Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til denne live-dekningen av oppgjøret mellom Rosenborg og Sandefjord!
    RBK (4-3-3): Faye Lund - Eggen Hedenstad, Hovland, Valsvik, Trondsen - Zachariassen, Tagseth, Åsen - Helland (c), Børven, Ceide.
    Sandefjord (4-2-3-1): Storevik - Moen Foss, Kreuzriegler, Vales, Kralj - Valles, Palsson (c) - Jonsson, Kurtovic, Normann Hansen - Gibson.
    På Rosenborgs benk er altså Dino Islamovic. Rosenborg har prøvd seg med begge på banen i en slags 4-2-3-1, men nå er trønderne altså tilbake i den vante 4-3-3-formasjonen. Det med Børven som eneste midtspiss.
    Rosenborg har hatt en solid rekke med kamper nå. Etter en seig åpning, har de nå tre seire og to uavgjort på de fem siste kampene. Sandefjord fikk også en positiv opplevelse sist med seier mot Aalesund, det etter en meget stygg rekke med fem tap på rad.
    Dette er det 23. møte mellom lagene i serie og cup. Rosenborg har vunnet 16, mens tre har endt uavgjort. Sandefjord har vunnet tre. Bortelaget har aldri vunnet i seriesammenheng på Lerkendal, men vant i NM i 2006.
    Lagene er klare, og Sandefjord skal ta avspark i kveldssola i Trondheim.
    Det er høylydt ute på banen både i sekundene før avspark etterpå. Det virker som to ekstremt tente og motiverte lag. Det lover godt.
    1'
    Etter Start-kampen ytret Edvard Tagseth ønske om å få prøve seg i ankerrollen. Frostaværingen har fått viljen sin i dag, og spiller dypt på midtbanen mellom Zachariassen og Åsen.
    2'
    Rosenborg-keeper Julian Faye Lund spiller sin fjerde kamp for Rosenborg, og har - utrolig nok - ikke sluppet inn mål. Det er 241 minutter det før dagens kamp. Grei start.
    3'
    Ingen av lagene har tatt noe markant grep om kampen til nå. Det er fortsatt høy verbal temperatur, og Sandefjord er såpass aggressive og høye i presset at hjemmelaget har ikke fått etablert noe som helst spill så langt.
    4'
    Nå, etter fire minutter, rygger Sandefjord litt bakover slik at Rosenborg får sitt første lengre ballinnehav. Får ikke noe ut av det.
    5'
    Tøffingen Tore Reginiussen er ikke å se fra start av i dagens kamp. Det betyr at Hovland og Valsvik får sjansen i hjemmelagets midtforsvar. Reginiussen sitter på benken.
    7'
    Gult kort til Rosenborg
    Edvard Tagseth
    «Eddie» Tagseth er for tøff i en duell på midtbanen, og får frispark mot seg, og gult kort på kjøpet. Klager ikke på den.
    7'
    Sandefjord finner bakrom, og Normann Hansen får nesten flikket ballen videre til Jonsson. Blir stoppet av Valsvik.
    9'
    Tagseth har ikke gjort seg bort så langt, til tross for at han er liten av vekst. Har trykket til i duellene, og har vært flink til å finne løsninger fremover.
    10'
    Det er forresten Pål André Helland som er kaptein i Reginiussens - og førstekeeper André Hansens - fravær.
    10'
    Helland forsøker å vri helt over til Ceide, men Foss stopper pasningen.
    13'
    Ceide får ballen etter at Valsvik bryter flott, og setter fart på. Går lett forbi Foss, men stoppes ved neste «lyskryss». Rosenborg får kampens første corner fra venstre.
    13'
    Hjørnespark til Rosenborg
    13'
    Corneren er godt slått, og har retning mot mål, men Sandefjord-keeper Storevik er ute og bokser fint.
    14'
    Ceide og Trondsen tvinger frem en ny corner - igjen fra venstre.
    14'
    14'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Kristoffer Zachariassen
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    Det har ligget litt i luften. Hedenstad slår på første, der kommer Zachariassen stuper fremover. På nesten utrolig vis får Zachariassen flikket ballen bakover, i bue over keeper Storevik.
    15'
    Torgeir Børven
    Mer trykk over Rosenborg nå, går rett i angrep. Helland slår inn fra høyre, og treffer Børven. Børven treffer bra med headingen, men ballen spretter en meter utenfor.
    17'
    Gibson presser godt, og tvinger frem bortelagets første corner. Fra høyre.
    19'
    Hjørnespark til Sandefjord Fotball
    20'
    Vidar Ari Jónsson
    Valles forsøker også på første stolpe. Ballen klareres, men bare til Jonsson, som fyrer av fra vanskelig vinkel. Hardt, men over.
    20'
    Gibson kommer alene med keeper, men assistentdommeren har vinket.
    21'
    Igjen går Helland til linja, og legger inn med høyre. Over alle. På motsatt siden får Åsen nesten tak i ballen, men klareringa går via Åsen og til femmeter.
    22'
    Rosenborg står høyt, og tvinger bortelaget til å slå langt. Lagene har gjort mye av det samme så langt, men trønderne har vært hakket flinkere i utførelsen.
    23'
    Jonsson får ballen ute på høyre, og utfordrer Trondsen. Men det går for tregt, og Trondsen får en fot på skuddet som spretter inn til keeper Faye Lund. Nærmer seg tre hundre Rosenborg-minutter uten baklengsmål nå.
    24'
    Godt Rosenborg-spill, men det blir for omstendelig på 18 meter. Åsen har den beste skuddmuligheten, men velger å sentre ut til Ceide.
    25'
    – Avslutt. F... altså, roper Trond «Rambo» Henriksen fra hjemmebenken.
    25'
    Sandefjord har en mann på pressetribunen som filmer kampen. Han har ved flere tilfeller utvist oppgitthet over bortelagets valg.
    25'
    Tagseth med ny tøff duell på midten. Denne gangen vinner hjemmelaget ballen, men forstaværingen må huske på at han har det gule kortet.
    26'
    Helland stormer forbi Valløes, og slår inn med høyre fot igjen. Roper på straffespark, men dommer Tore Hansen går ikke med på at det er viljehands.
    27'
    Kampen ledes av hoveddommer Hansen. På linjene går Runar Langseth og Jørgen Rønning Valstadsve. Ajdin Medic er fjerdedommer.
    27'
    Rosenborg har vært best ute på banen, men på sidelinja er det Sandefjord-trener Marti Cifuentes som scorer høyest, som vanlig ulastelig antrukket. Trond Børge Henriksen i joggedress.
    28'
    Åsen drar av sin mann, og Rosenborg vrir spillet hurtig mot venstre.
    29'
    Nesten klassisk Rosenborg-angrep. Det er Børven som løper seg fint fri, mottar ballen og slår fem-og-førti ut. Zachariassen kommer stormende inn, men akkurat ikke tidsnok.
    30'
    Det er en Sandefjord-spiller som blir sittende nede og får hjelp av støtteapparatet. Er det midtbanespiller Valles? Må han ut? Det ser slik ut.
    30'
    Valles setter seg på benken, og Ruben Herraiz Alcaraz gjør seg klar til å komme inn.
    32'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Rufo
    Ut: Enric Vallès
    Én spanjol ut. En ny spanjol inn. Rufo, altså.
    33'
    Rufo tar den offensive midtbanerollen. Da går samtidig Kurtovic ned som dyp midtbanespiller sentralt sammen med kaptein Palsson.
    34'
    Rosenborg-stopperne er ofte to mot Gibson. Da blir det vanskelig for Sandefjord-spissen å utrette noe.
    35'
    Frispark til Sandefjord i god posisjon. Det blir innlegg fra 40 meter. For høyt, og Rosenborg vinner igjen ballen. Hjemmelaget har vært klart best siden litt før scoringen, men har ikke kommet til noen flere store sjanser.
    37'
    Ceide viser at han ikke hadde gjort seg bort på dansegulvet. Viser Foss noen kvikke dansesteg, før han hæler ballen tilbake til Trondsen.
    39'
    Sandefjord forsøker seg på en kontring, men igjen jobber Tagseth godt, og er på riktig sted til riktig tid.
    39'
    Trondsen vil ha litt tydeligere bevegelser fra Ceide. Rosenborg-vingen blir stående litt for mye i ro uten ball. Trondsen ønsker nok løp i bakrom, eller motbevegelse - kanskje begge deler.
    39'
    På Rosenborg-benken sitter foruten Regniussen også reservekeeper Tangvik, Konradsen, Islamovic, Holse, Brattbakk og Dahl Reitan.
    40'
    På Sandefjord-benken sitter reservekeeper Granlund (med trøye nummer 99, er det lov?), Johansen, Andersen, Mørk, Brenden, Markmanrud, Gussiås og Yecora.
    41'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Erlend Dahl Reitan
    Ut: Vegar Hedenstad
    Hedenstad har spilt seg ferdig. Da må det være snakk om en skade eller en føling. Dahl Reitan inn.
    41'
    Det er ikke fullsatt på Lerkendal i dag heller. Bare to hundre publikummere har tatt turen...
    42'
    Rufo
    Rufo er involvert for første gang. Får ballen fra Gibson, tråkker litt på ballen og fyrer av. Nesten like mye over som utenfor. Bortelaget har fortsatt ikke skudd på mål.
    43'
    Rufo rapper ballen fra Tagseth, og forsøker en frekk stikker med yttersida mot Gibson. Valsvik er kjapp nok og rydder opp.
    44'
    Sandefjord er litt bedre med nå, og Rufo finner ganske mye rom. Er stadig vekk ledig, og bruker få kjappe touch. Finner medspillerne med et repertoar av forskjellige pasninger.
    44'
    Børven har vært lite involvert i kampen. Trykker til i en duell innenfor 16-meteren, men da blåser dommer Hansen frispark.
    45'
    Vi går inn i overtiden, og fjerdedommer Medic viser at det skal spilles minimum to tilleggsminutter.
    45'+1
    Ceide setter på storfarten og løper fra fire Sandefjord-spillere. Åsen er med utenfor, og får ballen, men innlegget er rett på en motspiller. Dårlig av Åsen. Bra av Ceide.
    45'+1
    Fortreffelig diagonalpasning fra Valles helt over til venstre, men innlegget fra Kralj er den rake motsetning. Helt bak mål - bokstavelig talt.
    45'+2
    Rosenborg leder 1-0 ved pause. Det er fortjent nok i kveldssola over Trøndelag.
    Inn: Sivert Gussiås
    Ut: Kristoffer Hansen
    46'
    Inn: Marcos Celorrio
    Ut: George Gibson
    47'
    Sandefjord starter omgangen med noen bytter.
    47'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Emil Pálsson
    49'
    Rosenborg prøver seg på et skudd. Zachariassen skulle gjerne sett at det ble et mål.
    52'
    Hjemmelaget har hatt noen innlegg fra venstresiden i starten av andre omgang, uten hell.
    52'
    Reitan med et innlegg fra høyre, men det holder ikke.
    55'
    Rosenborg spiller godt, men motstanderne jobber bra for ikke å slippe inn mål.
    60'
    Flere gode pasninger for hjemmelaget. De har mye energi og er sultne på et andre mål.
    62'
    Sandefjord prøver seg på et mål, men Rosenborg-keeperen redder.
    63'
    Pål André Helland
    Får gult kort for en takling.
    65'
    Even Hovland
    Takling fører til to gule kort på liten tid.
    66'
    Inn: Sander Risan Mørk
    Ut: Emil Pálsson
    Nytt bytte for Sandefjord.
    67'
    Frispark til Sandefjord! Ballen blir for lang og går på venstre side av mål.
    67'
    Frispark til Sandefjord. Rosenborg har fire mann i mur. Det er ikke et godt nok skuddforsøk, da Rosenborg-keeperen enkelt redder.
    70'
    Inn: Dino Islamovic
    Ut: Torgeir Børven
    72'
    Inn: Anders Konradsen
    Ut: Gjermund Åsen
    72'
    Rosenborg 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Målgivende: Anders Trondsen
    Der satt målet Rosenborg var sultne på.
    73'
    Sandefjord må jobbe hardere for å få med seg poeng i kveld. Ser ut som de forbereder noen bytter.
    76'
    Inn: Erik Brenden
    Ut: Sander Moen Foss
    78'
    Hjørnespark til Sandefjord. Kurtovic tar det.
    79'
    Innlegg fra vanskelig vinkel. God målsjanse for Sandefjord, men ballen når ikke nettet.
    80'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Rosenborg 2 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Rufo
    Målgivende: William Kurtovic
    Endelig får gjestene målet de ønsket.
    81'
    Inn: Carlo Holse
    Ut: Pål André Helland
    82'
    Inn: Filip Brattbakk
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    83'
    Nok et innlegg fra Sandefjord. Reitan header vekk.
    84'
    Erik Brenden
    85'
    Sandefjord har fått mer selvtillit i siste del av andre omgang. Gjestene har mye mer ballkontakt nå.
    87'
    Holse med innlegg, men ballen blir ikke møtt nærmere mål. Ballen går ut og Rosenborg mister sjansen.
    90'
    Det er lagt til tre minutter i kampen.
    90'+1
    Brenden med et innlegg. Det fører til hjørnespark til Sandefjord.
    90'+2
    Nytt skudd som går rett i keeper Faye Lund!
    90'+3
    Nok en kjempesjanse som går rett i stanga! To store muligheter på kort tid.
    90'+3
    Faye Lund med flere gode redninger, spesielt mot slutten av andre omgang. Selv om han ikke klarte å holde null mål gjennom kampen, ble det seier for hjemmelaget.