893
406

God fredag, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Rosenborg og Lyn fra Koteng Arena.
    Rosenborg tar imot Lyn som favoritter til kveldens oppgjør. Trønderne befinner seg på andreplass på tabellen, men avstanden er stor opp til Vålerenga på topp. 37 poeng på 18 kamper er fasit for Robin Shroot sitt lag, det gir en luke på hele 17 poeng opp til serielederne. Dermed er det andreplass og CL-kvalifisering som står på spill for RBK. Her kjemper de en tett og jevn kamp med Brann, som ligger tre poeng bak med én kamp mindre spilt.
    Lyn befinner seg i motsatt ende av tabellen, men ser likevel ut til å unngå nedrykk med god margin. De har tatt 22 poeng på 17 kamper så langt, Åsane på kvalik-plass har kun tatt 6 poeng.
    Formmessig har faktisk gjestene fra Oslo tatt flere poeng enn Rosenborg om vi ser på de tre siste rundene. Trønderne har møtt relativt tøff motstand og kun tatt tre poeng, med tap mot Vålerenga og Stabæk nå mest nylig. Lyn har på sin side tatt fire poeng, med seier mot Røa og uavgjort mot tabelljumbo Arna-Bjørnar sist runde.
    Når det kommer til tidligere oppgjør har Rosenborg stort sett hatt god kontroll mot Oslo-laget. Det motsatte oppgjøret denne sesongen endte 0-1 til trønderne, etter scoring av Beate Marcussen. Sist sesong endte det med seier til Rosenborg i to av tre kamper, begge lag vant hvert sitt oppgjør på Grorud Stadion. Her på Koteng Arena endte det med 3-0-seier til Rosenborg.
    Dermed er scenen satt, jeg er tilbake med lagoppstillinger så fort de er ute.
    Robin Shroot gjør flere endringer siden Stabæk-tapet. Begge backene byttes ut, det betyr at Marcussen og Brønstad tar plass på hver sin side til fordel for Rogde og Dahl. Fremover i banen får Karna Sødahl sin debut fra start i Toppserien. Den 15 år gamle angrepsspilleren starter ute til høyre, dermed flyttes Nautnes opp på topp og Frøya Brennskag-Dorsin tar plass på benken.
    Joakim Dragsten og Lyn gjør to endringer på laget som tok ett poeng mot Arna-Bjørnar sist runde. Slemmen er inne fra start på høyre vingback til fordel for Tunes, i tillegg kommer Holmen inn for Galteland fra start på topp.
    1'
    Lyn setter kampen i gang på Koteng Arena.
    1'
    Kjempemulighet for hjemmelaget før vi har passert to minutter! 15 år gamle Sødahl viser hvorfor hun får tillit fra start, idet hun drar seg forbi ute til venstre før hun finner Nautnes sentralt foran mål. Innlegget fra Sødahl er perfekt og treffer Nautnes rett på fot, men Odden gjør en kjemperedning når hun kommer raskt ut og gjør seg stor på skuddet som kommer fra meget nært hold. Det var en kjempemulighet for RBK og Nautnes.
    2'
    Reeves tester Rulyte! Lyn-spissen dunker, nesten stillestående fra rundt 20 meter. Spissen viser frem en voldsom slegge der, og tvinger Rulyte til å gi en corner.
    5'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Emilie Closs
    Inn mot bakerste og Reeves, men forsøket går over hele feltet.
    5'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Elin Sørum
    Ut til Marcussen som dunker til. Skuddet går via og ut til ny corner.
    7'
    Elin Sørum
    Slås mot første denne gangen, men den ender til slutt i klypene på keeper.
    7'
    Harviken plukker innlegget fra venstre. Lyn kombinerer seg frem dere ute med Holmen i spissen.
    10'
    Holmen kommer til skuddet fra like utenfor RBK-boksen, rett i blokka. Slemmen gjør en veldig god jobb i forkant der, når hun triller rundt med Brønstad ute til høyre i forkant av innlegget.
    12'
    Nautnes og Rosenborg presser høyt mot Lyn her og lykkes med det.
    13'
    Berre finner Magnúsdóttir med pasningen 45 grader tilbake som klinker til fra femten meter, men en Lyn-forsvarer får kastet seg i veien.
    14'
    Vi har fått en veldig fin åpning på denne kampen her på Koteng Arena, med to offensive lag som ønsker å vise seg frem.
    16'
    RBK prøver å vende spillet over til Sødahl ute til venstre, men pasningen blir for upresis.
    17'
    Vertene fortsetter å stå høyt mot et Lyn-lag som innbitt forsøker å spille seg ut bakfra.
    18'
    Sødahl mottar ballen litt til venstre i banen på rundt 20 meter før hun sender av gårde et raskt skudd, rett i blokka fra 15-åringen.
    19'
    Her er hun på farten igjen ute til venstre, denne ganger skaffer hun en corner til sitt lag.
    19'
    Cesilie Andreassen
    Mot Nautnes på første stolpe som faktisk får hodet på den, det er bra gjort. Ballen går rett i værs og blir enkel å fange for keeper.
    19'
    Brønstad setter inn en kjempetakling på Fladberg som hadde vært fri alene mot keeper der. Så kan det hende Lyn skulle hatt en corner etter den taklingen, men det dømmes utspill.
    21'
    Lyn forsvarer seg dypt nå, med samtlige elleve spillere bak ballen.
    23'
    Nok en gang prøver vertene å vende spillet over mot Sødahl som kommer på bakerste, men pasningen blir høy og det ender med utspill.
    23'
    Sødahl tvinger frem en ny corner fra ute til venstre, når innlegget klareres ut over dødlinja.
    25'
    Kort variant til Sørum denne gang, som går seg bort mot to Lyn-spillere.
    25'
    Harviken stopper stikkpasningen i bakrom mot Reeves, den er viktig fra stopperen.
    26'
    Nautnes mottar innlegget fra Berre ute til høyre og får ballen i beina med ryggen mot mål. Hun har en vanskelig oppgave der med mange spillere rundt seg, og avslutningen blir ditto svak.
    27'
    Karna Sødahl kommer seg nok en gang forbi ute til venstre, Slemmen og Amundsen har slitt voldsomt der ute. Innlegget kommer langt bak i feltet hvor headingen blir svak og triller inn i armene på keeper.
    29'
    Andreassen bommer på en alle tiders mulighet! Nautnes gjør en veldig god jobb i presspillet idet hun stresser Lyn-forsvaret til å spille ballen rett i beina på Andreassen, som er innenfor sekstenmeteren. Midtbanespilleren har hele målet å sikte på der, men skuddet kommer rett på keeper som dermed gjør en kjemperedning i duell med RBK sin toppscorer denne sesongen.
    32'
    Tas kort til Sørum som dunker ballen inn i boksen, Lyn header unna.
    32'
    Lyn Fotball blir avblåst for offside
    Solveig Slemmen
    Starter for tidlig ute til høyre der.
    33'
    Holmen skyter utenfor fra 20 meter! Angriperen vender unna Marcussen med en nydelig kroppsfinte før hun sender av gårde et hardt skudd, men vertene får blokkert.
    34'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Naina Inauen
    Løftes inn bak i feltet mot Reeves, men spissen er i offside.
    35'
    Rulyte bokser unna på første stolpe.
    37'
    Closs får en ny mulighet på returen og prøver å tre gjennom en medspiller, men pasningen sklir utover dødlinja.
    38'
    Trine Skjelstad Jensen
    Tas kort til Inauen på midten.
    38'
    Lyn nærmer seg nå! Det er veldig nære på å bli en stor mulighet for Fladberg og Lyn, når innlegget fra venstre detter ned på bakerste stolpe rett foran føttene på kantspilleren. Dessverre for Lyn reagerer RBK-forsvaret først, og ballen blir banket unna.
    39'
    Inauen setter inn en tøff takling på Andreassen ute på RBK sin høyre side. Andreassen tar telling og må få tilsyn.
    41'
    Gult kort til Lyn Fotball
    Dommer tar frem det gule kortet til Inauen for den taklingen på Andreassen, hun treffer ankelen til RBK-midtbanespilleren der.
    42'
    Andreassen må hjelpes av banen, og må nok kaste inn håndkle rett før pause her.
    44'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Selma Sol Magnusdottir
    Svakt forsøk mot Nautnes på første stolpe.
    44'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Andrea Buberg
    Ut: Cesilie Andreassen
    Buberg erstatter en skade Andreassen, og går nok inn ved siden av Sørum dypt på midtbanen.
    44'
    Kjempemulighet for Skjelstad Jensen og Lyn! Gjestene slår en flott dødball inn mot bakerste stolpe hvor Lyn-stopperen er høyest. Skjelstad Jensen får til en god heading ned mot Rulyte sitt korthjørne, men keeperen er lynraskt nede og får slått ut til corner.
    45'+1
    Det blåses frispark til vertene.
    45'+1
    Rugile Rulyte
    Keeperen banker langt.
    45'+1
    Direkte rødt kort til RBK sin sportslige leder, Mads Pettersen. Han får nok det i forbindelse med Inauen sin takling på Andreassen for noen minutter siden.
    45'+4
    45'+4
    Det er pause på Koteng Arena og det står fortsatt 0-0. Kampen åpnet med et smell da Nautnes fikk en kjempemulighet fra nært hold, men Lyn-keeperen vartet opp med en stor redning. 15 år gamle Karna Sødahl har tidvis herjet ute på venstrekanten til Rosenborg, uten at det resultert i målpoeng enn så lenge. På den andre siden av banen har også Lyn hatt sine muligheter, særlig Joshualyn Reeves har vært farlig frempå ved flere anledninger. Omgangen fikk en amper slutt da Inauen satte inn en tøff takling på Andreassen som måtte forlate banen, og RBK sin sportslige leder Mads Pettersen fikk etterhvert direkte rødt kort i etterdønningene. Men det står altså fortsatt 0-0, jeg er straks tilbake med de siste 45.
    45'+1
    Hjemmelaget setter i gang de siste 45.
    45'+1
    Rosenborg blir avblåst for offside
    Karna Sødahl
    Sødahl i offside på pasningen fra Sørum ute til venstre.
    45'+1
    Nok en gang er den unge kantspillerene for tidlig ute. Det er tydelig vertene liker å gå mot venstre her i starten av omgangen.
    47'
    Skjelstad Jensen header innlegget unna.
    48'
    Rosenborg beholder ballen på Lyn sin halvdel og Marcussen kommer seg rundt ute til høyre. Innlegget slås under press, og glir dermed rett inn i armene på keeper som enkelt kan plukke den.
    49'
    RBK forsøker å kombinerer seg fri ute til venstre nå.
    50'
    Ny offside på Sødahl. Lyn har en veldig fin forsvarslinje her i starten av omgangen.
    50'
    Holmen setter inn taklingen på Berre som utfordrer, men ballen ender i beina på Tomter.
    53'
    Sødahl utfordrer ute til venstre og stoppes av Slemmen denne gangen. Det er bra forsvarsspill. Den unge RBK-kantspilleren er utrolig direkte her, idet hun får ballen og umiddelbart stuper mot mål.
    54'
    Godt forsvarsspill av Brønstad som vinner ballen fint på egen halvdel.
    55'
    Inauen leker litt med skjebnen her når hun setter inn litt halvveis takling på egen halvdel. Hun har det gule kortet allerede, og slipper unna det andre.
    56'
    Andrine Tomter
    Tomter setter i gang for vertene.
    56'
    Lyn får en fin overgangsmulighet og ballen spilles til høyre mot Holmen. Der kom Closs på et sugende løp mot motsatt side, og burde nok fått ballen i rommet foran seg der.
    57'
    Slemmen går for skudd fra kanten av sekstenmeteren ute til høyre, men det blir bare rett på keeper. Det er for enkelt mot en god keeper som Rulyte.
    58'
    Inn: Frøya Dorsin
    Ut: Karna Sødahl
    60'
    Inn: Hanna Dahl
    Ut: Synne Brønstad
    60'
    Inn: Matilde Rogde
    Ut: Ine Berre
    60'
    Godt slått av Inauen og Rulyte er på halvdistanse. Skjelstad Jensen var i duellen der, men greide ikke å styre headingen mot mål.
    61'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Luisa Galteland
    Ut: Cornelia Fladberg
    62'
    Inn: Josefine Birkelund
    Ut: Solveig Slemmen
    63'
    Bankes hardt inn på første mot Rulyte som bokser ut, returen går via en RBK-spiller og tilbake i hendene på keeperen.
    64'
    25 minutter igjen av ordinær tid på Koteng Arena, det står fortsatt i 0-0 i det som har blitt en åpen fotballkamp.
    67'
    Hanna Dahl
    Tar den kort til Buberg.
    67'
    Beate Marcussen
    Rogde spiller ballen til offside-plassert Beate Marcussen.
    67'
    Kirvil Odden
    Slås opp mot midten.
    68'
    Anna Palm
    Kort til Røkke på midten.
    69'
    Lyn prøver å spille fri Birkelund ute til høyre, men Hanna Dahl skjermer til utspill fra keeper.
    70'
    Lyn kan rulle opp et fint angrep ute til høyre her, men pasningen fra innbytter Galteland blir for upresis i rommet foran Birkelund.
    71'
    Hanna Dahl går for skuddet med venstre fot et lite stykke utenfor boksen, og blåser ballen langt over mål. En svak vurdering av innbytteren der.
    73'
    Skjelstad Jensen stopper Frøya Dorsin etter et veldig godt RBK-angrep ute til venstre, satt opp av Hanna Dahl og Nautnes.
    74'
    Odden kommer ut og plukker den helt uten problemer på fem-seks meter.
    74'
    Inauen stopper Rogde på vei inn i banen, men Lyn greier ikke ta overgangen og RBK vinner ballen tilbake.
    75'
    RBK har tatt mer og mer over de siste minuttene nå.
    76'
    Nautnes gjør flott forarbeid ute til venstre når hun vender bort en Lyn-spiller før hun sender ballen inn mot Frøya Dorsin som kommer stormende på første stolpe.
    77'
    Inn: Sofie Tunes
    Ut: Joshualyn Reeves
    Ikke vært like markant i denne andre omgangen som hun var i den første, Reeves.
    77'
    Stor dobbeltmulighet for gjestene, men Rulyte holder RBK inne i kampen! Det er de to innbytterne som gjør det for Lyn, når Galteland spiller fri Tunes til høyre i boksen. Tunes skyter mot nærmeste hjørne med det som må være hennes første spark på ballen, og tvinger Rulyte til å gi en farlig retur. Den er det Galteland som plukker opp sender av gårde nok et forsøk mot mål, men igjen står Rulyte i veien. For noen muligheter Lyn får her.
    77'
    Inn: Karoline Krok-Eikefjord
    Ut: Tiril Røkke
    Tiril Røkke må dessverre gå av banen med en skade her. Den så ikke god ut for midtbanespilleren.
    80'
    Lyn ligger med hele laget bak ballen nå, RBK triller fra side til side og leter etter sprekker i den tette muren som settes opp av gjestene.
    83'
    Lyn-spillerne jobber heroisk i forsvar nå. Innbytter Birkelund kaster inn foran innlegget fra Hanna Dahl, og får også blokkert.
    84'
    Anna Palm
    Tar den kort til Inauen, som er selve hjertet i dette Lyn-laget.
    87'
    Her finner Inauen Birkelund med en fin pasning ut til høyre, men innbytteren sender ballen inn langt bak mål.
    88'
    Sørum løfter ballen i bakrom mot Dorsin og det ser ut som keeper er på halvdistanse idet Frøya Dorsin når den først. Men headingen fra Dorsin inn i banen plukkes av keeperen som henter seg inn igjen.
    89'
    Skal vi få en siste mulighet på Koteng Arena her da? Det haster nå for RBK hvis de skal få med seg alle de tre poengene.
    90'+1
    Det legges til hele seks minutter her. Det har vært en del skader og bytter som bidrar til at nettopp det tallet kommer opp på tavla.
    90'+1
    Vertene vender ballen fint over mot Nautnes på venstre som kommer til innlegg, men ballen inn i boksen stoppes enkelt av Lyn-forsvaret. De har rett og slett hatt veldig god kontroll i egen i boks i kveld, bortelaget.
    90'+3
    Rosenborg får muligheten de har ventet på! En sekvens med flere farligheter fra hjemmelaget ender med at ballen detter ned i beina på Beate Marcussen som klinker til på direkten fra rundt 11-12 meter. Lyn-laget fortsetter med det oppofrende forsvarsspillet, og får også denne gangen kastet seg i veien før ballen blir banket unna.
    90'+4
    Mål for Lyn Fotball!
    Rosenborg 0 - 1 Lyn Fotball
    Mål: Karoline Krok-Eikefjord
    Lyn scorer med 15 sekunder igjen på klokka, og det etter en keeperbrøler av de sjeldne! innbytter Josefine Birkelund spilles fri ute til høyre før hun sender ballen hardt inn foran mål mot første stolpe. Der kommer Rulyte først på ballen og skal bare banke den unna, men bommer totalt, og sender den heller tilbake inn mot eget mål. Der kommer flere Lyn-spillere jagende, og det kan se ut som Karoline Krok-Eikefjord får noe på den før ballen går i nettet! Dermed tar Lyn ledelsen helt på tampen, og får etter alle solemerker med seg alle de tre poengene hjem fra Trondheim.
    90'+6
    90'+8
    Kampen er over og ender 0-1 på Koteng Arena takket være en Lyn-scoring med 15 sekunder igjen å spille! Det er skikkelig skalp vi har vært vitne til denne fredagskvelden, med et Lyn-lag som stikker kjepper i hjulene på Rosenborg sine Champions League-ambisjoner. Etter en fartsfylt første omgang var lagene like langt, og vi fikk en noe roligere andreomgang. Rosenborg greide etter hvert å bygge et lite press, men aldri å skape det helt store mot et veldig godt organisert Lyn-lag. Dermed så det ut til at kampen skulle ende 0-0. I kampens siste sekunder vartet RBK-keeper, Rulyte, opp med en god gammeldags keepertabbe, og Lyn får kranglet inn 0-1. Det blir også sluttresultatet denne fredagskvelden. Med det sier jeg takk for nå, og ønsker deg en god helg videre.