    Rosenborg 1 - 1 HamKam
    Mål: Kristian Onsrud
    Målgivende: Jonas Enkerud
    For en nydelig vrist-scoring av Onsrud! Vi har knapt sett et HamKam-angrep i denne kampen, men dette var flott fotball. Melgalvis slår et innlegg fra høyre som etter hvert havner hos Enkerud. Pannebånd-mannen er iskald og vender spillet til Onsrud. Med lærebok-vrist hamrer han den nede i hjørnet. Klasse.
    32'
    Tengstedt er involvert igjen. Slår en stikker til Børkeeiet, som har tatt turen frem fra midtstopper-plass. Er ikke langt unna at han får kontroll på den - og da er han i så fall alene med keeper.
    36'
    RBK ruller opp fra venstre mot høyre. Børkeeiet slår inn bak HamKam-forsvaret, der Tengstedt (selvfølgelig) kommer på nok et løp. Er en halvmeter eller to unna å rekke den.
    37'
    Gult kort til HamKam
    Pål Alexander Kirkevold
    41'
    Holse med hodet. Reitan svinger ballen inn fra høyre, Holse møter og header uforstyrret fra kloss hold. Bør treffe mål der, men det gjør han ikke.
    42'
    Rosenborg blir avblåst for offside
    43'
    Tengstedt er centimetere fra sitt andre mål for dagen. Skarsem skrur et vakkert innlegg som dansken styrer mot mål. Dessverre for RBK skrur ballen feil vei, og den går i stolpen.
    44'
    - Vi har gjort en veldig god omgang. Resultat lyver. Sånn er det noen ganger, sier Rosenborg-trener Kjetil Rekdal til Discovery. Han synes Casper Tengstedt har vært god - og at han kommer til å bli bedre.
    46'
    HamKam ligger dypt også i starten av annen omgang.
    47'
    Onsrud setter fart og driver fremover med ball mot et Rosenborg-lag i ubalanse. Skuddet fra samme mann blir til slutt blokkert.
    48'
    HamKam får tildelt et hjørnespark
    49'
    Nære på for Reitan. Ser ut som han er på blank kasse når han møter innlegget fra Holse, men Kongsro stuper inn i siste liten og forstyrrer RBK-spilleren.
    50'
    RBK ruller opp et bra angrep. Innlegget fra Reitan blokkeres av en skliende Vetle Skjærvik.
    55'
    56'
    Rødt kort til HamKam
    Halvor Opsahl
    Tengstedt kommer seg inn bak HamKam-forsvaret. Opsahl er på etterskudd og tar et tak i armen hans og deretter går RBK-spissen i bakken. Dommeren bruker litt tid, men etter hvert viser han Opsahl det røde kortet. Avgjørelsen er helt korrekt, sier Eurosports kommentator og ekspert.
    58'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Morten Bjørlo
    Ut: Jonas Enkerud
    60'
    Inn: Fernan Faerron
    Ut: Emil Sildnes
    60'
    Rosenborg får for øvrig ingenting ut av det påfølgende frisparket like utenfor 16-meteren.
    61'
    Enorm sjanse til Rogers! Trønderne med corner og ballen stusses mot bakerste stolpe. Den detter omtrent rett i beina på Sam Rogers. Men på utrolig vis presterer midtstopperen å blåse ballen over på noen meters hold.
    62'
    Ny enorm sjanse for Rosenborg! Reitan finner Tengstedt som drar seg inn i HamKam-feltet før han skyter. Det er ikke noe dårlig forsøk, men går rett i tverrliggeren og ut!
    64'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Kristall Mani Ingason
    Ut: Adrian Nilsen Pereira
    66'
    Skudd på mål
    Nok en god mulighet for vertene. Reitan slår inn fra høyre. Ballen går gjennom feltet og rett i beina på Holse. Han skyter, men via en spiller blir det hjørnespark.
    67'
    Hjørnespark
    Corneren får hjemmelaget ingenting ut av.
    68'
    Nå er det fullstendig enveiskjøring. Skarsem trer gjennom Tengstedt. Han får kontroll på ballen, gjør alt perfekt, men avslutningen alene med keeper går en meter utenfor!
    68'
    Kjetil Rekdal fortviler. TV-bildene viser Rosenborg-treneren sittende på knærne mens han slår i gressmatten etter den siste bommen til Tengstedt.
    69'
    Rosenborg 2 - 1 HamKam
    Mål: Ole Christian Sæter
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    Men der sitter den endelig. Og Rekdal ser morsk, men lettet ut der han går på sidelinjen. Det er Reitan som slår inn igjen. Sæter kommer stormende inn i feltet og nikker ballen kontant i lengste hjørne.
    71'
    Ser tungt ut for HamKam, dette. Med én mann mindre sliter de naturlig nok med å spille seg gjennom et fulltallig Rosenborg.
    73'
    Men så skjer det noe i Rosenborgs 16-meter. Kirkevold spilles fri og går i bakken. Gjestene roper på straffe, dommeren er uenig.
    74'
    Rosenborg presser dårlig og det er helt åpenbart at Rekdal ikke er fornøyd med det. Han forbereder nå bytter for å ta litt mer tak i kampen igjen.
    78'
    Men Tengstedt er ikke sliten. Nysigneringen og debutanten vinner ballen og spiller deretter veggspill med Victor Jensen. Nede ved dødlinja blir innlegget hans blokkert til corner.
    79'
    Hjørnespark
    Corneren blir ufarlig. Men vertene opprettholder trykket. Ingason forsøker seg fra distanse, men avslutningen går utenfor målet til keeper Hagen.
    80'
    Inn: Edvard Tagseth
    Ut: Ole Christian Sæter
    81'
    Inn: Kobe Hernandez-Foster
    Ut: Fredrik Sjølstad
    81'
    Rolige minutter nå etter byttene. Rosenborg triller ball inne på HamKams halvdel. Men foreløpig skjer det ikke så mye inne i gjestenes 16-meter.
    82'
    Inn: Jurij Jakovenko
    Ut: Aleksander Melgalvis
    86'
    Inn: Clement Bayiha
    Ut: Vetle Skjaervik
    86'
    HamKam-trener Jakob Michelsen gjør to bytter i håp om å stjele med seg ett poeng. Det er muligheter. For etter ledermålet har trønderne mistet intensiteten i både forsvars- og angrepsspill.
    87'
    Innbytter Hernandez-Foster finner innbytter Yakovenko. Det er en god gjennombruddspasning også, men Yakovenko sklir i det han skal utfordre eller slå inn. Dermed overtar Rosenborg.
    89'
    Onsrud på farten nå. Spilles gjennom, men Jensen kommer RBK-forsvaret til unnsetning og takler ballen til corner.
    90'
    Selve corneren blir det ikke så mye av. Men gjestene holder trykket oppe. Til slutt er det Kirkevold som får ballen ute til venstre. Han fyrer av, men avslutningen blokkeres til ny corner.
    90'+1
    Også denne gangen blir det skummelt inne i RBK-feltet. Onsrud står helt alene på bakerste stolpe, men klarer ikke nikke ballen på mål. Dermed slipper Rosenborg med skrekken.
    90'+1
    Det for øvrig lagt til fem minutter denne omgangen.
    90'+3
    Inn: Renzo Giampaoli
    Ut: Victor Jensen
    90'+3
    Stor mulighet for HamKam på tampen her! Et innlegg finner veien på bakerste stolpe. Rosenborgs Carlo Holse er nær å klarere ballen i eget mål. Det ender med corner.