1-0

Hei og velkommen til dagens livedekning av oppgjøret mellom Trondheims-Ørn og Klepp!
    Kampene mellom dagens duellanter har de siste årene hatt et klart fellestrekk: jevnespilte oppgjør som til slutt ender med hjemmeseier. Vi må faktisk helt tilbake til 2011-sesongen for å finne forrige gang det ikke ble hjemmeseier i en kamp mellom Trondheims-Ørn og Klepp.
    Trondheims-Ørn og Klepp er to av de tre klubbene som har vært i Toppserien (tidligere '1. divisjon kvinner') helt siden kvinnenes øverste divisjon offisielt fikk sin status i 1987. Lagene har dermed møttes mange ganger opp igjennom årene, men vi må tilbake til 1991(!) for å finne forrige gang dagens gjester tok tre poeng på trøndersk jord.
    Onsdag avanserte begge lag fra den andre cuprunden. Trondheims-Ørn slo KIL/Hemne 8-2, mens Klepp puttet et mål ekstra og vant 9-2 over Lyngdal.
    Trondheims-Ørn vant sine to første kamper i årets Toppserie, men har etter dette tapt tre og spilt tre uavgjort. Klepp har ingen uavgjorte oppgjør, og ligger med sine fire seiere og fire tap tre poeng foran Ørn på tabellen.
    Lagene trekker inn i garderobene for å gjøre seg klare når det er drøyt ti minutter til kampstart.
    Da kommer Ørn og Klepp ut på banen!
    Hjemmelaget skal starte med ballen i den første omgangen.
    Trondheims-Ørn prøver seg langs venstre, men får et frispark imot for hands.
    1'
    Vistnes tar et kast kjapt for gjestene. Hun kaster langt, og sørger for at Smørsgård får slått inn fra venstre. Trondheims-Ørn klarerer.
    3'
    God mulighet for Trondheims-Ørn! Dommer Kleven kjører en god fordel når Næss blir dyttet over ende. Haugstøyl tar med seg ballen fremover og finner Engen motsatt. Hun slipper til Utland, som forsøker en flikk mot Melhus som er på vei igjennom, men Hansen i gjestenes forsvar får klarert!
    6'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Klepp
    Mål: Elen Melhus
    Undertegnede så ned et lite sekund, og plutselig lå ballen i mål! Ut av ingenting sto lynvingen med ballen i beina på ti meter mens Campbell var ute av målet. Hun fikk av gårde en ball som var akkurat hard nok til at den snek seg over mållinja før Hansen rakk tilbake. Trondheims-Ørn har tatt ledelsen!
    7'
    Ims forsøker et skudd fra 20 meter, men ballen forsvinner over mål.
    10'
    Nesten så Melhus setter sitt andre på tre minutter! Næss vrir fint når hun finner Haugstøyl motsatt. Indreløperen slipper ut til Flakk som slår inn, og i feltet kommer Melhus først på ballen. Hun får imidlertid ikke ordentlig trykk i avslutningen, og Klepp får omsider ryddet unna.
    10'
    Bakke nære utlikning! Ørn-forsvaret får ikke klarert en bakromsball, Bakke er sterk i duell med Næss, og får mulighet på halv volley fra ti meter. Dessverre for gjestene klinker hun ballen rett til side for Nøstmo sin venstre stolpe - der skal det stå 1-1!
    13'
    Trondheims-Ørn med en god kontring! Utland fører ballen 40 meter før hun sender en stikker mot Reiten. Kapteinen jager ballen, men må se Hansen komme først på og takle den ut til innkast.
    16'
    Ims med en stor mulighet! Klepps kaptein får stå helt upresset å heade fra seks meter, men Nøstmo er med på notene og får ballen unna. Burde ha utliknet nå, Klepp.
    16'
    Ree prøver seg fra 18 meter, men skuddet går ufarlig over mål.
    17'
    Vistnes møter og mottar ballen på 30 meter. Hun får vende upresset, og prøver seg med et langskudd. Hun får god trykk i skuddet, men Nøstmo har god kontroll og redder.
    20'
    Klepp trykker Ørn tilbake i egen sekstenmeter, og de grønne og hvite forsøker avslutning tre ganger. Ørn-forsvarerne blokker samtlige forsøk heroisk, og hjemmelaget får til slutt kontroll på ballen.
    23'
    Melhus forsøker seg fra spiss vinkel, og Campbell har grei kontroll.
    25'
    Gjestene med et frispark høyt i banen nå, helt ute ved sidelinjen. Surdal gjør seg klar for å slå.
    25'
    Kjemperedning av Nøstmo! En Klepp-spiller får gå opp å heade, og ballen har retning mot det nærmeste hjørnet. Da varter Nøstmo opp med en god redning, og slår ballen til hjørnespark!
    26'
    Klepp får tildelt et hjørnespark
    Stusses unna av vertenes forsvar, og Næss plukker opp ballen motsatt.
    26'
    Trondheims-Ørn kontrer, og Reiten spiller en høy ball igjennom mot Utland. Campbell kommer utenfor sekstenmeteren, og Utland går opp i en duell med keeperen. Spillerne skaller, og begge tar telling - stopp i spillet nå.
    28'
    Da er vi i gang igjen. Utland og Campbell har begge fått bandasje rundt hodet, men ser ut til å kunne fortsette kampen.
    33'
    Spillerbytte - Klepp
    Inn: Oda Bogstad
    Ut: Eliza Campbell
    33'
    Campbell måtte altså gi seg etter sammenstøtet med Utland.
    33'
    Reiten forsøker et skudd på volley fra 35 meter. Ballen sklir av foten, og skrur ut til innkast for Klepp.
    37'
    Gjestene er nære ved å spille seg igjennom, men Næss gjør en viktig defensiv jobb når hun løper opp ballen og får spilt tilbake til Nøstmo.
    39'
    Godt innlegg fra Flakk! Clausen spiller backen fri med en lekker pasning, Flakk tar den med seg med et par touch før hun slår inn. Ørn har mange spillere i boksen, men innlegget sniker seg bak samtlige.
    41'
    God sjanse for Utland! Hjemmelaget står høyt og stresser Klepp, og vinner også ballen på det. Reiten lobber igjennom Utland som drar til med venstre, men spissen treffer ikke rent på ballen og avslutningen blir ufarlig.
    43'
    Utland vinner Ørns første hjørnespark.
    44'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Guro Reiten
    Reiten slår ballen mot bakerste, hvor den heades tilbake mot den første stolpen. Der får Klepp klarert til innkast.
    44'
    Ny corner for Ørn nå.
    45'
    Guro Reiten
    Klareres på første stolpe.
    45'
    Det legges til minimum fire minutter, mye på grunn av Campbell og Utland sitt sammenstøt.
    45'+1
    Risnes slår inn fra Klepps venstre, men i feltet vinner Flakk duellen mot Vistnes på bakerste stolpe.
    45'+4
    Nesten for Ims! Klepp spiller seg fint fremover, og Ims får sjansen fra 16 meter. Skuddet er godt, men Nøstmo redder med en ny god involvering og slår til corner!
    45'+5
    Reiten header unna for Ørn.
    45'+5
    45'+6
    Da er det pause på Ranheim Arena. Trondheims-Ørn tok ledelsen etter en god start på kampen, men måtte se at det var bortelaget som tok over føringen utover i omgangen.
    Bakke og Ims hadde gode muligheter for gjestene, men en feilfri Nøstmo har holdt Ørn i ledelsen.
    Trist for gjestene at førstekeeper Campbell måtte ut etter sammenstøtet med Utland. Hove Bogstad har imidlertid virket trygg etter at hun kom på, og har hatt flere gode involveringer.
    Lagene er på vei ut på kunstgresset her på Ranheim Arena.
    Der starter Klepp den andre omgangen.
    46'
    De grønne og hvite går rett i angrep, og Smørsgård prøver seg fra 20 meter. Nøstmo har god kontroll, og fanger skuddet fra Klepps venstreving.
    47'
    Fugelsnes får tilsnakk av Kleven etter en takling på Ree. Frispark til gjestene midt på egen halvdel.
    48'
    Kaos foran sekstenmeteren til Ørn! Klepp varter opp med fint småspill, men den siste og avgjørende pasningen uteblir, og hjemmelaget får etter hvert kontroll.
    48'
    Fugelsnes slår inn fra høyre, men i feltet får Hansen stusset ballen vekk rett foran Reiten. Godt forsøk fra hjemmelaget, der!
    52'
    Ørns høyreving slår på nytt inn, men denne gangen kommer ingen Ørn-spillere på ballen. Femmeter for Hove Bogstad.
    53'
    Risnes slår inn fra høyre, men de gule og blå får klarert.
    54'
    Vistnes går over ende i duell med Fugelsnes i god innleggsposisjon. Frispark til gjestene nå.
    55'
    Surdal lemper ballen inn i feltet, men ingen av Klepps spillere går i duellen er ballen er, og hjemmelaget får klarert.
    56'
    Fugelsnes spiller Haugstøyl fri på høyre. Hun får to forsøk på å slå inn, og ballen har retning mot Utland, men Kleven blåser mot en Ørn-spiller i feltet. Frispark til gjestene.
    57'
    Trondheims-Ørn er inne i en god periode nå, og får flere innlegg inn i boksen til Klepp.
    61'
    Reiten med en lekker pasning mot Melhus. Vingen forsøker å dra seg forbi Risnes, men backen får klarert til corner.
    61'
    Prøver en kort variant mot Reiten, men gjestene er obs på den og får ballen unna.
    61'
    Stor sjanse for Trondheims-Ørn! Vertene holder trykket oppe etter et innlegg, og får ballen på nytt inn i feltet. Der prøver både Melhus og Utland å få avsluttet, og en av dem får til slutt skutt. Da står imidlertid Hove Bostad i veien, og holder Klepp inne i kampen holder med den redningen.
    63'
    Inn: Matilde Rogde
    Ut: Kristin Risnes
    65'
    Haugstøyl drar seg lekkert forbi et par Klepp-forsvarere på vei inn i gjestenes sekstenmeter, men får ikke nok fart i ballen når hun slår inn fra venstre.
    67'
    Smørsgård slår inn fra venstre, og Rogde får muligheten på bakerste stolpe når ballen sniker seg over duellen foran. Ballen glir av panna til innbytteren, og triller ut til femmeter for Nøstmo.
    69'
    Fugelsnes drar seg fint forbi på høyre og slår inn. I feltet tar Melhus ned ballen, før hun forsøker et kjapt skudd. Venstrevingen får ikke snudd seg ordentlig, og må se ballen forsvinne utenfor.
    71'
    Rogde skaffer gjestene et hjørnespark.
    71'
    Marie Bakke
    Bakke slår hjørnesparket mot den bakerste stolpen. Der vinner Ørn duellen og får klarert.
    71'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Maria Olsvik
    Ut: Elen Melhus
    72'
    Fugelsnes med en god defensiv jobb som får publikum til å juble når hun løper opp Smørsgård og skaffer Ørn et innkast.
    74'
    Olsvik jager en ball i bakrom, og Klepp-forsvaret sender en pasning tilbake mot Hove Bogstad. Det lukter Utland, og spissen er kun et lite tidel unna å snappe ballen foran keeperen!
    75'
    Der er det nesten 2-0! Hove Bogstad med en god involvering når hun bokser et frispark unna, men keeperen kommer seg ikke tilbake i målet. Det gjør at Ørn får muligheten, men inne i feltet treffer ikke de gule og blå rent på ballen, og Klepp-keeperen slipper med skrekken.
    76'
    Syrstad Engen finner Haugstøyl med en god pasning, og indreløperen setter fart fremover. Hun slipper ballen mot Olsvik, men gjestenes forsvar får ryddet opp.
    77'
    Rogde vinner et hjørnespark for gjestene.
    78'
    Marie Bakke
    Ørn klarerer.
    78'
    Trondheims-Ørn kontrer etter corneren og kommer i overtall. Flakk prøver seg fra sekstenmeterstreken, men avslutningen går rett på Hove Bogstad! Den burde hjemmelaget ha klart å utnytte bedre!
    79'
    Guro Reiten
    Går over alle, men Clausen plukker den opp motsatt. Fugelsnes vinner omsider et nytt hjørnespark for Ørn.
    79'
    Det er godt slått, men i feltet er det en grønn og hvit spiller som er sterkest og header unna.
    79'
    Klepp prøver seg i midten, men Norheim blir avvinket for offside når hun jager stikkeren i bakrom.
    81'
    Fugelsnes legger igjen til Haugstøyl som slår inn. I feltet stiger Utland til værs, men headingen går over mål.
    81'
    Rogde er på vei igjennom, men Suphellen får slengt ut en fot og klarert til corner.
    83'
    Marie Bakke
    Trondheims-Ørn får klarert.
    83'
    Reiten med en viktig takling på Norheim når gjestene er på vei fremover.
    84'
    Ørn legger seg veldig lavt nå.
    86'
    Haugstøyl er for sen i en takling og får det gule kortet. Frispark til Klepp i god posisjon nå.
    86'
    Gult kort til Rosenborg
    86'
    Hansen slår det på mål, men Nøstmo fanger enkelt.
    87'
    Hiim prøver seg fra 20 meter! Et langt innkast blir headet ut, og i returrommet plukker Hiim ned ballen. På halv volley fyrer hun løs, men ballen går like over Nøstmo sin tverrligger!
    88'
    Flakk finner Utland i gjestenes sekstenmeter, og spissen fyrer løs. Ballen smeller rett i hendene på en forsvarer og Ørn-benken skriker på straffespark, men dommertrioen forholder seg rolig.
    90'+2
    Kjempesjanse for Ims på bakereste! Rogde slår inn, og på bakerste kommer Klepp-kapteinen stormende. Fra kort hold setter hun hodet til, men Nøstmo er der og redder Ørn igjen!
    90'+4
    90'+4
    Der blåser Kleven for siste gang i dag! Trondheims-Ørn tar en etterlengtet seier, og klatrer forbi Klepp etter dagens trepoenger.
    Med det takker vi for oss her fra Ranheim Arena!