1-0

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Norges fotballhovedstad, Trondheim, hvor storebror Rosenborg skal måle krefter med lillebror Ranheim. Mitt navn er Erik Eikebrokk. Det første trønderske lokaloppgjøret i toppdivisjonen på 23 år er 50 minutter unna, sola skinner og det er meldt om stinn brakke.
    Lagoppstillingene er på vei inn.
    Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen stiller med følgende elleve i lokalderbyet: (4-3-3) Hansen – Eggen Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Jensen, Trondsen, Ågnes Konradsen – Helland, Søderlund, Bendtner
    Trenerkollega Svein Maalen sender Ranheim ut i følgende ellever, også det i 4-3-3: Barli – Fonn Witry, Kvande, Eggen Rismark, Foosnæs – Reginiussen, Valla Dønnem, Løkberg - Riksvold, Karlsen, Tønne
    På Rosenborg-benken sitter Østbø, Rasmussen, De Lanlay, Levi, Dahl Reitan, Serbecic og Botheim.
    Tidligere Rosenborg-ving Øyvind Storflor sitter på Ranheim-benken sammen med Lenes (k), Alseth, Sørløkk, Furu, Tromsdal og Helmersen.
    Kampen ledes av hoveddommer Svein Oddvar Moen. Med seg på linjene har han Kim Tomas Haglund og Magnus Lundberg. Fjerdedommer Dag Vidar Hafsås har fortid som ving i 2. divisjon for byens røde lag, Kolstad.
    Rosenborg og Ranheim har aldri tidligere møttes i seriesammenheng, men har spilt mot hverandre seks ganger i cupen/norgesmesterskapet. Sist de møttes, i 2014, vant Ranheim etter ekstraomganger. De fem første oppgjørene lagene imellom, det første tilbake i 1961, har Rosenborg vunnet med en samlet målforskjell på 32-2.
    Det er perfekte rammer for fotballderby i Trondheim. Sola har vært fremme i hele dag, og temperaturen har ligget godt over ti grader.
    Med Rosenborg på 2. plass i Eliteserien, og Ranheim på 4. plass, er det vel dokumentert at det er Trondheims som nå er Norges fotballby nummer én, så vil dagens kamp vise hvem som er best i by'n.
    – Endelig er det lokaloppgjør i Trondheim, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. – Ranheim har spilt fin fotball så langt i sesongen, og det har jeg tro på at de kommer til å gjøre i dag også, sier han.
    – Det er et jækla godt lag, svarer Ingebrigtsen på spørsmål om Rosenborgs startellever.
    Eliteserien-banneret flagrer i midtsirkelen. Rosenborg-fanen holdes høyt. Highasakite dundrer over anlegget. Det eneste som mangler nå, er Norges to beste fotballsanger: Bilde ta'n Ivers og ra-ra-ra-ra-ra-ra-Ranheim, for den som er opptatt av den slags.
    Lagene er på vei inn på matta. Lerkendal stadion er så godt som full, og det er meldt om utsolgt.
    Anders Ågnes Konradsen spiller i dag sin 100. kamp for Rosenborg. Et godt tidspunkt å score mål på, kanskje?
    - Er Lerkendal klar for kamp? spør speaker. – Ja, svarer et unisont, svart, blått og hvitt-farget Lerkendal.
    Publikum reiser seg. Det er ett minutt stillhet for å hylle nylig avdøde Bjørn Hansen <3
    Ranheim gjør seg klare til å ta avspark ved Kristoffer Løkberg.
    Jensen sparker igang andre omgang.
    0'
    Frispark etter 4 sekunder. Det lover godt.
    1'
    Begge lags supportere er mannssterke. Fra pressetribunen høres Kjernen-publikummet klart best, men ropene fra Ranheim-fansen høres også.
    1'
    Rosenborg med et første varsko. Mike Jensen i god skyddposisjon på 16 meter, men en Ranheim-forsvarer får blokkert.
    2'
    Innlegg på bakerste mot Bendtner, som header slapp ned i klypene til Ranheim-keeper Barli. Tidlige trampeklapptendenser...
    2'
    Søderlund fortsetter som midtspiss for Rosenborg, med Bendtner på venstre og Helland på høyre. Det blir spennende å se om Rosenborgs angrepstrio kommer til å jobbe hardt for å stenge av Ranheim høyt.
    3'
    Frispark til Søderlund, 30 meter fra mål.
    4'
    Pål André Helland
    Helland fyrer løs fra frisparket. Barli er raskt nede ved stanga og slår til corner.
    5'
    Eggen Hedenstad slår corneren innover. Ranheim klarerer til ny corner. Rosenborg er kommet klart best i gang.
    5'
    Smart trekk av Konradsen, som låser av to motspillere på Hansens lange oppspill, slik at Bendtner får ta ned upresset. Helland slår inn fra høyre, men rett til Barli.
    6'
    Ranheims første mulighet til å sette igang kort bakfra. Men slår, overraskende, nok, langt på andre touch.
    6'
    Susende takling av Trondsen, men Løkberg kommer seg unna. Hørtes godt på tribunen.
    7'
    Rosenborg spiller Ranheim lave, og ruller ball i bakre firer. Eggen Hedenstad og Meling står høyt på hver sin flanke.
    8'
    Ranheim vinner ballen ved Reginiussen og har muligheten til å kontre. Ender med frispark på midtbanen.
    8'
    Ranheim spiller seg fint ut, og etablerer seg høyt i banen. Karlsen lader kanonen, men Reginiussen bryter foran, og Rosenborg angriper.
    9'
    Trondsen sikter mot Søderlund, som løper inn fra venstre. Men innlegget er litt for høy for Søderlunds nypomadiserte pigg.
    10'
    Riksvold på Ranheims høyre legger inn på første touch, rett i Reginiussen. Innkast til Ranheim høyt i banen. Litt mer med nå blåtrøyene.
    10'
    Upresist fra Fonn Witry. Rosenborg kan kontre ved Helland, men venstreback Foosnæs klarerer til kast.
    11'
    Det er nøyaktig 11 trøndere på banen i dag. 10 spiller for Ranheim, én for Rosenborg.
    12'
    Ny corner til Rosenborg, og igjen sikter Eggen Hedenstad på lengste. Nok en gang ender det med corner, Rosenborgs fjerde.
    13'
    Bendtner fri på venstre. Innlegget går rett i Ranheim-blokka. Corner nummer 5.
    13'
    Eggen Hedenstad har slått samtlige cornere på bakerste stang, der Bendtner og Reginiussen henger. Er det en bevisst strategi?
    14'
    Nicklas Bendtner
    Enorm sjanse for Bendtner. Får ballen på venstre, og har bare å curle ballen i lengste hjørne. Men ballen skrur ikke nok, og går utenfor - til Ranheim-keeper Barlis lettelse.
    16'
    Frispark til Rosenborg midt på banen. Setter igang kort.
    17'
    Trondsen med strålende sklitakling når Ranheim forsøker å kontre.
    17'
    Karlsen mot Trondsen i duell. Det er rått parti. Ranheim-spissen får frispark. Nå er det Ranheim som setter igang kort.
    17'
    Lagene fremstår ekstremt like i veldig mye av det de driver med, både offensivt og defensivt.
    18'
    Formspiller Erik Tønne har vært totalt usynlig på venstre ving, så langt.
    18'
    Gult kort til Ranheim
    Michael Karlsen
    Stygg takling. Michael Karlsen kommer inn seint på Even Hovland. – Jævla rasshøl, synger Kjernen. Dommer Moen syns det blir litt i overkant, men finner frem det gule kortet til Karlsen. Kanskje burde Kjernen fått et også?
    18'
    Hovland virker ikke veldig preget av Karlsens takling.
    20'
    Innlegg fra Helland mot Søderlund. Ranheim-keeper Barli plukker enkelt. Ranheim kontrer i moderat tempo. Løkberg slår inn mot Tønne, som skjærer inn fra venstre. Men Rosenborg-keeper Hansen er først på ballen.
    21'
    Ligger det ett eller annet i lufta? En stygg takling, en stor sjanse eller, i beste fall, en scoring?
    21'
    Barli kan sette igang kort, men velger den lange mot Tønne. Tønne får frispark høyt i banen. Ranheim tar frisparket raskt, mot Riksvold. Riksvols er i god posisjon på 16 meter, men touchen er sølete, og ballen ruller inn til Hansen i RBK-buret.
    22'
    Hovland og Karlsen i tøffing-dull på midten. Hovland er tøffest.
    22'
    Ranheim ligger relativt lavt i en tydelig 4-5-1-formasjon når Rosenborg bygger opp bakfra.
    23'
    Helland lager frispark, ifølge Moen. Helland er uenig. Foosnæs kolliderer med Eggen Rismark etter duellen.
    25'
    Mye dårlige pasninger fra begge lag på Lerkendal nå.
    26'
    Enda én, nå fra Trondsen. Ranheim greier tre touch i laget før Løkberg får frispark etter Trondsens bakholdsangrep.
    27'
    Konradsen får tilsyn fra støtteapparatet. Blir med tilbake til benken for en ekstra lynsjekk.
    27'
    Det er Konradsens venstre fot som undersøkes.
    28'
    Med 10 spillere på banen kontrer Rosenborg. Bendtner kommer sent etter, plukker opp ballen på venstre, men innlegget blir headet til corner.
    28'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Anders Konradsen
    Konradsen prøvde seg ikke mer. Yann-Erik De Lanlay kommer inn for Rosenborg.
    28'
    Det ser ut som Rosenborg legger om til 4-2-3-1, med Bendtner i 10-errollen, og De Lanlay på venstre kant.
    30'
    Trondsen for sent inne i en takling. Kunne vært gitt gult der.
    31'
    Daniel Kvande
    Skikkelig suser fra Daniel Kvande med strak vrist fra 30 meter. Hansen slår til corner. Ranheims beste forsøk til nå.
    32'
    God corner fra Tønne, men Rosenborg får headet unna på 4 meter.
    32'
    Merkelig bruk av Nicklas Bendtner, han ser for tiden ut til å spille i alle andre posisjoner enn den han er best i...
    33'
    Sterkt av Reginiussen, som kommer seirende ut av duellen medm tre motspillere. Får corner til slutt, etter at Hovland er kjapt ute ved dødlinja.
    34'
    Samtidig som Tønne slår corneren faller en Ranheim-spiller i bakken. Dommer Moen gjør ikke antydning til å blåse straffespark, og ingen Ranheim-spillere ser ut til å reagere spesielt heller.
    35'
    Hjørnespark til Rosenborg
    36'
    Lav corner fra Helland. Så ut som en sleiv. Ny corner.
    36'
    Helland i perfekt innleggsposisjon på venstre. Så ikke ut som han følte seg spesielt tilpass på høyre kant. Innlegget langt over, og bak mål.
    37'
    Strålende langpasning fra Ranheim-keeper Barli, til høyreback Fonn Witry. Men Rosenborg er aggressive i gjenvinningen, og vinner igjen ballen.
    37'
    Stor Ranheim-sjanse. Riksvold er helt åpen på høyre, og slår inn på én, men innlegget kommer et hundredel for sent, og Meling glir ballen ut til corner. Ranheim hadde spillere på nesten åpen kasse der.
    39'
    To cornere på rappen for bortelaget.
    39'
    Dagens tekniske lekkerbisken av Michael Karlsen. To tofotsfinter setter to motspillere ut av spill. Forsøker å legge inn, men blir stoppet. Ny corner. Den skal midtstopper Daniel Kvande slå, er det lov???
    41'
    Kim Riksvold
    Stor Ranheim-sjanse. Løkberg spiller fri Riksvold, som skyter fra skrått hold. Får ikke helt dreis på skuddet, og Hansen slår til corner. Ranheim ypper seg nå.
    42'
    Bendtner langt nede i banen, slår støttepasning til keeper Hansen, som er litt upresis. – Nei, nei, nei, ropes det på tribunen. Det går bra. Pass på hjertet.
    43'
    Meling nå på venstre. Lang ball mot Helland motsatt. Ranheim vinner duellen. Barli kan begynne bakfra. Ranheim ruller igang. Dårligere press fra hjemmelaget nå. Gir Ranheim tid.
    44'
    Alexander Søderlund
    Jensen driver frem, spiller ut til De Lanlay på venstre. Innbytteren slår inn, og der har Søderlund en enorm scoringsmulighet. Headingen fra 6 meter glir av, og går laaangt utenfor.
    45'
    Jensen nå, langt over til Helland, som tar med Eggen Hedenstad. Innlegget heades ut. Omgangen ebber mot pause - ett tillegg skal vi ha, ifølge dommer Moen.
    45'+1
    Der blåser Moen for pause. Sjansestatistikken teller 3-2 til Rosenborg. Hjemmelaget åpnet best, før bortelaget kom mer med. Begge lag kunne scoret, men det hadde vært mest fortjent om det var Rosenborg som hadde gjort det.
    45'+2
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Kim Riksvold
    Ving-bytte for Ranheim. Storflor inn for Riksvold.
    46'
    Løkberg peker og gestikulerer. Han vil ha Ranheim-presset på en litt annerledes måte.
    48'
    Bendtner ned mot dødlinja, men legger inn med yttersida på høyre fot. Rosenborg får til slutt avsluttet fra 20 meter. Ballen er borti en motspiller, og Ranheim-keeper Barli får slått til corner.
    48'
    Kjempesleiv av Reginiussen. Gir bort ballen til en motspiller. Får den RETT tilbake igjen.
    49'
    Helland slår inn med høyre etter å ha dratt et par overstegsfinter uten nevneverdig effekt.
    50'
    Nesten sånn at Rosenborg bryter Ranheim høyt, men en lang Kvande-fot får ballen unna.
    51'
    Helland hopper høyt i duell med Ranheim-keeper Barli, og Barli mister ballen, før han får tak i den igjen. Ustø minutter av bortelaget.
    52'
    Eggen Hedenstad går i bakken. Får frispark på midtstreken.
    52'
    Stor Rosenborg-sjanse. Jensen slår inn mot Bendtner, som legger hele den store, danske kroppen bak headingen. Men headingen går over.
    53'
    Birger Meling
    Gode Rosenborg-kombinasjoner på venstre. Meling setter opp vegg, får ballen tilbake igjen, men skyter over og utenfor fra god posisjon. Rosenborg nærmer seg nå.
    54'
    Helland slår hardt inn, men Eggen Rismark header ut. Rosenborg starter på nytt, 40 meter fra Barlis mål.
    55'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Ranheim
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    Målgivende: Anders Trondsen
    Der sitter den for hjemmelaget, og det er innbytteren som fyrer løs fra 18 emter. Skuddet går via Christian Eggen Rismark, dupper over Barli, og i mål.
    55'
    Det går bra med Reginiussen junior, som er ute på matta igjen. Får applaus fra nesten hele Lerkendal.
    57'
    Ranheim-kapteinen ligger nede. Får tilsyn av broder Tore.
    58'
    Anders Trondsen
    Håpløst skudd av Trondsen fra langt hold. Over og ut.
    58'
    Tore Reginiussen knuser Michael Karlsen i en hodeduell. Viser hvem som er sjef der.
    59'
    Bra Ranheim-angrep. Løkberg hæler pasningen ut til høyre kant, der Storflor fyrer av. Skuddet stoppes, corner.
    61'
    Ny bra sjanse på corneren, men Rosenborg kommer seg unna med smultringen i fortsatt god behold. Ranheim-spillerne er sultne på en scoring nå.
    62'
    – Roo-seen-booorg, synger hjemmefansen. Bortefansen svarer overraskende nok, IKKE, med ra-ra-ra-ra-ra-ranheim.
    63'
    Mads Reginiussen
    Enorm Ranheim-sjanse. Reginiussen fyrer av fra 14 meter, men ballen glir av høyrefoten. Fra venstre kommer både Karlsen og Tønne løpende, men ingen av dem er heldige nok til å bli truffet av Reginiussens sleiv.
    65'
    Stygg feilpasning av Løkberg, når Ranheim er på vei frem. Rosenborg kan kontre.
    66'
    Første duell mellom brødrene Reginiussen. Tore er sløv med en touch, da er lillebror Mads der og stjeler ballen. Rosenborg leder 1-0 kampen, men brødreduellen leder Mads 1-0.
    67'
    Reginiussen igjen først på ballen, når Ranheim forsøke å spille opp Karlsen.
    67'
    Innoverskrudd Helland-frispark. Reginiussen header like over fra god posisjon. Men det er uansett vinket for offside.
    68'
    Bra av Valla Dønnem, som vinner igjen ballen høyt i banen. Nå er det kortere vei til Rosenborg-målet for de blå.
    68'
    Storflor i god innleggsposisjon på høyre. Ballen glir av og går rett inn til Hansen.
    69'
    Inn: Andreas Helmersen
    Ut: Michael Karlsen
    Spissbytte for Ranheim. Rosenborg-utlånte Andreas Helmersen inn for å krige med tidligere medspillere.
    69'
    Kvande lader kanonen fra langt hold. Treffer dårlig, går utenfor.
    70'
    En lang ball mot Bendtner spretter ut til kast for Ranheim.
    71'
    Løkberg med fin tunnel før han går i bakken. Får ikke frispark.
    72'
    Skummelt legg fra Ranheim. Nesten at Tønne løper ballen i mål, men ballen går gjennom hele feltet. Ranheim kjører kampen nå!
    72'
    Tønne spiller seg fint rundt på venstre. Innlegget er litt for høyt. Dessverre for Ranheim.
    73'
    Litt kaos i RBK-feltet, men Reginiussen og Meling får klarert.
    74'
    RBK sliter nå med de blå.
    75'
    Foosnæs kommer rundt. Dessverre for gjestene går innlegget hans bak mål.
    76'
    Mål for Ranheim!
    Rosenborg 1 - 1 Ranheim
    Mål: Mads Reginiussen
    Målgivende: Kristoffer Løkberg
    Klassescoring! Mads Reginiussen, som 1-0-målet gikk via og lillebror av RBKs Tore,stupheader inn utligningen etter et nydelig innlegg. Det er fortjent for Ranheim! De ryster RBK!
    77'
    Hva nå Rosenborg?
    78'
    Inn: Jacob Rasmussen
    Ut: Anders Trondsen
    78'
    Dette hadde ingen trodd for et år siden.
    79'
    Tønne kommer seg rundt og går inn i 16 meteren, men han finner ingen lagkamerater inne i feltet.
    80'
    Søderlund kommer til en heading etter innlegg. Den går over på Lerkendal foran 21.000 tilskuere.
    81'
    Helland løfter fint mot bakre. Søderlund vinner duellen. Det blir ikke noe fart i headingen og det er keepermat.
    82'
    De Lanley får til et innlegg på høyre via en Ranheim-spiller. Den er på vei ut til RBK-corner, men Ranheims målvakt Barli holder den fint inne i banen.
    83'
    De Lanley med nytt innlegg. Barli ute og holder.
    84'
    Presset fra Ranheim har avtatt etter 1-1-scoringen. Det er RBK som går mest i angrep nå.
    85'
    Ranheim har kontroll på nytt innlegg fra Rosenborg. Tønne kunne gått i angrep, men gjestene velger heller å trille litt ball.
    86'
    Mike Jensen legger inn til Bendtner som får dempet ballen inne i feltet. Han blir taklet av Ranheim-forsvaret.
    87'
    Eggen Rismark stanger unna innlegg mot Søderlund.
    88'
    Rasmussen lager frispark i mot og Ranheim får roet ned spillet. Urutinert av den danske innbytteren til Rosenborg.
    88'
    Eggen Rismark stopper et langt, raskt kast mot Søderlund.
    88'
    Helland slår inn mot Bendtner på bakre. Barli kommer enkelt ut og holder den.
    89'
    Helland slår inn. Ballen kommer ut igjen og Helland lager frispark til Ranheim.
    89'
    Det legges til tre minutter på Lerkendal.
    90'
    Så scorer Bendtner, men det er offside! Han blir stusset gjennom av Søderlund og setter ballen fint i mål. Det hjelper så lite når linjemann vinker.
    90'+1
    Inn: Sondre Sørløkk
    Ut: Erik Tønne
    90'+2
    To minutter er passert. Kan RBK vinne dette nå?
    90'+2
    Helland løfter inn. Reginiussen header den ut til corner.
    90'+3
    Hellands corner slås ut til hjørnespark fra andre siden av Barli.
    90'+4
    Rosenborg får ikke noe ut av den siste corneren. Barli slår den unna. Det ender 1-1 på Lerkendal.
    Det er tendenser til pipekonsert på et fullsatt Lerkendal!
    Lillebror Ranheim ryster RBK på Lerkendal. For en start Ranheim har fått på Eliteserien!
    - Det er fantastisk deilig. Jeg er sliten nå. Det koster nå. Det er tungt å løpe så mye. Vi får et mål som ikke er så ufortjent, sier Mads Reginiussen, Ranheims kaptein, til Eurosport.
    De Lanlay scoret først for Rosenborg, men Ranheim slo tilbake med en fin scoring av Mads Reginiussen.
    Ranheim takker fansen sin i kveldssolen på Lerkendal.
    De som er aller mest fornøyd med dette resultatet er kanskje Brann. Vinner Brann sin kamp i morgen mot Tromsø vil de ha syv poeng ned til Rosenborg etter åtte runder.
    Rosenborg har 15 poeng på åtte kamper. Ranheim er poenget bak.
    Vi takker for følget fra denne dramatiske, morsomme og intense kampen på Lerkendal. Ha en fin kveld og helg videre.